- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Táncolni még nem tud, de stabilan áll az Android 17 a lábán
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Trepee
csendes tag
Hol is kezdjem.
Tényleg köszönöm a sok segítséget.
Istenigazából, mivel mint írtam baromira nem értek a linuxhoz, valamikor Debiannal foglalkoztam kicsit/tényleg kicsit/, ezért a nagios oldalán turkáltam. Találtam is egy videót, ami lépésről lépésre mutatja mit is kell csinálni.
CentOS6.5 re telepíti a kislány a videóban a nagit, az oldalukról leszedett "telepítővel".
Kb. ezt próbáltam másolni, mikor jött az epel tárolos probléma, ami miatt elkezdtem itt nálatok kérdezősködni.Gondolom a "hogyan telepítsük a nagiost" videó készítői 1-2 lépést kihagytak a videóból ami miatt nekem nem sikerült a látottakat másolva feltelepítenem a programot. / a videón szerintem amikor lefuttatják a ./fullinstall-t akkor csak ellenőriz a telepítő, mert már alapból fent van a nagios a rendszerükön./
Mi a nagios?
A nagios egy hálózatot figyelő rendszer, ami képes szinte mindent monitorozni (amilyen plugint az ember feltesz rá, ill. ír hozzá), és ami miatt mi szeretnénk telepíteni, hogy képes a beállításoknak megfelelően azonnal értesíteni (vagy akár előre beállított programokat futtatni), ha valami leáll, nem működik kikacsol stb...
Személy szerint Én a rendszerünk kritikus pontjait szeretném monitorozni,/és értesítést kérni/, hogy ne a felhasználóktól tudjam már meg ha valami nem működik a hálózatban. Kb. az 1 hete már nem működik e-maileknek szeretnék elébe menni. De ha valaki nagyon lelkes, a kliens gépekre kitelepített agentekkel akár még azt is monitorozhatja, hogy a felhasználó gépének mennyi a memóriája, vagy mennyire gyilkolja a processzorát, mennyi a szabad területe a merevlemezem, vagy amit csak akarunk.
Figyeltetni lehet a hálózatot, portokat, eszközöket.
És igen, fizetős a program, amit ha beválik ki is fizet a cég.A linket amit megadtál elolvastam. Nagyon jó, így már sok mindent értek, ami eddig nem volt világos.
Lefuttattam a yum install nagios-t. Szépen fel is települt. Viszont ismét teljesne más végeredményt kaptam mint a videón. pl. a web interface felületet nem láttam települni, így megint csak nem fogom tudni használni a programot.
A videón a nagiso xi ki is írja a webes ip-jét amin keresztül be tudnék lépni, megnézem az oldalukat, hogy hátha írnak valamit erről, hogy melyik csomagot kéne ehhez telepítenem.
Ja.. a repóból kilistáztam a nagios* gal, hogy mi van, sajnos annyit talál, hogy kezelhetetlenen, mivel külön kilistázza az összes plugint, ami eszméletlen mennyiség.

De legalább a nagios fent van!

Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Borderlands 4
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OLED monitor topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A Föld teraformálásával építene galaktikus birodalmat Elon Musk
- További aktív témák...
- Asus Tuf RTX 5070 // Felbontott, új // SZÁMLA // GARANCIA //
- AKCIÓ!!! Sosemhasznált! HP OmniBook 5 i7-1355U 16GB 1TB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- 27% - GAMING PC! i5-12400F / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe / B760 / 650w! BeszámítOK
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16G 256GB 1 év garancia
- 27% - ASUS VA27EHF IPS Monitor! 1920x1080 / 100Hz / 1ms / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest