- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Pura 70 - fura lettem
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hakydakillah
senior tag
Sziasztok,
megjött az új konfig:
Intel Core i5-4690
ASRock H97M Pro4
Kingston DDR3 8GB 1600MHz CL10 (2x4GB)
ASUS STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5
WD 1.0TB SATA-III Caviar Blue
Kingston 120GB SSD HyperX Fury
Cooler Master N300
FSP HEXA+ 500W PSUMindent összeraktam, beszereltem, windowsot felraktam, a gondom a grafikus kártyával van. Mindkét ventil valami őrületes sebességen megy folyamatosan. Szóval hangos, az egész pc remeg bele. Abban bíztam hátha illesztő program kell neki, aztán elkezdi magát állítgatni, de az sem változtatott a helyzeten.
Már be se merem kapcsolni, nehogy nagyobb baj legyen. Lenne valami tippetek mi lehet a gond? Beszúrtam oda, ahova kellett, ezen nincs mit elrontani. Nem értem... -
Balathruin
veterán
válasz hakydakillah #49954 üzenetére
Nézd meg a hőfokot, lehet rossz a hűtés/paszta. Ha tényleg forr, akkor sajnos gari.
-
Eagl3
veterán
Mi a teendő ha az MSI 280X gamingem túlmelegszik? 100% venti mellett 1 percen belül eléri furmarkban a 100 fokot és visszaveszi az órajelet 501MHz-re. Egy év körüli a kártya.
-
MK VII
veterán
Sajnos ezeknél a kártyáknál nem elvárható,hogy gyári órajelen normálisan működjenek..
(#49959) Eagl3
Szerintem ne szórakozz vele... Dobd vissza gariba a kártyát aztán szórakozzanak vele ők.
Mond el, hogy mi a helyzet aztán majd úgyis kihozzák, hogy semmi baja a kártyának, mert ők lefuttatnak egy tesztet amiben szerintük semmi baja a kártyának. Nem hiszem,hogy játékban ki fogják próbálni.
De nem baj, mert Te azután is szépen visszaviszed.. És azután is. Aztán negyedszerre meglebegteted neki a fogyasztóvédelmet.. A végén úgy 3-4 hónapnyi huzavona után talán el fogod tudni érni,hogy kicseréljék a kártyádat egy teljesen más típusra. Viszont én akkor már a helyedben Nvidiára váltanék. A jelenleg kapható AMD 200-as széria főleg az x-es és OC változatok sajnos majdnem, hogy mind ilyen betegségben szenved. -
hakydakillah
senior tag
válasz Balathruin #49955 üzenetére
Meglesem majd meló után. Csak csalódott vagyok, mert már nagyon vártam a gépet, és pont a legdrágább tétel vacakol… Ráadásul netes boltban vettem, szóval mire visszaküldöm, ránéznek, javítják-cserélik, akkor várhatok újabb 1-2hetet. :-(
-
Taifa Díaz
őstag
válasz hakydakillah #49962 üzenetére
1-2 hónap lesz inkább az az 1-2 hét...
Life's a game I cannot win (Type O Negative: Everyone I Love is Dead)
-
_t0Mi_
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap már említés szintjén volt szó a problémámról, viszont szeretnék teljes képet kapni a jelenlegi konfig helyzetemről..
Van egy R9 290-es kártyám, illetve egy I5 3570K-s procim. Ezt jelenleg egy FSP Hexa 500-as táp hajtja. Alapvető használat során, illetve játék közben nincs gond a géppel, viszont ha indítok egy Furmarkot, az azonnal kikapcsolja a gépet energiahiány miatt.
Több kérdésem is lenne:
-károsodhat-e bármelyik alkatrész a gépemben az energiahiány következtében?
-jelent-e ez teljesítménycsökkenést a játékokban, vagy ha megy, akkor megy maxon és kész?Természetesen lesz majd új táp a közeljövőben, csak kíváncsi lennék, hogy mennyire aggódjak a jelenlegi helyzet miatt?
Köszönöm!
---
-
MK VII
veterán
válasz hakydakillah #49962 üzenetére
Na várjunk csak.
Interneten rendelted? Mikor érkezett meg a cucc? Gondolom akkor most. Na, ha netről rendelted akkor a jogszabályban előírt 14 napig lehetőséged van mindenféle indoklás nélkül visszaküldened nekik és vagy levásárolod vagy visszaküldik a pénzt.
Szerintem élj vele és válassz esetleg más gyártótól egy ugyan ilyen kártyát vagy egy teljesen más modellt. Rajtad áll. -
Danshee
tag
válasz _t0Mi_ #49964 üzenetére
Hali!
A számítógépedet nem károsíthatja az áramhiány miatti kikapcsolás, illetve kivétel a merevlemezt, ami nem szereti a sok áramszünetet és akár adatvesztést is okozhat. Természetesen a tápnak sem tesz jót, ha olyan 200x eljátszanád biztos károsodna, de a processzorod és videokártyád biztonságban van. Én ehhez a konfighoz egy FSP Raider 650-et javasolnék, de akár az 550-es is elég belőle. Én 650-es raidert használok, szinte mindenre elég ez a táp.
"Być albo nie być oto jest pytanie."
-
trancemusic
senior tag
válasz _t0Mi_ #49967 üzenetére
Szia!
Hexa táp nem két 12voltos ágú?
(Nem ismerem)
Próbáld másképp csatlakoztatni a hardvereket,akár átalakítókkal is "bűvészkedhetsz"
Szvsz ha nem tuningolod a cpu gpu párost,elégnek kell lennie a tápnak!Pl. Vga tápkábelek ne egy ágról szívják a naftát.
Természetesen egyágas (12 volt) raider tuti megoldja a gondod.
Egy teszt erejeig,hasonló konfig a tiédhez,egy 550 hkc sz@r is elbírt.
Sztem 400-at ha le tudott adni,de egyágas volt. (Nem ajánlott)[ Szerkesztve ]
-
_t0Mi_
aktív tag
válasz Balathruin #49968 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszod!
Akkor ebben az esetben úgy néz ki, elkerülhetetlen a tápcsere..
---
-
Balathruin
veterán
válasz trancemusic #49969 üzenetére
A két ág nem úgy van elosztva ahogyan gondolod. Egyiket a CPU és a lap kapja, másikat meg a VGA és a többi cucc (ODD, HDD, SSD, stb.)
-
del
csendes tag
Üdv mindenki!
Azt hiszem bekrepált a ventilátor a HD 7770-emen. A gép indításakor megmozdul egy pillanatra de meg is áll egyből. Azt megfigyeltem hogyha manuálisan állítom be a sebességét progival 80% fölé akkor működik, alatta semmi. Illetve simán 12V-ra kötve (pwm üresen) megy teljes fordulatszámon. Ez így még nem is lenne olyan nagy baj, de a sebességét sem látja a driver úgyhogy ha elindítok pl. egy játékot azonnal ki is fagy a gép (gondolom a driverben benne van hogyha nem kap jelet a ventitől állítsa le a kártyát).
Két kérdésem lenne tehát:
1, Hogyan tudnám egyértelműen megállapítani hogy a venti romlott el és nem a kártyán a vezérlő áramkör?
2, Amíg nem szerzek új ventit hogy tudnám kikapcsolni a driverben ezt a funkciót (tehát hogy ne foglalkozzon a venti sebességével, vagy elhitetni vele hogy forog a venti)? Persze manuálisan adok neki fix 80%-ot, úgy megy mondom, a hőfok is rendben lenne. -
GumisPeter
senior tag
Sziasztok.
Szükségem lenne egy kb 20 cm hosszú SLi kábelre.2 db vga összekötése a cél.
A képen egy 3way sli látható, nekem elég a 2 csatis versio.Méret még változhat, pontosabb mérés talán hétvégén meg lesz.
A legfontosabb kérdésem, van-e valaki, aki vállalna ilyen kábel készítését, illetve hogy hagyományos kábelekből ezt össze lehet-e hozni, jobb szeretném, ha nem szalag lenne, hanem olyan, amit tudok kábelharisnyázni...Köszi a válaszokat !
Üdv[ Szerkesztve ]
Gumik Felnik Adás-Vétel ***0630-326-3600 *** SmartCar 1025 Bp Kapy út 33.
-
Balathruin
veterán
válasz GumisPeter #49973 üzenetére
hagyományos kábelekből ezt össze lehet-e hozni
Szerintem senki sem fog szenvedni ilyennel. -
GumisPeter
senior tag
válasz Balathruin #49974 üzenetére
Leszek valaki, ha nincs technikai akadálya.
Egyedi mod készül, csak ez lehet a megoldás...Gumik Felnik Adás-Vétel ***0630-326-3600 *** SmartCar 1025 Bp Kapy út 33.
-
Peti1910
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni, hogy játék közben ez mitől lehet?
[link][ Szerkesztve ]
-
Peti1910
csendes tag
válasz Balathruin #49979 üzenetére
Azt hittem kint van a profilomon, javítottam ott is.
A kártya MSI R9 280 X Gaming. -
-
powerray
tag
Sziasztok!
Vettem egy ASUS Strix GTX 970-et és a következő gondom van vele és nem tudok rájönni mi lehet. Alapjáraton(mikor nem megy játék se) a kép egyszer csak elmegy, majd visszajön pár másodperc múlva, a következő üzenettel: A képernyőillesztő nem válaszolt, és utánna helyreállt.Játékoknál még csak egyszer volt szerencsére teljes kifagyás(TW3), még a hang is beakadt elég csúnya volt, csak reset segített.
Driver-t újra raktam, természetesen a legfrissebb van fennt.
Itt a konfigom:
Alaplap: GIGABYTE GA-H97-HD3
CPU: INTEL Core i5-4460 3.20GHz
VGA: ASUS STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5
RAM: HyperX Fury DDR3-1333 CL9 HX313C9FK2/8
Táp: FSP Raider 750WRemélem itt kapok megoldást, még van 3 év garim a kártyára, de szrtem itt más probléma lesz, mert szépen futnak vele a játékok.
Köszi a válaszokat!
-
Danshee
tag
válasz powerray #49983 üzenetére
Hali!
Szerintem nem csatlakozik rendesen a pci-e slotba, nekem az okozott ilyen problémát.
Szedd ki, majd rakd vissza és jó erősen húzd meg a csavart, majd ha még nem csináltad, DDU driver letörlés csökkentettmódban és legfrissebb stabil drivert rakd fel. Ha ezek után is hibázik, még egy friss rendszerrel is megpróbálnám, aztán egy másik számítógépben mielőtt gariztatom."Być albo nie być oto jest pytanie."
-
gerlaip
addikt
Hirtelen nem találtam a kérdésemnek megfelelő topicot.
Ati Radeon 9500 videokártya, floppy tápcsati csatlakozásakor leáll az egész konfig, mintha zárlat lenne.
Tápcsati csatlakozása nélkül csipog és kéri a csatlakoztatást.
Ezt csinálja a floppy tápkábellel is illetve molex-floppy átalakító tápcsatlakozóval is.Abit NF7 lap, más vga-kkal indul hibátlanul.
Bő egy héttel ezelőtt még hibátlanul működött, azóta fiókban volt, pufizacskóban, tehát vigyáztam is rá.Mi lehet a nem működés oka?
lámavakond
-
nosuke88
csendes tag
Sziasztok,
Kérlek segítsetek, kellene VGA az alábbi confighoz játékra:
i5 3500
2x2gb ddr3Ez a kettő chipset férne bele:
Nvidia GTX750
( GIGABYTE GV-N750OC-2GL GTX750 2GB GDDR5 PCIE )AMD R7 250X
( ASUS R7250X-2GD5 R7 250X 2GB GDDR5 PCIE )Előre is köszönöm szépen a segítséget
[ Szerkesztve ]
-
-
nosuke88
csendes tag
elnézést, nagyon régen voltam már itt fent, akkor még itt tették fel ezeket is.
Memoria duplázva lesz egy hónap csuszással.
Sajnos tudom, hogy belépő, de jelenleg egy AMD 4850 van benne, és azzal is szépen futnak az unokaöcsém igényeinek megfelelő játékok.
Köszönöm a választ
-
sanyek2
senior tag
válasz Danshee #49859 üzenetére
Bocsi a kései rekcióért; köszönöm szépen a helpet, azt hiszem megoldottuk.
A konzol ablak előcsalogatásával picit bajlódtam, mert nem reagált a key-re, de már müxik.
Ha 300 maxra állítom, az miben nyilvánul meg? A VGA-t nem károsítja, legfeljebb maxon fog dolgozni, nem?
Azt hiszem mindent elmondtál. Thx!
Ja a vas elég erős, akár a kimaxoláshoz is:
Asrock Z87 Extreme4
i5 4670K
16GB Corsair RAM 1600Mhz 9-9-9-24 időzítéssel.
SSD-ről, az említett VGA-val. -
heindrich95
csendes tag
Üdvözlet!
Mai nap olyan problémám akadt a gépemmel ,hogy játék közben egyszerűen csak leállt.(WOT)
Újraindítás nem volt lehetséges,csak teljes áramtalanítás (1-2 perc pihi) után.
Következő indításnál már az asztal betöltése után leállt.
Ugyan ezt eljátszotta még vagy háromszor,ezt követően videokártyával el sem tudott indulni. (Ventik megmozdultak majd leállt az egész, áramtalanítás után ugyan ilyen tüneteket produkált.)Most alaplapi vga-ról üzemel a gép.A gép nem szuperál valami jól,mivel időnként megfagy majd újraindul az egész rendszer.(talán valami event ID 6008 a probléma ha jól emlékszem.)
Lap: Gigabyte MA78LMT-S2
VGA: Asus R7260X-OC(1gb) (10Hó)
Táphieftech 500W(új kb 5hó)
Ram:4gb DDR3 1333Mhz Kingmax
Proci: jelenleg egy Athlon X2 255.
Lap+processzor csere tervben van,de amíg nem tudom mi lehet a hibás addig hanyagolom.
Segítségeteket előre is köszönöm. -
heindrich95
csendes tag
Visszatérve a problémámhoz: Ha alaplapra dugom a monitor kábelét lehúzom a tápkábelt a videokártyáról úgy se indul, tehát csak simán ha kártya van a slotban már nem működik. Amint kiveszem a kártyát a foglalatból működik-indul a gép.
-
errorz
csendes tag
Hy.
1 Xeon E5430 proci elég egy GTX 560Ti-nek?
Ha nem, Intel i7 920?
Amd-t mellőzöm.Ha egy lánnyal töltök egy estét, akkor azt nappal vissza kell hogy seedeljem?
-
BUZZLGHTYR
senior tag
Hali! Érdeklődnék hogy melyik kártya a jobb:GIGABYTE GV-N960G1 GAMING-4GD 4GB PCIe vagy MSI N760 TF 2GD5/OC 760GTX 2Gb OC DDR5 videókártya ????
Játéknál sokat számít hogy 128 vagy 256 bit-es a kártya??? -
Balathruin
veterán
válasz BUZZLGHTYR #49994 üzenetére
960
errorz: Szerintem elég, bár lehet nem ártana húzni rajta.
-
MK VII
veterán
Üdv.
Kérdésedre a válasz: GTX960."Játéknál sokat számít hogy 128 vagy 256 bit-es a kártya???"
Igen számít! Viszont amiatt, hogy a 960-as "csak" 128 bites nincs hátrányban,mert a memória sebességgel kompenzálja a sávszélességből való hátrányát a 760-al szemben.
[ Szerkesztve ]
-
Danshee
tag
Hali!
Én is válaszolnék a kérdésedre...
Mindenképp a 960 a jobb, sőt néhány játékban még a 770-et is veri pár fps-el.
Azt hiszem guru3D-n láttam a megdöbbentő teszteket róla, igaz egy gyári tuningos 960 volt, de akkor is szép eredmény tőle."Być albo nie być oto jest pytanie."
-
erer1000
őstag
ha egy alaplapon van PCI-E x1 foglalat, és átalakítóval x16ra alakítom, és abba egy videókártyát teszek az működni fog?
tudom, mérföldekkel lassabb az átvitel így foglalaton át, de a kérdés adottx1 -> x16 átalakítóba rakott x16 kártya működni fog?
M5A99X-EVO R2.0 , 1050Ti, 4x8GB 1960MHz , FX 8350@4,4GHz, 1x3TB+2x1TB HDD, 120GB+480GB+1TB SSD || HP Pavilion 15-CX0000NH
-
erer1000
őstag
válasz Balathruin #49999 üzenetére
köszi (hopp 50.000 hsz )
és ez működne PCI -> PCI-E átalakítóval is?
M5A99X-EVO R2.0 , 1050Ti, 4x8GB 1960MHz , FX 8350@4,4GHz, 1x3TB+2x1TB HDD, 120GB+480GB+1TB SSD || HP Pavilion 15-CX0000NH
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Gaming notebook topik
- AliExpress tapasztalatok
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Milyen TV-t vegyek?
- Gumi és felni topik
- BestBuy topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- További aktív témák...
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- ASUS ROG GTX 1660 Ti
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest