- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android szakmai topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
Morgal
aktív tag
-
engusz
veterán
Egy fényképezőgépnél a zársebesség firmware frissítés után változat? (Konkrétan a jelenlegi 4 másodperc helyett úgy 15-20 kellene.) Avagy azt az optika és/vagy a CCD határolja be.
Nézzék meg közelebbről! Mert minél közelebb hiszik magukat, annál kevesebbet fognak látni.
-
Jinxx
senior tag
válasz simenon #7507 üzenetére
4mp-es gyári sebességgel szerintem egy kompakt gépről van szó, amiben nincs konkrétan zárszerkezet. Viszont a helyzet hasonló, azonban ccd függő. Ha alapból csak 4 mp-et raktak bele, valószínű felette nagyon zajosodik a szenzor, esetlegesen melegedhet is, de ez szenzorfüggő. Ha kompakt gépről van szó, lehet firmware frissítés után hosszabbodik a záridő, ha azt ki tudják hozni abból a lapkából. És persze ha szerepel a frissíteni kívánt paraméterek között.
-
engusz
veterán
Fuji S2100HD, tehát nyertél: kompakt gépről van szó. Nagyon megfogott a fénygraffiti, amivel egy jó ötlet is támadt, amivel nevezhetnék egy versenyre. Viszont a gyárilag 4 mp elég soványka, annyi idő alatt nem lehet alkotni.
Nézzék meg közelebbről! Mert minél közelebb hiszik magukat, annál kevesebbet fognak látni.
-
iwu
addikt
hali!
Lenne egy feladat, van jópár digitális kép, amire sorszámot és dátumot kéne montírozni utólag automatikusan...
Tudnátok valami szoftvert ajánlani, ami tudná ezt?!
Köszi!
üdw,iwuajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
VINIKOR
senior tag
Mostanában jelent meg a Canon IXUS 1000 HS fényképező. Full HD videót tud felvenni. Milyen gyors kártya kell a full HD felvételhez? Konkrét típust belinkelnétek?
Köszi.
-
ToBeY
nagyúr
Létezik olyan komapkt gép,amivel rosz fényviszonyok mellett (szürkület,este) is elfogadható képet lehet készíteni?Vagy ehez már DSLR kell?
Nem vagyok egy nagy fotós ezért nem vennék profi cuccot... -
Stitch
őstag
Este még dSLR-rel is (a kép jellegétől függően) inkább állványról érdemes fotózni.
Amúgy meg: kompakt "utazógépek" tesztje.
Kevés fénynél (magas ISO) legjobban teljesítő gépek: Nikon S8000, Fuji F80 EXR, Sony HX5, Casio FH100, Sony H55.
A Nikon S sorozatáról személyes tapasztalatom is van. Az eggyel ezelőtti sorozat S570-es tagja is meglepően szép, színhelyes képeket készít kevés fényben (értsd beltérben és/vagy mesterséges világításnál). S8000-től olcsóbb az S3000, S4000 és az S5100. Stabilizátor (ami még jól jön gyenge fényviszonyoknál) csak az S8000-ben van.
[ Szerkesztve ]
-
bubi92
őstag
nyomtatattam írásvetítő lapra, színeket, vaku fóliának. ha maxon villan a vaku akkor kiégeti a színt belőle. ez a boltban kaphatónál is így van, vagy csak ez a gyenge minőségű?
-
ToBeY
nagyúr
Azt szeretném kérdezni hogy sok pénzért (kb 50-60k) van értelme venni egy jó kompakt gépet, vagy kicsivel többért egy alap belépőszintű DSLR-t?
-
bubi92
őstag
attól függ mire akarod használni? ha nyaralásokra kell és nem kellenek az állítási lehetőségek(rekesz,záridő stb..) és mondjuk jól jön ha elfér egy zsebben is akkor kompakt. viszont ha jobban elakarsz mélyedni a fotózásban, nem para a súly, és esetleg sok pénzed is van objektívekre akkor dslr
-
Morgal
aktív tag
Igen igazad van. a dslr-t csak úgy érdemes megvenni, hogy utána úgyis kell majd vennie objektíveket, mert általában a kit-ek nagyon unalmasak egy idő után. de egyébként apránként be lehet szerezni ezeket, nem kell egyből L szériást venni ahhoz hogy megtanuljon dslr-el "gondolkozni" simán jobbak az olcsóbb objektívek is (100k alatt)
-
brutte
aktív tag
Hi. Dobjatok már meg pár fotós oldal címével, mert a Pixinfót unom, hogy nincsen hír. valami hasonló kategóriás oldal érdekelne.
"Soha ne add fel! Csak ha van rajta elegendő bélyeg!"
-
VINIKOR
senior tag
Valaki tudja fejből, hogy a Panasonic TZ-7 és a TZ-8 között mi a különbség?
Köszi.
-
KeNTaGoN
tag
hülye láma kérdések: Mi az a FÉ érték?
És mi is az a blende?Ha elküldtök gúglizni, megértem, de én valahogy így hirtelen nem találtam könnyen emészthető választ.
www.partyfoto.tk Fülhallgatók és egyéb kütyük javítása, építése itt: ►► http://hirdeteseim.tk/ ◄◄ → http://bit.ly/fulhallgatok_javitasa ← Privát üzit írj, hamarabb észre veszem!
-
brutte
aktív tag
válasz Segnior_Barthez #7531 üzenetére
Segnior_Barthez Kösz szépen elleszek egy darabig!
"Soha ne add fel! Csak ha van rajta elegendő bélyeg!"
-
simenon
tag
válasz KeNTaGoN #7535 üzenetére
Fényérték EV (exposure value) a megvilágítás egysége fotózásnál. Az egymás után következő egységek duplázódnak vagy feleződnek eszerint kap az érzékelő dupla vagy feleannyi megvilágítást.
A blende engedi a fényt az érzékelőre fokozatonként egy fényértéket növel vagy csökkent. Nyitni és szűkíteni lehet. Egy kép elkészítéséhez ugyanannyi EV kell ezért ha a megvilágítás erőssége csökken a blende nyitásával vagy a záridő növelésével lehet a kellő fényértéket az érzékelőre juttatni.[ Szerkesztve ]
-
KeNTaGoN
tag
válasz simenon #7538 üzenetére
huh, hát nem egyszerű tészta ez. és akkor ha jól sejtem ezektől függetlenül még ott van a bizonyos ISO érték.
remélem, ha lesz a kezembe egy dSLR, akkor megértem, hogy melyik mire való.www.partyfoto.tk Fülhallgatók és egyéb kütyük javítása, építése itt: ►► http://hirdeteseim.tk/ ◄◄ → http://bit.ly/fulhallgatok_javitasa ← Privát üzit írj, hamarabb észre veszem!
-
Segnior_Barthez
senior tag
Gyakorlással, gondolkodással, és utánajárással - talán ez a legkézenfekvőbb útmutatás. Ismereteim szerint: Előadás vázlat
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/57762354@N03/
-
Szten Márs
nagyúr
válasz Segnior_Barthez #7540 üzenetére
Mondjuk rögtön a tartalomjegyzék utáni első bekezdésben hatalmas hülyeség van benne, bár valamiért ez a hülyeség igen gyakran felbukkan itt-ott.
Idézem:
"A mélységélességi tartomány 1/3-a nagyjából az élességre állított tartomány és annak képsíkja előtt, 2/3-a pedig a mögött helyezkedik el."Na szóval ezt ne tanulja meg senki, mindenesetre az egész írás hitelességét kicsit alámossa a szememben - bár tovább még nem olvastam, szóval ez könnyen bizonyulhat elhamarkodottnak. Mindenesetre aki ezt leírta, kíváncsi lennék, hogy belegondolt-e, hogy mit is írt, és mondjuk összevetette-e ezt a hiperfokális távolság fogalmával, amit közvetlen ezután (!!!) tárgyal.Érthetetlen, hogy nem tűnt fel, hogy itt valami nem oké így, hogy egymás után leírt két egymást teljesen ütő dolgot.
-
netmesterke
aktív tag
Sziasztok!
Segítséged szeretnék kérni. Azt nem tudom hogy a gépem esetében a ram vagy a proci az amit bővíteni érdemes leginkább (tudom, mind2-őt kéne, de nem akarok rákölteni).
Adatok:
-Asus P5KPL AM EPU
-Intel Celeron Dual Core E 1200 (2x 1,6GHz-800 FSB-512kb)
-Nanya 2x512 MB Dual Channel 667 Mhz
Köszönöm! -
Zozzant
addikt
válasz netmesterke #7542 üzenetére
Melyik fényképező jött ki ilyen procival?
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
netmesterke
aktív tag
válasz netmesterke #7542 üzenetére
Bocs, reggel van még Elnéztem a témát, elnézést!!!!
-
Segnior_Barthez
senior tag
válasz Szten Márs #7541 üzenetére
Értem. Ha a kezdő fotóst a fény leképezésének fizikájára -blende, záridő, érzékenység szentháromsága irányának megértéséhez utat mutat, már jó. Nagyságrendekkel mélyebb ismereteket pedig máshonnan (gyakorlás, szakkönyv, fotós klub, web)-ről fogja megtanulni, kíváncsiságának függvényében
https://www.flickr.com/photos/57762354@N03/
-
simenon
tag
válasz KeNTaGoN #7539 üzenetére
Az ISO a fényérzékenység mérőegysége. Ekkor a gép megpróbál kevesebb fényből felépíteni egy képet. A filmesnél nagyobb kristályokat alkalmaztak amik nagyobb felületüek voltak. Hasonlót próbálnak az érzékelődiódáknál is ezért a kép durvább egységekből áll és ez a képminőség romlásával jár. Leegyszerűsítve egy 400 ISO beállítás negyedannyi fényből próbál képet összeállítani mint egy 100 ISO-s.
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz simenon #7546 üzenetére
(inkább csak a kompaktok alkalmazzák, és azok is csak a legnagyobb érzékenységű módjaiban, az érzékelő-cellák összevonását. Az alatt, ill. a tükrös gépek egyszerűen az erősítést állítják nagyobbra ISO emeléskor - ami persze a zajt is növeli, ill. a dinamikát csökkenti)
-
kiskornel
addikt
válasz Szten Márs #7541 üzenetére
No offense. Ez valóságban ez egy igen elfogadott szabály.
[link]
(pl. itt is említik az 1/3-2/3 szabályt).Ha precíz akarsz lenni, akár igazad is lehet, de használhatatlan féloldalas képletek számolása nem használható módszer a gyakorlatban. Ilyet csak én használok, mikor tájképekkel pöcsölök, és biztos akarok lenni az eredményben, így a PNA-mal számoltatok mélységélességet...
http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
Degeczi
nagyúr
válasz kiskornel #7548 üzenetére
ez csak egy nagyon durva saccolás - ha valahol szabálynak nevezik, ott tényleg gond van
mert könnyű belátni, h ahogyan nő a mélységelesség (pl rekeszeléssel), a hátsó limit egyre inkább tolódik a végtelen felé, úgy egyre tolódik az arány is hátrafelé: a célpont elé csak minimális rész kerül az élességtartományból, távolról sem a harmada...
és megfordítva is: ahogyan szűkül a mélységélesség, úgy tolódik az arány előre, és nagyjából középre kerül a célpont
-
Szten Márs
nagyúr
válasz kiskornel #7548 üzenetére
Attól, hogy sok helyen leírják, még nem lesz valami szabály. A szabályoknak az az ismérvük, hogy jól fedik a valóságot, itt erről nincs szó. Ha sok helyen leírnák, hogy a tévében tulajdonképpen kis emberek laknak, és ha bekapcsoljuk, azt látjuk, attól az még nem lesz igaz.
Itt szó sincs túlzott precizitásról, ennek az 1/3-2/3-ad aránynak az eltérése a valóságtól konkrétan végtelen nagy is lehet bizonyos esetekben - és jé, pont tipikusan tájképeknél.Nem véletlen írtam a hiperfokális távolságot, ott mi is az arány? Konkrétan a háttér/előtér arány ott végtelen/véges, szóval azt hiszem innen tovább nem is kellene menni, hogy ezt a "szabályt" elvessük, de nézz meg egy DOF kalkulátort, írj bele random dolgokat, az 1/3-2/3 nem fog sok egyezést mutatni a valós arányokkal.
Túl van beszélve ez az egész, azt hiszem. Lényeg a lényeg: ezt az 1/3-2/3 dolgot senki ne tanulja meg, aki meg már megtanulta, sürgősen felejtse el.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest