- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Telekom mobilszolgáltatások
- Instagram közösségi fényképezés
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Android szakmai topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BogyóBP
addikt
válasz bobalazs #70450 üzenetére
Akkor most amelyiken nincs két db DVI port azokkal el sem lehet érni a 144 hz et? nekem 1DB DVI-D 3DB DisplayPort 1DB HDMI van. Mondjuk HDMI az V2.0.
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
Wolfskin
őstag
sziasztok,
az a kérdésem lenne. hogy egy VGA-n hogy lehet elérni, hogy ne a TV-n bootoljon, ami általában ki van kapcsolva, hanem a monitoron. így ha pl a BIOS-ba akarok belépni, akkor mindig be kell másznom az asztal alá, és kitépnem a VGA kábelt aztán újraindítani (mert ugye filmnézés után elfelejtem leválasztani a 3. monitort. de hát ki nem)
szóval nem hiszem el, hogy egy Win 10 pro és egy Nvidia Quadro 2200 a XXI. százában még megköveteli az asztal alá mászást... vagy tényleg ez lenne a megoldása???
tehát a VGA így van bekötve (máshogy nem is lehet)
DVI --> VGA átalakítóval a TV (sajnos csak a VGA bemenete jó)
DP1 --> monitor1
DP2 --> monitor 2[ Szerkesztve ]
''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
Csupingo
veterán
válasz Wolfskin #70454 üzenetére
Nálam az új kártyával kezdetben a hdmi-n volt csak kép induláskor, amire a tv volt kötve. Aztán talán azt csináltam, hogy csak a monitort kötöttem rá dvi-vel. Áramtalanítottam a gépet hosszabb időre, talán bios reset is volt, aztán párszor elindítottam, amíg nem volt kép így végig. Csak ezek után kötöttem vissza a tv-t. Ekkor már maradt a töltőképernyő a dvi-s monitoron. Szokták még javasolni egy kijelzővel a win újratelepítést is. (Talán a kártyákon van egy hardveres sorrend, ami szivatja az embert.) Sajnos arra konkrétan nem emlékszem, hogy nekem mitől javult meg, mert elég kalandos volt a kártyacsere és mindennem próbálkoztam.
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
dark2
tag
válasz Csupingo #70388 üzenetére
A DVI-I-n tudtam próbálni, DVI-analóg konverterrel (2 monitoron csak VGA bemenet van) illetve DVI-n egy másik monitornál (így jön ki a 3 gép). HDMI vagy DP bemenetes megjelenítő nem volt kéznél.
De a venti egyszer sem akart menni rajta, maximum 1-2 fordulatot tett indításnál.
Hulla lesz, de hogy miért? -
Csupingo
veterán
Hdmi-s tv sincs a közelben? Mondjuk ha nem forog a ventilátor, az tényleg némi aggodalomra ad okot.
Még alaplapi bios frissítést is ki lehet próbálni, de ha 3 gépben se működik, akkor inkább vga hiba lesz.
[ Szerkesztve ]
-
dark2
tag
válasz Csupingo #70459 üzenetére
Az alaplap köszöni szépen, vígan megy egy asus gtx650-nel azóta is. Előtte ebben a lapban ment a kártya 1-2 évet is talán, nem tudom, mikori vásárlás.
(Nem sajátom, kollégák bizniszeltek használt alkatrészeket egymás közt, én csak összeraktam nekik. Lényegét tekintve az egyik kolléga eladta a leváltott lap+proci+ram+videokártya kombót a másiknak, csak a videokártya nem akar működni.)
Köszönöm a javaslatot, már nem vacakolunk vele, hogy a kártya megy-e HDMI-ről,mert a monitor, amit hajtania kellett volna, csak és kizárólag VGA bemenetes... Majd rákérdezek, garis-e még? -
Wolfskin
őstag
válasz Wolfskin #70454 üzenetére
igen, köszi a tippeket, de tényleg így van sajnos: a DVI az elsődleges megjelenítő hardveresen és
csak egy monitoron jelenik meg a bios.
az nvidia vezérlőpanelen még be is ismeri, a kijelzők sorrendjét, de változtatni nem lehetmivel a tv-nek csak analóg bemenete jó (VGA), ezért azt csk a dvi-re tudom dugni, innentől akkor nincs megoldás. marad az nvdia féle asztalalábújós hack
talán lehetne venni, ilyen aktív (egy usb-ről kap tápot) DP-->VGA átalakító, egyszer talán vettem is, meg lehetne venni egy másik tv-t is, ami jó...
[ Szerkesztve ]
''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
tom570
aktív tag
Sziasztok, azt szeretném kérdezni, hogy egy Arctic Accelero vga hűtőt vagyis a ventijét ami 3 és 4 pin csatlakozós hogyan tudom egy normál vga 2 pines csatijához csatlakoztatni, hogy a venti vezérlés maradjon mint a gyárin.
/Give them nothing! But take from them everything!/
-
SP4C3
veterán
válasz tom570 #70462 üzenetére
Piros-Fekete vezetékek kerüljenek oda ahol elôzôleg voltak. Vezérlés meg kártyafüggô. Ez kicsit olyan, mintha quad-ot cserélnél biciklire, de azért szeretnéd ha nem dölne el ha megállítod.
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
zxLAZy
csendes tag
válasz TTomax #70377 üzenetére
Nos leszedtem a gpu-ról a ezt a thermo lapkát.. nem volt szép állapotban.. mindegy, nem is erre találták ki, csak az eredeti megoldást szerettük volna reprodukálni egy viszonylag béna kísérlettel.
Vettem végül az említett Thermal Grizzly Kryonaut pasztából, és a GPU alapos megtisztítása után bekentem ezzel az új anyaggal. Tapasztalat: gép indítást követően a benchmark remek értékeket produkál, és az általad említett low3d jelenség sem jelentkezik, tehát a hirtelen nagyon magas majd 60 fokon stabilizálódó hőmérséklet, és a feleződő/harmadolódó fps sem. Viszont néhány perc alatt szépen megfő a kártya. A szememet eltakarva hunyorogva néztem ahogy szép lassan ballag felfelé a hőmérséklet, majd 96 fok körül fekete kép/fagyás. Utána egy ideig nem is adott képet a VGA. Pár perc pihi után már jó volt, terhelés nélkül tudom használni.
Ezek szerint mégis számít hogy az a réteg ami átadja a hőt a bordának mekkora, és lehet az elméletem is helyes, miszerint gyárilag nem véletlen volt a képen látható 3 sávot lefedő nagyságú fém lapka rajta.
Mit tegyek? Vízhűtést nem fogok venni egy több éves kártyára, viszont nagyon sajnálnám ha így maradna, hiszen jóval többre képes, és korábban nem volt ilyen probléma, csak hát annak a gyári rétegnek a levakarása nem volt jó ötlet... Hol csinálják meg ezt nekem ebben nagyon jártas emberek? Valami hivatásos tunerek/overclockerek?
-
dark2
tag
válasz zxLAZy #70465 üzenetére
Arra nem gondoltál, hogy veszel egy ugyanilyen, csak tönkrement kártyát (persze piszkálás nélkülit) az aprón és átteszed róla a hűtőt - vagyis azon még megvan a hiányzó "fémes matrica"? Vagy csak a hűtőt megvenni egy hibásról és akkor még fényképet is kérhetsz, hogy rajta van-e?
-
zxLAZy
csendes tag
Nem rossz ötlet! Bár amikor először lett szétszedve azért látszott, hogy a gpu jól bele volt cuppanva ebbe az anyagba, szóval pasztát akkor is kellene még szerintem használnom. Köszönöm a tippet!
Persze ha valakinek van ötlete hogy milyen anyagot tudnék használni, továbbra is várom a jó gondolatokat!
-
dark2
tag
válasz zxLAZy #70469 üzenetére
Egy ötletem lenne esetleg még. A gpu és a borda közé egy vékony rézlemezdarab mindkét oldalán pici hővezető pasztával. Ez jobban terítené a hőt szerintem közvetlenül a 3 hőcső felé, mint az az anyag, ami a hőcsövek közt a talpat alkotja. De hogy vörösréz lemezből hol lehet ilyen tizedmilliméteres vastagságú darabot szerezni, ami területre akkora, mint a hiányzó fém matrica...
-
dark2
tag
válasz zxLAZy #70471 üzenetére
Igen, ilyesmire gondolok, csak a két nagy felületű oldala párhuzamos legyen.
Magyarázatként: van olyan amd procim, aminek a sapkája le lett véve, mert alatta a paszta tönkrement, de továbbra is a processzor magja és a hűtő talpa közé teszem - nemcsak mert kell a magassághoz, (a rajta lévő sérülés alapján rézből van, csak ugye valamivel be van vonva, hogy olyan szürkés színe legyen), hanem abban jól terül a processzor hője, így olyan, mintha a cpu hőleadó felülete sokkal nagyobb lenne.
Szerintem a rézlapban gyorsan/gyorsabban szétterjed a hő, mint akár a korábban próbált "gap-pad"-ban és mivel merev, ráfekszik a három rézcső nagy felületére, nem tud elhajolni/elállni a felülettől, mint esetleg a hővezető párna.
Ezzel szemben ha csak paszta lenne, akkor a középső hőcsővel fekszik csak össze javarészt a meleg felület, a két szélső felé a talp anyaga továbbítja a hőt, ami lehet lassabb.Egy helyen tudok vékony rézlemez lelőhelyet hirtelen: processzorhűtőkben (pl. a zalman hűtőiben a talpban pl. cnps7000, esetleg ha rézlamellás procihűtő akadna a kezedbe).
-
XuChi
addikt
Sziasztok.
Az volna a kérdésem, hogy az Nvidia VGA-val való videó konvertálásnak van valami trükje, mert egyik program sem akarja engedni, hogy bepipáljam a kis checkbox-ot, mindenhol ki van szürkítve. Van valami extra 3rd party app amivel ezt engedélyezni kell ?
GTX 1070 + i5 8400 + Win 10.
Az AnytoMP4 és a Xilisoft Iphone Magic programokat néztem eddig.
[ Szerkesztve ]
-
zxLAZy
csendes tag
Borzasztó láma megoldása lett a dolognak... Ami egy újabb kérdést vet fel de ez már nem sos.. Szóval még az elején írtam hogy mikor sima pasztával lett bekenve a GPU megfagyott a gép többször -> tehát az volt a mondás, hogy így ez nem megoldás. És fontos momentum: ott egy olyan házban próbáltuk ki aminek le volt véve az oldala.
Tegnap levettem a házam oldalát és megoldódott a probléma...
Az egész sztori egy rakás véletlen és még több félrevezető jelenség miatt alakult ilyen bénán, én ezt el sem hiszem... Mindegy, köszönöm mindenkinek a segítséget!
További kérdés: ha vízhűtést szerelek rá elvileg minden hűvösebb lesz, mert most mivel baromi nagy a kártya befűti a házat (silent ház, ez a baj..). Ha viszont nem lenne ott az a nagy borda mint radiátor, akkor jól is alakulhat a sztori nemde? Tegnap olyan videókat láttam amiben a gyári hűtéssel terheléssel 78 fok körül volt a GPU, vízhűtéssel 46 (!!). Érdemes belevágni?
-
Qtya123
őstag
Sziasztok!
Olyan problémám akadt, hogy az RX480 videokártyám terheltségét szeretném monitorozni játék közben az Afterburner programmal. A korábbiakban (szerintem még az ezt megelőző videokártyák esetén) használtam már monitorozásra az Afterburnert, eddig sosem volt gond, de most GPU Usage: 0.
Minden más adatot meg tudok jeleníteni akár a videokártya, akár más hardverekkel kapcsolatban, de a GPU Usage mindig 0.Újratelepítettem már az Afterburnert (4.5.0 verzió) és a videokártya drivert is uninstalláltam, majd telepítettem (Adrenalin 18.8.2)
Valakinek ötlete esetleg?
A Windows10 a teljesítmény fülön kijelzi a használatot, de például az AIDA már nem.
-
Csandi
őstag
Sziasztok, gainward phoenix gs 1080-am van, és vettem egy új házat, és ebben kicsit melegebb a kártya, ha játék közben a maximum hőfok 76, 57% os venti működés mellett az még okés neki nem?
-
Cry0
őstag
sziasztok!
ismerősömnek van egy régebbi gépe és ehez van neki otthon 2db vga-ja, sapphire radeon hd 4670 1gb, MSI N9600GT 512MB.
melyiket érdemesebb megtartania?Iphone 15 Pro Max Kék Titán
-
Csupingo
veterán
Itt egy táblázat. Ez alapján a 9600 gt kicsit erősebb.
-
N@idia
őstag
Sziasztok
Kellene segitseg mit lehet kezdeni az artifact jelenseggel ?
Szivem szerint gariba kuldenem,de nem tudom mert nemetbe szol es csak gyartoi gari van ra es kellenenek a dokumentumok ami nincs nalam mivel nem kaptam hozza.
Barmilyen tesztet csinalok elojon az artifact jelenseg de random lila vagy szurke esetleg fekete kepernyore valt ha csak epp a windows megy restart utan ujra jo minden van hogy 1,5 oraig teljesen jo majd megint.Semmiben sem nyilvánul meg olyan világosan az emberek jelleme, mint a játékban.
-
N@idia
őstag
Ezt egy kicsit erthetobben kellene mert ilyennel meg nem talalkoztam es azt se tudom mit kezdjek vele gyari alapotban van hasznalva a kartya nincs oc rajta GTX 1080 rol van szo. A tesztekben 73foknal jon elo pont mikor a vegere er addig semmi gond nincs ha eleri megjelenik es lefagy a gep.
Semmiben sem nyilvánul meg olyan világosan az emberek jelleme, mint a játékban.
-
bobalazs
nagyúr
válasz N@idia #70493 üzenetére
MSI Afterburnerben a Core Clock (Mhz)-et lejjebb veszed -50 vagy -200-al. Ugyanezt eljátszod a Memory Clock-al is.
Persze javithat a hütésen valamit az ujrapasztázás, egy probát megérhet.
A Power limittel is játszhatsz, ha gondolod, lejjebb veheted azt is.
[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz N@idia #70495 üzenetére
A memória órajel is a gyári értéken van? Ha minden igaz, azt meg szokták emelni bányászatnál. Rossz kábel is okozhat ilyen furcsa elszíneződéseket, de fagyást nem igazán. Ez sajnos inkább kártyahibának tűnik.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest