- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Yettel topik
- iPhone topik
- Légy kocka: ellesi a Huawei és az Oppo az iPhone 17 szelfitrükkjét
- Több könyvet passzolna el a Samsung, mint kagylót
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One mobilszolgáltatások
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
ne kövezzetek meg, de ilyet még nem találtam ... igaz nem is kerestem sokat ...

minap terljes mértékben rámbíztak egy igen régi ( Compaq Aero - vmikor 1993ból
486os proci stb ... ) kis notebookot. Az egyetlen baja hogy vinyója kattog és lehetetlen róla bootolni. Próbáltam keresni olcsó kis kapacitású (pár száz MB-ostól 1-2 GB-osig) háttértárakat, de közben eszembe jutott, hogy olyan sokféle adapter van mostanra már, hátha van CF - Notebook ATA HDD adapter is (van egy fölös 512es CF kártyám, ezért kerestem erre először).
Kis guglizás és voilá:
[link] Addonics - a gyártó
[link] CF - Notebook ATA HDD converter - a termék
[link] A magyarországi forgalmazó (őket találtam Addonics oldalán feltüntetve)
Régen láttam ennél komolyabb ötletet a SSD (solid state drive) alternatívájaként. Bizonyosan egy 4-8 GBos CF kártya még elég borsos áron van, de pl. egy kisebb háttérigényű programkörnyezetbe, komolyabb fizikai igénybevételű munkahelyre ennél jobb módot nem is tudnék (én
) felhozni hogy csökkentsük a mozgó alkatrészek számát. Ezt aztán lehet kombinálni CF - SD átalakítóval ... persze ekkor már rég ott vagyunk hogy még sokkal olcsóbban jönne ki egy backup külsö rack. Ennek ellenére szerintem ez egy nagyon jó ötlet.
Várom véleményeket és hozzászólásokat.
Egyébként jelenleg CF to 2.5'' ATA HDD átalakítójuk 8256 Ft (bruttó) :
[link]
ami elég drága sajnos
de nem szokatlan a magyar nagy - és kiskereskedelmi árrések mellett. A téma gondolatindító is egyben, hiszen ha megnézitek a többi terméket a fenti linkeken, pl HTPC-be van 2.5'' ---> 3.5'' HDD átalakító, ugyanez 1.8'' ---> 2.5'' ban is stb. El lehet jutni egy egész halk kiépítéshez akinek ez mindennél fontosabb.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Foxpost károsultak - 2026
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Yettel topik
- Linux kezdőknek
- Adobe Lightroom topic
- NBA és kosárlabda topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Samsung NP270E5E-K07PL Notebook
- HP ZBook Fury G8, i7-11850H, 32GB RTX A2000 4GB, HP Garancia, Gyönyörű.
- MacBook Air M4 13" 16GB/256ssd/2028.08.16.Gar./Akku 100%/p4716
- BESZÁMÍTÁS! Részletfizetés 0% THM ÚJ GIGABYTE A16 3VH 16" notebook R7 260 16GB RTX 5060 3 év 27%
- Acer Predator Helios Neo 16 i9-13900HX, RTX 4070 (140W), QHD+ 165Hz brutális teljesítmény!
- LG 75QNED86T3A / QNED / 75" - 164 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- Akció!!! Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 1000GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4437, 100% Akkumulátor
- Beszámítás! VALVE Steam Deck LCD 512GB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

de nem szokatlan a magyar nagy - és kiskereskedelmi árrések mellett. A téma gondolatindító is egyben, hiszen ha megnézitek a többi terméket a fenti linkeken, pl HTPC-be van 2.5'' ---> 3.5'' HDD átalakító, ugyanez 1.8'' ---> 2.5'' ban is stb. El lehet jutni egy egész halk kiépítéshez akinek ez mindennél fontosabb.