- Milyen okostelefont vegyek?
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Európa exkluzív Edge 60 Fusion színe a Mocha Mousse
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
premete
veterán
válasz
rayoliviero #30029 üzenetére
Köszi az ajánlást. Van még 2 darab.
-
premete
veterán
Ezek közül valamelyik (a google használatához pedig nem kell 3 diploma és 2 felsőfokú nyelvvizsga).
A "Network" fül alatt vannak gy.k. -
premete
veterán
válasz
rayoliviero #29973 üzenetére
Halff mini az, van nekem is eladó egy.
Intel 6205-ös 802.11agn, 2x2, dual band 300 Mbps 5 GHz Energy efficient2, nagy hatótávolság
Kép kiadása wifi-képes tv-kre, mobilinternet megosztása, hotspot funkció beépítve. Chat, fájlok átvitele Wi-Fi Direct* -tel, wlan hálózat nélkül is
Támogatva az Intel® vPro Technology, Intel® Active Management Technology, és Intel® PROSet/Wireless Enterprise Software enterprise Wi-Fi clienteknek. Ha kell, PÜ. -
premete
veterán
válasz
rayoliviero #29967 üzenetére
Az amit linkeltél, egy őskövület kártya, miért nem 62xx-et nézel? Egyébként a csere kb. annyi, mint a ram+ rá kell dugni az antennákat. Garanciát nem befolyásolja a többi hardverösszetevő tekintetében.
-
-
premete
veterán
válasz
albi31 #29941 üzenetére
Miért, a lenovókban a táp és a lan csati a laptopok elején van? Szerencsére, amikor Lenovom volt, még nem volt ez ott sem divat.
@ Mondjuk éppen olvasom a belső levelezésben, hogy a T420-asokban mindben ki kellett cserélni a hűtőventillátort, mert gyári hibások voltak. -
premete
veterán
válasz
runner 125 #29882 üzenetére
Nekem sem volt beüzemelve, csak láttam a helyét, és oda volt írva, hogy ssd.
-
premete
veterán
válasz
runner 125 #29879 üzenetére
Én szedtem már szét, fizikailag van benne egy slot, ezeknek az indiai supportosoknak a tudatlanságuknál csak a lustaságuk nagyobb.
-
premete
veterán
válasz
BigBlackDog #29833 üzenetére
Amikor elkezded telepíteni a DW 5530-as wireless drverét, és kiírja, hogy nem jó erre a laptopra, nem zárod be, hanem kiszeded a /temp mappából az 5530-as almappát, és azt mappeled be neki a driver fülön az /update drver alatt.
-
premete
veterán
válasz
BigBlackDog #29831 üzenetére
Dell Wireless 5560, ha antennák vannak benne és a sim mobilnet előfizetéssel kell. Másik DW-hez már kicsit mókolni kell.
-
premete
veterán
válasz
zolee3000 #29804 üzenetére
Ami a legnagyobb különbség a kettő között, az anyaghasználat: az 5xxx-ek esetében gyengébb minőségű műanyag van, nem véletlenül 200 K az 5530-as és ~350 a 6530-as boltban. Mivel volt nálam mindkettő, én inkább vennék akkor egy alig használt e6520-ast kb. 170-ért, 2 év garival, mint egy új 5530-ast. meg azért a monitor nincs mindig az embernél, és azért 15.6"-on az 1600x900-as felbontás jobb mint, az 1366x768.
Múltkor egy e6520-as, fullhd-s 180-ért újszerűben. -
premete
veterán
válasz
zolee3000 #29802 üzenetére
A Vostro a Dell üzleti palettájának a legalja, esetenként egy Inspiron átcsomagolva. Az E5xxx pedig az E6xxx-nek a "költséghatékony" változata, kb, egyharmaddal olcsóbban, ennek az ára a gyengébb minőségű anyagok használata. Az E6xxx felett van még a Precision, de az már nagyságrendekkel drágább.
Én inkább ezt az E6530-ast venném, bár valamivel drágább, viszont hd+ a felbontás, hordozásra is alkalmasabb. -
premete
veterán
válasz
Dell XPS #29729 üzenetére
Tisztelem a hozzáértésedet, és a szabatos megfogalmazást is a korrekt helyesírás mellett, de a TDP szerintem teljesen felesleges és semmitmondó információ a fogyasztásról, legfeljebb a hűtésről adhat némi támpontot, amikor meg van hajtva a cucc: tapasztalataim alapján ~10 watt körüli mindnek a fogyasztása alapjáraton wlan neten, moderált fényerőnél. A sok ram+ssd+swap kikapcsolás az csodákra képes (ugye a futó szoftverek minimalizása mellett)
-
premete
veterán
válasz
Fishor #29540 üzenetére
Olyan sincs, hogy "Dell noti" wifije rossz, mert nem egyféle Dell van, és akár egy típust is szerelnek 3-4 különböző kártyával, nem mindegyik "N"-es, tehát konkrétumok nélkül sokat nem lehet kitalálni: mondjuk ha gondom lenne, kihívnám s szerelőt, és másnap rendben lenne, vagy ha nem garis, vennék bele egy Intel 6205-ös, vagy hasonló kártyát. Persze, az sem árt, ha az ember feltelepíti a legfrissebb drivereket alapból, én is feltettem az Inteltől a legújabbat, hotspotostól, mywifistől.
Nézd meg Aidával, hogy milyen wifi van benne, látatlanban senki sem tudja megmondani, max. egy jósnő jó pénzért. -
premete
veterán
A Latitude más felhasználói réteget céloz meg, és más anyagokból készül, üzleti célra, nagyobb strapabírással, MIL-STD 810G szabvány szerint tesztelt tartós Tri-Metal™ borítás, porbevonatú alsó rész és folyadékálló billentyűzet jellemzik.
A Dellnél a legalsó, belépő consumer szint az Inspiron Utána felfelé:
Vostro
Latitude 5xxx
Latitude 6xxx
Precision
A Dell forgalmazza az Alienware márkát is, az játékokban a csúcsgépük. -
premete
veterán
Ha asztali gépre való játékokat nem akarsz futtatni, akkor 15.6"-os Dell Latitude E6530-as, HD4000 intel vga, HD+ kijelzővel, i5-ös 32xx procival, 8 GB rammal, 128 GB-os Samsung 830-as (PM830 Dellnél) ssd-vel, 3 év helyszíni garanciával egy darabig kiszolgál. Ez kb. megvan 260 ezerből.
-
premete
veterán
válasz
kiskaktusz #29481 üzenetére
Kérdezd meg tőle szerintem, ha ennyire képben van. Árak annyira nem olcsók, UK cím biztosan kell, mert ide nem szállítanak, az viszont külön költség.
Vám nincs, billentyűzet csere a kutyát sem érdekli garanciális szempontból.
Ja, és ott sem jellemző gyárilag a 8 GB ram és az 500 GB-os HDD, jelenleg 1 db. refurbished E6530-as van. -
premete
veterán
válasz
EstiloL2 #29453 üzenetére
Jó, hát te biztos jobban tudod, hogy melyik az erősebb, mint a notebookcheck.net.
Komoly játékot nem akar, ahhoz mindkettő intel kevés lenne, mint erdőtűz ellen a vizipisztoly.
Te komolyan azt hiszed, hogy a vga a legfontosabb alkatrésze egy számítógépnek, és a processzort csak a vga kártyának "mellérakják" ? -
premete
veterán
Te jól leírtál mindent, 2 akadály lehet, amikor klónozol, a cél lemez jóval kisebb lesz, tehát alapból arányosan csökkentené le a méreteket (ez a biztosabb klónozási módszer) célszerű előtte a forrás meghajtót már úgy átalakítani, hogy menjen auto módban. Például, ha 1024 GB a forrás, akkor legyen a negyed része rendszer, a többi egyéb, így az eredmény például 128 Gb-os ssd-nél lesz 32 GB rendszer, a többi egyéb. Ha egy partició van csak, akkor ráér utólag a zsugorítás.
(Ha van) recovery partició, én azt ki szoktam menteni dvd-re, vagy pendrive-ra, hogy a klónozásnál már ne is menjen át a szűkösebb helyre. Eddig mindig sikerült, én esatap kábellel szoktam, az a leggyorsabb (ha van esata port a laptopon).
A másik megoldás, true image backup készítése a rendszer (és a recovery particióról esetleg), majd ennek visszaállítása az ssd-re. Ha elmented valahova, akkor erről a hdd visszaállítható gyári állapotra, ha szükséges.
Ez utóbbi másik gépre is visszaállítható, ha úgy van beállítva. -
premete
veterán
Keresel egy klónozó programot és átklónozod rá, én Acronis true image home-mal szoktam csinálni.
Látom, közben a link is sikerült, szívesebben segít az ember, ha a kérdező is megfelelően jár el.
Olyan kérdések, mint például, hogy "vettem egy Golf 3-ast, és a benzinkútnál 12 féle üzemanyag van, melyiket tegyen bele" vagy "alacsony a Suzukim olajszintje, szintetikus, vagy ásványi olajjal töltsem fel" nehezen értelmezhetőek, vagy lásd a tegnapi, "milyen wifi van a laptopomban?" -
premete
veterán
válasz
megema #29237 üzenetére
Hol keresed a leírást, hogy nem találod? Nekem google 1. találat kiadja.
-
premete
veterán
-
premete
veterán
válasz
LaptopSystem #29204 üzenetére
Ezért a 6230-ast adtam el. és a 6220-ast tartottam meg, az árkülönbözetből pedig belekerült egy 300 nites, IPS kijelző, így még kevesebbet fogyaszt.
Egyébként összeszerelésben is jobb a 20-as végű: például abban rendes hdd-keret van, a 30-asban pedig csak 2 csavarrral rögzített pánt, mint az asusokban. -
premete
veterán
válasz
vwpolopg #29074 üzenetére
Nem lényegtelen, addig él a garancia, ami a garancialevélre van írva, és oda szól, ami rá van írva. Azzal ne foglalkozzál, hogy mikor gyártották, nem NBD-s a cucc, ahogy írod.
Azért az durva, hogy valaki nem tudja, hogy 1, vagy 2 hónapja vette, hacsak nem "találta" valahol. -
premete
veterán
válasz
LaptopSystem #29056 üzenetére
Arra azért kíváncsi lennék, hogy mire nem elég a 3940XM.
-
premete
veterán
válasz
bbubu852 #29019 üzenetére
Hívd fel a Dell Supportot és a Service Tag birtokában kérdezd meg, hogy mi a teendő: ők pontosan tudják a service tag alapján, hogy mire, milyen garancia van, és meddig érvényes.
A többi mind csak felesleges találgatás. Mivel a Dell Support száma ingyenes, pénzedbe se kerül, ha esetleg ezért nem hívtad fel eddig.
@gegszee: nagyjából mindegy a márka, én Hynix-et, vagy Nanya-t vennék, 1333-ast, vagy 1600-ast, lehetőség szerint párban. -
premete
veterán
válasz
ro_bert17 #29010 üzenetére
Azt honnan veszed, hogy a 0-s végűekben "szinte biztos" nincs webkamera?
65-ért van most e4300-as: dec.27.-én adtam el a haver e4300-asát, 70 ezerért, sp9600 cpu, 4 GB ram, háttérvilágításos magyar bill, webkamera benne volt, vadiúj kijelző, fedél, wwan antennákkal. alaplap, cpu, táp, akku, stb. volt benne. -
premete
veterán
válasz
ro_bert17 #29006 üzenetére
Mert a 4310-es elődje nem a 4200-as, 1.8"-os ssd-vel (annak utódja a 6220-as, 7mm-es, 2.2"-ös hdd/ssd-vel), hanem a 4300-as, ezért nem értettem a "még" és a "már" megfogalmazást. 120-ért a 6320-as eléggé esélytelen, pedig ott van nagy ugrás, abban az Intel HD3000 erősebb, mint a 10-es végűekben az nvidia nvs310m, az mhd-sekről nem is beszélve. A 0 végűek sem rosszabbak sokkal, mint a 10-esek és kb. feleannyiból megvannak, és egy bordó e4300-as lehet hölgynek be is jönne.
-
premete
veterán
válasz
Tenken #28973 üzenetére
Nem gyakori, csak értelemszerűen a freedossal vásárolt készülékek service tag-jéhez nincsenek windows driverek párosítva; ha pedig rányomnak a "mutasson minden drivert" fülre, akkor az összes létező megjelenik.
A világ normálisabb részén az, aki windows-zal akarja használni, az windows-os változatot vesz; nálunk spórolás miatt windows nélkül veszik, és utólag a spájzban porosodó dobozos windows 7-8-ak közül akarnak valamit rátenni.
Amíg a freedos vevői címlista alapján nem mennek ki a címre, megnézni a cuccokat, hogy tényleg Magyarországon ilyen magas-e a linux felhasználók aránya, vagy mindenkinek tele van a spájza dobozos windows-okkal, illetve mindenki informatikai hallgató/oktató MSDNAA licenszekkel. -
premete
veterán
válasz
xxxx.x #28968 üzenetére
Sata a dvd is, boot sorrendet biosban lehet állítani, de célszerűbb a hdd helyére tenni az ssd-t, és caddybe a hdd-t az odd helyére. Nem tudom, hogy kivehetős-e az odd, ha az, akkor szintén kivehetős caddy még emel a használaton, ha odd-re szükség van (bár manapság ez már ritka igény). Értelemszerűen a garancia az utólag beépített cuccokra nem vonatkozik (ssd, caddy) a többire igen, kivéve ha a hibát az utólag beépített cuccok okozták.
-
premete
veterán
válasz
FuckeR19 #28966 üzenetére
Gondolom, hogy freedossal vetted, így ne kérd számon a windows drivereket, fordulj a Microsofthoz, ahol vetted az operációs rendszert.
Azért nem olyan nagy kérés, amire többen utaltunk, hogy megnézd, milyen kártya van a gépben. Ha meg sem adod a lehetőséget, hogy segítsenek, akkor mi a postok célja? -
premete
veterán
válasz
FuckeR19 #28963 üzenetére
Nekem megéri, mert a laptopban van korlátlan mobilnetem, és azt osztom ki a telefonoknak és néha 2 másik laptopnak is. Meg ebben a szakmában 130 ezer nem nagy összeg, nekem a kiegészítők többe vannak a laptophoz.
Hülyeség, hogy Delles win kell hozzá, az semmiben sem különbözik a MS w7-től, leszámítva pár háttérképet, kezdőlap dell.com beállítást és az oem certifikációt. -
-
premete
veterán
válasz
.Benett #28888 üzenetére
Utána javított az nvidia a cuccain, de biztosra csak úgy mehetsz, ha inteles Latitude-ot veszel, azok nem szoktak elromlani gyakran. Egyébként is, például egy E6420-as HD3000 erősebb, mint az E6410-esben lévő nvidia nvs 310m, mellette hűvösebb, és kevesebbet fogyaszt.
-
-
premete
veterán
válasz
becsitibi #28756 üzenetére
A saját driverükkel szoktak működni az eszközök általában (ha benn vannak a helyükön, operációs rendszerhez megfelelő, 32 bites driver a 32 bites rendszerhez, 64 bites driver a 64 bites rendszerhez)
Én is így kezdtem, az első laptopomat bekapcsolni sem tudtam; ráadásul, akkor még nem is volt hol megkérdezni. -
premete
veterán
válasz
becsitibi #28747 üzenetére
Dehogy érted (persze, olyan sincs, hogy 1 service tag-hez 8 bluetooth-driver legyen).
Megpróbálom egyszerűbben leírni, tegyük fel, hogy a wlan-kártyák babák, a driverek sapkák:
Van 1 babád a babaházban, a neve Barbie.
A szomszéd babaházban is van egy baba, annak neve Ken, de az háromszorakkora.
Karácsonyra hozott a Jézuska Kennek sapkát, bele is van hímezve, hogy "KEN"; Barbie most nem kapott, mert neki Mikulás hozott olyant, amibe bele van hímezve, hogy "BARBIE".
Mivel kint akarod Barbie-t sétáltatni ebben a hidegben, melyik sapka passzol rá? Természetesen az, amire Barbie van írva, hiába újabb Kené, ha az fiúsapka, és háromszorakkora. -
premete
veterán
-
premete
veterán
válasz
soldierboy #28570 üzenetére
Ugye az ssd az 7mm-es, ha vastagabb volt a hdd, akkor nem pontosan ott lesz az érintkező, általában segít, ha a notebookba helyezéskor erre figyel az ember. Gyakori a szindróma.
-
premete
veterán
válasz
soldierboy #28566 üzenetére
Nem ismerem az N5110-et, de ha az ssd vékonyabb, akkor meg kell emelni behelyezéskor
-
premete
veterán
válasz
Vasinger! #28530 üzenetére
Az enyém annyira nem gáz, ha a mellettem lévő székre átülök, akkor még látom, csak a billentyűzetet nem érem el onnan.
Persze, a kijelzők azonos méretben és gépben sem egyformák, ebben lg lp125wh2 van; ennek az IPS-es változatán gondolkodtam, hogy veszek bele, 27 ezerbe fájna, nem a betekintési szög, hanem nyárra, kültérre, a nagyobb fényerő miatt. -
premete
veterán
válasz
Vasinger! #28524 üzenetére
Mi zavar a betekintési szögekben? Prezentációra használod, és nincs pénzed kivetítőre?
Gondolom, nem erről a 14"-ról kell nézni rajta a filmet sem valamelyik Multiplexben.@szabolcs83: IPS-kijelzőt, nagy felbontással szeretnél, javaslom a Macbook retinát, vagy a Precisiont, vagy olyan Lenovo üzletit, amelyikben IPS-es kijelző van (ott is csak a drágábbakban, a 300 ezresekben még TN kijelző van).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mikrotik routerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple MacBook
- Milyen okostelefont vegyek?
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H)
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
- BESZÁMÍTÁS! HP 15S-FQ1045NH 15 FHD notebook - i5 1035G1 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN10
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3087
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest