- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- iPhone topik
- Magisk
- Android szakmai topik
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlackPriest
őstag
-
mihione
őstag
Sziasztok!Megéri váltani HD5850-ről HD6970-re?Mennyivel tudna többet?Monitor csak 1360x768 de jó lenne maxon tolni mondjuk 4x msaa-val az új játékokat is.Phenom II X4 965 @4GHZ van mellé.
Gtx 750ti-hez képest kb hol van a HD6970?Néztem videókat de valahogy az nvidián egyenletesebb az fps.Ja meg még annyit hogy most 2x pcie-vel kapja a tápot,gond nélkül belemenne a HD6970 vagy esetleg egy újabb nvidia is?
[ Szerkesztve ]
Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
Malibutomi
nagyúr
válasz Malibutomi #49454 üzenetére
Az lemaradt, én anno 6870-ről ami kicsit gyorsabb mint az 5850, és annál a 7870 majd kétszer gyorsabb.
Fogyasztásban meg mindenképp jobban járnál. -
varmi2
nagyúr
válasz mihione #49457 üzenetére
Az a táp jó lesz hozzá, a hd6970 8+6 pint igényel, de azon a tápon megtalálható, így nem lesz gond.
Így viszonyul egymáshoz a hd 6970 és a 750ti, te döntesz, hogy melyik ééri meg neked.
[ Szerkesztve ]
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
mihione
őstag
válasz varmi2 #49458 üzenetére
Köszönöm!
Nézegettem az árakat kb 5 ezer ft különbség van a 7850 és a 6970 között,plusz tényleg sokat eszik a 6970,úgyhogy lehet gyűjtögetek még egy kicsit.
Egyébként kb mennyit érhet egy Sapphire 5850?Valahogy úgy vettem észre hogy az nvidiakon simábban futnak a játékok kategórián belül,de lehet ez csak az én hülyeségem,nincs akkora tapasztalatom és viszonyítási alapom,csak amiket a youtubeon látok abből indulok ki.
[ Szerkesztve ]
Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
orc88
őstag
Üdv!
Haveromnak 40E Ft környékén kellene videókártya. R9 270-re gondoltunk. Esetleg valaki tudna jobbat ajánlani ebben az ár kategóriában?
"Life's simple: You make choices and you don't look back."
-
orc88
őstag
válasz Malibutomi #49462 üzenetére
Újonnan kéne, valami számlázási dolog miatt...
"Life's simple: You make choices and you don't look back."
-
Tibroo
aktív tag
Erről a tápról vélemények?Thermaltake Smart SE 730 Watt.
Egy AMD-s konfigba kellene ATI 5970-es X2-es VGAt hajtana.Mindent meg lehet oldani,csak igazán kell akarni.......!!!!
-
sasa311
veterán
válasz BlackPriest #49452 üzenetére
Igen, de a minimummal biztos szarul menne, akkor meg ott vagyok ahol a part szakad
Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
Milgram1
aktív tag
Sziasztok! Profilomon lévő 560-amon szeretném a BIOS-t átírni magasabb órajelekkel mert a mai játékokhoz kezd kevés lenni, csak félek hogy hosszútávon rossz lenne a kártyának és nem nagyon szeretnék mostanában költeni rá. Szerintetek mennyire bírják a tuningot így hosszabb távon? Annyira sokat nem szeretnék, 850-ről 950-re mondjuk vagy ha bírja akkor 1GHz-re, a memórián meg egyátalán nem mert eddig tapasztalataim alapján az elég könnyen meghalhat szóval azt inkább hagynám a gyárin.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz Milgram1 #49468 üzenetére
És miért nem elég ezt szoftverrel megoldani, elmenteni profilba, és oprendszerrel együtt indítani (szigorúan kitesztelve előtte a stabilitást persze)? Nem muszáj emiatt kockáztatni a kártya működését.
[ Szerkesztve ]
Life's a game I cannot win (Type O Negative: Everyone I Love is Dead)
-
Milgram1
aktív tag
válasz Taifa Díaz #49469 üzenetére
Nem szeretném hogy háttérbe menjenek ezek. Előtte egyébként azzal tesztelném le hogy megy-e.
-
Borisz76
veterán
válasz Milgram1 #49468 üzenetére
Belépsz a BIOS-ba és húzol a procin.
Nem sokat, aztán próba, teszt és ha bírja mehet megint egy kis órajel emelés.
Így tovább.
Amelyik frekin már instabil a rendszer , esetleg be sem boot-ol akkor megtaláltad a CPU-d tudásának felső határát.
Visszateszed az utolsó működőképesre és örülsz.
Persze a hőfokokra figyelj !Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Milgram1
aktív tag
válasz Taifa Díaz #49474 üzenetére
Gond nem nagyon lesz akkor belőle nem? DirectCU-s az úgy tudom egy jobb féle kártya is.
-
s00s
újonc
Sziasztok! Segítsetek kérlek...
Miért lagol akad az új és jobb videokártyával az összes játék úgy hogy a régi videokártyával simán lag nélkül akadás nélkül futott minden? (már ki próbáltam az összes grafikai beállítást a játékokban).
Win 7 64bit (teljesen új telepítés)
QuadCore AMD Phenom II X4 Black Edition 955,3200 MHz (16 x 200)
Gigabyte GA-880GM-UD2H (2 PCI,1 PCI-E x1,1 PCI-E x16,4 DDR3 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN, IEEE-1394)
6GB Kingston RAM
Thermaltake TR2-470 PP Táp
Nvidia GeForce GTX 960 2GB 128bit
A régi videokártyám Nvidia GT 240 1GB (csak ezt cseréltem a gépben)A rendszer 40Celsius fokon van alapjáraton
A CPU 45C
Játék közben a CPU 75CDriverek frissek és újak.
Köszönöm!
-
sirszevenap
addikt
Sziasztok.
Adott a köv laptop: Dell Inspiron 3537, i7 4500u , HD 8850m 2gb ddr5 128 bit.
A kérdés az lenne, hogy egy adott játéknál (GTA 5) a GPU használat nem 100%. Esetenként 50-60 akár kevesebb is... 15.4-es driver.
Miért csinálja ezt? A cpu nem bírja kihajtani?
Más játéknál pl Max Payne 3 maxon van szinte mindig.
Megj:. Mikor pl lefordítom a kamerát (GTA 5, gondolom mert nincs mit megjeleníteni így) akkor 100% osan használja és az fps is több.Bankkártyával? Hát persze!
-
Shokkolo
addikt
válasz sirszevenap #49478 üzenetére
vagy épp esetleg azon a terhelési szinten is kihajtja... ?!
"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
sirszevenap
addikt
válasz Shokkolo #49479 üzenetére
Fps drop van a gpu load dropjával egyenes arányosságban. Rögtön próbálok egy videot linkelni ami gyorsan csinaltam
Video a problemarol: http://youtu.be/dJevapQHTNI
(bocsi , nem tudok linkelni, telefonon vagyok)
Szerintem magasabb gpu load-al lehetne jobb teljesitmeny.
( minden beallitason ennyi fpst kapok)[ Szerkesztve ]
Bankkártyával? Hát persze!
-
zsola0518
tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek erről a kariról? A Mortal X-et bírná?
[link][ Szerkesztve ]
FSP HEXA 400W, Asrock FM2A75M-DGS, AMD A8-5500, Kingmax 2x2Gb 1600, Sapphire 7770
-
MK VII
veterán
válasz zsola0518 #49488 üzenetére
Igazából attól függ,hogy mit vár el az egyén a játéktól. Hogy csépeljen 1024x768-as felbontáson ultra low beállítások mellett élvezhetetlenül vagy fullHD-ban szeretné nyomni a haverokkal élvezhető minőségben.
Ha az első variáció akkor elég ez a kártya is....Amúgy igen.. Jól vetted ki az ékes szavaimból
-
zsola0518
tag
válasz Vakegérke #49489 üzenetére
Ahogy nézem ez az ajánlott kari: [link]
a 7950-es,de ez már PCI 3.0x16. Az én gépemben (PCI 2.0x16 )akkor nem is lenne jó vagy csak lassabb lenne? Szerintetek mi lenne a minimum VGA amivel élvezhető lenne a játék? Egy kis kompromisszum belefér[ Szerkesztve ]
FSP HEXA 400W, Asrock FM2A75M-DGS, AMD A8-5500, Kingmax 2x2Gb 1600, Sapphire 7770
-
MK VII
veterán
válasz zsola0518 #49492 üzenetére
Természetesen működik a PCI-e 2.0-ban a 3.0-ás kártya.. Sebességbeli különbséget nem fogsz észrevenni.
Viszont amit a kolléga juve600 írt,hogy milyen kártyákat hajt ki még a procid az jogos. Ettől függetlenül vehetsz mellé 7950-et. Az én véleményem az,hogy ha marad pici tartalék a VGA-ban az sosem baj,mert egy esetleges erősebb konfig cserénél még jól jön. Mindenképp minimum 2gb 256bit-es kártyát nézz. -
gabee0324
tag
Sziasztok! Most raktam fel a win8 pro-t! Kérdésem az lenne, hogy létezik e olyan hogy nincs a videokártyámhoz driver, legalábbis win8 alatt??? Köszönöm!!!
Packard Bell TK81
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest