- Mobil flották
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Motorola Moto G72 - a titkos favorit
-
Mobilarena
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Zola007 #13172 üzenetére
CCIE labor szinte minden nap van. CCDE van csak ritkan. En azt gondolom hogy ha meg ismeri is valaki a kerdeseket, akkor sem biztos, hogy az eleg lehet. Most mar azert hatalmas tshoot es konfig topologia van. Regen meg tshoot sem volt, csak 6 router 4 switch. Masreszrol igazad van, jobban kellene szurni. Regen erre voltak a vizsga elotti beugro kerdesek - amiket szintem kihoztak
.
A CCIE Written eleg nehez lett. V4-nel nem emlekszem hogy ilyen orult kerdesek lettek volns. Meg peticio is indult hogy a v5.0 egy szar. Allitolag az 5.1 jobb, arrol meg nincs tapasztalatom. Az is a halalom, mikor typo van a vizsgan a kerdesben. Es szinte mindig elofordul.
Jovore ugyis recert megint, akkor meglatjuk milyen az 5.1. Hacsak nem huzok egy mereszet es nyomok egy Wireless Writtent. De szerintem marad az R&S, ugyis felejtek sajnos azokbol a technologiakbol amit nem hasznalok.
-
FecoGee
Topikgazda
Igen, de most is brutalis novekedes van. Mikor en csinaltam ket eve egy honap alatt 400 uj szamot adtak ki, ugy, hogy abbol 1.5 hetig zarva volt a Cisco az unnepek miatt... Lehet ezt azzal magyarazni hogy sok uj track van es ezert no ennyire a szam, meg hogy regen ennyien nem akartak CCIE-k lenni. Ez igaz. De erosen benne van a dump is.
-
FecoGee
Topikgazda
Azt se felejtsuk el hogy nem mindenki erdeklodesbol csinalja ezeket. Azt mondja a fonok, hogy kene CCIE mert arra jar a discount, meg abbol lesz a Gold Partnership. Emberunket rohadtul nem erdekli a CCIE de ki lett adva hogy kene. Es remeljuk sosem megy at. De allitolag India, Kina futoszalagon termeli ki oket.
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
soma314 #13165 üzenetére
A CCDE az EGYETLEN Cisco vizsga amit nem lehet dumpolni. A CCIE-kat sem teljesen, mert azert tudni kell mi hogy van, de kerulnek ki topologiak, kerdesek. Leteznek papir CCIE-k sajnos, ha olvasgatjatok a neten, van aki meg a BGP best path selection-t sem tudja stb.
A CCDE Practical olyasmi amennyit tudok rola mint egy fa struktura. Adsz valamire egy valaszt es a kovetkezo az alapjan megy tovabb. Olyasmi mint a kalandjatek. Kivalasztod hogy mondjuk MPLS VPN-t hasznalnal es a kovetkezo reszben mar ez alapjan jon a kerdes. Ha mondjuk mast jeloltel volna mas szitu jott volna. Szo mi szo nincs hozza dump. Eddig legalabbis nem volt. Most volt, le is fujtak a vizsgat. Nekem ez szimpatikus. Persze cumi egy hettel elotte, lefoglalt hotel, repjegy stb. De allitolag jobban ertekelik hogy nem sutik majd rajuk a papir CCDE jelzot. Szimpatikus ez a hozzaallas. Jo dolog ez a design. Egyszer el tudnam kepzelni hogy nekiallok tanulni arra is
. CCDP is tetszett.
-
FecoGee
Topikgazda
Lefujtak a majusi CCDE practical vizsgat mert kihozta a vizsgakerdeseket egy dumper ceg -->
https://orhanergun.net/2017/05/may-2017-ccde-practical-exam-cancelled-details/
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Zola007 #13131 üzenetére
Az ARP-nek van egy cache. Altalaban 4 ora, addig nem kell ujbol lekerni. Azert IP-t adunk meg mert Layer3 szint a csomagtovabbitas.
Azert lathatsz validation disabled erteket mert a Wireshark az oprendszertol nem fuggetlen.
Show arp es show ip arp kozott manapsag mar szerintem nincs kulonbseg. Regen pl. AppleTalk eseteben listazta a show arp azokat is. ARP-t nem csak az Ethernet hasznal. -
FecoGee
Topikgazda
CCNP WIRELESS WIDEPLOY - Pass
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
soma314 #13112 üzenetére
Persze, tok igazad van. Ezeket ki kell probalni valos vason. Konzolozas, IOS upgrade, stb. Utana lehet nyomni a virtualisat. Nem utolso sorban ugy nem kell hallgatni a zummogest sem, nem kell kabelezni, dugdosni a konzolkabelt, stb
.
De ugyanez igaz pl. ASA-ra, WLC-re. Jo a vWLC es ASAv de azert parazor latni kell, erezni kell a valos vasat szerintem.
-
FecoGee
Topikgazda
Elso 9 network lesz 254 hostra, a 10. point-to-point-ra. Mivel a zero subnet is hasznalhato, 0-8-ig megy a 254 hostos subnetek listaja, a 9. lesz a p2p-re allokalva. Mivel a mask /30, ezert egy subnetben 4 IP fogy (subnet number, 2 valid IP, broadcast address). Az elso p2p subnet lesz a 0/30, a masodik a 4/30, a harmadik a 8/30, stb.
-
FecoGee
Topikgazda
Hova jartok vizsgazni, ami jo ar-ertek aranyban? ControllTraining zarva lesz majusban ket hetig.
Koszi!
-
FecoGee
Topikgazda
Azt figyeltem meg pl. CCNA-W vizsgan hogy a CCNP-W anyagbol is betettek par kerdest. Mikor elkezdtem a CCNP-W-re tanulni akkor neztem hogy na bakker, ez volt a CCNA-W-ben is. Szoval atfutn a CCNP anyagot 1x ha van ra ido, csak hogy kepben legyel, nem kell melyen.
(W mint Wireless)
-
FecoGee
Topikgazda
iPerf-fel win7 alatt figyelni kell mert a Windows visszaszinezi DSCP0-ra a csomagokat, tok mindegy hogy te mit allogatsz az iPerf-ben. Csak szolok, en jartam mar igy. Registry hack meg mmc tokoles kell hozza hogy menjen rendesen. XP alatt megy frankon minden gond nelkul.
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
balazssoma92 #13028 üzenetére
A Wendell Odom konyvekkel jol megalapozhatod a tudast, de azert sok Packet Tracer labort is csinalj melle, illetve olvasgass cisco.com doksikat is.
-
FecoGee
Topikgazda
olloczky fórumtárs megírta az új téma összefoglalónkat, ha van ötletetek, mit tegyünk még bele, jelezzétek! Köszi olloczky!
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
kowika87 #13020 üzenetére
Igen ez az OSPF szabaly enterprise-n belul VRF Lite eseteben is tud gaz lenni, capability vrf-lite a megoldas erre. De igen, jobb lenne BGP az ISP-vel nektek. Az OSPF ide nem annyira idealis szerintem se, a superbackbone szamomra mindig egy megeroszakolt megoldasnak tunt.
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
TheProb #13006 üzenetére
Eloszor nezd meg, miden stackport OK -e es teljes -e a gyuru (nem lehet -e split-brain ahogy crok irta).
>sh sw stack-ring spee
Stack Ring Speed : 32G
Stack Ring Configuration: Full
Stack Ring Protocol : StackWisePlus>sh sw stack-ports
Switch # Port 1 Port 2
-------- ------ ------
1 Ok Ok
2 Ok Ok
3 Ok OkHa igen, egyszerre egyet kihuzva nem lesz gond.
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
kowika87 #12994 üzenetére
Nezopont kerdese.
Tenderekhez sokszor kell, akkor megeri. A piacon is jol cseng. Partnerseghez is kell.
Ha penzugyileg nezed, nem fizetodik ki a beleolt 1500 ora valoszinuleg soha. De nem penzugyileg kell nezni. Egy szakmai kihivas, szemelyes cel...De Te is CCIE-ra keszulsz, meg tobb ember itt, szoval szerinted is megeri
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
dzsambo #12992 üzenetére
Akkor az egyik core a root a masik a backup root legyen. Fontos ezt beallitanod, nehogy meglepetes erjen kesobb.
Ket switch addig van egy MST domainben, amig a name,revision number es az instance mapping ugyanaz. Amikor VTPv3-mal modositasz az MST konfigon, ez szepen vegigterul, de a folyamat kozben ket mst domained lesz es konvergal a STP. Ezert latsz pillanatnyi szakadast.
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
dzsambo #12990 üzenetére
You need to migrate the core first and work your way down to the access switches. Before you change the spanning-tree mode, configure the MST configuration on the switches. Then change the STP type to MST.
Azert jo az mst mert elo tudod kesziteni a konfigjat minden switchen ugy, hogy nem lep eletbe. Aztan a change alatt csak kiadod a spanning-tree mode mst parancsot hogy eletbe leptesd. Fentrol lefele kell haladni. Itt szepen leirjak.
http://www.cisco.com/c/en/us/support/docs/switches/catalyst-6500-series-switches/72844-MST.html
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
dzsambo #12979 üzenetére
Uramisten... mifele halozat az? Kell mindenhova minden VLAN? Allow vlan-okkal miert nem szurod le ha nem kell valahova?
Ciscon le van irva frankon hogy kell migralni STP/RSTP verziokrol MST-re. A rooton es backup rooton kezded, es haladsz lefele. En mar csinaltam ilyet, nem volt vele gond.
-
FecoGee
Topikgazda
Techtorial-on nem volt senki innen?
-
FecoGee
Topikgazda
Atalltam UNL-rol EVE-NG-re. Szepen atmozgatta a laborjaimat. 2 vWLC mar hasit is.
-
FecoGee
Topikgazda
Aki volt Techtorial-on leirhatna hogy milyen volt ha van kedve
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Viktorius94 #12894 üzenetére
Na ugye ugye
! Gratulalok!
-
FecoGee
Topikgazda
Aki megy Siofokra annak jo szorakozast a ket napra
.
-
FecoGee
Topikgazda
Szerintem jobb kulon csinalni. Kevesebb penz, kevesebb ido, es ha megvan az icnd1 mar kapsz papirt.
Az Official Certification Guide-ban minden fejezet elejen vannak kerdesek. Es jar hozza DVD amin sok szaz tesztkeedest talalsz.
A vizsga closed book, angol nyelvu. Semmit nem vihetsz be, es semmi segedeszkozt nem hasznalhatsz. Egy db laminalt lapot kapsz, csak azt hasznalhatod pl. subneteles szamolasara.
-
FecoGee
Topikgazda
Sracok, tenyleg nem akarok megbantani senkit meg ilyenek. De minden honapban megkerdezi valaki hogy:
- egyben vagy kulon csinalja -e a CCNA-t
- Milyen anyagbol keszuljon
- Mennyi ido alatt lehet megcsinalniStb.
Ne legyunk mar ennyire kenyelmesek. Van kereso a forumban, es millio weblapon elerhetoek az informaciok. En ha valamit nem tudok, keresgelek, turok, probalkozok, es a vegen kerdezek. Ez egy ilyen szakma. Aki elvarja, hogy mindig ele tegyek keszen a megoldast, annak - bocs - ez nem lesz jovokep. Egy CCNA-CCNP szintig meg vannak irva a konyvek, tele van a net laborokkal. En pl. a CCNP Wiress vonalhoz magam turom a Ciscos doksikat es szedem ossze az anyagot. Igen, marha kenyelmes ha egy kotetben elenk van teve, de munkahelyen ha csinalsz egy melot ott sem fogja neked senki egzakt definialni, hogy milyen vlan id-t, ip subnetet stb. hasznalj. Tegyunk mar bele munkat ebbe az egeszbe.
Bocs akit megbantottam ezzel, csak picit unalmas mar hogy ugyanazokat a kerdeseket valaszolgatjuk rendszeresen, mert - mondjuk ki - sokan lustak par percet raszanni az informacio megszerzesere.
-
FecoGee
Topikgazda
Mikor elkezdtem a CCIE labra keszulni az azota megboldogult iPexpert ceg workbookjaval, emlekszem nagy mellennyel nekimentem a VTP topicnak, abbol jonak ereztem magam, mondom nem lehetnek meglepetesek. Elso feladat: legyen a vtp password "ip?expert". Na akkor errol ennyit.
. Azota tudom en is hogy kell ?-t irni.
-
FecoGee
Topikgazda
enable password: regen hasznaltak, nem secure, konnyen visszafejtheto
enable secret: ugyanez, csak mar eros titkositassal. preferred.
service-password encryption: osszes clear-text passwordot a konfigban titkositja (pl. enable password, OSPF key), de gyenge ez is, konnyen visszafejtheto.
config-line password: az adott line-ra a password.
azert kellenek ezek mert pl. console-n ha odaulsz nem feltetlenul van neked priv15 jogod, plus a console-ra is tudsz kulon jelszot tenni, es az ACS-ben is tudsz kulon policy-t konfiguralni a kulonbozo eleresekre/userekre.
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Viktorius94 #12814 üzenetére
Az sajnos mindig benne van. De ne csuggedj el. Par nap pihi, aztan ujult erovel nekimesz meg egyszer
.
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Viktorius94 #12812 üzenetére
Bazzz... sajnalom
. Ird le gyorsan a kerdeseket amiket emlekszel, es nezd at azokat a topikokat. Meg tanuld at azokat is amik most ugy erzed nem annyira mentek :/.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Honor X6b 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple Watch SE2 / 44mm / Midnight / Black Sport / Cellular (99%)
- Iphone 13 Pro Max 128 GB /// 86% Akku // Számlával és Garaniával
- Iphone 12 Pro Max 128 GB /// 88% Akku // Számlával és Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged