-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hitsen
újonc
Boldog? gazdája lettem egy GIGABYTE GeForce GT 1030 Low Profile 2GB GDDR5 64bit PCIe kártyának. Örömömbe üröm, hogy kedvenc játékomnál (WOT) 10-15 percenként cserbenhagy. Hirtelen felsüvölt a ventilátora és utána se kép se hang, csak a venti forog valószínűleg maxon. Reset után minden rendben indul. A FurMark-kal nem produkálja ezt a jelenséget. Garis szerviz szerint a kártya hibátlan....,De nem az... Régi kártyámnál (NVIDIA GeForce GT 220 1024 MB) ilyen soha nem fordult elő.
Minden tanácsot, segítséget előre is köszönök
-
-
nyozo
aktív tag
Üdv! Tanácsot kérnék, hogy ez a hiba mitől lehet és, hogy orvosolható? Mai nap folyamán kezdte el idáig tökéletesen mentek a játékok. A pontos hiba az, hogy nem akar semmi se DX12-ben futni, se a Forza Horizon 3, se a Hitman, se a Sniper Elite 4, egy GTX 1070-em van
Egy nagyon bölcs ember mondása! "A haverok olyanok mint a krumpli ha megeszed meghal"
-
akos_ur
aktív tag
válasz akos_ur #70856 üzenetére
Még annyi, hogy a másik játék amivel játszom, az a Civilization 6, hát azon pedig jól látható tearing volt, ha gyorsan húztam a térképet...
egyelőre tervben van egy monitor vásárlása, vajon azon eltűnhet a tearing, csak a TV csinálja... vagy ezt egy G-Sync monitor nélkül nem lehet teljesen megszüntetni? (csak azok meg nagyon drágák )
fura ez amúgy, mert az adaptive sync beállítással pont, hogy el kéne tűnnie ennek a jelenségnek...
-
sunnyface
kezdő
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, h van egy laptopom amiben egy GT 720M vidikari van, és ujratelepités óta, csak az integeált karit tudom használni. Az Nvidia vezérlőpultban, ha át akarom állítani az nvidiara akkor hozzáférés megtagadva probléma jelenik meg. Nincs ötlete valakinek mi lehet a baj?
-
TylerDurden
tag
Hali!
Mitől lehet, hogy egyszer csak elmegy a kép monitoron és nem is jön vissza? Játék ment tovább ugyanúgy, mert hallottam a zenéjét.
Ilyenkor a monitor ledje kékrők narancsra vált, mint mikor nem kap jelet a vga-tól, vagy ki van kapcsolva a gép.
Túl nem melegszik a vga, mert 65 foknál feljebb nem megy. Táp is bőven elég hozzá. -
pellesmartin
tag
Hello! FX8320-as CPU-m van jelenleg,egy R9 270X-szel,fejleszteni szeretnék,kérdés hogy még bírná-e a procim,ha vennék mellé egy 1050TI-t,GTX970-et,vagy egy RX570 szintű videokártyát? Illetve AMD proci mellé nem gáz az nVidia-s kártya? Ti milyet ajánlanátok mellé?
-
varmi2
nagyúr
válasz pellesmartin #70863 üzenetére
Nem a legjobb a cpu-d, de az említett kártyákat kihajtja. Mehet nv kártya is, ha az a szimpatikus.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Ranger^41
aktív tag
Sziasztok! Adott egy Sapphire TRI-X R9 290 kártya, aminek a hátsó ventije kezd meghülyülni. Tök random felpörög, aztán visszalassul, néha ilyen néhány másodperces ciklusokban, néha tök indokolatlanul magas fordulaton ragad. Ha kézzel szabályzom a ventik fordulatszámát MSI AB-vel, akkor az első két venti leköveti a módosításokat, a hátsó pedig úgy pörög ahogy éppen jól esik neki. Járt már így más is? Hardver hiba? Kuka?
-
xxmalacka
csendes tag
Alaplap neve Asus P5Q (3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394) sziasztok Pci.2.0 videó kártyám van szeretnekPci. 3.0 !! jó e az alap lapba
-
Tanklövő
csendes tag
Üdc srácok
Lenne egy kisebb problémám és a segitségetekre lenne szükségem.
Nemrég vásároltam egy komplett asztali gépet használtan (kb. 5 éves konfig) ami működik is szépen, viszont a videokártya vagy az alaplappal vannak kisebb harcaim.
Ha a leszedem és felrakom az nvidia legujabb driver-ét, a gép nem tölti be a windows-t csak mindig ujraindul vagy ha betölti akkor fekete minden.
Ha régebbi nvidia drivert teszek fel vagy nem teszek fel rá semmit akkor működik,viszont akkor nemtudok semmivel sem játtszani mert kidob a játékbol vagy el sem indul friss nvidia driver hiba miatt.
Esetleg ha alaplapot cserélek az megoldaná a problémám?
Köszi előre isKonfig:
Lenovo ideacentre k430
Lenovo alaplap
Intel i7 3770 3,4 ghz
Geforce gtx 660
16 gb ram
60gb ssd
2tb hdd
450w táp
Win 10 64bit -
jozsi0224
újonc
válasz bugybi #70861 üzenetére
Szia ! Pont az a baj hogy a legújabb es ettől régebbi driverekkel csinalja ezt. Az asus oldalán van egy ezektől régebbi driver azzal működik minden. Windows 10 is magától ilyen régi drivert tesz fel. De pl a Codww2 pofázik érte hogy régi a driver. Akkor a kártya hibátlan lenne csak ki kell várni a megfelelő drivert ?
-
Potyka03
senior tag
Sziasztok.Van egy GIGABYTE GeForce GTX 1050 Ti OC 4GB GDDR5 128bit PCIe Videokártyám s ugye csak 1 hdmi van rajta.De szeretném megoldani hogy ha filmezek akkor össze tudjam kötni a tv-vel.Elötte egy 750 ti-m volt s két kijelzőssé tette.A monitoron pl. Játszani tudtam s ha filmet akartam akkor áthuztam a vlc-t jobbra s a tévén jelent meg.Tudtok abban segíteni hogy ezt 1 hdmi-s vidikarin megtudjam oldani?
A tv-n 2 hdmi s egy avi port van.
Előre is köszönöm a segítséget!Nyiss a világ felé,és a világ is nyit feléd!
-
Csupingo
veterán
válasz Potyka03 #70875 üzenetére
A monitort nem tudnád dp-vel, vagy dvi-vel a vga-ra kötni, akkor megmaradna a tv-nek a hdmi. Ha nem, akkor elvileg egy dvi - hdmi kábellal tudod a tv-t csatlakoztatni. Hang nem biztos, hogy lesz így a tv-n. Némelyik kártya küld hangot is dvi-n, de sok nem, ha ez neked nem szempont, akkor szerintem így működne.
Ha van a procidban igp és az alaplapon hdmi kimenet, akkor akár azt is használhatnád a tv-hez.
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Csupingo
veterán
válasz Potyka03 #70884 üzenetére
Konkrétan milyet? Pedig azok csak egyszerű elosztók, általában működni szoktak. Mondjuk az neked nem lenne jó, mert csak másolja a képet. Te gondolom képernyő kiterjesztést szeretnél, hogy a 2 kijelzőn eltérő dolgokat tudj csinálni. Egy dp - hdmi, dvi - hdmi (talán hangot nem visz át) kábel szerintem működne.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Kozmo86
csendes tag
https://prohardver.hu/dl/upc/2018-10/316606_r9_380_2gb.jpg
Sziasztok ez normális crossfire-be??
ui.: válaszolni nem bűn!
-
akos_ur
aktív tag
sziasztok, az normális dolog, hogy egy 1050 Ti (Asus phoenix, 1ventis) kártyára azt írja az Asus GPU tweak játék közben, hogy GPU clock: 1747MHz ?
gyári érték ennél jóval kisebb, semmilyen OC beállítás nincs, nem nyúltam semmihez
az asus oldalán ez van:
GPU turbó órajel : 1392 Mhz
GPU alap órajel : 1290 Mhzakkor ez most hogy van?
-
Viktor77
titán
válasz akos_ur #70887 üzenetére
Nem, nem normális, tönkre fog menni.
Komolyra fordítva, nem rég leírtam már (meg elötte is jó párszor elhangzott már).
A gyártók az a boost órajelet adják meg, amire minimum felboostol a kártya. Ha a TDP és a hőfokok engedik, megy ameddig tud.
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
powergoku
tag
Üdv.
Sapphire HD6570 vga Pcie x16 slotban nem működik sípol,de az alaplap másik pcie x4 -ben hibátlan.
Mi lehet a gond?Előre is köszi a segítséget.
Egy hazug eladót akartam negatívval értékelni és én is azt kaptam mint vevő.Ez jár 13 év reg és több száz pozitív értékelés után.Köszönöm.
-
AVarice
tag
Van egy Sapphire R9 380 videokártyám. Ma BF1 közben újraindult a gép, de képet már nem adott a kari. Megnéztem, nem volt túl meleg a kártya, szóval nem főtt meg, füst nem jött ki belőle, de indítás után a ventik már nem pörögnek, nem is melegszik és képet sem ad. Próbáltam az alaplap másik PCI portjába, de változatlan a helyzet. Másik gépben sajna most nem tudom kipróbálni. Van esetleg még valakinek ötlete, hogy mit próbálhatnék még ki?
-
neil_mullen
aktív tag
sziasztok!
szerintetek az nvidia driver miért dobja a kompatibilitás ellenorzésekor a következő üzenetet?
the standard nvidia graphics driver is not compatible with this version of windows
1060gtx megy egy dell t3600-ba. elotte lévő quadro drivert ddu-val leszedtem csokkentett módban. most frissitettem a windows 10-et, legujjabb nvidia driverrel probalkoztam.
Privát üzenetre illik válaszolni!!!
-
varmi2
nagyúr
válasz neil_mullen #70892 üzenetére
Frissitsd a windowst.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Mizol29
senior tag
Üdv mindenkinek!
A tegnapi nap folyamán játék közben elsötétedett a kép, de a discord-on hallottam, hogy még beszélnek hozzám. Ergo a gép még ment meg a programok is. És amikor elment a kép egy olyan hangot adott ki a gép mint amikor egy új eszközt csatlakoztatunk. Oprendszer Win10. Ezután újraindítottam és ment még egy darabig. Ezután játék közben megint eljátszotta velem ezt és a restart nem segített ezúttal. Win logo bejött és amikor a bejelentkező kép lett volna black screen megint. Ezután feladtam. Másnap reggel elindítottam a gépet a bios-t behozta, de utána sokadik újraindításra már ezt se hozta be. A gép látszólag megy. Forognak a ventik megy a hdd minden csak kép nincs. Próbáltam másik hdmi kábelt másik csatlakozóba dugni a monitorba, de semmi. A gépet is szétszedtem. Ramok ki, hdd-t is kivettem az ssd-t is mindent próbáltam már. Integrált vga-val viszont tökéletesen megy. Na most a kérdés lehet az, hogy nem a vga szart be hanem a PCI-E foglalat? Hogy lehet ezt kideríteni? Előre is köszönöm a válaszokat
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- SAPPHIRE NITRO+ RX 580 OC 8GB GDDR5
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest