-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keresztapper
senior tag
Segítséget szeretnék kérni.
Egy GTX 760 (4GB) VGA-val meg lehet-e oldani a 25 fps-es, 500 Mb/s bitrátájú UHD fájlok akadásmentes lejátszását, vagy másik kártya kell már ehhez?
Előre is köszönök minden hozzáértő segítséget!
http://palscoffeetech.com/
-
veterán
válasz Keresztapper #70152 üzenetére
UHD videók főleg HEVC/H265-t alkalmaznak, ehhez Nvidia Pure Video 6 vagy újabb kell. A te kártyád Kepler, ami Pure Video 5 még csak, szóval kártyacsere. [link]
Legolcsóbb kártyák, amiket érdemes ilyen célra boltból: GT 1030, RX 550
Ha játékra is kell, akkor feljebb kell nézelődni, GTX 1050(Ti), RX 460/560 és felfelé.De a legtutibb, ha megkérdezed a HD lejátszós topikban, ott tapasztalat is akad bőven, mindenképp benéznék oda is.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
Kis Bokrász
csendes tag
ÜDV! Adott egy Shappire Radeon R9 290X videókártyám. Mostanába ha belépek játtszani, egy kis idő után kikapcsol. Nem kékhalált kap hanem fekete kép, nem ad jelet, de a PC többi része tovább működik. MIt tegyek ? Mi okozza ?
UI: Eközbe a VGA nem több mint 65 Fokos.
[ Szerkesztve ]
-
Recon666
Közösségépítő
Sziasztok!
Van nálam egy gyári Dell Optiplex 790MT i5 2400-as proci és Intel HD vga. A bajom az hogy 5:4-es monitoron van és nem ad be a driver csak 1366x768-as felbontást. Win10 64 bites rendszer van rajta,
Esetleg valami megoldást tudtok rá? -
bizoonik
tag
válasz Kis Bokrász #70155 üzenetére
Nekem ugyan ez volt a baj csak egy GTX970-nel. Azt a kártyát átraktam egy másik gépbe, ott minden rendben volt vele.
Neked a Radeon előtt milyen kártyád volt? -
sisi24
tag
Sziasztok. Egy gtx 1060-as 3gb-os videokártyával ki tudnám húzni egy jó darabig 2560x1080 as felbontásban? Egy Sapphire hd7950 3gb vgam van, amivel mai napig eltudok játszani, de némelyik játék megfogja ezért gondoltam hogy lecserélem.
Érdemes lenne 3gb os változatra?
-
bizoonik
tag
válasz sisi24 #70158 üzenetére
Ezen eredmények alapján azt mondanám érdemes:
7950 vs 1060 3G -
peq
aktív tag
Hali!
Segítségetek kérném, meglehet valamelyikőtök elé gördült már alábbi probléma és talált rá megoldást..
Sapphire Pulse RX 560 DP portját szeretném egy D-SUB bemenettel rendelkező monitorra csatlakoztatni. Átalakító megvan, de valami oknál fogva nem látja a két kijelzőt. Próbálkoztam Win7 driverrel, majd feltettem a Win10-et, érdemi változás nem történt. Adrenalin szoftverben nem találtam DP porttal kapcsolatos beállítást.. Habár meglehet én siklottam el felette
Valaki?
-
nzozz
aktív tag
Sziasztok!
Azt mi okozhatja illetve egyáltalán hibának számít-e, hogy a VGA folyamatos nagy terhelése (90-100%) mellett az MSI Afterburnerben a "power" érték soha nem haldja meg a 70% -ot? Látszólag az FPS rendben (bár nem tudom mennyi lehetne a maximum), a GPU hőmérséklet is egy viszonylag elfogadható max. 75°C vesz fel (a szoba hőmérséklete is 28-32°C közti mostanában...). A "power limit" az alap 100% -ra van állítva, a "temp limit" szintén a default 80°C, amit nem ér el a kártya.
A VGA egy GTX960 4GB, az aktuális legfrisebb 398.82 -es WHQL driverrel, Chieftec CTG-500-80P táppal.Köszönöm
-
R̲e̲m̲
senior tag
szia
nem hiba, az a 100%-os tdp kerethez képest az aktuális tdp
nem kell elérje a 100%-ot, de ha azt szeretnéd látni, indíts el egy furmarkot. Lesz az 120% is, meg a kártya is lesz vagy 100 fokos. (egyébként ne tedd, halt már meg kártyám furmark alatt, nem erre vannak tervezve)[ Szerkesztve ]
-
SP4C3
veterán
válasz R̲e̲m̲ #70164 üzenetére
Furmark pont ilyen dolgokra van kitalálva... Ellenôrizni tudod vele a kártya állapotát, ha a kártya rendben van, akkor nem szabad beledöglenie egy kis furmarkba, ha viszont beledöglik, akkor legalább tudod, hogy nem volt vele minden rendben.
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
muszurkefal
aktív tag
válasz muszurkefal #70127 üzenetére
Sziasztok!
5 nappal korábban írtam ide, de nem kaptam választ.
Viszont időközben továbbjutottam a problémával, és ez már jobban közelít a fórum témájához.Helyzet:
Gainward GTX 1080 GS
Tiszta Win 10 telepítés után szaggató, ugráló egér és hang.
Kivettem a kártyát, frissítettem manuálisan SSD, Intel GPU, hálózati kártya drivereket, feltettem a legújabb alaplapi bios-t.
Valószínűleg ha csak az első dolgot csinálom meg, akkor is megszűnt volna a fenti probléma.Namármost ez így nem maradhat, mert ha itt figyel egy ilyen kártya, mégsem hagyatkozhatok az iGPU-ra.
A legfrisebb NVIDIA driverrel még mindig random fekete képernyőket kapok eredménynek, bármelyik másikkal pedig visszajön az egér-hang szaggató-teleportáló probléma.
Se a kártyán se az alaplapon fizikai sérülést nem látok.
Mit tehetnék, tud valaki erre mondani valamit?
#70167: megpróbálom, hátha
[ Szerkesztve ]
-
varmi2
nagyúr
válasz muszurkefal #70166 üzenetére
Lehet összeakad az intel igp driver és az nvidia driver. Tiltsd le manuálisan az igp-t a biosban, utánna puculd le az intel drivert, és az nvidiat is, ha kell akkor ddu-val, és tedd fel a legújabb nv drivert vagy az egyel régebbit.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
muszurkefal
aktív tag
válasz varmi2 #70167 üzenetére
Letiltottam, töröltem mindent, aztán telepítettem... immáron az 5. verziót visszafelé. Ugyanez. Csak most már nem csak a legfrissebbel kapom a fekete képernyőt is, hanem az összes többivel. És megmaradt az egérnek a lagja is. Olyan, mintha ott megállna valami az egészben. Megnyitok például egy böngészőt és vagy az egér fagy be egy pillanatra, vagy fekete képernyőt kapok.
Amíg le nem töltöttem a legfrissebb drivert semmi gond nem volt. De azóta már újratelepítettem a gépet legalább 20x könyörgöm
[ Szerkesztve ]
-
Viktor77
titán
válasz muszurkefal #70168 üzenetére
Ha az egér lagol, az többnyire CPU probléma. Megnézted a CPU-t, a foglalatot, rendesen érintkeznek, hibátlanok? Lehet a PCI-E vezérlővel van valami.
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
Smiley
addikt
válasz muszurkefal #70168 üzenetére
A logokba beleolvastal mar?
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
Smiley
addikt
válasz muszurkefal #70171 üzenetére
Aha, abban nem ir valami hibat?
-
muszurkefal
aktív tag
válasz Smiley #70172 üzenetére
Ezt a fekete képernyő után kapom. Az egér/hang akadásnál nem jelenik meg semmi.
Eredetileg is ez volt a gond, még az első újratelepítés előtt, csak akkor megjelent még durvább hibaüzenet is. Ha játékot futtatnék, most is megjelenne szerintem. (Kernel Power 41)
Amúgy most is olvasok egy nvidiás fórumot, ami ezzel az nvlddmkm problémával foglalkozik, de még nem jutottam semmire.
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz muszurkefal #70166 üzenetére
Na ez érdekes!
Szintén 1080GS és egy Z370 Fatal1ty K6-os lap és ma ez fogadott.
La és a hangfalakból üresben is néha olyan hang jön ki mint amikor ki be húzod a hangfal jack dugóját mintha le fel dobálná a hangeszközt.[ Szerkesztve ]
-
Smiley
addikt
válasz muszurkefal #70173 üzenetére
Ilyen akkor van amikor doglik a kartya, nekem a GTX 570 pont igy doglott meg. Egy ideig random dobalta ezeket aztan egy 1,5 oras GTA V uldozes vegleg kinyirta.
-
alastian_
újonc
Sziasztok
Remélem, jó helyre írok, bár sajnos még a probléma forrását se sikerült azonosítanom, VGA-ra gyanakszok.
Olyan problémával állók szemben, hogy a játékokban(Witcher3, Pubg) és a heaven benchmark alatt is, fura dolgokat produkál a kép(fogalmam sincs, hogy kellene megneveznem ).- annyira sikerült rájönnöm a benchmark alapján h Dx9ben alig látható ez a "csíkozódás?".
Az találom benne érdekesnek, hogy ez mellett, teljesítménybeli visszaesés nincs(hőfokok is normálisan a gépben). Szoftveresre gondra gyanakodtam, ezért előszór csináltam egy DDU reinstallt, aztán egy tiszta Win újratelepítést is és nem segített egyik se. Mindemellett, a VGA 2 biossal rendelkezik, ott is kipróbáltam a másikkal semmi változás.
Config az adatlapomon.
Köszi a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz muszurkefal #70175 üzenetére
Régebbi win változattal is próbáltad már?
(#70179) alastian_: talán kábel hiba. Ha másik bemenet is van a monitoron, akkor másik kábellel is érdemes lenne kipróbálni. Lehet vga memória hiba is. Biost frissítettél a kártyán?
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Csupingo
veterán
válasz muszurkefal #70181 üzenetére
Ha jól tudom, van olyan oldal, ahol több változat van feltöltve. Talán a win 10 topikban említették, ha gondolod, megkeresem neked. Mondjuk felteszed a 1607-est (vagy 1703 van még talán) és ha az jó, akkor letiltod a frissítéseket, vagy megvárod a következő nagy frissítést, talán azzal is jó lehet.
[ Szerkesztve ]
-
alastian_
újonc
válasz Csupingo #70180 üzenetére
Bios az elérhető legújabb van fent, már a balhé utáni szériából kaptam a kártyát.
A kábelt majd megpróbálom, csak 1-1 hdmi van a kártyán meg a monitoron is, DP kábelem meg nincs.A memória hibát mivel tudnám megnézni? Mert nézegettem rá programokat de csak ilyen outdated programokat találtam VIdeo Memoria Stress Test, MemtestG80, Evga OC Scanner, geeks3dnek is vmi 2014 programja van, OCCT se mai darab.
-
Csupingo
veterán
válasz alastian_ #70183 üzenetére
Pl. az aida-ban is van gpu teszt. Hogy a memóriát is nézi e, azt nem tudom. Az órajeleket visszább tudod venni a kártyán? Úgy is kipróbálhatnád. Régebbi vga driverekkel is tesztelted már?
[ Szerkesztve ]
-
goamantra
tag
Sziasztok, kérdésem lenne nvidia témában (nem vagyok hozzáértő..:/
Asus 1050 ti kártyáról van szó. Nem OC.
Gyári értékek: GPU alap órajel : 1290 Mhz, GPU turbó órajel : 1392 MhzViszont ennél a kártyánál játék alatt 1683mhz a gpu clock. Idle módban 1290Mhz a GPU clock.
Játék alatt 73 fokos a kártya és a cooler nagy fokozaton megy. (elég hangosan)....Ezt a 1683mhz et nem értem, hogy lehet ennyi, ha gyárilag még a turbo is csak 1392mhz..??!!!
Ilyet a gtx1070-él írnak. Ez lenne a kérdésem , hogy mi okozza ezt ?Driverben : az energiagazdálkodás mód maximálisra állítottam, optimális helyett.. mivel úgy csak 800hz körül működött a kártya , lassú volt... Viszont így se értem, hogy mi ez a 1683mhz egy 1050ti nél? Ami még aggasztó, a ventilátor úgy pörög mintha "veszélybe lenne" a gpu.,.. szal túl hangos szerintem...
1683mhz-es 1050ti ről olvastam a neten mikor "Throttling test"et csináltak a kártyákkal, de nem tudom mi az..
[ Szerkesztve ]
-
Viktor77
titán
válasz goamantra #70185 üzenetére
1. A Boost clock a minimum órajelet jelenti, ameddig boostol a kártya játékok alatt. Ez után is mehet feljebb, ha a TDP vagy a hőmérséklet nem lépi át az adott keretet.
2. Energiagazdálkodásban ne az általános fülön állítsd be a Maximális teljesítményt, hanem az adott játékhoz tartozóan, mert így mindig maxon jár a kártya. Idle 139Mhz-en kell mennie.Melyik kártyáról van szó pontosan? 1 ventis, 2?
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
goamantra
tag
válasz Viktor77 #70186 üzenetére
Köszönöm a választ!
- 2 ventis a kártya, ASUS Expedition GTX 1050 Ti 4 GB GDDR5 ez az >>
https://www.asus.com/hu/Graphics-Cards/EX-GTX1050TI-4G/overview/Az nvidiainspectorban van egy ilyen, hogy Est. Max: 1683Mhz.
Ill találtam egy listát, amiben több 1050ti-t összehasonlítanak full terhelés alatt >>>
[ITT]Itt a Asus Strixes 1050ti nek is 1683 MHz az órajele.
1. Úgy néz ki ez a boost felső határa, amit mondasz. Csak azt nem értem, miért folyamatos 1290mhz idle módban
Azt szeretném beállítani, hogy 1290 Mhz gyári alapórajel legyen játék közben, és 139Mhz idle amit írtál, de sehogy se sikerült.. Szal azt kérdezném, ki tudom kapcsolni TELJESEN a boost funkciót??
2. Azt kérdezném még , hogyha az akitől vettem, bányászott vele, csinálhatott valami firmware mod-ot v hasonlót? ami miatt tuningolva megy a kártya?? Második tulaj vagyok, és gyanús volt az eladó. :/
p.s: még próbálok más drivert telepíteni, aztán írok..
[ Szerkesztve ]
-
Pehi
senior tag
válasz goamantra #70185 üzenetére
Szia. Lehet,hogy butaságot írok,de mivel a kártyád BOOST 3.0 technológiával van így az alap órajelen felül, még 3 órajelet emel a kártya. Szerintem ennek a max órajele,az 1683 Mhz. Valami lehet,hogy terheli a kártyád. Esetleg vírus,vagy ilyesmit néztél? DDU val egy driver újrarakás? A 73 fok ilyen melegbe szerintem nem gáz. Giga 1050Ti-nek is felmegy majd 70 fokig játék alatt,mondjuk az szinte hangtalan.
[ Szerkesztve ]
-
-
nDru84
újonc
válasz muszurkefal #70192 üzenetére
POST-olásnál sem ad képet.
3D-ben elkezdett kifagyni, gyári órajeleken.
-
Milka 78
nagyúr
válasz Milka 78 #70174 üzenetére
Szétszedtem a gépet majd kiszedtem egy felesleges hdd-t és egy rakat kábelt,portalanítottam, újra összeraktam...most jónak tűnik minden, de csak 10 percem volt tesztelni.
Lehet kontakt, vagy csak a full áramtalanítás rakta helyre a lelkivilágát. Kéne 2-3 óra hibátlan üzemelés, hogy ki lehessen jelenteni, hogy megjavult.
Minden esetre lehet sanszosan a hang nem driver hiba lesz, mert a front csatiról hibátlanul ment a hang eddig is. Lehet az áramszünet alatt kapott egy pofont amitől megzavarodott, de csak tippelek. -
kromatika
veterán
Sziasztok adott egy pc amiben asus b75 ös lap,i5 2300 proci,és 8 gb ram van. AAz lenne a kérdésem hogy a prociba integrált Intel® HD Graphics 2000 mellé érdemes e be raknom egy régebbi vga kártyát ami egy ATI Radeon HD 4550 (RV710) 512 Mb kártyát?Amihez nincs win 10 de működik win 10 en..Hoz e valami előnyt,a gép többnyire netezésre van használva játék nem ien.köszi előre is.
-
SkiDev
senior tag
Sziasztok!
Egyik ismerősömnek adódott egy olyan problémája, hogy elindítás után fehér kockás a kép, de alatta látszik, hogy tölt befelé a gép. Viszont a Windows betöltőképnél már fekete a háttér és ezután sem ad képet. HD 4730 512 MB-os videokártyája van. Gondolom ez hardveres (talán memóriahiba?), sem mint szoftveres, és új dGPU-t igényel. Integráltra rákötöttem a monitort, ott tökéletes volt.
Illetve, ha új videokártyát veszek neki, akkor előrelépne szerintetek WoT-ban E6200+2GB DDR2 társaságában? Egy HD7770-re gondoltam, amennyiben ez hardveres probléma.
Siemens A40 \ Siemens C35 (BOCI Ver.) \ Siemens AF51 \ SE k310i \ Nokia 3110c \ SE k800i \ LG GT 500 \ SE Xperia X8 \ Sony Xperia SP \ LG G4 Brown Leather \ Huawei Mate 10 Pro \ Realme X2 Pro \ Samsung Galaxy S21 Ultra \ iPhone 16 Pro
-
Rick3D
senior tag
Erre valaki ? vidinyó
Intel HD 4600 igpu , ugyan ezt csinálja lolban is csak ott a bal szélén indul ez a csíkos villódzás .. -
SkiDev
senior tag
válasz Rick3D #70199 üzenetére
Szia! Próbálkozz meg a függőleges szinkronizálás beállítással, nekem lol-ban segít, ha csíkozódni kezd.
Siemens A40 \ Siemens C35 (BOCI Ver.) \ Siemens AF51 \ SE k310i \ Nokia 3110c \ SE k800i \ LG GT 500 \ SE Xperia X8 \ Sony Xperia SP \ LG G4 Brown Leather \ Huawei Mate 10 Pro \ Realme X2 Pro \ Samsung Galaxy S21 Ultra \ iPhone 16 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest