- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
Hirdetés
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
SATA_boy
csendes tag
válasz
SATA_boy #7861 üzenetére
Ma frissítettem a rendszert, sima apt upgrade-del:
iceweasel (45.0esr-1) unstable; urgency=medium
* The iceweasel package was replaced with the firefox-esr package.
* Preferences under /etc/iceweasel/prefs will need to be copied manually
to /etc/firefox-esr.
* Other customizations under /etc/iceweasel will need additional manual
steps, through CCK2 or addons.-- Mike Hommey <glandium@debian.org> Mon, 7 Mar 2016 07:45:02 +0900
Tehát végül nem volt szükség a dist-upgrade parancsra, az Iceweasel a standard frissítési procedúra során lecserélődött Firefox ESR verzióra (jelenleg 45.3.0).
-
SATA_boy
csendes tag
Httpredir-t nem ismertem, bár kétlem hogy a magyarországi FTP szervernél jobbat találna... de mindenképpen jó tudni hogy ilyen is van!
Ezek a backport-os tárolók nem jelentenek veszélyt a rendszer stabilitására? Egyébként fura hogy miért nem használnak már https-t ami biztonságosabb kapcsolatot jelentene.
Iceweasel sikeresen "meghekkelve", igaz az MSE & WebM VP9 még mindig piros színben tündököl a youtube HTML5-ös próbaoldalán, de legalább már sikerült felváltanom 1080p-re (pörgeti is a processzort veszettül, a két mag ~90%-os kihasználtsággal dolgozik). Egyelőre bírom még flash nélkül, de ha szakad a cérna majd kipróbálom a másik megoldásod is - köszönöm szépen!
-
SATA_boy
csendes tag
Köszi a válaszokat mindenkinek, hálás vagyok a segítségért, magyarázatokért, linkekért.
Tisztára pucoltam a /etc/apt/sources.list fájlt, így most csupán három sor szerepel benne:
deb http://ftp.hu.debian.org/debian/ jessie main contrib non-free
deb http://security.debian.org/ jessie/updates main contrib non-free
deb http://ftp.hu.debian.org/debian/ jessie-updates main contrib non-free
Persze előtte csináltam egy mentést egy text fájlba.
Aptitude kontra apt-get: hát a linkelt oldalon (valamint a linkelt oldalon talált további linkeken) írnak jót is, rosszat is mindegyik megoldásról.
Jelenleg maradok a default apt-get megoldásnál, de a linkeket könyvjelzőztem.Iscariah: A Synaptic-ot nem kellett külön telepítenem (lehet a Cinnamon DE-vel települt magától?),
tehát alapból a 'rendszer része' volt nálam. Onnan telepítettem például a Radio Tray-t és a VLC-t is.Maradok a su-nál (már csak azért is, mert a felhasználóm alapból nincs a sudoers fájlban).
Iceweasel sem rossz, például külön örültem hogy a Firefox alatt használt kiegészítők itt is szépen működnek (ublock origin, ghostery, self-destruction cookies, flagfox).
Ami gondom van az Iceweasel-lel: nem tudok 1080p-s youtube-os videókat nézni, 720p a maximum... erre esetleg tudtok valami megoldást?
-
SATA_boy
csendes tag
Pár Debian-os kérdésem lenne:
- A "deb-src" sort miért érdemes kikommentelni a /etc/apt/sources.list fájlban?
- A contrib és non-free tárolókat miért érdemes felvenni a listára? Ezek a tárolók milyen programokat tartalmaznak, amik nincsenek a fő tárolóban, de átlag usernek szüksége lehet rá?
Igazából valami listára lenne szükségem, hogy el tudjam dönteni érdemes-e felvennem a contrib és non-free tárolókat.- Mi a különbség az apt-get és az aptitude között?
Ha jól értem Debian alatt nincsen grafikus frissítéskezelő.
- Az apt-get update és apt-get upgrade parancsokat milyen időközönként érdemes futtatni?- Ti sudo-t használtok, vagy su-t? A kérdés alapja ez a cikk, és a leírtak alapján nekem a sudo tűnik a biztonságosabb megoldásnak.
Köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xbox Game Pass [2025] - Az augusztusi lista
- Jogász topic
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Filmvilág
- Sorozatok
- Papíron már készül a PCI Express 8.0
- Crypto Trade
- Home server / házi szerver építése
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3136, 95% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest