- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Realme GT 5G - versenyképes
- Yettel topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
Hirdetés
Aktív témák
-
Lalaboy
őstag
válasz
Johnny Cage #1912 üzenetére
Ha megkuldod 2.8-2.9V-al es birja, akkor igen!
-
Lalaboy
őstag
válasz
Pietrosz #1846 üzenetére
Ezek a csipek 2.4-2.3V alatt kitunoen teljesitenek. Nem akartam oket ''tamadni'', csak a kerdesre valaszoltam.
A memoriatuningot nem egyforman ertelmezzuk, igy ebbol felreertesek szarmazhatnak. En sajnos(?) az egyik veglet kozeleben vagyok, a ramjaim 24/7-be 2.4V-on mendegelnek, igy maskepp reagalok, mint ahogy kellene.
-
Lalaboy
őstag
válasz
Achill3uS #1797 üzenetére
A lappal 8x-es szorzon FSB 490-nel es 9x-es szorzon FSB 430-nal falba utkozom! 9x-en a 435-os FSB kinkeservesen jott ossze! Kompromisszumot nem kotok a lappal a memok karara! Ha C4-rol C5-re valtok es a tRFC-t 42-re teszem, akkor tovabbmegy a lap, de komoly savszelveszteseget konyvelhetek el a memoknal, ami idegesit! Az 1:1 hajtassal C3-ban szegyen, ami performace-t kaptam winrarban! Lesem merem irni!
1600 alatti!
-
Lalaboy
őstag
válasz
Stalker-2572 #1759 üzenetére
Ez addig igaz, amig ''eszrevetlenul'' kinem jon egy uj szeria!
-
Lalaboy
őstag
válasz
Yushchenko #1699 üzenetére
A Micron D9 DQT (BT-3) alkalmasak komolyabb fesz es 1000Mhz kornyekere szuk idozitesekkel! A D9 DQW-k keves kiveteltol eltekintve beleposzintu Fat Body csipek, nem szabad sokat varni toluk!
-
Lalaboy
őstag
válasz
denes242 #1554 üzenetére
En csak a feltett kerdesre valaszoltam!
A kerdesben sem feszultseg, sem orajel, sem az IC gyartoja nem szerepelt! Ezek az altalanosan hasznalt idozitesek tesztelesre! Talan annyit hozzafuznek, hogy az utolso kettot a Micron D9 Fat Body csipek turik ''magasabb FSB-n'' es nagyon keves D9 GMH, GKX csip.
[Szerkesztve] -
Lalaboy
őstag
válasz
Stalker-2572 #1544 üzenetére
4-4-4-10, 4-4-3-4, 3-3-3-8, 3-3-3-4, 3-3-3-1, 3-3-2-1, 3-2-2-1
-
Lalaboy
őstag
válasz
Overlocker #1543 üzenetére
Gyonyoru ramocska!
Kivancsi leszek, hogyan is teljesit.
-
Lalaboy
őstag
válasz
westlake #1533 üzenetére
Ezeken a ramokon valogatott ''szerias'' IC-k vannak tudtommal. Ez azt jelentene, hogy egy jo szeria GMH-i. Vegyuk peldanak a 6JD22 D9GMH-t. A ramokon ekkor mindegyik csip 6JD22-es. Darabonkent nemhinnem, hogy ellenoriznek oket, mert ez nagyon megnovelne az eloallitasi koltseget a kerdeses ramnak, amit a vevonek kellene megfizetni, amit persze a vevo nemfog! Tehat a 6JD22-es sorozatba becsuszhat 1 db. gyengebb csip, ami atcsuszott a rostan........A hiba persze csak akkor utkozik ki, ha a gyarto altal ajanlott feszultseget tullepjuk!
[Szerkesztve] -
Lalaboy
őstag
válasz
westlake #1533 üzenetére
Ez szamomra is erthetetlen. Csak az egyik modul romlik el. Ha meg valogatott GMH-k is vannak az memorian, akkor megfurcsabb. A Mushkin C1-es hibat postol es megsem nyikkan. Ha mindket modult beraktam, akkor single channelban elindult a gep.
Probaltam 2.6V-on is inditani, akkor sem ment.
[Szerkesztve] -
Lalaboy
őstag
Talaltam egy nagyon erdekes ramhutot!
[link]
-
Lalaboy
őstag
válasz
G.I.JOE #1521 üzenetére
Teljesen felesleges vizzel huteni oket! En is gondolkodtam egy rovid ideig rajta! Nem eleg, hogy maceras, de ha nem akarod a ramjaid 2.8V felett hajtani, ami persze eletveszelyes a nem valogatott IC-s ramokra, boven elegendo egy jo ventis memoriahuto. En a Corsair gyari memoriahutojet hasznalom, meg 2.88V valos feszen sem forrosodnak fel a ramjaim!
-
Lalaboy
őstag
A baj, hogy a Micron a GKX csipeket eleve dragan adja! Ezek a csipek magasabb sebessegre vannak eleve tervezve, nagyobb a hibaszazalek. Ezert is csinalja sok gyarto, hogy az uj piacra kerulo memoriait ezzel a csippel szereli ''beetetesnek'', amit kesobb persze szo nelkul egy joval olcsobb csipre cserelnek! Nemakarok markat megnevezni, de ez sajnos teny!
Ezert a TG ezt a csipet szerintem nemfogja olcsobb kivitelben kihozni, mert a csip eleve draga es a TG azok a ramgyartok koze tartozik, aki azt a csipet is teszi a ramjaira, amivel az elso szeria piacrakerult. ''Isten tartsa meg joszokasat!''
-
-
Lalaboy
őstag
-
Lalaboy
őstag
válasz
westlake #1381 üzenetére
Remelem a hetvegere megjon a multimeter, akkor kimerem, de erosen ketlem, hogy csalna!
Ami miatt ugytunhet, hogy lodit a Maximizer, az az, hogy nincs feszultsegingadozasa, mint az alaplapi feszultsegnek es emiatt picivel alacsonyabb feszen is stabilak a ramok, mint ha siman az alaplaptol kapna a feszt. -
Lalaboy
őstag
válasz
westlake #1369 üzenetére
Ettol felek en is, hogy ugyanazt a teljesitmenyt mar nemhozzak 2.8-2.85V kornyeken, mint korabban, ha kicserelik gariban! Egy dolgot mindenesetre kiprobalok majd! Osszerakom a megmaradt Mushkin modult 1 db. TG-vel! Ugyan hogy mehetnek egyutt?
A Patriot tudtommal ad a minosegre, igy kicsit csodalkozom a nem eppen fenyes szereplesukon!
[Szerkesztve] -
Lalaboy
őstag
válasz
westlake #1350 üzenetére
Gondolom azert teszteled a modulokat egyesevel is, mert a lassab, ill. amelyik instabilla valik visszafogja a jobban teljesito parjat!?
A 2.35V 3-3-4-3 sok ramnak szuk lehet! Otthon nem a jo 800-as modulok az elterjedtek sajnos. Az is igaz, aki Core 2-t vesz es hasznal, annak illik jo memoriat is rakni a proci melle.
Megprobaltam valami hasonlot csinalni a ramjaimmal 3-3-3-4-be, de 2.55V-nal meguntam! A masik gondom, hogy tenyleg nemmennek 2.2V alatt a ramok, de ezt az elvarazsolt SPD-re vezetem vissza! Igy nez ki az SPD-m
[Szerkesztve] -
Lalaboy
őstag
válasz
Fail3D! #1342 üzenetére
A ramok tuningja nehezebb, mint a procie! Sokkal egyszerubb eltolni egy beallitast, ellenben nehezebb rajonni, hogy mit tolt el az ember.
Erdemes keresni olyan netes oldalt, ahol leirjak, hogy melyik rovidites mit is jelent valojaban. Hab a tortan, hogy ezzel meg az ember nemmegy semmire sem, mert a kerdeses ramot ki is kell ismerni. Mindenesetre a dolog annyira bonyolult, hogy a forumokban nem valoszinu, hogy valaki segitene. Neked kell utannajarnod es minden uj infot megprobalni hasznositani. Hosszu ido, mire az ember nem felve kezdi el a ramjait huzni!
-
Lalaboy
őstag
válasz
Gorneck #1326 üzenetére
Azt mar en is eszrevettem, hogy ugyanazon ram masik alaplapban maskepp teljesit! Ha megnezed a MemSet subtimings adatait a ket lap sok esetben ketfelekeppen allitja be, ami persze kihat mind a teljesitmenyre, mind a memoria terhelesere. A masik dolog a BIOS nem megfeleloen tamogatja a kerdese ramot, abbol is problemak szarmaznak. Mindkettobol szarmazhat melegedesi problema is. A 2.1V sem 2.1V a ketfele lapban.
-
Lalaboy
őstag
válasz
Yushchenko #1317 üzenetére
Ezeknek a ramoknak az alapjarata 2.2V!!!! Az enyemet az elobb jarattam kivancsisagbol 2.88V-on! A tiednek nyugodtan adhatsz 2.4V korul es akkor mar erdemes megnezni, hogy mit teljesit! Igazabol 2.45V valos felett indulnak be gyonyoruen!
-
-
Lalaboy
őstag
válasz
Yushchenko #1300 üzenetére
Egy kicsit ''santit'', hogy a D9GMH a legjobb chipek mostanába!
Ugyanis az igaz, hogy a legjobban feszultsegturo, kitunoen skalazhato teljesitmenyu Micron IC-k ezek, a GKX-ekkel karoltve, de ha nem valogatottak (binned, ill. high binned) az IC-k, akkor meg az sem biztos, hogy jobban teljesitenek egy jobb Elpida, vagy Promos csipnel!
[Szerkesztve] -
Lalaboy
őstag
válasz
Yushchenko #1307 üzenetére
A G.Skill 6400-as GBHZ-ja mar bizonyitott vilagszerte! Ha igazan jo ramot szeretnel, akkor nagyon melyen kell a zsebbe nyulni sajnos! A folyamatosan jo minoseget es teljesitmenyt is produkalo, tuningramok nagyon dragak!
-
Lalaboy
őstag
-
Lalaboy
őstag
válasz
Yushchenko #1284 üzenetére
Egyertelmuen a G.Skill!!!
Ha persze pontosan az a tipus! A Patriot-on es a Muhkin-on Elpida csipek vannak, a TG meg jo lenne, de nem minden lap szereti!
-
Lalaboy
őstag
válasz
westlake #1276 üzenetére
Hmm.... Talaltam egy erdekesseget! A super talent uj kekbordas 800-as Cl4-es ramjarol van szo. A problema abbol indult ki, hogy az utobbi hetekben megjelent es kaphato ST 800-as ramok 2.3V felett megbolondulnak, ellenben a nehany hettel korabban vasarolt ugyanolyan modell vigan ment 2.4V felett szep idoziteseket produkalva. Felmerult a gyanu, hogy a gyarto az eddig i D9GMH csipeket lecserelte valami ''nem Micron'' csipre! Valaki rakerdezett az ST-tol es valaszt is kapott toluk!
Egy rovid idezet belole:
We work tirelessly to drive our costs down and improve our availability and lead-times for each product, but we need the flexibility to use more than one chip brand to be competitive. Of course our competitors do the same thing -- they use a variety of chip vendors for their 800MHz parts to drive costs down.
For customers who want the exceptional performance of Micron D9, they can buy our top speed grade modules since currently we use only Micron D9 on our 1000MHz kits. Of course these Micron D9 based modules are considerably more expensive and have very long lead times, so it's not a good volume production product. If you're interested in testing our 1000MHz kits I'm sure we can support you.
Errol ennyit! Eddig is szidtam a ramgyartokat, mert azok akik nemtudjak megvenni a draga tuningramokat, de szeretnek magasabb feszen, jobb teljesitmennyel hasznalni ramjukat, egyszeruen felrevannak vezetve! Mielott ebbe valaki belekotne, leirnam, hogy az elso szerias ramok D9GKX csipesek voltak, amik valahogy atvaltoztak elobb GMH-va, kesobb meg valami beazonosithatatlan gyarto csipjeire, mivel a csipeket atszitaztak!Errol a gyarto semmilyen informaciot nemkozolt le!
No igen! Az uzlet az uzlet!
[Szerkesztve] -
Lalaboy
őstag
válasz
westlake #1268 üzenetére
Akkor tuleltek!
Az elobb nezelodtem utanna a D9-ek ''feszdolgainak''!
ozzimark ocXtreme Forum -ban 3V-on hajtotta a Micron D9GMG csipes memokat! 1.5 ora elteltevel kimultak.Mindenesetre egyforman teljesito Micron csipekkel, nagyon jo lenne az ar/ertek aranya a wintec memoknak!
-
Lalaboy
őstag
-
Lalaboy
őstag
[link] Ebbol lehet mazsolazni memoriaugyben!
(Hidegelelem legyen a kozelben!
)
-
Lalaboy
őstag
Nekem is megfordult a fejemben a memoriak ''vizes hutese'', de 2 oka volt, amiert lemondtam rola. Az egyik es fontos ok az volt, hogy ha rajtahagyja az ember a ramon a gyari bordat, akkor a vizhutes hatasfoka erosen lecsokken, igy nem jobb, mint egy jo leghutes! A masodik ok a sokkal magasabb ar, bonyolult uzembentartas miatt szamomra gyorsan kiesett a mezeskosarbol!
Azzal teljesen egyetertek, amit westlake irt, hogy meg 2.8-2.9V-on sem forrosodnak fel a modulok leghutessel a fejuk felett!
(Mar amelyik birja persze!
-
Lalaboy
őstag
A ramok meztelen jottek.
Ruha nelkul a felettuk levo Dominator hutovel valos 2.55V-on mar hibaztak! A Maximizer PCB-je miatt nemlehet felrakni rajuk speci hutobordakat, mert nem fernek el, ezert nem aluminium, hanem rezbol keszult komplett bordat tettem rajuk, ami kiegeszitve a felettuk levo hutovel, mar 2.8V-ot is elbirtak. A ventillator nagyon sokat tud segiteni a ramok stabilitasaban magasabb feszeken.
-
Lalaboy
őstag
Ezt kimaradt veletlenul!
Everest eredmeny 2.8V-on:[link]
-
Lalaboy
őstag
válasz
westlake #1120 üzenetére
Nem az alaplap adja a feszt a ramoknak, hanem a Maximizer! Ezert is van szukseg egy paranyi sebeszi beavatkozasra a memoriak coil-javal (nemtudom magyarul sajna, egy fekete tekercs rezzel attekerve!
) A doboz a tap felol 2 db betapcsatlakozon kapja a feszultseget es a hozza mellekelt (a 2 modul kozotti szlotba kell rakni) PCB-n keresztul kapjak a ramok a fesz!
Egy teszt (francia) rola:[link]
A honlapjuk:[link] -
Lalaboy
őstag
Furta az oldalamat, hogy mit mehetnek a ramjaim kulonbozo feszeken. Mivel a ramok szuk idozitesre es alacsony feszre vannak kihegyezve, igy csinaltam 3 tesztet, 3 viszonylag alacsony feszen. A foszerep a Team Xtreem 6400 C3 ramoke, a kivalo (ramgyilkos
) segitseg pedig a DDR Maximizer volt. Ez megfelelo garancia a pontos feszultsegertekekre.
A memoriak stabilitasat, sebesseget a WinRaR-al mertem, kiegeszitve az Everest eredmenyeivel es CPU-Z 1.38 kepekkel. Szamomra meglepetest csak a 2.25V-os teszt okozott.
2.25V WinRaR: [link] Everest:[link]
2.35V WinRaR: [link] Everest:[link]
2.45V WinRaR:[link] Everest:[link]
[Szerkesztve] -
Lalaboy
őstag
-
Lalaboy
őstag
Elerkezett az ido, hogy alaplapcseren gondolkodjak!
Minden tulhuzasi hiba utann, csak 1 modullal indithato ujra az abit. Akkor sem elsore!
-
Lalaboy
őstag
Memoriak 2.75V-on (valos), 3-3-3-4, 1:1, DDR900 WinRAR:2181[link]
-
Lalaboy
őstag
válasz
Templomegere #950 üzenetére
Kar, hogy elfelejtettem meg hozzatenni, hogy 6600-6700-as procival, mert termeszetesnek vettem, hogy nem illik 975-be 6300-6400-at rakni! Es ebben az esetben a magasabb FSB kicsit mas megvilagitasba kerul. Ha csinalsz egy Everest memoriasebessegtesztet 965-el es winrar bench-et, akkor kiutkozik a kulonbseg.
Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Motoros topic
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- HP EliteBook 835 G7 AMD Ryzen 5 4650U
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Szinte új! 3 Hónapos! Playstation 5 Slim Disc (Lemezes) Kiadás! Garancia: 2027.05.15
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3133, 95% Akkumulátor
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest