-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
electrodoki
aktív tag
Sziasztok. Ekezet nincs, van helyette szatyor. Segitseg kellene. Adott egy sapphire hd6850. Minden fasza, amig nem rakok fel drivert. Utana sotet kepernyo van. Win7,, win10 alatt is probalva. Amig nincs driver minden ok. Utana black screen. Tud valaki megoldast erre?
"A lét határozza meg a tudatot! Ha megiszom a lét, elszáll a tudat!" /Hofi Géza/
-
Viktor77
titán
-
őstag
Sziasztok!
Mostanában gyakra előfordul, hogy csak úgy random eldobja a jelet a vga, elsötétül a kijelző és 10-15 másodperc mire visszajön. Nem is kell hozzá játékban legyek, sontán windowsban is megcsinálja 5 percenként.
Legutóbb ezzel fagyott ki a gépem.
Gigabyte 1060 3Gb a kártyám.VIDEO_TDF_FAILURE
hibajelenség: nvlddmkm.sysMár próbáltam régebbni nvidia drivert is felrakni, de azzal is előjön.
Ötlet?
-
Kokenya
csendes tag
Üdv, van egy Asus HD 6970-es videokártyám, és mivel már 3 éve nem volt takarítva, ezért szétszedtem, hogy kitakarítsam. Sajnos mikor szétszedtem, szinte az összes thermal pad megsérült így rendeltem kínából 3w/mK padet, majd mikor megérkezett szépen rátettem, a GPUt pedig újra kentem olcsó pasztával (azzal a fehér noname pici pasztával). Benchmark közben kifagyott rögtön az elején (zöld kép vagy lila csíkos kép majd progi leállt) és átlag használat mellett is 80 fokos volt a kártya.
Most pár napja vettem rendes ARCTIC 6w/mK (1mm vastag) padet óvatosan kicseréltem a régivel, majd újrakentem ARCTIC MX-4-gyel a GPUt. Átlag használat mellett 45 fok körül van a gpu, de benchmark közben nem bírja hűteni a kártyát és szintén kifagy kicsit később. A kérdés: mit csesztem el? Miért ilyen brutál magas a hőfok? (acetonos körömlakk lemosót és WC papírt használtam a paszta és a pad eltávolításakor).[ Szerkesztve ]
-
Kokenya
csendes tag
válasz Csupingo #70059 üzenetére
Sajnos ezt nem tudom, mert nem néztem meg előző pad vastagságát, de ahogy néztem nem nyomta szét nagyon a padet a borda, egyedül egy helyen olyan, mintha vékonyabb padet kéne használni, de azt a borda szépen lenyomta. Meg azért gondolom a csavarok is rajta tartják erősen a bordát a lapon.
-
-
joeetm
tag
válasz Kokenya #70058 üzenetére
Ez a kártya majdnem ezen a hőfokon megy gyárilag, azt hiszem a megjelenéskori tesztekben is hasonlót fut. Nekem úgy sikerült levinni a gpu3-mat is 100fok alá hogy lebutítottam 6950-re.
A gpu-t én konkrétan Thermal Grizly féle fémpasztával kentem.
(Szerencsére nekem csak a feelin' kedvéért van ilyen kártyám, nem használom állandóan)_Az a hülye aki nem normális_
-
DerDer
tag
Úgy néz ki bedöglött a VGA-m. gtx 750 ti
Kilőttem az elosztót míg be volt kapcsolva a gép, utána már nem indult el rendesen. Felpörögnek a ventik (vga is), sípol (egy hosszú, 2-3 rövid), nem történt semmi. VGA nélkül minden ok. Más pcie slot-ban nem tudtam kipróbálni.Van esély hogy másik slotban jó lesz? Vagy kuka az egész?
-
Csupingo
veterán
válasz DerDer #70065 üzenetére
Ilyenről még nem hallottam, hogy áramszünettől tönkre ment volna vga. Esetleg egy alaplapi bios resetet kipróbálhatnál, vagy másik táppal kéne tesztelni a gépedet. Milyen bios-od van? Az alapján meg tudod nézni a beep kódot. Akár mindent ki is köthetsz a gépből: vga-ti is ki, aztán vissza, háttértárakat lehúzni, csak 1 memória legyen a lapban, stb...
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
mihal
csendes tag
Sziasztok!
Az a helyzet, hogy az AMDS gépemből a táp szervízben van, ezért elővettem a régi jó öreg core2s gépemet.
Ez a konfig:
Alaplap: ASROCK G31M-S
RAM: 2GB KINGMAX ha jól tudom
Proci: INTEL CORE 2 DUO E6300 1,8GHZ
VGA: GIGABYTE HD 4550 512MBÚgy gondoltam, hogy addig ezt a gépet használom, amíg a másik szervízben van, ezért a másik gépből az SSDT amin WIN10 van áttetem ebbe. Megfigyeltem a Speccyvel a hőmérsékleteket, és azt vettem észre, hogy a vídeókártya alapból 70fokos. Úgye ez passzív hűtéses, de régen nem volt vele baj, csak játék közben érte el ezt a hőmérsékletet. EURO TRUCK 2 SIMULATORal elkezdtem játszani, és ahogy elindítottam a játékot a Speccy 90 fokot mutatot.
Arra godolok, hogy esetleg lehet, hogy újrakéne pasztázni a kártyát, mert soha nem volt. Az a baj ezzel, hogy a neten nem találok semit arról, hogy hogyan lehetne ezt a kártyát újrapasztázni.
Esetleg valaki tudna ebben segíteni?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
qpakcovboy
őstag
Egy film elindítása előtt kiírta a lejátszó, hogy a kijelző nem alkalmas hdr tartalom fogadására. Ennek ellenéré mégis elindítottam és azóta nincs kép.
Pontosabban biosba be tudtam lépni, csak win alatt nem volt kép. Újrahúztam a rendszert (w10 64) éa a cga driver telepítéséig volt kép. Feltettem az mvidia drivert és a kép eltűnt.
Valaki találkozott már ilyennel? Mit lehet tenni?
-
carl18
addikt
Üdv! Egyik haveromnak szeptember-oktober környékén építek egy konfigot játékra
Az volna kérdésem a videókártya árak a közel jövőben javulni fognak?Körülnéztek és amit manapság elkérnek egy GTX 1050-ért poén 50-55E forintba is benne van némelyik
GTX 1050Ti meg 60E+-ba mozog A 3 gigás 1060-ról ne is beszéljünk 77E forint, ennyiért kenjék a hajukra szerintemMik ezek a lehúzás árak? Tudtommal már rég be kellet volna állnia a kártyák árainak a régi szintre. De egy RX 460 is 40E forintért megy.
Az asus Strix GTX 1050-et 62E forintért láttam, ennyiért vicc kategória. Aki most akar újanta kártyát venni elég borzalmas helyzetbe van.
2 hónapon belül javul-e az árazás?
Egy I7-8700 mellé gondoltam egy 3 gigás GTX 1060-et 1080P-re. Az I7 azért kell mert lesz renderelés is, de egy GTX 1050 meg sajnálnák mellé bepatintani Főleg ezeken az árakon kész lehúzás
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
fecike17
csendes tag
Hali.
Probléma az lenne hogy felrakom a legfrisseb AMD drivert újraindítom ahogy kell és be akarok lépni a Radeon setting-be mindig ez az üzenet jön be csak:"amd radeon settings not available please try again after connecting amd graphics" már letöröltem AMD clean up utility-vel utánna vissza felraktam a drivert ugyanez dduval is megpróbáltam ugyanez, próbáltam régebbi driverekkel akkor is ugyan ez.
MSI B350 Tomahawk Artic
AMD Ryzen 2700
Corsair TX750M
RX 570 Gigabyte -
liptonn
csendes tag
Hello, jól értelmezem hogy a SAPPHIRE PULSE RX 560 4G OC (11267-00-20G) az a SAPPHIRE NITRO RX 560 4G OC-nek (11267-14-20G) az utódja? Mert akárhogy próbáltam rákeresni az utóbbira, mindenhol azt írják hogy discontinued. Melyiket érdemes megvenni h ugyanannyi garancia van rájuk? kösz a választ előre is
-
pucz
senior tag
Szevasztok!
Adott egy Gigabyte GTX 1080, Windforce hűtéssel. Volt olyan, hogy elkezdett csíkozni a kép, meg szemcsésedni. Főleg fekete alapokon lehetett észrevenni. Ilyenkor tudtam, takarítani kell, meg amúgy is elég szar hőfokokat produkált. Takarítás után megint semmi probléma egy-két hónapig (vidéken lakom, annyi por van mint a k.isten..).
Ma megint elkezdte, ki is takarítottam, és jó is volt. De megint elkezdte, de totál random. Van mikor asztalon elkezdi, majd abba hagyja. Van mikor játéknál van ez. Illetve olyan is van, hogy egy másodpercre eltűnik a kép. Ez is tök random.
Hőfokok olyan 60 és 70 fok között alakulnak, de ha megtapizom a backplatet, szerintem egy rántottát el lehetne rajta készíteni, és nem mellesleg egy-két pontban, olyan mintha "izzadna" is.
Mi lehet a gyíkja? Gondolkoztam garin, van rá extra csere garancia, de míg átnézik, stresszelik, majd böfögnek valamit, elmegy egy hónap. Arról nem beszélve, hogy szerintem azt mondanák, most drágább ez a kártya, fizessek rá...
-
TTomax
félisten
Én nem vacakolnék vele,garancia.Az meg mi az hogy drágább és fizess rá?Garanciában javítsák meg,vagy cseréljék.
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
carl18
addikt
Ha megvásároltad "Extra Garanciával" Akkor érdemes volna érvényesíteni.
Szerintem is küld vissza, semmi értelmes otthon szarakodni a hibás kártyával. Az meg teljesen logikátlan hogy fizess rá, egy rossz videót kártyát küldesz vissza javítani. Miért adnának vissza egy drágábbat.
Fizetni semmikép se fogsz. De ha nagyon minimális részben le akarnának húzni, vannak bizonyos szervezetek ahol jelentheted a csalást.Vagy felfogsz pár zsoldost és kiszedik belőlük a kártyád
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
pucz
senior tag
válasz carl18 #70079 üzenetére
Jobb árasítva vettem a kártyát, eztán emeltek csak a csillagos egekig. De még most se mentek teljesen vissza. Ezért merült fel bennem a kérdés, hogy lehet kérnek rá egy kis plusz gempát, mivel most drágább a listaára. Boltosok...
Szerintem várok kicsit, mert most megint abbahagyta. Majd ha rákezdi intenzíven, levideózom, tesztelem másik gépbe, ott is levideózom, és megyek reklamálni, azt cseréljék kifelé...
Egyébként mire adhat okot ez a jelenség? A backplate forrósága sem megszokott, szerintem. Volt ATI kártyám, amik rendszerint 80-90 fok környékén poroszkáltak. Annak nem sütött így a backplatje. Arról nem beszélve, hogy egyik sem kezdett el "izzadni".
-
GumisPeter
senior tag
Sziasztok.
Kérdésem Asus vga kapcsolatos.
Adott egy kód, aminek az utolsó karakterei érdekelnének.
A legtöbb MONA00, de pl az enyém MONM00.
Ennek azért lenne jelentősége, mert vizezném és több gyártó kiirja ezeket a kódokat az adott cooler mellé.
MONA00 általában van, de MONM00 alig találok.
Kérdés számit-e ez valamit?Köszi
Gumik Felnik Adás-Vétel ***0630-326-3600 *** SmartCar 1025 Bp Kapy út 33.
-
-
SP4C3
veterán
válasz GumisPeter #70081 üzenetére
talán csak gyártósort jelölnek...
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
joeetm
tag
válasz carl18 #70082 üzenetére
Első körben (ha még nem volt) mindenképpen próbálnék egy driver reinstall-t (DDU után) esetleg egy Win reisntallt is ha megoldható. Mivel van kép, csak olyan inverz/elcseszett szinekkel, lehet valami beállítás akadt csak be. Főleg ha a játék nem fagy ki miközben így néz ki.
_Az a hülye aki nem normális_
-
SP4C3
veterán
válasz carl18 #70086 üzenetére
Garanciában meg kipróbálják, ha hardware-es hibát tapasztalnak akkor kukázzák. Szóval ígyis-úgyis kukába kerül ha rossz.
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
GumisPeter
senior tag
Sajnos nem, mivel az Alphacool irja a konfiguratornál ezt a sort is, ezért gondolom, hogy van jelentősége...
És itt nyoma sincs az én kártyámon szereplő MONM00 kódnak, szinte csak a MONA00 van...[ Szerkesztve ]
Gumik Felnik Adás-Vétel ***0630-326-3600 *** SmartCar 1025 Bp Kapy út 33.
-
huntenseN
tag
Sziasztok!
Beszereztem egy RX 570-es kártyát, amin 1db 8pin és 1db 6pin csatlakozó van.
Sajnos a moduláris Be Quiet tápom PCI-E kábeleit elkevertem valahova, nem lesznek meg..
Találtam ilyen Delock Sata - 6pin és 2x molex - 8pin átalakítókat..
Mennyire biztonságosak ezek? Használhatom ezeket?
Köszi. -
Shin Chen
tag
Sziasztok!
Kaptunk most egy új céges gépet Prime Z370-A alaplap, i7-8700 cpu, Nvidia Quadro 620 videogyorsító, plusz Dell 2817Q monitor (4k)
Kérdésem elég alap: Be lehet-e az alaplapi hdmi portba kötni egy 2. monitort úgy hogy a dell a quadroba van kötve?
Vagy egyáltalán nem befolyásolja hogy mibe dugom be a monitorokat?
Válaszokat előre is köszönöm!Szerk: Találtam egy angol kérdés-feleleket, https://superuser.com/questions/511802/do-i-need-to-connect-my-graphics-card-to-my-monitor
Itt azt írják saját alaplapi portban az integrált VGA működteti a rákötött monitort, míg amit a dedikált kártyába kötünk azt a külön kártya hajtja.
Ezek alapján már össze is állítottukBocsi az OFF-ért, törölhető a hsz
[ Szerkesztve ]
"A tudomány az vagy hülyeség, vagy az elit trükkös módszere az egyszerű emberek átverésére."
-
Typhoon21
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni!
Adott a lenti konfig:Asus x370 rog strix-f,
Ryzen 5 1600x,
Asus R7 360 2GD5 2GB OC ddr5,
2*8 GB Corsair DDR IV ,
chieftec 750WAz Asus R7 360-on van 2 dvi 1 hdmi és 1 displayport
jelenleg 2 monitorral használom a rendszert. Az egyik dvi a másik hdmi csatlakozón van.
Szerettem volna a tv-t is rákötni amin hdmi portok vannak,ezért vettem egy [displayport -hdmi] kábelt,de sehogy nem sikerül működésre bírni, se kép se hang.
Kizárjuk a Tv hibát rápróbáltam a monitorrommal is (Asus MK241H) azon se adott képet a rendszer, a kábel hibát is kizárandó egy displayport-dvi kábellel is rápróbáltam azzal sem adott képet.
Gondoltam egy restart még elkelhet..ezért pc ki áram le vártam egy kicsit majd mindkettő kábellel külön külön kipróbáltam és úgy sem éledt fel.Mi lehet a baj?
[ Szerkesztve ]
"Nem a gyermek a még tökéletlen felnőtt, hanem a felnőtt a már tökéletlen gyermek"
-
r92king
tag
Lehetne mar valami informacio az uj kartyakrol, mert megbolondulok Most szeretnek venni uj kartyat es mivel nem reg adtam el haveromnak GTX 1060-at most sajnos be kell erjem a jo oreg HD4600-al, ami olyan szinten egy okadek, hogy hihetetlen. Pedig nem is vagyok nagyra vagyo, nem Crysis 3-at akarok 4kban veretni rajta, de szinte csak a paszianszt viszi el normalisan. LoL egesz szepen megy fullhd-ben mediumon, viszont V-Sync nelkul szetesik a kep, mivel multi az a plusz delay nem fasza, Titan Quest: Ragnarok kb. 12 eves jatek motor es neha kepes beakadni lowon, vagy a Diablo 3 720p minden low nincs stabil 40 fps se.
Szerintetek varjak vagy vegyek egy GTX 1080-at?[ Szerkesztve ]
À tout le monde, à tous mes amis, je vous aime, je dois partir
-
veterán
Sziasztok!
Dell brand gépben volt egy ugyanilyen videokártya. Mi ez a csatlakozó, mit lehet bele dugni?
https://tinyurl.com/rasoapro
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- iPhone topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- További aktív témák...
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest