- Ilyen lesz a Fairphone 6
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Középkategóriást mutatott be újra az Oppo
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Mobil flották
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csontbrigád
tag
Szia,
Köszönöm válaszodat, elnézést a késői reagálásért: egyelőre a legegyszerűbb módszert választottam - kicseréltem az alaplapi elemet még akkor amikor a témához hozzászóltam. Ennek lassan 2 hónapja, a hiba azóta nem jelentkezett. (Az elem már csak ~2,8V-ot tudott)
Köszi még egyszer! -
Csontbrigád
tag
Szia,
B bios betöltése után azonnal tudom frissíteni az A biost, erről üzemel is azonnal a frissítés után. Itt jön egy időszak amíg semmi gond, aztán kezdődik újra a dolog.
Tuning: ~5 éve így üzemel, és most felötlött bennem, esetleg alaplapi elem csere aktuális lehet már?
Még egy dolog: AHCI módot kb. 1 éve használom, akkor raktam bele az SSD-t.Köszönöm!
-
Csontbrigád
tag
Szia,
Lehet, hogy a fogalmazásom pongyola, tehát eddig 5-6 alkalommal írta ki a bios betöltése közben a gép, hogy nem tud indulni, ezért a másodlagos bios-t tölti be amely verziószáma F6. Erről elindul minden, csak sokkal lassabb pl. a W7 indulása is.
Ezután simán felmegy rá a bios frissítés (F8 és F9b is próbálva) - @BIOS progit használom, csak ilyenkor ismét be kell állítani mindent (AHCI, Tuning: X3 720 2,8GHz BE @ X4 3,2 GHz alapfeszen).
Tehát mi okozhatja ezt a többszöri "felejtést"? Hardveres vagy szoftveres eredetű lehet a probléma? Látott már ilyet valaki?Köszönöm!
-
Csontbrigád
tag
Sziasztok,
A problémám, hogy az utóbbi időben, kb. ez év elejétől már öt-hat alkalommal csak a tartalék bios-ról tudott indulni a gépem - Gigabyte GA-MA 790XT UD4P dual bios alaplapom van - ilyenkor bios frissítés után megint jó egy ideig, a hibát nem tudom eseményhez kötni. F8 és F9b bios is ugyanazt produkálja.
Van valakinek ötlete, hogy miért "felejti el" az újabb bios-t? A tartalék bios verzió F6.
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- MSI B450 TOMAHAWK eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest