Hirdetés
- Yettel topik
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Április bolondja? Csak egy lebegő mobiltálca
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
ne kövezzetek meg, de ilyet még nem találtam ... igaz nem is kerestem sokat ...

minap terljes mértékben rámbíztak egy igen régi ( Compaq Aero - vmikor 1993ból
486os proci stb ... ) kis notebookot. Az egyetlen baja hogy vinyója kattog és lehetetlen róla bootolni. Próbáltam keresni olcsó kis kapacitású (pár száz MB-ostól 1-2 GB-osig) háttértárakat, de közben eszembe jutott, hogy olyan sokféle adapter van mostanra már, hátha van CF - Notebook ATA HDD adapter is (van egy fölös 512es CF kártyám, ezért kerestem erre először).
Kis guglizás és voilá:
[link] Addonics - a gyártó
[link] CF - Notebook ATA HDD converter - a termék
[link] A magyarországi forgalmazó (őket találtam Addonics oldalán feltüntetve)
Régen láttam ennél komolyabb ötletet a SSD (solid state drive) alternatívájaként. Bizonyosan egy 4-8 GBos CF kártya még elég borsos áron van, de pl. egy kisebb háttérigényű programkörnyezetbe, komolyabb fizikai igénybevételű munkahelyre ennél jobb módot nem is tudnék (én
) felhozni hogy csökkentsük a mozgó alkatrészek számát. Ezt aztán lehet kombinálni CF - SD átalakítóval ... persze ekkor már rég ott vagyunk hogy még sokkal olcsóbban jönne ki egy backup külsö rack. Ennek ellenére szerintem ez egy nagyon jó ötlet.
Várom véleményeket és hozzászólásokat.
Egyébként jelenleg CF to 2.5'' ATA HDD átalakítójuk 8256 Ft (bruttó) :
[link]
ami elég drága sajnos
de nem szokatlan a magyar nagy - és kiskereskedelmi árrések mellett. A téma gondolatindító is egyben, hiszen ha megnézitek a többi terméket a fenti linkeken, pl HTPC-be van 2.5'' ---> 3.5'' HDD átalakító, ugyanez 1.8'' ---> 2.5'' ban is stb. El lehet jutni egy egész halk kiépítéshez akinek ez mindennél fontosabb.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- Path of Exile (ARPG)
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kötelező frissítésnek számít a Microsoft legújabb csomagja a Windows 11-hez
- Építő/felújító topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- ASUS ROG Zephyrus G14 Ryzen 9 / RTX 4070 / 32GB / 1 TB SSD 2K 165Hz PRÉMIUM
- Dobozod ÚJ Lenovo LOQ i7 / RTX 4050 / 144Hz / GARANCIA 2027.03.
- Macbook Pro 16" A2485 2021 M1 Pro 16/512 (4)
- L13 Yoga Gen3 2-in-1 13.3" FHD+ IPS kihajth érintő i5-1245U 16GB 256GB ujjlolv IR kam aktív toll gar
- Macbook Pro 16" A2141 2019 i7 16/512 (2)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Yoga Book 9 13IMU9 notebook - Ultra7 155U 32GB DDR5 1TB SSD Intel Graphics W11
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- CÉGEK FIGYELEM!! iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - 27% ÁFA-S SZÁMLA Kártyafüggetlen, 100% Akksi
- 27% - LG UltraFine 27UQ850V-W 4K IPS Monitor! 3840x2160 / 60Hz / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

de nem szokatlan a magyar nagy - és kiskereskedelmi árrések mellett. A téma gondolatindító is egyben, hiszen ha megnézitek a többi terméket a fenti linkeken, pl HTPC-be van 2.5'' ---> 3.5'' HDD átalakító, ugyanez 1.8'' ---> 2.5'' ban is stb. El lehet jutni egy egész halk kiépítéshez akinek ez mindennél fontosabb.