- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
Új hozzászólás Aktív témák
-
czappa
aktív tag
Höhö, ez mekkora lol.
Eszembe jutott a W3C CSS validátora, ezért leellenőríztem, azt írja, hogy:
''3 #bal_menu Invalid number : background-color grey is not a color value : grey''
Kicsréltem cyan-ra és már látszódik ie-ben...
Végülis egy du. + este alatt rájöttem...
mod.: Az más kérdés, hogy a W3C szerint a cyan sem jó szin, de látszódik ie-ben és ez a lényeg.
megj.: Ezek persze csak próba színek az oldal nem így fog kinézni.
[Szerkesztve] -
RedAnt
aktív tag
1. Paddingot nem tudom mi okozza, látni kéne a htmlt mert ennyi alapján nem kéne lennie. Próbáld ki, akkor is van e ha az innerben csak egyszerű szöveg van.
2a. Adjál float: left tulajdonságot a container és a content classeknek is. btw, erre a célra inkább id-k használatát javasolnám class-ek helyett
2b. Ezt nem a menü magasságának állításával fogod tudni elérni, hanem a hátterekkel kell ügyeskedni. Pl. a containernek megadsz egy ilyesféle hátteret:
background: #d6f0f0 url('teal.png') repat-y top left;
ez betesz az egész conatiner mögé egy függőlegesen isméllődő teal.png képet, ahol a kép egy 180x1 pixeles zöld vagy milyen mező, a többi helyen meg az inner háttérszíne lesz.
Vagy ha tudod hogy melyik mező lesz mindig magasabb, akkor a másik háttérszínét megadod a containernek, így az üres helyeken az jelenik meg, tehát a rövidebb blokk alatt.
+ Az overflow: auto szvsz nem kell oda, hacsak nem görgethető mezőt akarsz, de mivel nem kötöd ki a méreteit, úgyis ''továbbnől'' ha kell.
A bottom résznél meg egy clear: both részt hiányolok még hogy az egész alá kerüljön, ne floatoljon.
[Szerkesztve] -
RedAnt
aktív tag
Nem jöttem rá teljesen mit szeretnél, én nem látok ezzel a kóddal paddinget IE-ben, esetleg linkelhetnéd hogy eredetiben megnézhessem.
De eleve nem túl jók a css-es megoldásaid a pozícionálásra, ezt a feladatot én nem abszolút pozícionálással és margin-left-ekkel oldanám meg, hanem úsztatással.
A dolognak az a lényege hogy alapból a blokkok egymás alá kerülnek, úsztatással viszont megoldható hogy egymás mellett legyenek, vagy pl. egy blokk kerüljön jobb szélre, és a másik ''follya körül''.
Ja és célszerű megadni hogy a diveknek általánosságban ne legyenek szélei:
div { margin: 0; padding: 0; border: none; }
így nem kell mindegyikhez külön kiírni ezeket, persze ha konkrét diveknél más értéket szeretnél, felüldefiniálhatod őket.
Az úsztatáshoz pedig adj a menu osztályhoz egy float: left-et, így balról körül fogja folyni a többi rész, és nem kell pozícionálgatni és margózni.
De tényleg jobb lenne ha linkelnéd az oldalt és elmondanád pontosan mit szeretnél hogy máshogy legyen, úgy pontosabban meg tudnám mondani, miken szükséges módosítani.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest