- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
neverDell
tag
válasz
blattida #6478 üzenetére
OK, de hol a napló? Mert az event list üres. Van neki egyéb is? (még nem néztem utána)
A scant csak az emlékeimre támaszkodva indítottam: az nmap -P0 csak egyszerű portscant csinál, semmi egyebet? Mert akkor erre rosszul emlékeztem.---
Egyébként mi a túrót kezdjek egy olyan riasztással, hogy a netbeans uninstall a comodo szerint (heuristics low) fertőzött, de...
Feltöltve a virustotal-ra az ottani Comodo és az összes többi kereső szerint tiszta, kivéve a ByteHero 1.0.0.1-et, ami valami trójait talál benne. -
neverDell
tag
válasz
Fandango #6475 üzenetére
Közben megtaláltam, de szerinte minden OK.
Sőt! Leszedtem, újrabootoltam, letöltöttem újra, megint telepítettem, de a napi használatra szánt useremmel továbbra is hibás ez az ablak. Nem értem.
Sajnos fogalmam sincs, hol tárolhatja ezeket az infókat (registry-ben, Users alatt stb.) így azt sem tudom, mit kellene törölni ahhoz, hogy helyreálljon. -
neverDell
tag
-
neverDell
tag
Még valami: firewall behavior settings. A General Settings fülön az utolsó látható sor egy checkbox, "Show Trustconnect alerts..." felirattal. Utána még lenne valami, de nem látszik és nem is lehet odalapozni...
Tab billentyűvel rá tudok menni, de nem jelenik meg a képernyőn, fogalmam sincs, mi lehet ott. Illetve a mezőhöz tartozó lista pereme látszik, arra kattintva feljön egy allow requests/block doboz...+1: a Defense+ ablaka átméretezhető, a firewall-é nem...
-
neverDell
tag
Valamit nem értek: minden alapbeállításon van a CIS-ben.
A nagyobbik gépemről "megtámadtam" a laptopot (nmap -P0 gépcíme).
Az OK, hogy valamennyi tesztelt portot zártnak találta az nmap, de a CIS egy hangot sem szólt, hogy valaki próbálkozik.Safe Mode-ban van, az Alert settingsnél a frequency eredetileg Low, de próbáltam Very High-al is. Ilyenkor mi van? Elakadnak korábban a packetek?
Furcsa, mert a laptopon futó virtuális gépem bridged módban használja a wlan kártyát és ott megjelennek a csomagok.
Miről maradtam le vajon, mit nem olvastam el?upd: ami lemaradt, hogy elméletileg a saját LAN-om is publikusként lett felvéve!
-
neverDell
tag
-
neverDell
tag
válasz
blattida #6412 üzenetére
Tegnapelőttig a MSSE csak megszokásból volt fenn (windows telepítés végén mindig felrakom, mióta már nagy céggel is előfordult, hogy a driverei fertőzöttek voltak)
Egyébként sem kószálok veszélyesnek mondott helyeken, csak kicsit paranoiás vagyok, ha a gépem biztonságáról van szó.
Csakhát ez a netbeans+dell driver, mint kártevő...Egyébként összeakadó keresők kapcsán: ha jól tudom, a SpyBot S&D az egy külön műfaj. Neki pl. sikerült kártevővé minősíteni az AVG-t...
-
neverDell
tag
válasz
blattida #6410 üzenetére
Jó, ebben van valami. Utoljára valahol a win95 környékén vagy még azelőtt foglalkoztam (akkor is csak felszínesen, kíváncsiságból) ilyen jellegű témákkal.
Bár ettől függetlenül, az a tény, hogy rengeteg(>1) olyan esetről hallani, hogy x fertőzést csak az egyik y vírust meg csak egy másik kereső ismer fel... Néha nem árt, ha többféle keresőt üzemeltet párhuzamosan a kedves felhasználó.
-
neverDell
tag
válasz
blattida #6408 üzenetére
Egymást vírusnak nézik: mivel - tudtommal - a víruskeresők időnként olyan módszereket is használnak, amit a vírusok, nem nagyon lep meg az ilyesmi. Úgy két-három éve volt is valami, amiből "hír" lett. Már nem emlékszem, melyik biztonsági szoftver kezdte irtani a konkurrenciát...
Viszont - szerintem - ha egy víruskereső normálisan van megírva, akkor az transzparens mindenki más számára, beleértve a "kollégákat" is. De javíts ki, ha tévednék!
Ja! Itt természetesen a normál üzemről beszélek, nem arról, hogy esetleg összevesznek az egyszerre megtalált kártevőn! (gondolok itt a bootoláskor rendszeresen felbukkanó MSSE hibaüzenetre az event logban)Ami a fals riasztásokat illeti: én nem állítgattam rajta semmit, default beállításokkal használom, mégis egy hónap alatt begyűjtöttem ötöt. Korábban tíz év alatt sikerült ennyit, háromféle víruskeresővel összesen (AVG, McAfee és nem tudom, melyik volt a harmadik)
Ez azért elég gázosnak tűnik.
Az első ráadásul egy olyan volt, amit két hónappal korábban javítottak, később valahogy újra előkerült. Tény, a jelzést követő második nap ott volt a javítás. -
neverDell
tag
válasz
blattida #6406 üzenetére
Igen. Általában két víruskeresőből (ha ebből az egyik a MSSE), nem szokott probléma lenni. A fals pozitív találatok ügyében meg érdemes megnézni a CIS fórumát. Amikor először fedeztem fel, hogy hülyeségeket beszél, regisztráltam náluk és jeleztem, hogy valami gázosnak tűnik. Nem mondom, volt aki reagáljon és két napon belül javították is, de elnézve a fórumot, rendszeresek az ilyen tévedések.
Nem mellesleg, azon túl, hogy lassítják a gépet, nem látom be, mi olyat csinálhatnak a háttérben, amivel keresztbetehetnek egymásnak. Mert hogy egymást vírusnak nézik, az még so so, elmegy. De ezen kívül... -
neverDell
tag
válasz
blattida #6404 üzenetére
Jó lenne, ha a rengeteg fals pozitív riasztással kezdenének már valamit.
Legutóbb a netbeans uninstallert, egy dell drivert, meg az IE temp könyvtárában lévő szemetet minősített malware-nek. Utóbbi akár az is lehetett, de a másik kettő...
Ugyanakkor úgy néz ki, meghülyíti a MS Security Essentialst is, mert az event logom teli van az utóbbitól származó, bootoláskor keletkező, rejtélyes hibaüzenetekkel azóta, hogy a CIS felkerült.
Miivel friss telepítésről van szó, és elsők közt ment fel a MSSE és a CIS, valamint azóta futtattam pár keresést - köztük olyat is, ami önállóan bootolható CD-ről futott és sehol semmi, ezért gyanítom, hogy ezek inkább a CIS miatt vannak...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Asus Rog Strix G16
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest