Keresés

Aktív témák

• McLaca

őstag

válasz calciumgirl #5863 üzenetére

Talán. De a külföldi sávszél amúgy is kényes téma, drága, és keveset vesznek belőle.
    A torrent ott okozhat gondot - véleményem szerint - a nemzetközi viszonylatban, hogy külföldön is a kis up a gyakoribb, azaz tőlük felénk nem jön túl gyorsan az adat, viszont mivel visszafelé (tőlünk külföldre) a diginél alkalmazott upload jókora, sokszor nagyobb a seed sebesség, mint a leech, és ezzel inkább az itthonról külföldre seed tölti ki a nemzetközi sávszélt. Ez csak egy elmélet, de már tapasztaltam is, ha nem korlátozom publikus torrenten a feltöltést, a torrent letöltéséig képes vagyok akár 3-4-es arányt is produkálni.

Üdv!

• Dark Archon

addikt

válasz calciumgirl #5857 üzenetére

UPC-vel nincs tapasztalatom, de ennek legalább van előnye: olcsó. Igazából az sem lenne megengedhető, hogy egy ÜFSZ ne legyen elérhető 24/7-ben. Tipikus olcsó húsnak híg a leve: ha veszel egy készüléket olcsón, kiderül, hogy nem adtak hozzá garipapírt, vacak, stb. Amíg egy napnál tovább nem lesz kiesés, én örülök a DigiNET-nek.

• McLaca

őstag

válasz calciumgirl #5844 üzenetére

Hogy a tárgyi tévedésre is rávilágítsak: elektromosságot fizikailag csak egy szolgáltatótól szerezhet be bármilyen szerverfarm. (Persze energiát a versenypiacról is vehet, de a drót és a trafó természetes monopólium marad a helyi szolgáltató kezében).
    Független betáplálása lehet kettő (más-más trafóból, vagy azonos trafó más-más kivezetéséről), de a szolgáltató akkor is ugyanaz. Tekintve, hogy náluk dolgozom... Továbbiakban szerintem vagy peace :R , vagy ignored :((( .

És hogy valami normálisról is beszélgessünk végre:
    calciumgirl#5854: egyértelműen rosszabb a digi külföldi UP sávszélessége, ennek valószínűleg az az oka, hogy túlságosan ki van nyitva a "csap" a felhasználóknál, és az amúgy is szűkös nemzetközi vonalakat így könnyedén le tudja terhelni egy digis ügyfél, mondjuk ha publikus külföldi trackerről is töltöget. 10db basenetes az összesen 200Mbit feltöltésével akkora terhelés, mint mondjuk 100db 2Mbites feltöltésű UPC-s, de ott ráadásul a torrent korlátozva is van, tehát legyen a számuk 200db. Ez sajnos elég nagy különbség, dehát a digi íratlanul a torrentezők mennyországa. :)

moma#5856: látja azt a netszolgáltató is, ha akarja, de nem akarja. Verseny van, nem foglalkozik a routerekkel évek óta egyik sem. Esetleg a nagyon kicsi, helyi, vagy kistelepülési szolgáltatók, akiknek csak muszájból vannak előfizetői.

Nálunk szerencsére hónapok óta nem volt kiesés, és amióta visszaraktam a stabil, de nem olyan gyors routeremet, azóta szakadás is csak egy volt, aztán hogy ez a routernek, vagy a diginek köszönhető, sosem derül ki, de valószínűleg a routernek, mert akkor épp 20Mbittel ment kifelé a feltöltés torrenten (én meg nem voltam itthon, csak DU meter log és router log összevetése után következtettem ki).

Üdv!

[ Módosította: Thrawn ]

• cannyon

aktív tag

válasz calciumgirl #5857 üzenetére

Gondolom azért nem tudtad elérni mert nagy hiba történt és özönlödtek be a hivások hozzájuk.Tegnap elödt este 10kor történt valami ország szerte a nettel gondolom ez az esemény kihatott a netszolgáltatokra is ugyanis 50gb/ sec el esett vissza a net forgalom egy csomo torrent tracker meg miegymás nem müködtek és ez után jöttek elö a problémák a diginél is nállam is volt hogy nem tudtam felcsatlakozni ledobot ujra csatlakozott én mindig várok egy fél orát ha akkor se müködik a net akkor énis hivom öket de nem volt rá szükség megjavult :)

• Worlon

csendes tag

válasz calciumgirl #5846 üzenetére

Digit a saját tesztoldalukon teszteld.
    Speedtest annyi eredményt fog adni, ahányszor futtatod. Nekem pl. németországi szerverekkel sokkal jobb eredményt ad, mintha egy pestivel csinálnám.

Kedves vitatkozók és Digivel küzdők:

Ha gond van vele, -ahogy nekem is volt- akkor nem ide kell irogatni, panaszkodni, hanem ügyfélszolgálatot addig basztatni, míg ki nem jönnek, esetleg haver gépét, laptopját elkérni, azzal is tesztelni, másik routerrel. Az tetszik, hogy UPC-nél nincsenek ilyen gondok a routerrel, még jó, hisz az 1-2Mb-es net. És ha valakinek a routere nem bírja a magas sebességet, az nem Digi hibája.
    Azzal, hogy itt vitatkoztok, és egyre mélyebbre süllyedtek, semmi se lesz jobb, csak fel idegelitek egymást, és olyan hangnemben beszéltek ami egy nőhöz nem illik, ill. amiben egy nőhöz nem illik szólni.

Aki pedig azért néz be, hogy tájékozódjon Digiről:

Felhasználók tíz ezrei használják minden gond nélkül. Ide természetes, hogy sok panasz érkezik, hisz ők írnak, míg aki boldogan használja, az a fórum közelébe se jön.
    Velem eddig az üzletkötőtől, az ügyfélszolgálaton át a szerelőkig mindenki gyors, pontos, és korrekt volt.
    Amit más szolgáltatókról nem mondhattam el.

• McLaca

őstag

válasz calciumgirl #5810 üzenetére

trec12#5813: atombiztos net? Ezt a jelzőt se a upc-féle, se másmilyen kábelnetre, se az ADSL-re, és persze a digire se lehet használni.

zhagyma#5814: jó régen, kb. tavasz végén volt egy hasonló leállás nálunk, amikor is link volt ugyan, de a wan led-je folyamatosan villogott, tempósan, majdnem olyan gyorsan, mint amikor töltök, de attól azért visszafogottabban. Ha átdugtam másik portba, ott a bedugáskor azonnal ugyanez. És ha be volt dugva a kábel bármelyik portba, képtelen voltam elérni a routert. Tehát a hiba úgy tűnik, nem egyedi. Vagy a román switch az oka, vagy valami szoftveres agybaj.

Üdv!

[ Módosította: Thrawn ]

• McLaca

őstag

válasz calciumgirl #5801 üzenetére

Munkához bérelt vonal illik, nem internet előfizetés...

Üdv!

Aktív témák

Hirdetés