Hirdetés

Aktív témák

• Robert7x

aktív tag

válasz LukE #20 üzenetére

Huh hogy lemaradtam:)

ReJim: Ha gyors eredményt akarsz, akkor valamelyik mirokontroller. Én az AVR magvúak fele hajlok. Ebből 3 nagyobb család van: Tiny, normál (90S sororat), illetve Mega.
    A mag mindnél ugyanaz (gyakorlatilag utasításkészletileg megegyezik, ez jó, mert nem kell átírni a progit családban nagyobb fele lépdeléskor. A Tinykből 1-2 dolog kimarad 8inkább célorientáltabbak), pl. a Tiny2313-ban nincs AD konverter. Legtöbbször nem is kell. A Tiny11-12-13-15-25-45-85 chipek kis lábszámúak (8), és így a belső mag van inkább kihaasználva (flash, Sram, ad, regiszterek stb).
    A nagyobbak többlábúak, és sok flash van bennük. Univerzálisabbak, és picivel drágábbak.

A chipek ára néhány száz Ft->3eFtig terjed. Sacc. Mindíga cél határozza meg mire kell.

Programozásilag és a bascom mellett voksoltam. Sokat tud, könnyű fejleszteni benne. Normális kódot ad, és ha Qbasic, Sinclair/C64 basicet tudtad, akkor ezt is:). Ehhez van magyar leírás (én követtem el) a http://avr.tavir.hu címen.

[reklam on]
    Ha most kezded, és nem akarsz a HW tervezlésbe beleugrani, akkor van jópárféle kész demopanel is (~4eFt->csillagos égig). Nálam pl. 4400 és szinte minden alap rajta van. Csak egy LCD kell hozzá, és lehet tanulni:) [reklam off]

A panelek előnye, hogy nem nyelvhez kötöttek. Azaz bascom, C, ASM, Pascal alól is programozhatóak. ki melyiket szereti/ismeri/van segítség.

Az AVRFreakson szinte minden megtalálható, illetve német+lengyel oldalon rengeteg. Nagyon jön fel a proci, szinte hiány van belőlük:(
    Jól lehet velük dolgozni...

Aktív témák