- iPhone topik
- Üzemidőre és teljesítményre gyúr a OnePlus Nord 5
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
csabi98
tag
Sziasztok.
Sajnos nem találok a közelemben megbízható autóklímást aki segítene a hibafeltárásban. Mindenki csak egy feltöltésre vagy esetleges nyomáspróbázásra ér rá,de a hibakeresésre nem. Ezért úgy döntöttem,hogy autós tudásommal rendelkezve lehet magam veszem kezelésbe a dolgot és a hiba kijavítása után elviszem majd valahova nyomáspróbázni és ha sikeres akkor feltöltetem és mindenki örül! (Az autó egy 2003-as Opel Astra G 1.7 dízel)
Előzmények: kb. 2 éve vettem a kocsit és volt nyomás a klíma rendszerben(klímás géppel itt 370g-ot szedett le és eredetileg 600 járna bele) (előző tulaj elmondása szerint kilyukadt a vízhűtő,de a klímahűtő is elég tré állapotban volt ekkor lett cserélve mindkettő+feltöltve is,de ők nemnagyon használták a klímát!)
de a klímakompresszor tengelyénél zöld uv-s szinezőanyagos volt ezért is mentem a klímáshoz,hogy nézzen rá,ő is megnézte aztmondta valóban enged a kompresszornál így ez csere,leszedte belőle a gázt én szereztem másik kompresszort+2db új tömítést oda a megbontott csőcsatlakozásokhoz és le lett cserélve egy keveset futott bontott,de jól működő kompresszorra a rossz.
Nos az a helyzet,hogy azóta nemnagyon foglalkoztam a klíma résszel és nemrég megnézettem nyomáspróbával,de sajnos elengedi valahol. (Rajta lévő nyomáspróbával nézték a csőcsatlakozásokat és fújkálták is habbal+bent a műszerfal alatt is hallgatóztak a belső elpárologtató környékénél illetve a kompresszor tengely környékét és a klímahűtőt is fújták közben,de sehol semmi. Én arra gondolok lehet valami rejtettebb helyen lévő csatlakozás szivathat amit ők sem láthattak akkor!)
Eddig nem engedett a régi kompresszorral sehol sem! A bontott kompresszor is olyan autóból jött ki amelyikben még bőven volt nyomás a bontós ott előttem szedte ki a kompresszort így ezt én is láttam/hallottam!
Nos kérdés,ha eddig nem engedett sehol,akkor hol lenne érdemes kezdenem a hibakeresést? Cserélgessem ki az összes csőcsatlakozásnál a tömítéseket? Mert amúgy nem olyan nagy tétel.
Klímást felhívtam ő sem nagyon tudott érdemleges választ adni csak annyit mondott,hogy lehet csak egy kis tömítés enged vagy esetleg még a hűtő oldalán lévő szárítószűrő is meghibásodhatott és még ott is elengedheti a nyomást!
Nagyon köszönöm,ha valaki esetleg tud hasznos információval segíteni,hogy mit és hol lenne érdemes megnézni,ha én ezt házilag magam megtudom tenni,mert nagyon jó lenne működőképes klímát varázsolni az autóba idén nyáron!
Ui: Bocsi,hogy kicsit hosszúra sikeredett!
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy ruhás topik
- Politika
- Philips LCD és LED TV-k
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Gyúrósok ide!
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Cyberpunk 2077
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Házimozi belépő szinten
- Windows 11
- További aktív témák...
- Tchibo Esperto Caffe szemes kv föző hibátlan működéssel
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12500 16GB DDR4 512GB SSD RTX ROG 2080 8GB Rampage SHIVA Seasonic 550W
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest