Új hozzászólás Aktív témák
-
Arcképgyáros
Nem tudom, jó helyen kérek-e segítséget, de tudna valaki ajánlani egy jó fényképezőgép szervízt?
Egy Nikon fényképezőgéppel vannak gondok.Xperia 1 III / Xperia XZ Premium / iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU /Acoustune RS One / WF-1000XM4 / XP-PEN Innovator 16
-
DrojDtroll
veterán
válasz Dr. 444Hertz #23351 üzenetére
Nikon hivatalos magyar szervize?
-
Arcképgyáros
válasz DrojDtroll #23352 üzenetére
Japánban lett vásárolva a gép lassan 7 éve, szóval gari nincs.
Úgy nem lesz drága egy kicsit?
Vagy nincs nagyon olcsóbb hely?
Az a gond, hogy nem akar nagyon exponálni, illetve ha sikerül, akkor se találja el a fókuszt.[ Szerkesztve ]
Xperia 1 III / Xperia XZ Premium / iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU /Acoustune RS One / WF-1000XM4 / XP-PEN Innovator 16
-
DrojDtroll
veterán
válasz Dr. 444Hertz #23353 üzenetére
nem tudok segíteni sajnos
milyen gépről van szó egyébként?
-
Balinov
titán
válasz Dr. 444Hertz #23353 üzenetére
tekintve az uj modellek kihozatali aranyat (gyartofuggetlenul) meg az eletkorat az lehet mar gazdasagi totalkar lehet. Attol fuggetlenul Nikonnal egy kerdest meger, masnem xHUF-ert bevizsgaljak es legalabb tudod,javithato-e es az alapjan tudnal fuggetlen szzervizest keresni.
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Arcképgyáros
válasz Balinov #23355 üzenetére
Köszönöm, akkor az lesz, hogy beviszem, és megvizsgáltatom.
DrojDtroll: sajnos most meg nem mondom, mert édasanyámé, és nincs nálam.
Xperia 1 III / Xperia XZ Premium / iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU /Acoustune RS One / WF-1000XM4 / XP-PEN Innovator 16
-
fireman123
őstag
válasz Dr. 444Hertz #23351 üzenetére
egy telefont megérhet nála is az érdeklődés...
-
Arcképgyáros
válasz fireman123 #23357 üzenetére
Köszönöm, még átgondolom
-
Gabooor
csendes újonc
Sziasztok!
Tudtok ajánlani egy jó szervizet Budapesten, ahol ki tudják cserélni a Panasonic GH3 keresőjében a legkülső üveget/lencsét mert már elég karcos. -
Studi
veterán
válasz Gabooor #23359 üzenetére
Szia,
az alkatrész beszerzés miatt nem könnyű az eset, első körben a márkaszervíztől kérnék ajánlatot:
Video-Part Kft.Elég jól körülírható a probléma, szerintem e-mailben is fognak tudni ajánlatot adni. Nekem gyorsan válaszoltak.
-
halagabor
tag
Sziasztok!
Arra már rájöttem, hogy a DM-ben a fotósboltok árainak töredékéért kapok ugyanolyan mikroszálas törlőkendőt. Most az érdekelne, hogy az ugyanitt vásárolható lencsetisztító nedves kendők alkalmasak-e objektív tisztításához is vagy azt már tényleg fotós boltból érdemes beszerezni? Főleg az érdekel, hogy a bevonatot képesek-e az ilyen kendők károsítani vagy totál biztonságos ilyennel tisztítani az obit? És mi a helyzet a gyógyszertárban kapható alkoholos fertőtlenítő kendőkkel? Azt lehet objektív lencséinek tisztítására használni?
https://www.flickr.com/photos/halagabor/ https://www.instagram.com/halagabor/
-
Balinov
titán
válasz halagabor #23361 üzenetére
Szia, obikhoz en azt a mikroszalas kendot hasznalom evek ota, amit meg az armani napszemcsimhez kaptam (nemnevet ). Objektiv lencsejere meg Lenspen-t hasznalom, ugy 5-6 eve vettem az otthoni MediaMarktban.En alkohollal nem mennek neki, az az igazsag.
Vazat ill objektivtubust altlaban illatositas mentes bebipopsitorlovel szoktam finoman attorolni, szogletekbe/resebkbe meg a lenspen tulso vegen talalhato finomecsettel matatok
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
titán
válasz halagabor #23363 üzenetére
szemuvegtorlovel letisztitom, aztan ha pl. ujjlenyomat, csepp, akkor a szenszalas kefevel szedem le, ha por, szosz vagy ilyesmi, akkor a "mokusszor" ecset reszevel
lehet nem egyre gondolunk?
-
halagabor
tag
válasz Balinov #23364 üzenetére
Hát én találkoztam már olyan szennyeződéssel amit se a szénszálas cucc, se a mikroszálas kendő, se az ecset nem hozott le az üvegről. Ellenben (és tudom, hogy ilyet nem szabad csinálni ) a lehelet + mikroszálas kendő kombó megoldotta a dolgot. Ebből kifolyólag gondolom, hogy bizonyos szennyeződéseket minden bizonnyal könnyebben le lehet tisztítani nedves kendővel, (vagy csakis így lehet). Gyártanak is ilyet fotósoknak, csak hát abból egy darab 100Ft. És azért kérdeztem eredetileg, hogy a DM-es nedves szemüvegtisztító kendők jók-e obira is, mert hátha olcsóbb. De akkor lehet veszem a fotósoknak valót inkább
Erről van egyébként szó, ilyet használtam már egyszer-kétszer:
http://www.artwork.hu/termek/192742/261309/Lens_Cleaner_-_nedves_szaraz_kendok_szemuveg__objektiv__tablet__kepernyo_tisztitashoz/index.phphttps://www.flickr.com/photos/halagabor/ https://www.instagram.com/halagabor/
-
spyduck
nagyúr
Sziasztok,
Olyan movie maker-t keresek ami elindul Windows 10-en, de még a régi verzió. Amiket letöltöttem az vagy nem működik vagy csak 17 másodpercet lehet vele vágni. Jó nekem más verzió is, a lényeg, hogy egyszerű legyen a kezelése. Egy 67 éves embernek menne aki soha nem csinált még hasonlót és csak magyarul tud Képekhez zenét szeretne rakni amiből egy videó lesz, ennyi az igény.
[ Szerkesztve ]
-
TV Béla
tag
Sziasztok!
Most kezdtem bele a makró fotózásba, főként virágokat, rovarokat fotóznék.
Érdeklődnék, hogy a tulajdonomban lévő 3 objektív közül melyikkel a legcélszerűbb virágokat, és rovarokat fotózni?
Ezek az objektívek vannak:
Tamron SP 70-300 mm F/4-5.6 VC
Nikkor Fix 35mm 1.8
Kit objektív: 18-105mmKöszönöm előre is a segítséget!
-
-
faki_
senior tag
-
Laox
aktív tag
Sziasztok! Van ILYEN "hot shoe elosztó", aminek sajnos nem tudom a magyar nevét, nem találok kereséssel sem. Tudnátok segíteni, hogy itthon ezt hogy nevezik, hogy tudjak válogatni? Köszönöm.
-
DrojDtroll
veterán
-
Laox
aktív tag
válasz DrojDtroll #23375 üzenetére
Köszi! (Már azt is tudom, hogy a hot shoe magyarul vakupapucs. )
-
pinnacle
nagyúr
Flickr-en, így kell beállítani azt, hogy csak én láthassam a feltöltött képeimet?
-
Balinov
titán
válasz pinnacle #23379 üzenetére
Nem, mikor feltoltod vagy egyesével vagy batch organizerrel attolod a privacy beállítást privatera
Ha pl lightroombol exportalsz egyből flickerre ott a publish service beállításával be tudod úgy állítani hogy bármi Flickr feltoltes privát legyen
-
inyuska
tag
Üdv
Sony SLT-A58K gépből szeretném kiolvasni az exponálás számát.Erre van valami megoldás?
-
inyuska
tag
válasz DrojDtroll #23386 üzenetére
-
pibácsi
senior tag
A Pana LX7-el kapcsolatosan kérdezem, hogy a zajszűrést a gyakorlatban hogyan használjátok, hogy érdemes, nullával, vagy csökkentetten. Én a -2 zajszűrést alkalmazom, így élesebb a kép, de zajosabb és szoftveresen szűrök, de viszont sok jó képet látok a neten, amiről nem tudom, hogy a gép eredeti szűrőjét alkalmazzák, vagy külön szűrnek. A külön szűréssel jó eredményeket lehet elérni, (erről írtam is egy összefoglalót korábban), de nem biztos, hogy szükséges lenne. Sokat szórakozom így is, úgy is, de nem tudtam megállapodni. Persze ezt nyilván magamnak kell eldöntenem, de kiváncsi lennék, a gyakorlatban ki hogy állítja be az LX7 gép zajszűrőjét.
Üdv. Pibácsi
-
Lassú Víz
addikt
válasz DrojDtroll #23386 üzenetére
Tényleg van, csak a tükör nem mozog.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
copass
veterán
válasz pibácsi #23388 üzenetére
vázon zajt szűrni minek is?
1. meríti az akksit veszett mód
2. utómunkában is nehezebb lesz zajtszűrni egy eleve zajszűrt képet
3. LR alatt, sokkal fejletebb és testreszabhatóbb a zajszűrési algoritmusa mint egy váznak. amin szűrök vagy nemszűrök a két darab választási lehetőség"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Balinov
titán
válasz pinnacle #23382 üzenetére
nem tudom, sima acc-al hogy muxik, de most megneztme, pro acc-al az Upload gombra (felho, jobb felul) bokve a drag&drop modszerrel siman be tudok dobni egy konyvtarat is.
-
pibácsi
senior tag
válasz copass #23390 üzenetére
Szia copass!
Erre a megállapításra jutottam én is. Írtam is korábban a zajszűrési kisérleteimről, az általam alkalmazott zajszűrőkről egy hosszabb hozzászólást (ide most nem akarom betenni, mert kb.A4 oldal). A gépekben nem igazodik a képhez - pl.ISO - a zajszűrő, hanem egy konstans. Viszont az a baj, hogy pl. az Lx7-nél nem lehet teljesen kikapcsolni a zajszűrőt, mert én is jobban szeretem a szoftveres szűrést, amit alkalmazok még így is, mivel, ha nincs elég megvilágítás, akkor kell (zajszürtet szűrök). Az Olympus XZ-2-nél hál istennek ki lehet iktatni az összes szűrőt és símán szoftveresen szűrni.
Tulajdonképpen erre voltam kiváncsi, ill. esetleg arra, aki használja az Lx7-et, neki mi vált be alapból.
Köszi a választ.Üdv. Pibácsi
-
B-47
újonc
Carl Zeiss Jena Flektogon 4/20 objeltív jelölését ismerem, de van még rajta egy jel ami úgy néz ki mint egy 1 és q betű egyben.Mit jelent ez a jel?
-
Rapid136
őstag
Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
Byk01
őstag
Kis guglizás után arra jutottam, hogy a nagyon jó minőségű (1st quality) objektíveket jelölték vele a kelet-németek.
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
Foglalt név
addikt
Sziasztok!
Hónapok óta küzdök és nem jutok egyől a kettőre. Van egy folyamatosan bővülő ~150e saját képes(~1.5TB) gyűjteményem. Ebből ~115e JPEG, ~20e ARW, ~4e DNG, ~2e MP4 formátumban(a többiek nem érik el az ezer darabot). Alapvetően dokumentáció jellegűen fotózok, utazások alatt napi 700 képes átlaggal. Utómunkát eddig nem igazán végeztem, viszont a taggelésre nagy igényem lenne. Szeretnék egy olyan "megoldást", amellyel a képeket biztonságban tudhatom, kereshetem, nézhetem és cimkézhetem. Fontos, hogy senkinek nem szeretnék váltságdíjat fizetni, így a felhős és saját szabványos megoldások a "biztonságban tudhatom" kritérium miatt kiesnek.(Mondhatjuk paranoiának, de mióta az Adobe megszüntette a stand-alone modelt és nem mellesleg saját adatbázist használ, nehezen értem meg, egyesek hogy alszanak nyugodtan.) Rendelkezem megfelelő méretű tárhellyel, ez nem probléma. A backup rendszer ismét nehéz dió, sehol sem látom, hogy említenék, hogy összehasonlítja az elemek két példányát(lsd. sérült jpg), enélkül pedig csak a szerencsén múlik, hogy ha kiderül valami galiba, írási hiba, vírus, stb.elég mélyre vissza tudunk-e nyúlni, ahol még az eredeti adat elérhető. Bár nem gondoltam volna, de pár szerkesztő-nézegető program egy cimke módosítás, forgatás alkalmával is képes újratömöríteni egy jpg-et ezzel egyértelműen felesleges kárt okoza, ezeket a barbár megoldásokat messziről kerülném.
Köszönöm a segítséget előre is!
-
faki_
senior tag
válasz Foglalt név #23397 üzenetére
Csak ötlet, mert nem tudom, hogy pl. a keresésre vannak-e jól használható programok, de a pyExifToolGUI csoportosan is tudja módosítani a képek metaadatait. Az Exif részben van "User Comment" és "Description", az XMP részben van "Label" mező is, akár ezek is alkalmasak lehetnek címkézésre.
-
Foglalt név
addikt
Az exiftool és a rá épülő third party megoldások szinte megkerülhetetlenek, köszönhetően a hibás és szabadon értelmezhető exif szabványnak
Címkézés alatt arra gondoltam, hogy egy kb. full screen felületen tudom pörgetni a képeket és adott elemre egy ratinget és/vagy tag-et(lehetőleg előre meghatározott listából, lsd. Picasa, Lightroom, digiKam, stb.) hozzáadni. Ez azonban csak egy szelete a dolognak.
A fő buktató a backup. Lehetne egy differenciális megoldással elodázni a dolgot, hiszen a képek ritkán változnak, nem lesz sok verzió, de így sem derül ki, hogy szándékos vagy véletlen volt a változtatás és csak valami korrumpálta a fájlokat(köszi Zoner...), s várhatók rá, hogy 10 év múlva, majd a szilikon intelligencia megoldja helyettem. -
faki_
senior tag
válasz Foglalt név #23399 üzenetére
Nemrég kerestem olyan grafikus felületű programot Linuxra, amivel csoportosan kereshetek, módosíthatok Exifben, de nem találtam. XnView MP-t használok, elég sok minden testre szabható benne és beépül az ExifTool is, de mégsem tudja (vagy nem jöttem rá). Webes felületeken megoldott (ilyesmire gondolok), nem hiszem, hogy nagy kaland lehet megcsinálni, valószínűleg nincs rá igény.
Mentésre nincs ötletem, nekem megteszi az ingyenes felhő és egy másra nem használt HDD.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest