- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Magisk
- Android szakmai topik
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
celf
őstag
Sapphire HD7770-ből nem tudjátok milyen verziók vannak?
Van GHzedition, meg OC meg stb, én ezeket a videókarikat már abszolút nem követtem, és most le kell cserélnem a régit.
Szóval melyik verzió az, ami nem valami kamu edition?Köszönöm
-
MK VII
veterán
Ezek nem kamu editionok pölö.. Ha nem ebay-on , Vaterán, OLX-en, Jófogáson veszel VGA-t akkor nehezebben futsz "kamu editionba" . Esetleg körülnézel egy még garis darab után itt HA-n!
-
MK VII
veterán
Most nézem,hogy iponon ha rányomsz a kártya képére és behozza az adatait, ott már az van írva,hogy a termék nem elérhető. Sajnos már nem kapható náluk szóval lehet,hogy nem is annyira rossz 19-ért használtan egy kis garral. Bár,ha picit dobnál rá akkor egy 256bit-es kártyát is tudnál venni. Ha újabb játékokkal játszanál ott nem hátrány,ha ddr5-ös 256bit-es memóriával szerelt típus lenne a kiszemelt.
[ Szerkesztve ]
-
MK VII
veterán
22-24 ezerért új kártyából játékos példányt felejtsd el. Új kártyából amivel játszogatni tudsz már az 40 ezres kategória..
Használtan tudsz belefutni egy jobb vételbe. Mondjuk egy HD6870,HD6950, HD6970 2gb 256bit. Ezek 20-25 ezres kategória. 1-1,5 évig pl egy HD6970-el még elvagy. Referencia hűtős modelleket kerüld![ Szerkesztve ]
-
MK VII
veterán
-
Stonerice
őstag
Sziasztok!
Egy hibás vga-ról lenne szó, csak épp nem vagyok biztos benne, hogy mi a hiba!
Kisebb directX-es alkalmazások, mint a VGA HDR nevű program, és a stress teszt is lefut "FURMARK"
képhiba vagy illesztőprogram összeomlás nélkül.Ám 3dmark 11 már képhibákat dob. Ebben a programban inkább csak fátyolszerűt. Tehát átlátszó zöld vagy lila elemeket. Van hogy csak a kijelző bizonyos részén, de van hogy egyáltalán nincs baja. Megjelenített képtől függ.
Unigine Valley ben már vannak texxtúra hibál is. Ez hamar ki is fagy driverleálással.
Szerintetek GPU, vagy Vram hiba? Vagy egyik se, netán mind2?Lehúztam az órajeleket, és 640x480-as felbontásban már képes viszonylag normálisan futni a valley. Kisseb képhibákkal.
Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
Stonerice
őstag
válasz norbert1998 #48515 üzenetére
Csináltam képeket is most
10 képből felén nem látszott képhiba, és erre a 2-re esett a választásom minőség szempontjából. Ezek a legcsúnyábbak.
Fullhd-ba elsem indul már. 720p-be nem is tűnik szinte képhibásnak.Ez alapján is VRAM?
[ Szerkesztve ]
Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
Stonerice
őstag
válasz norbert1998 #48517 üzenetére
Oké, köszi szépen!
-
sirszevenap
addikt
Sziasztok.
Nem tudom, hogy a vga-nak van e baja de néha előjön az a probléma, hogy amikor bejön a windows logo, akkor a fekete hátérbe ( a windows logo mögött ) lila csíkos a kép, majd elsötétül és nem történik semmi. Máskor teljesen tökéletesen működik minden és betölt a gép és gond nélkül lehet használni. Most megigazgattam a vga-t, ramok foglalatát kifújtam és rendben van, de nem tudom meddig. Vga lehet a bajos?
Bankkártyával? Hát persze!
-
Stonerice
őstag
Igen! Próbáltam a ram órajelet levenni.
Viszont 720p-be dx9 el nem torzít a Valley. Dx11-be már kifagy.Tegnap elindult éppen egy játék is fullhd-ben. Vannak jobb napjai.
Korábban amíg lefutott a 3d Mark 11, egész másképp jelentkeztek a képhibák.
Ilyen Overlay szerű lila és zöld fátyol volt néháy helyen a képernyőn. Volt hogy csak oszlopszerűen.
De ez alatt ha állított a memória órajelét akár le akár fel, már befedte az egész képernyőt.[ Szerkesztve ]
-
Stonerice
őstag
Nézegettem kicsit még jobban részletesebben.
Valley fullhd, dx9 High 8xaa-val még nincs semmi baja.
Extreme en kifagy.
Dx11-be kisebb részletezettséggel, ha el is indul tuti képhibákat dob.Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
Stonerice
őstag
Állítgatás nem sok hatással van rá.
Most például elindítottam az Anno 2070-et és játszottam is vele egy negyed órácskát. Full grafikán ment hiba nélkül. Vram használat 500MB volt max.Jelenleg az a cél, hogy kiderüljön a gpu-val, vagy a rammal van-e probléma! Illetve, ha ez megvan akkor javítható-e?
-
celf
őstag
Nem tudjátok, a HD7770 Asus, Sapphire, Gigabyte verziók közül melyik venti a halkabb? Van különbség köztük?
OC version mit takar, gondolom gyárilag húzott modellek, vagy csak dísznek van a nevükben, hogy "OC"?
[ Szerkesztve ]
-
MK VII
veterán
Túl sok különbség nincs köztük. Szerintem a Gigabyte-nak talán halkabb a hűtése mint a többinek. Elég nagy venti van rajta. Nagyobb mint pl a Sapphire-on. Bár igazából kb tök mindegy melyiket választod.
Az OC toldalék a nevében nem dísznek van. Természetesen gyárilag húzott órajelűek azok a darabok.[ Szerkesztve ]
-
Apollo_21
addikt
Sziasztok!
Tudnátok egy kis segítséggel lenni abban a kérdésben hogy mik az érvek-ellenérvek
2gb Vs 3gb VRAM tekintetében?
Kártya cserét fontolgatok egy ideje...mármint úgyértem mennék én Zöld oldalra...
De egy ideje 3gb-os ati karijaim vannak/voltak..és nehezen vállok meg attól a ténytől h igen..van ami már simán belenyalt eddig is a 3gb-ba tehát volt előnye...
Mennyire gáz egy 7970 és/vagy a mostani 280X-emmel szembe az h a velük kb egyálba lévő Nvidia kártyákon 2gb van csak?Ez is csak fóbia lenne? Meddig lehet húzni 2gb-al? mert tervezem GTX 670-680 vételét..vagy ilyesmi karikat.
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
válasz Apollo_21 #48541 üzenetére
Hát szerintem, azért nem olyan rossz még a helyzet. FullHD-ba ellehet szórakozni még a 2 giga vram-mal.
De nekem 670-alatt pl:farcry 4-ben már le kellett vennem a textúrákat közepesre.
WatchDogs-ban is anno butítani kellett a látótávot meg a textúrákat,hogy ne laggoljon annyira. -
Apollo_21
addikt
válasz B.Á.L.!.N.T #48542 üzenetére
Ahha...tehát mondjuk 2gb-al már nemcsak az aa-t vesszük le mint anno 1-másfél éve?
Mert akkor felejtőAsus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
troll81
addikt
Szia! nem egészen nv re váltani a legjobb ötletem volt még ha (7970 et váltott gtx680 4gb ) drágábbak is az nv tökéletesen megy nekem bevált.2 gb vram meg sok helyre is elég szerintem ezt tapasztalom de van több opcio is ha kevés lenne a 2 gb vram pl 960 4gb.a kérdés ami a legfontosabb mennyi a keret?mindent az határoz meg
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest