Új hozzászólás Aktív témák
-
biker
nagyúr
valaki el tudja magyarázni földi halandónak érthető módon, miért tesznek a kamerákba olyan módokat, amitől kb behányni lehet?
értsd:
- digitális zoom. ok, nem használjuk, de akkor meg minek bele?- túl nagy érzékenység. általában az alap 3-4 fokozat tűrhető, a többi rakás szar.
de komolyan... mi értelme van.
pl itt van az s1500-am. ISO64-100-200 szép, 400 még elviselhető, megfelelő kicsinyítéssel kezelve
800-1600-3200 meg durván undorító képet ad. és a program pont éjjel növeli az ISO-t, amikor még zajosabb lesz a kép tőle. még nappal ISO-t emelni záridő csökkentés érdekében ok, de ott se túl szép.ennyire mennek a piacra, hogy nagy számok legyenek?
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
adik
őstag
marketing.
A vásárlók java részének sejtelmes foggalma sincs, hogy mi mivel jár, csak lát egy nagyobb számot, és azt hiszi az jó neki. Lássuk be, egy kellően lineáris logikával még igaza is van. Így a többet licitáló gyártó nyert. Te olvasol szakmai fórumot, de a vásárlóközönség 90%-a hidd el nekem, nem.
Kettő, csipkebokor vessző!
-
biker
nagyúr
ja, csak ideges lettem, mert egy próba miatt átállítottam ISO800-ra, majd véletlen mellékattintottam, és nem ISO(AUTO)400-ra hanem ISO(AUTO)800-ra tettem, így az összes esti képet ISO800-al fotózta
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Garffi
tag
Sziasztok!
Van egy csomó fényképem /valamilyen digitális fényképezőgéppel lett készítve/.
Olyan progira lenne szükségem ami beállítja a fényképeknek az elkészítési dátumot.
Mert most amikor nézem a total commanderben a dátum oszlopban a számítógépre másolt időpontot jeleníti meg, de ha az egeret a kép fölé viszem akkor megjelenik egy kis ablak és ott látszik a kép elkészítésének dátuma és időpontja. Na én ezt szeretném beállítani a képeknél a dátumnak.Köszi!
-
biker
nagyúr
Szeged, dóm, naplemente es felkapcsolodo vilagitas
10 perc alatt 15 kep, mas es mas megvilagitas pedig egy helyben alltam
Nem akartam az idot vesztegetni, igy gondoltam, ez majd jo lesz, nem nyert
Mar en is tudom, mit kell tenniElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
zso79
őstag
Bocs, hogy itt is megkérdezem, de elég sürgős lenne... Nem tudja véletlenül valaki, hogy hova lehet vinni Metz vakut szervizeltetni?
-
dbala
tag
Hali.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy miket és hogyan kell ellenőrizni objektív vásárláskor? Gondolok itt a karcolásokon kívül a működésére meg egyebekre. Most fogom megvásárolni életem első DSLR gépét, amit a kit objektíve mellett egy Sigma 70-300 és 18-200as objektívvel vásárlok. 1 év körüliek az objektívek és a gép, 6ezer körüli expo számmal.
Előre is köszönöm a válaszokat. -
sanyixXx
senior tag
az obit kezdd el használni ha a külseje kopott, mattult, az még nem akkora baj, lényeg, hogy mechanikailag és optikailag jó legyen. a bajonettet néz meg alaposan, hogy ne legyen sérült vagy nagyon megkopva.
tekergesd a zoom gyűrűt. ne akadjon, szoruljon vagy adjon sercegő, ropogó hangot. ha a három közül bármelyik jelen van, akkor necces a működés.
tekergesd a fókusz gyűrűt manuális módban. a fentiek érvényesek erre is. próbálgasd az autofókuszt is. lehetőleg az összes ponttal/pontcsoporttal. nem elég, hogy mechanikailag jól működjön, de legyen pontos is.
érdemes megnézni, ha van rá mód, hogy nem front- vagy backfókuszos. fogj egy könyvet, a középső fókuszponttal kb. 45 fokban fókuszálj egy jól elkülöníthető sorra vagy címsorra legkisebb rekeszen. ott nagyjából látod, hogy pontos-e a fókusz, de ez a módszer nem igazán pontos. a nagyon kirívó hibákat azért kiszűri.nézegesd meg a front és a hátsó lencsét is, hogy nem karcosak-e vagy nincs-e folt, elszíneződés, akármi egyéb rajtuk. minél szebb, annál jobb értelem szerűen.
ellenőrizd, hogy rekeszel-e rendesen. manuál módban, állandó záridő mellett szűkítsd a rekeszt 3-4 lépésben. ha tök kiégettől a tök sötétig eljutsz vele, akkor minden oké.
zoomolj be teljesen és nézd meg, hogy a tubus nem kotyog-e. minimális belefér, de ha nagyon kotyog, akkor be tud mozdulni kézből fotózás közben és elrontja a képet.
ha a gépet is ellenőrizni szeretnéd, azt a gépválasztós topikban már sokszor leírtuk, csak keress rá. hajrá! sok sikert!
Rumot minden pohárba! | https://rumnagykovet.hu/
-
Garffi
tag
Megtaláltam! A progi neve: FSViewer4!
Beállította a kép elkészítésének időpontját a dátumra!Na de lenne még egy kérdésem.
Van kb 100 kép aminek az elkészítésének a dátuma 2016-ra volt beállítva.
Így a módosítva dátum 2016 lett. Na ezt milyen progival tudnám beállítani 2009-re. -
AXisBOLD
addikt
sziasztok.
kellene nekem valami egyszerű, képszerkesztő progi, ami azért nem Paint szintű.
olyan kellene, amit egy 60 éves is bír kezelni . ingyenesnek még jobban örülnék, és nem baj ha kicsit bonyolultabb/többet tud. de az én tudásom is gyerek még ebben a témában.
megköszönném az ajánlásokat .
Aurea mediocritas
-
j.bravo
addikt
válasz AXisBOLD #6820 üzenetére
A gimp valóban jó cucc!
Ha esetleg kezdetnek egyszerűbb kellene, akkor ott van pl. a PhotoFiltre, vagy a Paint.Net, mindkettő ingyenes (illetve photofiltre-ből az alap ingyenes, a bonyolultabb, rétegeket is kezelő stb változat már nem. Az alap is sokmindenre jó.)Whatever.
-
Dany007
veterán
Valaki tud valami sürgős ötletet poharak fotózásához?
A fény mindig benne van a képben, illetve a pohár oldalán... Vakut már rég kikapcsoltam...
Természetes fénnyel szemben meg én magam vagyok benne a pohárban... =/
Az egészet egy bordós szövet háttérrel próbáltam...Valami gyors ötlet?
-
Dany007
veterán
válasz Dany007 #6823 üzenetére
Már megoldva, lett amilyen lett. Természetes fénnyel szemben. Így nem volt benne az ablak, se a lámpák (mivel nem kapcsoltam lámpát). Meg én se nagyon...
Aztán Ps ben még javítok rajta és elmegy... kb 4-5 cm-es kép lesz belőle, szal nagyon nem fog látszódni h gány munka... Csak nem szeretek gány melót kiadni a kezemből... dehát istenem, nem vagyok fotós... =/
Bár reménykedem, hogy a cég majd befizet egy tanfolyamra -
Dany007
veterán
válasz Kazimír #6825 üzenetére
Okés megpróbálom.
Panasonic DMC-FX500 a gép típusa.A körülmények szarok Székre terítettem egy szövetet háttérnek. Szemből jön a fény. Természetes kinti. És sima átlátszó pohár.
dobok egy képet:
Ez már photoshoppolt. Szal el lehet képzelni milyen lehetett eredetiben. A színeken és a kontraszton javítottam egy kicsit...
Kissé zajos, és nem túl éles... =/[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Üdv !
Érdeklődnék hogy egy Olympus SP-560UZ kompakt gép mennyit érhet használtan ?
4 hó gari van még rá. -
Kazimír
őstag
válasz Dany007 #6826 üzenetére
Így azért már tudható valami.
Nos, tárgyfotózásban nem vagyok annyira otthon (konkrétan eddig összesen kétszer próbáltam), de azért belekotnyeleskedek.
A kis kompakt tudásához hasonlítva, ez egész jó. ISO400-on ilyen kis érzékelő zajos lesz. Életlen.. ha kézből tartottad ki az 1/8" záridőt, akkor szerintem örülj, hogy ennyire is éles lett. Továbbá nem teljesen függőleges, az az érzésem. A megvilágításról tényleg nem tudok mit mondani, hogy profi stúdiócucc nélkül hogyan is lehet ezt. Ha csak a kinti napfény, akkor mondjuk egy fehér lepedőt az ablak elé, hogy egyenletes, szórt fényt adjon (ha ez portéfotózáshoz be is válik, lehet, hogy tárfotózásnál őrületes baromság, szóval majd erre jár egy igazi hozzáértő és kijavít..)
A bordó szövet tetszik háttérnek.(Ndruutól láttam már itt a Fototrenden szép tárgyfotókat, esetleg kérd a véleményét, tanácsát)
Be köll fizetni, azt' jólvan...
-
j.bravo
addikt
válasz Dany007 #6826 üzenetére
Ezek szerintem elég jó pohárfotók (bár nem katalógusba készültek), és ilyen-olyan tükröződés formájában itt is megjelennek a fényforrások... sőt még itt is.
Ha csak nagyon plasztikusan, lágyan akarnád megjeleníteni az üveg formákat, akkor még mindig építhetsz valami fénysátor-szerűséget, itt majd valószínűleg túl kell exponálnod a képet hogy ne szürke legyen, hanem fehér, és ne "mattulás" jelentkezzen a tükröződés helyett. Egy próbát megér.Whatever.
-
oil
tag
válasz #49155328 #6827 üzenetére
szia! kb. amennyit írtál a hirdetésben!
nekem anno egy olympus sp-510 uz-m volt... 1 év garral adtam el 25k-ért,(2 garnitúra 2500-as ceruzaakksikkal, 2+1gb olympus xd-vel...) amikor még a boltokban 45-50 között mozgolódott az ára...kellett a pénz, meg érdeklődés hiányában is adtam annyiért![ Szerkesztve ]
-
amdkiller
aktív tag
Sziasztok!
Van egy sony dsc t33-am, és egyszercsak elsötétedett!!! Sötét alig kivehető képeket csinál!
És nem a kijelzője rossz...Nem tudjátok mi lehet a baja?
Érdemes valami szervízbe elvinni?Ilyen képeket csinál:
1 méterről egy másik ember
TV 2-3 m
TV 2-3 m vakuval
Mind felkapcsolt villanyoknál!
persze minden autora van állítva nem Én álligattam el![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Igazából egy kompaktra lenne szükségem ami hd videót is csinál, feljebb nem lépnék mert az öcsémnek ott a sony alfa350-e.
A Sony DSC-H20 és a Fujifilm FinePix S2000HD között vacillálok, de ha tudsz jobbat ajánlani akkor mond .[ Szerkesztve ]
-
Badb0y
addikt
Pana LX3 tulajok, mondja már meg valaki, hogy amikor fényt videóz, akkor nincsenek a felvételen függőleges csíkok erős fényeknél sötétben ?? Erre gondolok (100MB) Lehet gariba vissza kellene vinnem ? Vagy másnál is ez van esti erős fényeknél ? Ez az LCD-n is látszik amikor felveszem, nem csak a felvételen.
Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/
-
oil
tag
válasz #49155328 #6835 üzenetére
a Sony képminőségileg jobb mint a Fujifilm! viszont a Sonynak az akksijára sokat panaszkodtak! bár képminőségileg sztem nem lesz nagy ugrás az 560 uz-hez képest!
a HD videója elég jó a Sonynak!
nálam azért a képminőség számít a legtöbbet! a pixinfon elég jók a tesztek, és a képek elárulnak pár dolgot! -
törölt tag
Nem gond mert van DSLR is a családban inkább a videó része érdekel, de lehet jobbanjárok veszek egy fulhd kamerát.
Ezt nézegetem HDR-CX105E
-
máyköl
veterán
Hali!
Ha elmegyek fotózni, ugye utána felrakom a képeimet a gépre. Egyből szerkesztem is őket, kontraszt, élesség stb. Meg ugye berakom őket szerkesztetlenül egy mappába, ahol a képek mind szerkesztetlenek. Most akartam az egyikhez hozzányúlni, mert újra átgondoltam a képet, más kontrasztmennyiséget raktam volna bele, stb, stb. De mikor újra megnyitottam volna, azt írja ki, hogy a kép írásvédett. A szerkesztetlen, meg az utómunkázott is, nem tudom őket szerkeszteni. Ha rámegyek a kép tulajdonságára, az írásvédett ikon nincs bepipálva. A segítség menüpontban meg csak azt írja ki, hogy vegye ki a pipát az írásvédett ikonból.
EOS 20D-m van.
Tudnátok segíteni? Vagy a gépen kell valamit beállítani?
Előre is köszi!
Máyköl
-
runner 125
nagyúr
Index-ről..;
"Szeretném bejelenteni, hogy TeeCee topictársunknak köszönhetően elkészült egy jól és talán biztonságosan használható oldal ,ahonnan rmélhetőleg sok-sok fotózással kapcsolatos gépkönyv, kézikönyv, különböző leírás, szakkönyv lesz letölthető.
Azonban ennek a feltöltéséhez kérnénk benneteket, hogy segítsetek és küldjetek anyagokat! Úgy döntöttünk, hogy nem adunk bárkinek feltöltési jogot, a pár nappal ezelőtt történtekből tanulva, :-( hanem egy megadott emailcímre kérünk hogy küldjétek el Pdf. formátumban vagy esetleg még tömörítve!
Az emailcím: fotobarkacs@gmail.com .
Az ide érkező anyagokat mi fogjuk ellenőrízni és azt időn engedve feltölteni az oldalra!
Várom segítségeteket!
(Ezt az írást más fotózással foglalkozó fórumban is publikálhatjátok!)
http://www.fotobarkacs.hu/
Üdv: Csapszi."
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
sbazsi
veterán
memóriakártyával kapcsolatos kérdésem lenne.
hogy vannak ezek a class 4-6 dolgok?
sdhc kártyáról volna szó.
Wiki - SDHCsdhc class 6 ultimate16eft.
sdhc class 6, igaz nem ultimate. 6500
nyilvn nem ugyanaz, de innentől kezdve mit ér az, hogy class 6most akkor hogy van, és melyiket kell vennem? és leginkább hol vegyek? a fényképezőm azt mondja class6-ost vegyek, hogy jó legyen a hd videóhoz.
noname-et nem akarok, lehetőleg kingston. -
KTTech
veterán
A Class besorolás csak annyit jelent, hogy mekkora írási sebességet garantálnak folyamatosan. Az ultimate valójában jóval nagyobb sebességre is képes, mint 6MB/s, de ezt nem tudja folyamatosan tartani, illetve ellenállóbb a környezeti behatásokkal szemben.
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
sbazsi
veterán
vicces mert class 6 ultimate 133x van ráírva.
viki szerint 133x az class 20.no mindegy.
márkában kingstonon kívül melyiket érdemes még venni? Sandisk, kingmax milyenek?
és ha valaki tud 8-16gb class 6 kártyát jó áron, ne titkolja. vagy link is jöhet.
csak új, garis. persze ne noname-t![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest