- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
westlake
félisten
válasz
Dzsozi56 #4637 üzenetére
Érdekes jelenség, sosem találkoztam még ilyennel. Feltételezem, BIOS reset már volt. Esetleg megpróbálhatod ugyanazt a BIOS-t beírni a FlashBack-el. Ilyenkor a teljes tartalom felülíródik, nem csak részleges, mint a normál frissítésnél. Ha megcsinálod, akkor érdemes a BIOS fájlban lecserélni a mikrokódot. A benne lévő 2014-es, a legújabb meg 2019-es.
-
westlake
félisten
Igen, csak táp kell a FlashBack-hez. De ez nem jelenti azt, hogy máshogy nem működik. A gépet nyugodtan rakd össze teljesen, akár egy próbát is tehetsz vele, hogy POST-ol-e. Ha biztos vagy benne, hogy a BIOS annyira régi, hogy még nem támogatja a CPU-t, akkor nyilván kár erőltetni. A BIOS neve TB550ME.CAP legyen (kis- és nagybetű között nincs különbség), a pendrive pedig az ethernet port alatti USB portban legyen. De gondolom ezeket már tudod. A pendrive-val mondjuk lehet szívni. Épp az előbb frissítettem egy X299-es alaplapot (2017), ez csak az NTFS-t ette meg, a FAT32-t és az exFAT-et nem! A fájlrendszeren kívül még a pendrive-ra magára is finnyás lehet a rendszer. Arra nem jöttem rá, hogy konkrétan mit nem szeret, de több az olyan pendrive, amivel nem működik, mint amivel igen. Én pont emiatt tartok egy 8 GB-os USB 2.0-ást, mert az mindenhol működik. A lényeg, hogy ha miden megfelelő, akkor a FB gomb megnyomása után háromszor felvillan a LED, majd folyamatosan elkezd (gyorsabban) villogni addig, amíg be nem fejezi az írást. Ez 2-3 perc is lehet. Ha viszont a három villanás után folyamatosan világít a LED, akkor az a nem (megfelelő) működés jele, kár várni bármire is. És igen, minden BIOS frissítés után érdemes visszaállítani a gyári állapotot, majd (ismét) konfigurálni.
-
westlake
félisten
válasz
fkaresz #4600 üzenetére
Az alaplapon két EEPROM van egymás mellett, az egyik az ME (8 MB), a másik pedig a BIOS (16 MB). Szétvagodostam neked a legújabbat.
-
westlake
félisten
válasz
mafxlame #4597 üzenetére
Fájlt átnevezni (talán az összes gyártónál) csak a FlashBack-hez kell. Neked nem kell, főleg azért mert az alaplapod nem tudja ezt. A BIOS fájlt nem kell speciális helyre (és partícióra) tenni, rámásolhatod a gépben lévő bármelyik adattárolóra is (HDD/SSD/stb.). A Z790-es alaplapok túl fejlettek már ahhoz, hogy ne ismerjenek egy ilyen alapvető funkciót. A BIOS-ban (talán) a Tool fülön van az EZ Flash 3. Nem bonyolult, bárki meg tudja csinálni. A lényeg, hogy kövesd az utasításokat, amiket a frissítő ír.
-
westlake
félisten
erre a kerdesedre egyszeruen valaszt kaphatsz..
felmesz az alalplapgyarto oldalara es megnezegeted a lapodhoz kiadott biosfrissitesek change log-jat... ha nem talalsz az alatalad problemasnak tarott dologra valami utalast (hogy az egyik biosverzioban javitottak volna), akkor nagy valoszinuseggel a biosfrissites sem segit -
westlake
félisten
a valasz egyszeru... azert ir ki a progi warning feliratot mert a karta bios id-je es az altalad beirando bios id-je nem egyezik meg es igy a progi nem is fogja neked megirni a biost..
(szerencsere)
valamit nem igazan ertek... a progiban az olvashato, hogy ''dos version 5.13.01'', viszont az altalad linkelt kep minden bizonnyal windows alatt keszult..
lehet, hogy en vagyok lemaradva, de tudtommal windows alatt nem szokas (nem is lehet) videokartya biost frissiteni
[Szerkesztve] -
-
westlake
félisten
válasz
MyKonzerv #178 üzenetére
acsi... azert mert nem mukodott a rendszered, nem te tudatlansagod az oka.. nem amiatt nem mukodott, mert nem vagy szakavatott bios flash-elo.. maganak a biosnak a hibajabol esett szet a rendszer... ez barmelyik profival elofordulhatott volna (mint ahoy elo is fordul)
en is megirtam mar jopar biost, de nekem is sikerul neha egy hiresen rossz biost talalnom
senki nem tudhatja elore, hogy milyen minosegu bios kerul az utjaba..
ettol fuggetlenul, aki nem erez magaban eleg batorsagot ahhoz, hogy biost frissitsen, az tenyleg inkabb kerjen meg valakit..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Rap, Hip-hop 90'
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- E-roller topik
- Robogó, kismotor
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged