Hirdetés
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Bemutatkozott az Infinix GT széria új generációja
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gawamatsu
senior tag
-
M.Úr
tag
Én most kezdtem egy játékot, King fokozaton. A 80. kör környékén én indítottam háborút, hogy eltakarítsam a lengyeleket. Sikerrel jártam, viszont eszméletlen mínuszokba kerültem (pénz és happiness), alig maradt egységem. Amint kipusztultak a lengyelek, rögtön megtámadott az inka AI. Szóval az agresszió hiányát egyelőre nem észleltem. Igaz, a hülyéje fel is áldozta 6 egységét a városom és a mellette lévő citadel oltárán... de hát inkák, az emberáldozáshoz értenek...
-
Hát, jó kérdés. Én ugyan csak második legkönnyebb fokozaton játszok most (chieftain asszem), de tényleg nem tűnnek agresszívnek. Még akkor sem támadott meg egy másik civ, amikor elfoglaltam az egyik, általa védett városállamot. De még csak pár órát játszottam, szóval még bármi lehet belőle.
-
cucka
addikt
Nem adom fel, csak annyira nem tetszik meg baromi lassú is volt a gépemen.
Hát nálam sem száguld
De akkor igazából mit csinálsz a játék során, ha alig van 5-10 városod, meg pár egységed. Úgy baromi kevés a lehetőség és a mozgástér a taktikában.
Ugyanúgy kell fejleszteni, egységeket gyártani, stb., mint az eddigi játékokban, szóval szerintem van elég feladat, a kevesebb város miatt talán jobban megéri mikrózni is.Bünteti a sok várost, bünteti a sok lakosságot, bünteti a sok utat (igaz én behálóztam az egészet, ahogy szoktam )
Nem a sok várost bünteti, hanem a sok fejletlen várost. Igazából a lakosság mérete nagyon fontos, csak egyensúlyban kell tartani a boldogsággal. Civ4-ben is összeomlott a gazdaságod, ha ész nélkül alapítottad a városokat.
Az utak tekintetében máshogy működik, mint a Civ4. Itt egy erőforráshoz nem kell utat vinni, tehát ha pl. a vaslelőhelyre építettél egy bányát, akkor van vasad, nem kell neki út. A csavar, hogy az út fenntartása pénzbe kerül, tehát csak úgy vaktában nem érdemes építeni őket.Csak pislogtam, hogy 1-2 város épít az ellenfél, és inkább veszi a területet agyba-főbe.
Az AI működését még én sem nagyon értem
Gyakorlatilag időszámítás után 100. évben nem tudtam volna már új várost építeni, pedig az ellenfeleknek is csak átlag 3-4 városa volt.
Ilyennel még nem találkoztam, de persze elképzelhető. Szerintem azt szerették volna, ha az egyes városoknak nagyobb a jelentősége, és többet kelljen "dolgozni" azért, hogy elfoglald. Civ4-ben a legtöbb játék végére annyi városod lett, hogy egyszerűen nem lehetett őket menedzselni, szóval bízom benne, hogy hosszú távon kijönnek a változások előnyei. -
cucka
addikt
Szerintem ne add fel, ahogy észrevettem, pusztán annyi van, hogy a civ4-es taktikák nem, vagy máshogy működnek itt. Például ha jól láttam, a szerződések csak bizonyos ideig élnek, tehát nem igazán érdemes azokra alapozni a gazdaságot. A bányának és a farmnak tudtommal nincs fenntartási költsége, az utaknak viszont igen, cserébe nem is kell mindig mindenhova utat építeni.
A sok settler legyártása megint nem nyerő, mert a városok pénzbe és boldogságba kerülnek, a boldogság pedig nagyon fontos. A Civ4-hez képest itt kevesebb város is elég, még jobban meg kell fontolni, hogy mikor hány darab várost tudsz eltartani. (És sokkal jobban át kell gondolni, hogy melyik várost hova rakod. Megszűnt a távolság alapú büntetés, az új harcrendszer pedig nagy hangsúlyt fektet arra, hogy hogyan tudod kihasználni a terep adottságait) -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Utakat is építettél? Elég jó arany mennyiség jön be abból, hogy összekötöd a városokat a fővárossal, akár egymáson keresztül is.
Én is megépítettem minden improovementet, de képes voltam így pluszban maradni, aztán miután elértem a pénzes technológiát, és építettem piacokat, így masszívan pluszban vagyok. Mondjuk nem volt túl nagy seregem (kb. 6 egység), mert nagyon jól védett, kvázi félszigetre kerültem.
Mondjuk ennek a területnek meg az a hátránya, hogy egy hegyvonulat és egy városállam választ el a "fő" területtől, így két oldalt csak 1-1 kockányi területen lehet járni, ha az AI ottfelejti az egységét, akkor nem tudok kimenni tőle.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
trigorin
aktív tag
Még nem futottam negatív egyenlegbe, de elvileg ilyenkor a kutatási pontjaidból fedezi a hiányt, ami természetesen a fejlődést lassítja le radikálisan. Ugyanakkor arról meg nem olvastam, hogy a finanszírozási nehézségek miatt egységet oszlatna fel (noha beleférne a koncepcióba ez a következmény is, bár ilyenkor mindig kérdés, melyik egység tűnjön el).
Szerk.: nem inkább csak valamelyik tanácsadód jelezte, hogy nem ártana feloszlatnod néhány egységet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

- Óriási ugrás: teszten az ASUS Zenbook A16 és a Snapdragon X2
- Milyen TV-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- További aktív témák...
- GAMER PC! Intel Ultra 245 / RTX 5070 / H810M-X WIFI / 32GB DDR5 / SSD 512GB / 700w! BeszámítOK!
- BESZÁMÍTÁS! Asus H310M i5 9400 16GB DDR4 500GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2927, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4443
- Beszámítás!Nothing Phone (3) 5G 512GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nem tudok róla, hogy lenne ilyen korlát egyáltalán bármilyen demón?!