- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
Aktív témák
-
Med1on
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #4762 üzenetére
Hát igen nézhetjük úgy is, hogy duplájára nőt a kihozatal illetve egy másik szemszögből; mostanra sikerült elérni, hogy nagyjából minden második chip működőképes.
A hír alapján úgy tűnik jelentősen megnőtt az esély arra, hogy a nyár végén összeáll a TSMC+RV870 képlet.
-
Med1on
aktív tag
válasz
Komplikato #4690 üzenetére
24. Juli 2009,
Ezek volnának a jó pár hetes infok?
A TSMC csúnyán belerondíthat még az ATi levesébe a 40nm-es gyártósorok problémái miatt, egyáltalán nem biztosak ezek az időpontok nemrég még a novembert hozta le több forrás. (a gyenge kihozatal okán)A Win7 eljövetele és a jelenlegi hírekben említett időpont között több mint 1 hónap különbség van.
Win7: okt 22.
ATi RV870 a hírekben: szept. 10-19.Nv oldalról pedig egyáltalán nem biztos semmi a Fermiről egy dián kívül nincs más információ. Nagy volt a csönd a zöldeknél a Computexen DX11 téren ami azért nem túl jó előjel.
-
Med1on
aktív tag
válasz
DemonDani #4687 üzenetére
AMD DirectX 11-GPUs nun doch im September?
DirectX-11-Launch von ATi in sieben Wochen?Most ezek a legfrissebb infok.
-
Med1on
aktív tag
válasz
VinoRosso #4683 üzenetére
Ennek a gyerekes egymásra mutogatásnak szókiforgatásnak amit elkezdtél egyáltalán nincs értelme és semmilyen tekintetben nem is kapcsolódik a fórum témájához.
Érdekes azért amikor Abu ír valamilyen játékról részletes infokat azzal jössz, hogy csak nem ő fejlesztette a gamet?. Nos ezt a Crysis kapcsán neked is lehetne írni.Nem tudom miért akarod ennyi védeni a motort és nyilván ez a teszt se lesz a számodra kielégítő ami itt van.
12 helyen hasonlították össze a képminőséget 4 beállításban gyakorlatilag nem sikerült komolyabb eltéréseket felfedezni. Ettől függetlenül tartalmaz DX10 kódsorokat a cryengine csak a képminőségben és a sebességben ezt nem könnyű kimutatni.
Úgy látom nem sikerül dűlőre jutni te a technikai részletekbe merülsz el én a "kézzelfogható" dolgokat (képminőség, sebesség) nézem első "körben", Nem nagyon lehet meggyőzni más dolgokban sem ahogy olvastam a fórumozók írásait.Mind1 a kis off után egy a témába kapcsolódó info.
A legújabb pletykák szerint szeptember 10-19 közötti napokon jelenhet meg az RV870. Az ár 50-500$ között. -
Med1on
aktív tag
válasz
VinoRosso #4669 üzenetére
Nem ezt írtam pls ne forgasd ki az írásaimat.
"nem számolhatjuk 100%-ban hitelesnek"
Jók az ilyen prezentációk és természetesen érdemes megnézni őket de mindenképpen némi fenntartással kell kezelni ezeket. Az én logikám végigvéve az, hogy ezek a bemutatók figyelemfelkeltésre és alap tájékozódásra elegendőek de a részletekre már élőben derül fény.
Nem kell mindent elkönyvelni rossznak én nem ezt írtam de mindent elhinni az ilyen tech videókból nem szabad mivel csak a pozitív dolgokat emelik ki. Ha te minden bemutatót csont nélkül beveszel magadra vess..
Pl. miért nincs egyetlen egy fejlesztői bemutató a Crysis sebességéről? esetleg arról mennyit gyorsít a DX10? stb...Egyébként a Windows7 közeledtével már a Steve Ballmer is egyre több helyen beismerte, hogy hát a Vista finom szólva is nem az eddigi legjobb oprendszer.
-
Med1on
aktív tag
válasz
VinoRosso #4666 üzenetére
A régebbi kártyáknál kevesebbszer kell lefutattni a tesszellációt és akkor kezelhető a dolog HD2000-3000 szinten is. Az AMD froblins alatt egy HD 3870 nagyjából átlag 15 fps-t tud tartani ami ugyan nem tűnik soknak de ha számba vesszük a terhelés mértékét már egyből nem is rossz ez az eredmény. Itt pl. a békák útvonalszámítása is a GPU-n történik történik ami játékban nem mostanában fog megjelenni. (pár tech videó már ez ügyben is volt)
A kiadótól származó videókat azért nem számolhatjuk 100%-ban hitelesnek hisz ők elfogultan nézik a saját terméküket.
A Microsoft prezentálásában azt mondja, hogy nagyon jó a Vista most akkor ezt feltétel nélkül komolyan vegyük? Végül is nem 1 kis cégről van szó.Hát hirtelen én meg ilyen tesztet találtam.
-
Med1on
aktív tag
válasz
VinoRosso #4660 üzenetére
A g80 egyik legnagyobb problémája ez amit le is írtál. A teljesítmény növelése lassan fizikai korlátokba ütközik. Nézd meg a GT200 chipet 65nm-es gyártástechnológiával készült szemben a G80 90nm-el. Ehhez képest a GT200-as GTX 280 576mm2-vel és 1,4 milliárd tranzisztorral is csak átlagosan 50%-60%-al gyorsabb mint a 8800 GTX/Ultra. Az architektúra bővítése továbbfejlesztése nagyon komoly korlátokba ütközött emiatt a fermit drasztikusan át kell alakítani mert egyszerűen ezeken az alapokon nem lehet tovább menni. (ha egyáltalán tovább akarnak menni)
A fejlesztők épp emiatt nem tudták kihasználni a GS-ből adódó lehetőségeket hisz az akkori népszerű kártyák 8800GTS, 8600GT/GTS stb. képtelenek voltak megfelelő sebességet nyújtani. Te alkalmaznál olyan technikai megoldásokat amiket a piacon többségben lévő kártyák nem tudnak rendesen kihasználni?
A g80 és az r600 között a megjelenést tekintve nem volt olyan hatalmas időbeli különbség ehhez képest még az RV870 is erre az alapokra épít mert a DX11 támogatásához nem kell jelentős módosításokat eszközölni. Tévedés, hogy a tesszellátor a HD2000-4000-es kártyákon nem lesz kihasználva. A DX11 térnyerése felgyorsítja majd az eljárás elterjedését és mivel az előző szériás kártyák is képesek a tesszellációra (a megvalósítása pedig nem sok időt vesz igénybe a fejlesztők szerint) ez a funkció azokon is ki lesz használva.
Hosszú idő kellett hozzá de az Nvidia is felismerte a Dx 10.1 jelentőségét, lassan kiderül megérte-e nekik eddig kihagyni a támogatását.
"a DX10 egyik legnagyobb újítása ez." -előző hsz.-ben ezt írtam
Nem a legmeghatározóbb, de mindenképpen a nagyobb újítások közé tartozik szerintem ez korrekt megfogalmazás.
Link
Call of juarez DX10 techdemo. A vízesés megjelenítése a GS kihasználásával történik egy "karcsú" HD 2900XT kártyán.XP alatt nem csak simán unlockolni lehet a Crysisban a Very High beállításokat hanem ezek után a képminőség is változik. Megnéztem a videókat amiket belinkeltél de egytől egyig fejlesztői videók. Ezeket szerintem nagy hiba lenne komolyan venni.
Crysis Xp-Vista
idézet a cikkből: "nincs jelentős különbség a DirectX 10 és a DirectX9 között."Elképzelhető, hogy használja a GS-t de valószínűleg nagyon alap szinten. Az első DX10-es gamek között volt a Crysis nem hiszem, hogy itt mutatja meg oroszlánkörmeit az API.
Valós DX10-es megoldások a fönt belinkelt Call of Juarez alatt vannak.
Erről itt találtam egy látványos videót.
Call of Juarez Benchmark -- Dx9 vs DX 10
Itt már nem túl fényesen teljesít a G80. -
Med1on
aktív tag
válasz
VinoRosso #4657 üzenetére
Röviden a lényeg akkor:
Ez nem azt jelenti, hogy az a ATi chipje butábbak csupán elsődlegesen nem GPGPU-ra lett tervezve hanem komplex grafikai terhelésre. Vannak az architektúrának erősebb illetve gyengébb pontja de általánosságban egy elég jól kiegyensúlyozott (főleg az RV770) GPU.
Asszem vmi ehhez hasonlót akartál írni de talán kicsit félreérthetőre sikeredett."A G80 elég jónak számított a maga idjében dx9-dx10ben,"
A G80 minden csak nem jó DX10, alatt több ponton is súlyos hiányosságai vannak a chipnek. Komplexebb GS terhelés alatt szinte értékelhetetlen eredményt nyújt pedig a DX10 egyik legnagyobb újítása ez. Egyszerűen nincs elég gyorsítótár az átmeneti adatoknak amit ugyan a GT200-ban kijavítottak de ez újabb problémákat vetett fel. (magméret)
Szerintem a DX10-es játékok elterjedésének egyik legnagyobb hátráltató tényezője a G80 és az erre építő chipek. Ennek köszönhető most, hogy élsimítás támogatása nélkül jelennek meg játékok 2009-ben.
A maga idejében annyiban volt jó, hogy csak néhány a Crysishoz hasonló ""DX10es"" játék jelent meg.
Tehát full DX9-es de rá kell írni a DX10-et, hogy pistike a vevő örüljön mivel nem rég vett egy 8800 GTS-t.
Ebben a tekintetben igazad van, de ez azért egyáltalán nem nevezhető felhasználóbarát politikának. -
Med1on
aktív tag
-
Med1on
aktív tag
válasz
Dare2Live #4638 üzenetére
Ez volna a nyereséges Nvidia?
Nvidia 26.01.04 -27.04.09 bevételek
2009 Q1
-201,3 Mio.2008 Q4
-147,7 Mio. -
Med1on
aktív tag
Elég kemények az extra.hu szabályai mint kiderült. A wwroot mappán kívüli fájlok nem voltak a weboldalon belinkelve ezért törölték az egészet. Pár dokumentum volt (néhány száz kbyte) de úgy tűnik őket nagyon zavarta.
Mindenesetre most a hardver-teszt.hu oldaltól kaptam lehetőséget néhány cikk publikálására így annyira nem zavar a dolog.
Mélyvíz I.
Mit vegyek
HD 4890 vs GTX 275Nah reklám off!
-
Med1on
aktív tag
Azok a számok itt és itt is megtalálhatóak.
Ha csak a magyar piac érdekel akkor a legolcsóbb árakat (általában) az ipon és az aqua kínálatában megtalálod.Az AMD céljai nem rövid távúak hisz akkor elő állhattak volna egy Nvidia G80,GT200 szintű grafikus chippel amely elsődleges célterülete a DirectX 9 és ahol a Geometry Shader tabu.
Ezzel szemben elsőként támogatták a DX 10.1-et amelyet manapság már az Nvidia is fontosnak tart. (érdekes fordulat)
Valószínűsíthető az is, hogy ők fognak a leghamarabb piacra bocsájtani DX11es kártyákat is.
Emiatt én nem jelenteném ki, hogy az AMD rövid távra épít.Az eddigi 2009-es játékok (pár Nv által megtámogatott projekten kívül) már előrevetítik, hogy a DirectX 10.1 vagy az Nvidia Physx- támogatásával járunk-e jobban.
Újabb gamekről tesztet itt találsz.Nem hiszem, hogy hasonlítanának az írásaim Abu stílusához mivel ő részletesebben a technikai paraméterekbe is belemélyedve szokta kifejteni az álláspontját. Az, hogy hasonló témáról írunk és néha hasonló álláspontra kerülünk nem azt jelenti, hogy egyezik a stílusunk csak azt, hogy bizonyos dolgokat egyformán ítélünk meg.
Nem látok ebbe semmi kivetnivalót. -
Med1on
aktív tag
Nem működik a stratégiájuk?
Az RV770-nél kiforrott módszer (egy kis méretű olcsón előállítható és nagyjából 90-95% kihozatallal rendelkező grafikus processzor megalkotása amellyel egyaránt lefedhető a közép illetve a felső kategória is) igazán jól "most kezdett el működni".
Néhány pl:
(geizhals.eu és newegg.com)-GeForce GTX 260 896MB GDDR3, 125€ és 145$
-Radeon HD 4870 1024MB GDDR5, 117€ és 130$-Radeon HD 4850, 512MB GDDR3 79€ és 80$
-GeForce GTS 250, 512MB GDDR3 87€ és 100$-Radeon HD 4890 850M, 1024MB GDDR5, 154€ és 170$
-GeForce GTX 275, 896MB GDDR3 172€ és 185$Lehetne még folytatni a sort de felesleges már ennyi példából is látható, hogy az árversenybe mostanában már leszakadnak a zöldek.
Az igaz, hogy jó pár hónap kellett amíg igazán elkezdettek működni az ATi chipek 4:1 arányú ALU:TEX architektúrái és ez idő tájt az Nvidia mind árban mind teljesítményben tudta tartani a lépést. A fönti okokból kifolyólag viszont most már semmiképp se jelenthető ki, hogy ez a stratégiai bukásra van ítélve.Hosszabb távon épp ez az "NV féle" módszer a tarthatatlan. Nézd meg a partnerek a nagyobb haszon érdekében már a vörösökhöz "húznak". Ilyen árszabás mellett a GTX 260 forgalmazása veszteséges de a GTX 275 és a GTS 250 is a "határon" mozoghat. A GTX 295 megragadt az 500$-os szinten egyszerűen ettől olcsóbban nem éri meg eladni még az egynyákos verziót se.
-
Med1on
aktív tag
Csak 1 kis érdekesség SSAO témakörben:
"A kiváló grafikával és hanghatásokkal rendelkező játékban az extrém akadálymotorozás gyakorolhatjuk fedett csarnokokban. Feladatunk: minél gyorsabban végigjutni a lehetetlenek látszó akadályokon, ugratókon." -origo
Már az ilyen ElastoMania stílusú játékokba is beépítették ezt az effektet.
Valószínűleg nem jelenthet komoly munkát a fejlesztők számára az SSAO "beépítése" ha egy ilyen kaliberű cég (RedLynx) budget játékba is megjelenik.A jobb felső sarokban látható az fps szám. Az a szerencsés helyzet állt elő, hogy SSAO nélkül pont 100fps-t értem el.
Az pedig, hogy a képminőség változás és a sebesség vesztés arányos-e mindenki eldöntheti a képek alapján.
-
Med1on
aktív tag
Minek egyáltalán ilyen szintű kártyákból 3 darabot összepakolni?
Három HD 4850 512 Mbyte-os kártyát egy gépbe rakok attól a VRam nem adódik össze (mindegyik kártya memóriájában ugyanazoknak a textúráknak be kell töltődnie) ami (főleg a GTA 4 alatt) bizony elég komoly cink.
2560x1600-as felbontást a fönti okból kifolyólag én nem mernék ajánlani 3db Hd 4850 512Mb mellé hisz ebben a felbontásban gyakorlatilag a crossfire ellenére is egy 512 MByte videómemóriából gazdálkodhatnak a játékok ami ilyen beállítás mellé öngyilkosság. Ez esetben nem a cpu limit vagy a gpu skálázódás a legnagyobb gond hanem a felgyorsuló lelassuló játékmenet az eltűnő textúrák stb...
A lényeg 3db HD 4850 512 helyett vagy inkább egy HD 4870x2 2048Mbyte (megjegyzem 2560ban már a GTX 295 fölött van) vagy egy tuningos HD 4890 1024Mbyte amely nagyjából képes kettő darab HD 4850 kártya teljesítményét hozni (mivel a harmadik 4850 az esetek nagy részében úgy is pihen nem bukunk sokat).
Mind a kettő opció elfogadható 2560*1600ban (ellenben a három HD 4850el) bár itt igazán elemében a HD 4870 x2 van.
A cpu limit valószínűleg ez esetben is megmarad azonban minél kevesebb GPU-t rakunk egy rendszerbe annál valószínűbb, hogy nem találkozunk vmi driveres anomáliával.Élsimítást egyre ritkábban lehet alkalmazni Dx9 alatt ez jogos de ha a Catalystban is bekapcsolható lenne az SSAO (mint a geforce driverben) akkor mindjárt ott lenne a lehetőség a 3. GPU munkára fogására.
-
Med1on
aktív tag
"egy átlagos ember 500-600 ms sem képes észrevenni, a 300 ms-os tudományos határt pedig csak az veszi észre, aki kifejezetten az alacsony reakcióidőre edz (versenysportolók)."
500 milliseconds = 0.5 seconds
További tudnivalók a számológépről.Sztem max ő nem venné észre
Aktív témák
Hirdetés
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32UN880P - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest