- Nem lesz Xiaomi 16
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- Akciófigyelő: Robotporszívó jár a Xiaomi TV mellé
Új hozzászólás Aktív témák
-
bepken
veterán
sziasztok,
még csak ismerkedek a C programozási nyelvvel (bár nem ez az első nekifutásom) - egyszer már elolvastam a Kernighan-Ritchie féle könyvet, most elölről kezdtem és a példákon is végig megyek.
van (még egészen az elején) egy példakód, aminek egy "aprócska" része nem igazán világos számomra: 1.5.4. Szavak számlálása fejezet példakódjáról van szó.
az egészből egész pontosan ezt a kódrészletet nem értem:
if (c == ' ' || c == '\n' || c == '\t')
allapot = KINT;
else if (allapot == KINT) {
allapot = BENN;
++nw;
}egész konkrétan az else if ágat nem értem belőle. az megvan, hogy a két állapot (KINT/BENN) között kell váltogatni, de miért így van megírva az else if feltétele? ha jól értem, csak azért, hogy beugorjon abba az ágba, átváltson BENN értékre és növelje az nw változó értékét...jól értem? csak mert ülök már felette jónéhány perce
egyébként mire leírtam mégis csak koppanni látszik...na de akkor annyit ha segítenétek, hogy miért nem lehet a helyén egy sima else ág? vagy az allapot == KINT feltétel helyén egy akármilyen igaz feltétel?
köszi előre is a segítő szavakat
(remélem, nem kérdezek nagy baromságot)
üdv,
bepken
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- sziku69: Szólánc.
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Nem lesz Xiaomi 16
- iPhone topik
- Doky586: Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- Milyen okostelefont vegyek?
- Gaming notebook topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nem darabolták fel a Google-t, a sztratoszférába repült a részvény
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN Apple Watch Ultra 2 Natural Titanium 49mm -1 ÉV GARANCIA - 100% Akkumulátor, MS3219
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- HIBÁTLAN iPhone XS 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3030, 100% Akkumulátor
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest