Hirdetés

Aktív témák

• Antonio

senior tag

Hát egy le kell szögezni hogy ez is egy olyan téma ami igencsak alkalmas arra hogy elterelje az emberek figyelmét egyéb (társadalmi-politikai stb)probléákról és lehessen jót vitázni.

Nem akarok kampányolni egyik oldalnak sem +akik eddig felszólaltak a legtöbbnek igazat adok, csak ne keverjük a szezont a fazonnal.

A legfontosabbnak tartom megyjegyezni hogy azt nagyon férevezető hülyeségnek tartom hogy aki füvezik annak egyenes út vezet a keménydrogokhoz ezekszerint aki néha megiszik 1-2 pohár sört vagy bort ünnepekkor és pezsgőzik szilvesztrkor annak már lehet egy rublikát kihagyni az alkoholisták névsorában. Észre kell venni hogy -elsősorban- nem a kábítószerek váltják ki az emberekből a függőséget hanem az adott alany szociális, kulturális, háttere családi állapota, lelki bajai (szeretet hiány megnemértés stb) akaraterő stb stb... aki így menekül valamilyen mellék tevékenységbe :alkohol, gyógyszer, kábítószer, de ide lehet sorolni a munkamániát a fanatikus hobbisokat, a virtuális világot (internet, pc-s játékok) ez utobbit én személyszerint a legveszélyesebbnek tartom és ez lessz a jövő generációjának problémája.

Az ember mindig is el akad szakadni néha a mindennapoktól és pl.: elmegy kirándulni, sörözni moziba stb ... ebből akkor lesz baj ha mértéktelenségbe esik ill. a mindennapi ''valós'' élete fölé helyezi

A ''drogok'' az emberiség kezdete óta a mindnnapok kultúrájának része. nézzünk meg bármilyen ősi kultura fenmaradt képviselőit én a jelenleg is élö afrikai/ázsiai/d-amerikai esőerdők pampák-szavannák tőrzseire gondolok. hiszen az ők varázslóik sámánjaik stb a mai napig használnak ilyen szereket a szertartásokhoz ''gyógyításhoz'' stb de szerintem ezt nem kell ragozni mindenki tudja mire gondolok.

Nem lenne semmi baj ha az eberek -az eberi természet- tudná ezt kontrolálni. Nyugodtan ell lehetne szívni néha napján 1-2 szál cigit egy baráttal való találkozásnál egy sör mellett, egy nehéz tárgyalás után stresszoldóként, egy jól sikerült nap végén egy kávé melett az erkélyen -a lemenő napban gyönyörködve miközben lanygyos nyári szél símogat- elpöfékelni egy szál cigit (neadjisten füvet) átdgondolva a napot és örülni a pillanatnak és annak hogy élünk ... stb azt hiszem semmi baj nem lenne ....

Én is szívtam füvet amikor főiskolás voltam és szerintem a fiatalok nagyobbik hányada kipróbálta (a szonorú hogy sokkal többen kipróbálták a szintetikus nyagokat speed extazy én soha) és lám itt vagyunk ennek már 4-5 éve.

Egyébként az egész lágydrogügyet ilyen szempontból szörnyen álszentnek tartom ----azt nemis említem hogy olyan emberek is beszélnek róla akik sem koruk sem társadalmi helyzetüknél fogva stb (pl nyugdíjas) meg sem érthetik a dolgok mibenlétét hiszen teljessen másban nevelkedtek éltek ... (és lehet hogy ők jobban jártak az lenne a követendő példa de ez más történet.----

hiszen 1. az állam igencsak tetemes öszeget zsebel be az alkohol és a cigeretta ill a kávé árából

2. ezen 3 élvezeti cikk fogyasztó köréből hatványozottan több beteg kerül ki aki a tb-nek kölcséget jelent tödöbajok (rák), vérnyoásproblémák, alkoholizmus és a velejáró betgségek (balesetek, alkoholos állapotban elköv. bünycselekménystb)nem sorolom mindenki tudja hogy miket lehet ezek számlájára írni. És ezeket szebadon veheti fogyaszthatja mindenki még reklámozni is lehet (persze ha mértékletesség érvényesülne nem lenne probléma)

3. Én még nem olvastam olyat újságba és nem halottam hogy valaki füvezés miatt bármilyen problémája lett volna (na persze ha mindennap elsziv 20 szálat akkor lehet)valószínüleg statisztikailag ki sem mutatható (ezt most csak hasból mondom és ha valaki tud adatot mondja) ebből adodó problémás esetek tb-költség ilyesmi.

Az a legnagyobb probléma hogy a társadalom még nem egészen érett ezen ''probléma'' kezelésére...

Egyébként csak azért írtam enyit mert mindig kiakadok amokor a médiában feldobnak egy támát és mindeki mondja a maga hülyeségét óriási ferdítések valótlanságok hiedelmeek stb.... és a végén más ártatlan issza meg a levét lásd pitt-bull törvény de ez egy kicsit másik történet. És ez már igen messze esik a pc világtól

Aktív témák