-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TechN7ne
nagyúr
válasz urbi73 #70798 üzenetére
Annyit simán ha működik és semmi baja ,viszont tuti bányászott forralt bort fogyasztott ,így nem érdemes ilyen idős kártyát bevállalni láthatatlanban.
Esetleg ha egy helyen laktok ,belefér ,hozasd át magadhoz és teszteld le ,piszkálva simán egy GTX 960 szint.[ Szerkesztve ]
-
urbi73
senior tag
válasz TechN7ne #70801 üzenetére
Hát igen , pont ezek jutottak eszembe nekem is . Ha nem lenne éppen teljes lakásfelújítás nálam , akkor beleférne egy új kártya vásárlása . Az előéletét sajnos nem lehet tudni bármelyik eladó használt kártyánál .
( Mondjuk nálam ez a bányászat kiveri a biztosítékot ) Ez tényleg ennyire megéri ? Van fent az aprón 3.500000 ezerét bányász rig .+hozzáadódik a villany számla . .[ Szerkesztve ]
-
-
pandras83
senior tag
válasz lacika2009 #70797 üzenetére
Visszaveszi az órajelet a gpu-d, gyanítható a túlmelegedés. Viszont ha a hőfokok rendben vannak, akkor a win 10 rendszerbeállításokban választhatod a maximális teljesítményt, az nvidia 3D beállításoknál pedig szintén ugyanezt, lehet hogy ott adaptívon van max helyett. Mehet a lapos alá egy hűtőventis pad is, hogy jobban levegőzzön. 2x8 gb ram mellett nálam több játékban megszűntek a nagy droppok, lehet h ez nálad a szűk keresztmetszet. A cod ww2 hírhedten ramzabáló.
[ Szerkesztve ]
Cyberfuck Patchrunner
-
HellGreg
őstag
Sziasztok, nemrég beszereztem egy RX 470 VGA-t, mivel az R9 270X tönkrement. Viszont az új kártya azt csinálja, hogy néha bedől az egész rendszer, pl. ha Diablo 3-ból nem lépek ki, otthagyom egy órára, utána hibaüzenet fogad, hogy kevés a memória, eltűnik minden az asztalról, csak egy sima kék képernyő lesz. Volt olyan is, hogy csak fogta magát a gép és kikapcsolt (kijelentkezett a windowsból előtte, mintha én kapcsolnám
ki). Feljebb vettem a lapozófájlt a rendszer SSD-n. Látom hogy a VGA dobozán az áll, hogy minimum 8Gb RAM kell neki, nekem meg pont annyi van. Lehet hogy kevés és kéne még 8Gb hozzá? Úgy látom pl. a Diablo 5-6 Gb-ot is képes fogyasztani.
Windows 8.1 van fent és FX 8320 proci.
Köszi előre is. -
AssAssynn
őstag
Sziasztok!
Adott egy alaplap: Gigabyte GA-M68MT-S2P (rev.3.0), amiben integrált videokártya van (hardverazonosítószáma).
A kérdés, hogy érdemes beledobni a régi Gigabyte 8600Gt (256 mb) videokártyámat, vagy felesleges?
Főként internetezésre, videónézésre, és talán néha apróbb játékra lenne használva.
Köszönöm."Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
AssAssynn
őstag
Viktor77 és Csupingo: Köszönöm szépen a gyors válaszokat!
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
laceszgamer
addikt
Valszeg valami szoftveres hiba lesz, de más nem találkozott ezzel:
A Blizzard Battle.net kliense gyakran okoz egy oylan hibaüzenetet, hogy a driver nem válaszolt, vagyis elsötétül a kép, aztán visszajön, meg megjelenik az üzenet. Illetve az App-ból csak a keret látszódik semmi más, szóval 99,9% az okozza.
Illetve ez van róla:Dovahkiin, Dovahkiin naal ok zin los vahriin wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal! Ahrk fin norok paal graan fod nust hon zindro zaan Dovahkiin, fah hin kogaan mu draal!
-
Melorin
addikt
Sziasztok. Milyen olcsó és jól kinéző megoldás van a megereszkedett nagyméretű VGA-k alátámasztására?
-
regener
veterán
Ismer valaki olyan alkalmazást amivel be tudom állítani (nvidia kártya esetében) hogy a kiválasztott XY alkalmazáskor ne menjen vissza 2D órajelekre a kártya?
NV Profile Inspectorban bekapcsoltam ezekt már, de akkoris visszaveszi az órajelet P2 alá:
CUDA - Force P2 State - ON
Power Management Mode - Prefer maximum performanceEgy Android emulátorról van szó. Amíg nem veszi vissza az órejelet vaj sima a játék, de ha visszaveszi (kevés terhelés gondolom mert 20% alatt van a GPU usage) az elég zavaró mert leesik akár 30FPS-re is a fix 60-ról.
-
-
törölt tag
Hali.
Eddig egy GTS450 volt a gépben ami filmnézéskor 3D low órajeleken ment. Most egy GT710 van benne és filmnézés közben is a legkisebb órajelen megy a GPU (135 MHz) miközben 60-80% a terhelése és picit akadoznak a filmek. Ha a háttérben futtatok valamit amitől rákényszerül a magasabb órajelre (405 MHz) akkor viszont jól mennek a filmek (905 a max órajel).
A driverben átállítottam a videolejátszó programra a maximális teljesítményre törekvést, viszont így meg a vacak filmhez is max órajelen megy a GPU. Ezt viszont feleslegesnek érzem.Lehet ezzel valamit kezdeni?
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
Üdv!
Melyik a legolcsobb vagy legjobb ár-értékarányú kártya amely viszi a 4k60FPS-t a HDMI kimeneten? HDR képesnek is kellene lennie.
Gépem nem nagy: g2130 proci, 6 G DDR3 ram játék nem fontos tehát a legolcsóbb is megteszi. Kodi mellé kell -
törölt tag
válasz #89309696 #70814 üzenetére
Megoldottam, most láttam meg, hogy van ott egy adaptív opció is ami terhelésfüggően módosítja az órajelet így már beáll rendesen és jó. Illetve 653 MHz-et állít be amit én még mindig soknak érzek egy filmhez (5%-on megy a GPU) mikor 153-905 között tudja állítani, bőven elég lenne ide 300 is és akkor 20-30% lenne a terhelés, de mindegy működik úgy ahogy.
[ Szerkesztve ]
-
regener
veterán
válasz laceszgamer #70809 üzenetére
Kapcsold ki ezt, hátha megoldja:
Settings / General / Advanced Settings / Use browser hardware acceleration when avaible -
klaca1978
tag
Sziasztok!
Adott egy "gyári" gépház Acer Veriton E430G i5-ös procival. Problémám, hogy azt olvastam, hogy ilyen házak PCI-E foglalatuk csak korlátozott watt teljesítményre képesek. Tehát nem az alap 75w-ra. Szeretnék bele egy kisebb méretű gtx 1050-et, de + 6pines csatlakozó nélkül! Esélyes hogy működhet? Gondoltam, arra, hogy ha egy molex-6 pin csatlakozót veszek, akkor egy tápcsatis VGA is belemehetne. De azt is olvastam, hogy hiába, ha az alaplap elektronikája nem enged 75w-os kártyát sem, ez jellemző ezekre a dell,acer, hp gépekre.
Kérdésem, hogy ezek mennyire igazak és ha igen, milyen VGA-t tanácsoltok bele, ami menne is. Max gtx 1050.
Köszönöm! -
Kovjoy
csendes tag
Sziasztok!
Olyan Gtx 1060 6GB-os videokártyát szeretnék vásárolni, amely lehetőleg mentes coil whine (tekercszaj) jelenségtől. Melyik típust tudnátok nekem javasolni?
-
akos_ur
aktív tag
Sziasztok,
Adott egy konfig: i5-4590, 16GB DDR3, SSD
Benne pedig egy Asus Phoenix 1050 Ti (egy ventis, plusz tápcsati nélküli). Legújabb driver.
GTA5-tel játszom, 1080p-ben és a Geforce Experience által erre a felbontásra optimalizált beállításokon. 60fps-re van limitálva, mivel a monitorom úgysem tud többet.
A jelenség, hogy játék közben előfordul, hogy lemegy 30fps-re és ott tartja magát. Az alá nem megy, mintha azt venné limitnek egyszercsak, és ott ragad 30-on és elkezdi azt stabilan tartani. Aztán van, hogy visszamegy 60-ra és tartja azt is stabilan. De ezt hajlamos így váltogatni, függetlenül attól, hogy épp mi van a képen játékban. Van olyan is, hogy ha csak simán megállok valahol és felnézek az égre, akkor is ott van ragadva 30-on.
Mitől lehet ez, melegedéstől leginkább? Nemrég van meg ez a konfig, nincs még fent semmilyen utility szoftver (Asus GPU Tweak, MSI Afterburner), de érdemes lenne a ventillátor sebességén állítani? Aktív hűtéses a kártya, érdemes játékok előtt feljebb tolni a ventit?
Előre is köszi
-
Csupingo
veterán
válasz akos_ur #70823 üzenetére
Ha minden igaz, a v-sync is szokott olyat csinálni, hogy ha nincs meg a 60 fps, akkor 30-ra ugrik. Ne használd az experience-t legalább egy próba erejéig, mindent kézzel állíts be és ha törik a kép, akkor nvidia driverben próbáld ki a fast-sync-et (gyors szinkronizáció).
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Csupingo
veterán
válasz Melorin #70825 üzenetére
Igen, az a freesync másik neve, megfelelő amd hardverekkel használható. Hasonló van nvidia esetén is, a g-sync, ami szintén csak megfelelő hardverekkel használható. Ami driverből is kapcsolható nvidia esetén, az a v-sync és a fast-sync.
(#70826) akos_ur: igen, arra gondoltam.
[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz Melorin #70829 üzenetére
Ez nekem eddig kimaradt. Viszont akkor ez pláne nem jó, mert egy 60 Hz-es monitornál fix. 30-at állít be. Bár ha folyamatos 30, akkor nem lesznek a 60-30 ugrálásból adódó döccenések.
Szerk.: bocsánat, nem nagyítottam ki a képedet, így kicsit félreolvastam a legutolsó mondatot. Azt hittem, az vonatkozik az adaptív-ra.
[ Szerkesztve ]
-
cheatergs
senior tag
Halisztok!
Hol lehet utánanézni, h a GV-N570OC-13I-ra referencia NYÁK-e, azaz felmegye-e rá a Twin Turbo II (Windforce 3X helyére)? Se a Gigánál, se a fórumokon nem találtam erről infót.Mindig minden mindegy
-
akos_ur
aktív tag
válasz TechN7ne #70828 üzenetére
őőőő akkor én értem félre az experience célját
ez a program nem arra való, hogy a gépem képességeinek megfelelő grafikai beállításokat állítson be, hogy ne nekem kelljen egyesével benyomkodni és kísérletezni, hogy milyen részletességnél mennyi az fps, hanem ő beállítja optimálisra? ....vagy nem szabad hinni neki? akkor mi javasolt, mi alapján beállítani? nem nagyon játszogattam az elmúlt években, nem igazán vagyok képben
Csupingo, Melorin: most akkor melyik beállítás lenne a legjobb nekem a driverben?
[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz akos_ur #70833 üzenetére
Szerintem próbáld ki előbb mindenféle sync nélkül. Ha nem jó, akkor ezt a kettőt kipróbálhatod. Néha az a gond az experience-szel, hogy nem találja el a beállításokat. Vagy túltolja és alig lesz az embernek 30 fps-e, vagy igen alulméretezi és akkor ronda lesz, de legalább gyors. Persze sokszor azért használható.
-
Dr V
őstag
Sziasztok!
VGA vásárláson töröm a fejemet. Jelenleg fullHD-ra, kéne kártya, de később 2k-ra tervezek váltani. 3570k+16gb ramom van, ez maradna a továbbiakban.
Maxon menjen minden min 60fps környékén.
Eddig a 1070ti-n gondolkodom, azzal sokáig ellennék. Melyik változat a legjobb belőle vagy mit ajánlotok helyette?The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
30z.Samu
félisten
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Vettem egy RX 480 VGA-t, képet ad ugyan, de amikor felrakok neki egy driver-t akkor nem enged be a Radeon beállításokba, mert a képen látható üzenet fogad. Van valakinek valami ötlete mi lehet a gond? Köszönöm szépen előre is!
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
Borisz76
veterán
válasz 30z.Samu #70836 üzenetére
Nem látja a rendszer a kártyát.
Lehet érintkezési gond.
Vedd ki majd tedd be mindezt 2X vagy 3X is.
Aztán kapcsold be a gépet.Ha ez után sem ismeri fel , akkor mehet olyan gépbe ami biztosan jó.
Beleteszed, bekapcsolod.
Ha ott sem ismeri fel a rendszer a kártyát, akkor valószínűleg hibás a kari.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
varmi2
nagyúr
válasz 30z.Samu #70840 üzenetére
Legalábbtudod,hogy bányász kártya, és moddingolt bios.
Egyik lehetőség, nem foglalkozol vele, játszottam bios moddolt kártyával,ha a ram bírja, akkor nincs semmi különbség. Ha nem bírja, akkor. Második lehetőség, vissza teazed az eredeti biost.Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
őstag
Sziasztok!
Van nekem egy gt 1030 vga amit telepíteni szeretnék de azt írja ki a telepítő hogy az nvidia grafikus illesztőprogram nem kompatibilis a Windows ezen verziójával. A rendszer win 10 64 bites a driver is.De próbáltam egy korábbi drivert az asus oldaláról az se jó, 32 bites sem.A win most lett újra rakva,A kártya egy másik gépben ugyan ezzel a rendszerrel és driverrel ment.De itt valamiért nem települ Úgy gondolom nem a driverrel van gond.Járt már valaki így ? Mit gondoltok mit tegyek?
A vga asus gt 1030
a lap asusstrix b250g gaming
cpu i7 7700k
16gb ddr4 ramGondoltam leírom hátha van jelentősége valaminek.. Köszönöm a választ
-
30z.Samu
félisten
válasz varmi2 #70842 üzenetére
A második lehetőségen már most gondolkodom, mert őszintén szólva böki a csőrömet. Az RX topikban már leírták a programot, a bios-t inkább kérdezem. A 8. havi mehet neki? (4GB-s). Van a gyártó oldalán egy 2016.11 havi is, leszedtem a gyári flash programot. Elindítottam, ott viszont azt írja hogy a legfrissebb gyári bios van fent.
Sic Parvis Magna
-
akos_ur
aktív tag
válasz Melorin #70846 üzenetére
Játszogattam 1-2 órát tegnap este, és tényleg az adaptív sync a legjobb beállítás, viszont egy idő után itt is volt egy jelenség, mégpedig, hogy néha így kicsit... hogy is mondjam, látni lehetett, ahogy felülről lefelé frissült a kép ..nem tudom hogy hívják ezt...
simán el tudom hinni azt is, hogy egy 4th gen. i5 és egy 1050 Ti az erre képes egy sima 60Hz monitorral és ennyi simán normális és belefér... végül is annyira nem volt zavaró csak néha feltűnt... viszont az fps értékek végig jók voltak, néha kicsit lejjebb ment a 60ról de nem vészes.. (próbáltam kikapcsolni a v-sync-et illetve a fast sync beállítást is használni, de ezek nem voltak nyerők)
-
zgmzgm
tag
㊀ ㊁ ㊂ ㊃ ㊄ ㊅ ㊆ ㊇ ㊈ ㊉
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest