- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Nem nyílnak a Foldok?
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- 10-es szám és ismeretlen telefon a Google előzetesén
- Samsung SmartTag2 teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
Gaboman #38949 üzenetére
Mint mondtam: téged minősítenek ezek a beszólások a segítségért, no meg az is, hogy nem privátban küldözgeted a véleményedet, de mint mondtam: ez egy embertípus, én erről nem kívánok itt további vitát folytatni. A többi ment pü., ha folytatni akarod itt, lelked rajta, de egyedül maradsz vele.
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #38946 üzenetére
Hát, engem azért jól kiosztottál.
Bár tévesen. De én nem igazán szoktam felvenni ezeket.
Igen, azt is írtam, hogy mindenki döntse el, mi érdekli, én mindig a saját szempontom szerint nézem a dolgokat, amely vagy egyezik valaki máséval, vagy nem. Én el tudom fogadni, hogy mások másképp látják a dolgokat. Oblivionosokkal azért ált. egyetértünk a max. grafika szükségességében.
Már megint az, hogy "nem úgy" CF?
Éppen erről szónokoltam, hogy nekem ne így vagy úgy menjen!
Azért az SB600 elavultatásáig, ahol működött, ott nálam is rendben ment a CF (és éppen azért szoktam rá a MAX. grafikára, mert csak így volt kihajtva), és 1-2 játékban még a hatásfokával sem volt baj. Azért mondom, hogy DIREKT baszták el, mert tapasztaltam. És amikor a csodadriver (8.5) már kellett, viszont azzal meg nem ment a CF, akkor végleg beláttam, hogy hiba volt az AMD-re tenni (átkoztam is emiatt a Dual Core Inteleket eleget). Egyébként nézd csak meg, hogy a 48xx karikra fejlesztett driverekkel hányan szívnak a régebbi ATI VGA-kkal; ezt az ATI/AMD így csinálja, hogy fejlesztened kelljen. Az nV-nak más aljasságai vannak, az AMD-nek meg ez. Egyszer az Intelben is csalódtam, akkor jött az AMD, de most már ismerem a kis szarságait az összes cégnek. Legalábbis azt hiszem...
Gaboman: Mi bajod van végül is?
Hogy azt mondtam, igazad van az X2-ben, ha DX9-et használsz? Egy szóval sem állítottam soha, hogy az a jó, amit én csinálok, csak leírom, hogy én miszerint nézem (éppen az imént írtam, hogy vagy egyet ért ezzel valaki, vagy nem). Elolvashatod +1x, ott van. Azért nézz magadba, hogy ha már segítséget kérsz, ne állj neki utána azt minősítgetni, aki egy csomó információt adott neked a döntéshez (még ha csak támogatta is azt) mert ez nem vet jó fényt rád. Persze nem te vagy az első, vannak emberek, akik egyszerűen ilyenek, nekem semmi bajom ezzel Szerinted amúgy mennyire érdekel azok véleménye, akik nem is értik meg azokat a mondatokat, amelyeket leírtam?
Nem fölényeskedésről, hanem egyszerűen arról van szó, hogy ha valaki nem ért valamit (legfőképpen azt, hogy egy vélemény csupán egy nézőpontot tükröz, nem maga az isteni kinyilatkoztatás), akkor rögtön a másikban látja a hibát.
-
katt777
félisten
válasz
Gaboman #38942 üzenetére
Mondtam, hogy te döntöd el, ahogy a végeredményt is te látod majd.
TomBoy1986: Nem szálltál el egy kicsit?
Én mindig is azt hangsúlyoztam, hogy ENGEM a max. beállítások érdekelnek. Akit az, hogy mennyi FPS-t tud elérni, az nézzen más teszteket, van elég.
Hogy mást mennyire érdekel ez, az engem pontosan annyira érdekel, mint amennyire mást érdekel az, hogy engem mi érdekel.
És mit írt Gaboman: "1600x1200-as felbontásban fogok nyomni mindent max beállításokkal XP-alatt". Pontosan azt mondtam neki, hogy oda (DX9) sokkal jobb lesz az X2 még a 4870-nél is (feltéve, hogy támogatott programokkal játszik, de nálam már az Oblivionnál kiesne), pontosan ezt mutatták ki a tesztjeink hakos1987-tel.
Gondoltam, a max. beállítás EVIDENS, hogy 24X EdgeDetect beállításokkal megy (amennyiben a játék elfogadja a kényszerítést, pl. Oblivion). Még a temporal AA is rajt van, mert maximalista vagyok. Nem véletlenül lett csak a mostani gépemmel meg a min. 27 FPS Oblivion-nal (leszámítva a BC modos városok 1-2 mp-es betöltési idejét 5-6FPS-szel).
Én ezt a grafikai élményt nem cserélném el semmi rosszabbra, mert valami hihetetlenül gyönyörű, persze te ezt nem tudhatod.
Tőled nem vártam akkora "állatságot", hogy a monitor felbontását összefüggésbe hozod a maximális grafikai megjelenítéssel, főleg, hogy egy felmaxolt grafikai megjelenítés nagyságrendekkel jobban megterheli a VGA-t, mint pusztán a nagy felbontás.
Aztán mondhatod, hogy nem érdekel a 8XAA, valójában azért nem érdekel, mert nem tudod használni. Mellesleg én a TDU-t is játszhatom valóban maxon, 1680x1050-ben.
Nem kapsz te 20k-ért sem X48-at, sem X58-at, AMD-t meg nem veszek az 580X után, mert a régi lapok CF támogatását ugyanúgy ki fogják venni, mint ezzel tették az újabb széria megjelenésekor, és attól kezdve a CF rosszabb volt, mint 1 VGA.
Nekem egy VGA, vagy multiGPU ne olyan üzemmódban legyen hatékony, amilyenben kedve tartja (és ami engem spec. nem érdekel), hanem MINDENBEN! Azért fizettem, hogy teljes értékű hardvert kapjak, és engem érdekel, mit kapok a pénzemért. De biztosan a kocsiddal is teljesen elégedett vagy, ha teljes gázzal csak 40-nel képes menni, akármit csinálsz, de ha kidobod az üléseket, meg még pár cuccot, akkor akár 45-tel is.
-
katt777
félisten
válasz
Gaboman #38939 üzenetére
Nekem van igazam, természetesen.
Van egy APRÓSÁG, amit nem nagyon vesz észre senki: a netes tesztek NEM maximális beállítások mellett futnak, míg az enyémek IGEN (mert nem azért vesz az ember drága VGA-t, hogy aztán szar beállításokkal játsszon
), és ha megnéznéd egyszer majd a tesztünket, ott is láthatod, hogy ami különbségekről beszéltem, az éppen a maximális grafikai beállításoknál jött ki. Ezért szúrom ki kapásból a driverhibákat is.
Éppen azért csinálok ilyen teszteket, hogy lehessen látni, mekkora átverések mennek a gyártók igényeinek megfelelően, aztán ha kijön az újabb hardver, akkor persze már azt fogják bizonyítani, milyen szar a régi, amelyet pár hónapja még az egekig magasztaltak, hogy milyen jó. Pont, mint a játék teszteknél is. Persze nem lep meg, hogy a user-ek 95%-a ezt nem veszi észre. De én nem dolgozom senkinek, semmi hasznom belőle, csak mint felhasználót érdekel a dolog.
CF-teszteket meg nyilván az azt jobban támogató játékokkal, vagy annak látszó szoftverekkel futtatnak, különben senkinek nem tudnák eladni ezt a szart (de ez a jobb szar, az SLI meg a szar szar). Én persze olyanokkal teszteltem, amikkel játszani lehet, nem feltétlenül technológiai bemutatónak készültek. Amennyibe egy X48/X58 lap kerül, amelyekben a CF legalább a saját képességeit eléri, annyiért vehetsz egy király VGA-t, amin aztán minden gyorsan fog futni.
Számomra is jónak tűnt a CF támogatása, építettem is CF-et.Többet soha.
De nem kell hinned nekem, higgy a saját tapasztalatodnak. Nekem ez 1000Ft-ba került, neked többe fog.
-
katt777
félisten
Azért ez nem feltétlenül van így, lásd feljebb, ill. az említett tesztet, ahol pl. ha a 4870 40%-kal veri a 3870X2-t, akkor a nála 20-25%-kal gyengébb 4850 is durván ütni fogja. Dx9-ben meg mind2 esélytelen az X2 ellen, de továbbra is csak akkor, ha annak megvan a támogatása, máskülönben egy dupla fogyasztású 3870, nem több.
-
katt777
félisten
válasz
Bali27 #38932 üzenetére
A TF oldalának hibáiról én nem tehetek, Talán 1X majd működik. Nekem direkt el voltak mentve a 8.7XG driverek (mivel az utolsó 38xx-re gyúrt csomag), de letöröltem őket, amikor eladtam a karit, úgyhogy még elküldeni sem tudom őket.
Patch? Próbáld meg, nem tudom. Nekem angol verzió van. Elméletileg mennie kéne, legföljebb pár helyen nem lesz magyar a szöveg, ha ilyesmin módosítottak.
Crack?Mi az?
-
katt777
félisten
válasz
Gaboman #38931 üzenetére
Hát, nézd meg hakos1987-tel közös tesztünket erről, aztán meglátod. DX10-ben esélytelen az X2 a 4870 ellen (pedig vízzel volt hűtve, és agyontuningolva), és még egy 4850 is hasonló (de inkább jobb) teljesítményt produkálna, hozzávéve azt, hogy minden játékban, nem csak abban a pár alkalmazásban, amelyben viszonylag elfogadhatóan működik a CF (de még azokban is szar). Ráadásul a 4850 kellő meghajtásához egy gyengébb processzor is elég.
DX9-ben ugyanolyan egyértelmű az X2 fölénye (csak CF-támogatott alkalmazásokban), mint DX10-ben viszont, csak ez az elavultabb technológia, és a DX9-es játékok gyorsabban futnak, tehát az X2 előnye max mérhető lesz, kevésbé észrevehető. Mert DX10-ben egy 28 vs. 22FPS a 4870 javára billenti a mérleget, DX9-ben meg a 45 vs. 35 FPS tök mindegy az X2-nek.
Persze te döntesz; ha XP-t használsz, és csak rendesen CF-támogatott játékokat, akkor jó döntés az X2. De a jövőre nézve...Egyszer nyilván el is akarod majd adni, és az kevésbé fog menni, mint egy 4850 eladása. Amúgy meg 4830-ad van, nem? Ha 4870 teljesítményű karit akarsz venni, vegyél 4870-et.
Nem véletlenül olcsóbb a 3870X2. (Egyébként még mindig nem lenne szabad semmit megvenni ezeken az árakon...)
Driverekre mondanak mindent, nem feltétlenül kell elhinni. A 8.11-es Cat. állítólag tartalmazott javításokat CS-hoz és FC2-höz, aztán mind a 2 szarabbul futott vele, mint a 8.10-zel, pedig 4870-en néztem, azaz olyan VGA-n, amelyre állítólag fejlesztenek.
-
katt777
félisten
válasz
Bali27 #38926 üzenetére
Te kérdeztél a 8.12-ről, gondoltam, ha letöltöd, és kipróbálod, tudni fogod, jó-e valamire. És ha az egész mondatod elolvastad/megértetted volna, ez volt: "38xx-hez, ha nem muszáj, ne újabbat". Tehát nem azt mondtam, hogy nem érdemes baszakodni vele, főleg, hogy a baszakodást meg a játékokra írtam: "Ezért baszakodik minden új játék az ATI VGA-kon."
Mit is írtam még? "Régi XG-ket anno le lehetett tölteni az archívumból". Egy szóval sem említem, hogy a főoldalról elérhetőek, egyébként a Download szekcióból, amit én egyértelműnek gondoltam. Mellesleg már az is csak regisztrációval érhető el, megnéztem.
Szóval lehet.
Némi odafigyelés nem ártana olvasás közben, és akkor nem állítod, hogy olyasmit írtam, amit pedig nem, és a többit sem értelmezed félre.
-
katt777
félisten
Én már tegnap linkeltem neked egy részletesebb leírást a tápomról. Hát nem mai darab, ez tény, de nem érzem szükségét lecserélni. Egyébként 360W az, ezért is néztem a 3X18A-t. Azért én ezekben az "előre leosztott" ágakban jobban megbízom, de lehet, hogy csak régimódi vagyok.
-
katt777
félisten
válasz
Bali27 #38921 üzenetére
1. Én már mondtam, hogy 38xx-hez, ha nem muszáj, ne újabbat, mert az új hardverekkel az ATI mindig elcseszi a régiek támogatását, mert nem egy univerzális driverük van, hanem mindig az adott csomagot módosítják az új hardver- és szoftver-igényeknek megfelelően. Ezért baszakodik minden új játék az ATI VGA-kon.
2. XG főoldalán ott a link, filefrontról letöltheted a "gyúrt" 8.12-est. Itt volt a linkje. Régi XG-ket anno le lehetett tölteni az archívumból, most nem tudom. A ref.-ek meg mind letölthetőek az ATI oldaláról.
3. STALKER-nek az 1.5.0.7-es DX10.1 patch kell, aztán megy az fullban mint az atom, élsimítással is.
4. A 4830 többféle szempontból is korszerűbb, nem csak gyorsabb (kicsit). Pont úgy hozták ki a 4670-et és a 4830-at, hogy a 3870 megmaradjon köztük. De 10-15% tuning bent van a 3870-ben (GPU és RAM is), szóval fölösleges 4830-ra cserélni, mert ha megnézed egy újabb játéknál, amely éppen játszható, semmi a különbség. Persze a 4830 is tuningolható kicsit, de nekem még 4850-re sem érte meg leváltanom a 3870-et. Persze akkor most lenne VGA-m, de a hülye hagyta volna ki alig több, mint 50k-ért, amikor tudtam, hogy fel fog menni mindennek az ára, inkább böjtöltem. Most meg megint, bár más szempontból...
-
katt777
félisten
válasz
westcoastog #38919 üzenetére
Ajánlott a legfrissebb ATT-t használni, ill. némely sépci biost nem kezel le.
-
katt777
félisten
OK, de abban nem rémlik, hogy lett volna 4 vinyó + DVD + mobile rack (+1 vinyóval). Ja, egy tunerkártyám is van.
Azért az ilyen tesztekre én mindig némi ráhagyással tekintek, főleg, hogy ált. asztalon rakják össze a cuccot, az ember PC-jében meg van még pár venti és egyebek is.
A 4870-em meg csak azért takarékos, mert már több mint 2 hete baszakodnak vele az "expert" (érted...) computeresek. De annak is elég egy 0.783V-os 2D profil, aztán annyit sem fogyaszt, mint egy 3450.(Ez költői túlzás volt, de valaki mérte, hogy már 1.1V-on is nagyon lecsökkent az áramfelvétele.) Mindenesetre így még a hűtőjét is alig kellett pörgetni, ellentétben a gyári beállításokkal, és sokkal hűvösebb volt, ami megint az alaposan lecsökkent fogyasztás jele. 3D-ben aztán ment, és evett is rendesen.
-
katt777
félisten
Na, világos. Én "kívülről" közelítettem meg a kérdést.
Viszont akkor mennyit adna le a VX450, ha mindazt rákötöd, ami nálam volt? Max 33A-t, nem? Míg én fel tudok venni ennél többet is, az adatokból ítélve persze a táp egyéb terheltségétől függően.
Nekem spec volt totál leterhelve a VGA-ág (3870CF), a két SATA kábel (4 vinyó), és az egyik Molex + floppy ág (floppy + DVD + mobile rack), mindez még a 6000+ idejében, és a táp vitte az egészet megingás nélkül. Szóval lehet, hogy nem a leghiper-szuperebb, de nem kell attól tartanom, hogy megfogná a gépet.
Kösz a "bevilágítást". -
katt777
félisten
Semmi baj a 38xx szériával, 1280-ban az totálisan OK, nem kell oda 48xx. Persze akik 4400+ és hasonló procik mellé teszik be, sosem tudják ezt meg, erre szoktam mondani, ami tény, hogy ezeknél az én konfigom is gyorsabb volt 3870-nel.
GTA-ban nem nV keze van, hanem az ATI-é, ti. hogy egy ált. használható driver helyett mindig az aktuális játékokhoz foltozgatják azt a valamit, amit illesztőprogramnak hívnak. -
katt777
félisten
4 12V-os ága (vezetéke) van annak a tápnak, ha jól láttam, erre értettem. Ezek vannak a táp szempontjából 1 ágon, és erre a 4-re jut 33A. Most be akartam linkelni, de már nincs a gyártottak között, de nézd meg mondjuk itt a 600W-osat (super series). Az mondjuk érdekes, hogy ennél a 4X18A kombinált 48A-re jön ki... Majd ha megjön a VGA-m, és szétszedem a házat, megnézem az enyém oldalát.
Tudom, hogy nem a legjobb a tápom, de nekem megfelel, még a 3870CF-t is csont nélkül vitte a 125W-ot zabáló 6000+-szal. Most meg a 65W-os proci van benne... -
katt777
félisten
Ha nincs megosztva, hanem egyben van 33A, akkor az eloszlik az ágak között (azért a feltételes mód az 1 ágra), nyilván persze a rákötött fogyasztóktól függően. Vagy totál más a táp, mint amelyeket én ismerek.
Mi az, hogy az enyém hosszabb?A méretnek semmi köze a táp teljesítményéhez.
-
katt777
félisten
Folyhat, de nem folyik, már ha 2 v. több ágat használsz, viszont akkor vsz. máris rosszabb a kisebb tápoknál, amelyek 17-18A-t azért leadnak. A többit tényleg kihagytam, mert csak átfutottam.
Az én tápom 3x18A-t tud produkálni. 12V ágakon, az jobb.TomBoy1986: Na, addig akkor maradnak a netes tesztek, a csalók.
Azért az kellemesen meglepett, hogy nem olyan elbaltázott alacsony órajelekkel jönnek ki, mint a mostaniak, persze ha ezeknek is meglesz a bő 20% lemaradásuk az Inteltől 3.0GHz-en (vagy akár több is az i7-től), akkor sokkal ezek sem lesznek jobbak, de órajelekben legalább nagyjából hozzák majd az i7-ek szintjét. Na, ezektől az i7-ektől nem vagyok elragadtatva, én vsz. kihagyom ezt a sorozatot, szerencsére a jelenlegi konfiggal megengedhetem magamnak.
-
katt777
félisten
válasz
westcoastog #38873 üzenetére
MÉG MINDIG megoldható RivaTunerrel és ATT-szal is.
-
katt777
félisten
válasz
Methos07 #38834 üzenetére
Én is csak vidéken bringázok, ott is már csak városban, mert az országútra kimenni ma már öngyilkosság. Pedig milyen jókat túráztam anno!
Haveromat mérték be a 40-es táblánál a rendőrök 45-tel (engem sosem mértek, de én is szoktam ennyit futni), aztán biztatták is, hogy "irány Atlanta!".
Szóval ez még akkoriban volt...
Ha kell venti, UV küldhetek postán, mert lényegében zsír újak, csak mire megvettem őket, addigra lehetett pont kapni azt a házat, amelyhez hiába próbáltam hónapokig normális áron hozzájutni, a 4870 miatt meg kellett az extra hűtés a régibe. CM 12cm LED On/Off van 3 db (de mindegyik kapcsolójával 3 ventit lehet ki-be kapcsolni fényileg), ill. egy sima CM 12cm LED. Doboz, tápkápelek, átalakítók, kapcsolók hiánytalanul és sértetlenül megvannak.
-
katt777
félisten
válasz
Methos07 #38826 üzenetére
Nincs más. Kiszereltem. Nem is kellenek a 12cm-esek a nagy ventik mellé. Csak most mi a f.szt csináljak 4 db 12cm-es ventivel, amelyek az előző házba még kellettek? Ha veszek egy Auras Fridge-et, arra is max 2-t tudok rátenni...
Jobb lett volna megölnöd. Úgyis felmentettek volna. Most majd kikanyarodik mások elé. Azért ne aggódj, a bringásokra is magasról szarnak. Kerékpárúton menni az első kereszteződésnél biztos halál, addig legföljebb az idióta gyalogos fordul eléd, mert neki meg a beton végéig tart a járda, tojik a sárga csíkra. Mondjuk én is, el is kerülöm.
Az nem kerékpárút. (Ha meg autós pofázik, küldöm a kurva anyját a járdára kacskaringóban, gyalogátkelőhelyek mellett, és buszmegállókban biciklizni.) Persze föl lehet venni millió euro-s támogatást kerékpárút-építésre, aztán pár ezer ft-ért felfújnak egy sárga csíkot a járdára, a többi meg megy zsebbe.
WesTM: Legalább tudod, mire jó a noti és a mobilnet.
Tartók tőle, hogy te előbb érsz haza, mint hozzám vissza a VGA-m.
hunfatal: Az idióta bármilyen járművön, de még anélkül is idióta.
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #38821 üzenetére
Mikor lesz PhenomII-esed? 2.8-3.0GHz-es lesz alapból, kíváncsi vagyok rá!
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #38821 üzenetére
Ezért kell mindig egy tartalék, aki megtorolja a téged ért sérelmet, ha neked már nem lenne rá módod.
Erre a különös (venti-szabályozó) problémára nem tud valaki megoldást?
-
katt777
félisten
válasz
gtasystem #38818 üzenetére
Már készül a:
Barbie Wars: Enemy Territory
A Barbie-k egyik járműve BMW lesz, szegény WesTM-en már tesztelték a progit...
ollie: És a 3D Sex Villa Barbie Special kiadása?
Oda kell a grafika!
El kéne adnom az ötleteimet...
WesTM. Hogy még a saját lenyúlásaikat is a válságra fogják... (Az F1 bevételeinek zöme Ecls. befektetőinek zsebébe vándorol, a lá befektetési alapok.) Baszki, akarok egy QX9750-es procit, mert gazdasági világválság van!
-
katt777
félisten
válasz
ész ventura #38812 üzenetére
Ilyesmire fölösleges gamer gépet venni. De bármilyen bugyuta játék kijöhet korszerű grafikával a jövőben, (Viva Pinata és hasonlovak), szóval 3870 v. 4830.
-
katt777
félisten
Jobb az ilyesmit magadnak intézned, csak épülj fel mielőbb. Aztán majd megismertetheted a balpicsát az érzéseiddel.
Milyen egyenmotorokat?
Akkor kilép a Ferrari, meg a többi autógyár is! Mindjárt utánanézek ennek...butcher eu: Formula1.com-on nézz utána. Nem kamu a dolog. De hát már régóta haldoklott az egész, amióta cirkuszt csináltak belőle, talán majd főnixként feléled egy igazi F1 bajnokság, az FIA meg csődbe megy a balfasz vezetőivel és a befektetőikkel (mert így akartak még nagyobb hasznot húzni maguknak) együtt. Azt hiszik, az F1 olyan logo, mire ráugranak az idióta fogyasztók, mint egy játék-címre, vagy mozira. Szerencsére azért intelligensebb az átlag F1 rajongó, mint más fan-ek.
-
katt777
félisten
Rohadt Kubika! Irtják a Ferrari-fan-eket, mi?
Legalább megvan a sofőr? Engem úgy nyomtak le bicajról, hogy már nyoma sem volt a kocsinak, mire földet értem.
Igyekezz mielőbb felépülni, kis Webber!ész ventura: 4670 nem tud annyit, mint a 3870. 4830 viszont nagyon megéri az árát, majdnem egy 4850, ha nem 1600-as felbontás fölött használod. Inkább kérj egy kicsit kölcsön, ha tudsz. Csak megszán valaki Karácsonyra.
-
katt777
félisten
válasz
Pancsermeste #38796 üzenetére
Köszi a nevében is, már csak az a kérdés, miért nem hozta ki ezt a kereső sem a "display"-re, sem az "=0"-ra...
-
katt777
félisten
válasz
ész ventura #38786 üzenetére
Kompromisszumos megoldás lesz az.
Mindkettőnél jobb egy 3870. Ha ár-érzékeny a konfig, akkor 4830-at vegyél bele.
E5200-hoz tuning kell, hogy kihajtsa a 3870-et vagy a 4830-at. Nemsokára itt az E5300.
A 256MB-os VGA-kat felejtsd el. -
katt777
félisten
válasz
Methos07 #38785 üzenetére
Mondtam: codec, azt nem használ a benchmark, ugyanis nem intro-zik. Valami fent maradt. Esetleg töröld ki a videókat, vagy csak helyezd át máshova, akkor rögtön a játék indul.
Myers: Én sem találom, alighanem volt valami pucolás azóta. 48xx topicban úgyis látod majd, ha megkapom a VGA-mat végre, akkor emlékeztess rá, hogy nézzem meg, ha addig elfelejteném! (Mert eddig úgy fest, mintha elnyelte volna a föld.)
-
katt777
félisten
válasz
steveistvan #38730 üzenetére
ATT-szal, és jó hűtővel. Nálam egy ilyen HIS 877/1276-ot tudott stabilan, de adott esetben 882/1296-ot is GFX Chillával, miközben anélkül 846/1196 volt a maximum. És az a 100+ RAM MHz rohadtul begyorsította a VGA-t, verte is az AMD-s 4850-eket 5200+-ig.
-
katt777
félisten
válasz
Methos07 #38728 üzenetére
Én értettem.
De pl. .071-es biosból létezik egy unlockolt is, asszem 1200/1500-ig állítható órajelekkel, annak a szintén hűtésmodolt verziója fent van a honlapomon, vagy az eredeti letölthető TPU-ról. Ha mondjuk tuningra is a bios-t választod. Persze mindenképpen előbb szoftveres tuninggal érdemes letesztelni, mert pl. nekem sem volt szükségem a feloldott órajel-korlátozásra.
-
katt777
félisten
válasz
Methos07 #38710 üzenetére
Floppy-val, igen, ill. az újabb RBE-ban is van force-os bios-upgrade, de azt nem próbáltam, mivel 3870-em sajna már nincs, a 4870-hez (/pill az sincs, ezért sajna a másik) meg újabb bios-om van, mint bármelyik neten fellelhető (kivéve a honlapomat).
.071-ben tényleg csak a GPU-lock-ot kapcsolták ki, a hűtése még gáz, az csak nagyon jól szellőző házban ajánlott. -
katt777
félisten
válasz
szitaati #38708 üzenetére
Nem szántam kioktatásnak
, csak lásd be, a legtöbben nem hogy a topicot nem nézik át, hanem az 1. hsz-t sem olvassák, pedig az sokat segítene, hiszen azért van. Részemről nyugodtan segíthet ő is, és meg is csinálhatja azt a bios-t, csak vannak már készek, amelyeket sokan használnak, vagy azok alapján megcsinálták a sajátjukat. Semmi baj azzal, ha több forrás is van.
-
katt777
félisten
válasz
frenkilacy #38665 üzenetére
Felejtsd el az X2-es AMD és a 48xx VGA kombót, értelmetlen, mert nem hozza ki a VGA teljesítményét. Az anyagiak alapján inkább egy 4670 alá kéne gépet tenned, és leginkább Intelt. Egy P35-ös lap és egy E5200 kicsit tuningolva megfelelő, de a 4670-nek még az AMD is megteszi (ill. 3870 alá is éppen hogy), ha ezen a vonalon akarsz maradni. Játékokban 4 mag még nem nagyon hoz (kivételek persze vannak), ha minden játékot normálisan akarsz futtatni, akkor inkább erős 2 magos.
De most jön az E5300 v. a Q8300, ill. nemsokára az új generációs Phenomok, X3-ak és X2-k (amelyek elsőre nem is tűnnek annyira csigának), mérsékli az árakat az ATI (kérdés, mi gyűrűzik be ide belőle), érdemesebb lehet kicsit várnod. -
katt777
félisten
válasz
s7evcsenko #38651 üzenetére
RivaTuner és ATT is jobb, de inkább az utóbbi, ott feszt és órajeleket is tudsz levenni, bár nekem a levett órajelekkel és fesszel melegebb volt a 3870, mint ua. biosból, szóval sztem csak hűtést szabályozz, arra meg mind2 megfelel.
-
katt777
félisten
válasz
szajmon101 #38592 üzenetére
P5Q + E5200-at javaslok.
-
katt777
félisten
válasz
aleister #38577 üzenetére
Azért, mert a full tesztet fogadják el mindenütt hitelesnek, hiába írod oda, hogy pedig így meg úgy volt, persze, mindenki tudja, hogy a CPU pontszámok nagyon hasonlóak azonos CPU-val (azaz hibahatáron belüliek az eltérések). Sőt, az adott topicokban még egyéb rendszer-adatokat tartalmazó ablakocskákat is kérnek a képekre. Előfordul ugyanis, hogy ha pl. más szorzót állítasz be egy CPU-tuninghoz, akkor más CPU sebességet mér a DMark is, vagy pl. az eltérő RAM-sebességek és időzítések módosíthatják pl. a 3D eredményt is.
Szóval a hiteles teszten (képmentés) van 3DMark eredmény-ablak, GPU-Z, CPU-Z (procival és RAm-beállításokkal is), stb. De tényleg ne csináld ezért újra mindet, nekünk elég lesz az eredmény, csak írd oda, hogy az adott 3D pontszámokat milyen sebességű CPU-val érted el.
06 nem számol, mi több, a Vantage már akkor sem számol összpontszámot, ha nem default tesztet futtatsz, ami azért nem kicsit szánalmas, hiszen pont a default teszt nem terheli le fullban a rendszert. -
katt777
félisten
válasz
aleister #38564 üzenetére
Hát, az tényleg lassan fut le, de csak így lehet látni, milyen teljesítményt produkál a CPU, és ehhez lehet viszonyítani a 3D pontszámokat. Így tudod belőni a rendszert optimális teljesítményre. Ezt hívják kihajtási szintnek, persze ehhez már nem default beállításokkal kell tesztelgetni. Pl. ha meg akarod tudni, milyen proci elegendő a VGA-d alá, akkor feltolsz minden grafikai beállítást maximumra az általad elérhető legnagyobb felbontásban, és ahol a VGA pontszám már nem emelkedik a processzor órajelének növelésével, ott optimális a rendszered. Ennél akkor érdemes jobban túlhajtani a procit, ha nem tudod az összes szűrőt használni (pl. UE3 motoros játékokban nincs AA, tehát vastagon CPU-limites leszel egy maximumra belőtt beállítással), ekkor persze a teszteket is hasonló beállításokkal kell futtatni, pl. max. felbontás marad, de csak 2XAA, 4XAF, ilyesmire jók a szint. tesztek, nem pontszám-vadászatra.
Tesztelni csak modernebb tesztekkel érdemes, a többi nem is méri a VGA minden tudását.
-
katt777
félisten
Sajnos, attól tartok, hogy ez gyakorlatilag lehetetlen.
A Catalyst nagyon erőforrás igényes, már ATT-szal is jobb eredményt kapok tuningban, mint azzal. Egyébként is alapból megváltoztatja az alap driver beállításokat, így akkor hozza a driver beállításait, ha a "magas minőség"-et szimplán "minőség"-re teszed. Próbáld ki!
Remélem, valamit azért segítettem!
Nem kell hálálkodni.
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #38542 üzenetére
Ez van, ha a kérdezők lusták visszaolvasni.
TasiA: Ha szoftveresen tuningolsz, az erőforrást foglal a rendszerből, ha hardveresen, az meg nem. Ezért szoftveres tuninggal (bármit tuningolsz) mindig gyengébb eredményt fogsz kapni. A megértésről annyit: tényleg nem árt odafigyelni, mit írnak mások. Pl. erről a tuning-dologról is volt már szó nem egy helyen. Meg esetleg helyesen írni, mert elég durva elírásaid vannak. Ez nem kioktatás (csak mert sértődősek minden szót annak vesznek), csak kérés a figyelmességre.
aleister: Aki rendesen tesztel, az nem (csak) az összpontszámot teszi közzé, hanem a CPU és a GPU pontszámokat is, Utóbbiak a kihajtásig erősen függnek az előzőtől (éppen ezért szokás feltüntetni igényesebb tesztekben), pusztán az összpontszámoknak meg max. 3DMark topicokban van értelmük, VGA-topicokban inkább nevetségesek, mert pont a lényeget, a VGA teljesítményét nem tudjuk meg belőlük.
-
katt777
félisten
válasz
Geri Bátyó #38524 üzenetére
Sosem fogja megérteni.
-
katt777
félisten
válasz
gtasystem #38519 üzenetére
Mindkettőből az elérhető legjobb 2 magos használtam, tehát korrekt.
Mondtam: gyártsanak jobbat, és akkor majd ahhoz hasonlítható.
Phenomot azért nem hasonlítják Intel 4 magoshoz, mert az AMD-nek nagyon gáz lenne (meg a faneknek is
).
Hasonlítsuk össze a legjobb 2 magosokat, és a legjobb 4 magosokat mindkét részről. Ez korrekt. De ez AMD-seknek megint nem fexik. Mielőtt szólnál: ha fordítva lenne, ugyanezt mondanám. Az elérhető legjobbakat kell a riválisok közül összehasonlítani. Aztán persze lehet árakkal, egyebekkel magyarázkodni, ami lényegében kozmetikázás, főleg, hogy azonos árban jobb az Intel (hasonló típusokat hasonlítsunk össze), és még ott van az Intel tuningpotenciálja... Tehát egyértelműen jobban megéri. Na, részemről elég ebből a sok off-ból, én ezen nem vitatkozom tovább.
Mégis mit látsz te azon a grafikonon?
A legjobb Phenom 5mp-cel (10%) marad el a leggyengébb Intel 4 magos mögött.
Na, ha így értelmezed a grafikonokat, már érthető is az AMD-mániád.
-
katt777
félisten
válasz
gtasystem #38512 üzenetére
Én is, mint Intel user.
Ha megfeszítem a procimat, messze 4GHz fölött, akkor éri el a 6000+ alap órajeles fogyasztását...
ollie: Amíg a VGA-knak elég egy 3GHz-es proci, addig nincs is gáz ezekkel, de már a mostani csúcskártyáknak is komolyabb igényeik vannak. Bár részemről én is örülnék, ha maradna minden a gépbe, és grafikához/játékhoz mindent a VGA-ra tennének, hogy csak azt kelljen cserélni, ez viszont nem érné meg a hardvergyártóknak, ergo előbb utóbb fejleszeni fogják a procikat is, hogy újabb lapokat, RAM-okat, stb-t kelljen vennünk.
-
katt777
félisten
válasz
szitaati #38505 üzenetére
Amilyen a játék-felhozatal, én jó darabig elleszek a mostanival (főleg hogy hosszabb távon csak kicsit régebbi játékokat nyomok, amelyeknek kell az órajel 1 v. 2 maghoz), max. majd ha 30k körül szórják az elavult Q9650-eket, majd lecserélem arra. De lényegében majd akkor akarok procit cserélni, ha alapból 4GHz-en mennek. Remélem, az i7-es szériát kibekkelhetem.
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #38470 üzenetére
Hát én ezt soha nem is állítottam. Csak annyit, és amit tartok is, hogy határeseteknél a C2D javára billen a mérleg, és ezért az jobban megéri, ha valakinél a játék a fő szempont, amelyekből csak kevés használja a 3-4. magot, ráadásul azok többsége is messze nem játék a szó nemes értelmében.
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #38433 üzenetére
+1. Tökéletesen megbízom a Phenom tesztjeidben, amennyiben azokat hasonló VGA beállításokkal végzed el, mint ahogy én szoktam (de ez még arra sem igaz, amit belinkeltél, arról nem is beszélve, hogy az efféle teszek soxor hamisak, ami kiderül, ha otthon megpróbálod reprodukálni őket), a processzor-tesztjeidben meg soha nem is kételkedtem, de én használom az E8400-at P45-tel, és sok ismerősöm is (vagy akár P35-tel), ezért kérlek, fogadd el, ha mindenki azt mondja, hogy minden játék érezhetően gyorsabban megy vele, miközben a userek többségét nem érdekli egy video-kódolás időtartama, azaz gyakorlatilag a Phenom bizonyos előnyei lényegtelenek, kivéve persze annak, akinek pont ez számít, és aki emiatt hajlandó más téren kompromisszumot kötni. Részemről ennyi.
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #38426 üzenetére
1. XCoderrel tömörítek, másfél órás film 18 perc.
Azt meg már rég tisztáztuk, hogy engem nem érdekel egy tömörítés ideje, mert számomra részletkérdés, hogy fél óráig, vagy 45 p-ig megy, ezért hagy hidegen, hogy ilyen alkalmazásokba egy Phenom gyorsabb. Már a 2. maggal is nyugodtan tudok közben bármi mást csinálni.
2. Ha szted egy 1.1V-on üzemelő, 45 nm-es proci fogyasztása nagyobb, lelked rajta.Energiatakarékos módban, 0.87V-on, 15W-ot fogyaszt a procim, a tiéd mennyit?
3. Nem szállt el a tudomány, csak máshogy kellett beállítani, mint P35-ben. Nem cseréltem RAM-okat.Dominatorokat próbáltam ki, de a Kingmaxok jobbnak bizonyultak.
4. Miért is hülyeség az AA megemlítése? Csak mert ha azt kikapcsolod, akkor olyan CPU-limites leszel, hogy csak lesel.És azt cseszheted a Phenommal, úgy talán még a 3870-et sem hajtja ki, nem hogy az én VGA-mat. Mellesleg ha már jó VGA-t veszek, azért veszem, hogy kihasználjam a képességeit. AMD-vel nem tudom, csak Intellel. Hogy hány ismerősöm váltott éppen ezért Phenomról E8400-E8500-E8600-ra! És egyöntetű véleményük, hogy minden játék sokkal jobban megy ugyanazzal a VGA-val.
5. A 3870-nel is majdnem fullban tudtam futtatni E8400-zal az Obliviont, csak az árnyékokból kellett visszavenni, ill. ha nem akartam komoly belassulást néhány helyen (a 6000+-szal meg sokkal rosszabb volt). Hülyeséget ne linkelj (egyetlen Obli-fan sem az alap játék elavult garfikájával nyomul), ezzel a Sempronos dumával halálra röhögné magát mindenki az Oblivionos topicban. Mint említettem: fel van telepítve egy akkora rakás grafikai mod, hogy 8GB a játék könyvtára, max. totál lebutítva vinné el egy Sempron egy 3870-nel ezt a grafikát.Nem beszélek mellé, csak te vagy elszállva az AMD-től. Követőket persze marhaságokkal is találhatsz, az ő véleményük nem mérvadó, mert semmit nem teszteltek maguk.
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #38407 üzenetére
1. X2-nél is jobb.
2. Erősebb, ahol meg nem annyira, ott nem számít.
3. Nem, nézd csak meg a TDP-jüket.
4. Az MSI és az AMD együtt csinálta a szart, amiért egyik hívei a másikat teszik felelőssé, én viszont bizonyosan megszabadultam a rengeteg szar kis hibától: DVD 1x sebességre állítódása, telefonom "láthatatlansága", és még sok más.
5. Azért cseréltem lapot, mert P45-öst akartam, a szolgáltatásaival együtt. Amúgy volt előtte több Inteles lapom is, mindegyik kiszolgált egy processzor-generációt. Az AMD-m egyet sem (ami megint közös sár, mert az AMD gyenge, az MSI-t meg nem lehetett upgrade-elni).
6. Azért nehogy már ezek az Intel 4 magosok gyengébbek legyenek az AMD-knél!Nem 2 mag gyorsabb, hanem 4! Ráadásul az Intel, mint már említettem, az azonos teljesítményű AMD alá árazza a procijait, és ők talán mindenki másnál pontosabban tesztelik le a cuccaikat.
7. Ezt azért kötve hiszem, a neten legalábbis egy ilyen tesztet sem láttam. AA meg AF nélkül persze vannak dögivel, meg itt-ott lebutított grafikával, mert odaírják, hogy full teszt, ha meg megnézed az apró betűt, akkor látod, hogy mégsem az.
8. Ezek szerint te is tudod, hogy csak profitálnak a 3-4. magból, nem használják ki őket.
9. Van, amelyik igen mert nem olyan régi, pl. az Obliviont csak most tudom fullban játszani, minden extrával, graf. moddal (és ez csak 1 példa). És az még a CF-t is leszarta magasról. Vagy nézd meg a Clear Sky-t, ami friss játék, mégis csak 1 magot használ (és 3.8GHzes procival még nő a grafikai teljesítménye), de tudtommal még a NFS Undercover is. -
katt777
félisten
48xx sorozatról majd a 9.2-es Catalyst után lehet beszélni.
Azt én is nagyon rühellem, hogy kiadnak egy hardvert, és jószerivel az elavulásáig ki sem tudod használni. A 48xx kariknak az a szerencséjük, hogy még így is brutálisak, de a tesztjeimben is látszott, milyen hektikus a driverek teljesítménye.
AMD is cseszheti az architektúráját, ha folyton patchelgetni kell majd mindent. -
katt777
félisten
válasz
gtasystem #38401 üzenetére
Nem érted. Nem az elavult, vagy a modern technológiát választom, hanem a minőséget és a teljesítményt. Ha ezt régebbi (de számomra nem elavult) technológiával kapom meg, akkor azt, ha modernet, akkor amazt.
AMD már az ATI megvétele előtt is gyenge volt.
Mire az ATI AMD-re kezdi hangolni a procijait (amit eddig is hiába próbált, így saját maguk is inteles platformokat használnak), addigra minimum DX11-es nVidia VGA-t vehetek.
Tomboy1986: Egy nagy rakás régi játékkal játszom, és fogok még sokáig, amelyek még 2 magot sem használnak, bizony 1 mag órajele a lényeges, nem az, hogy mit tud +2-3, mindössze néhány játékban, amelyeknek a nagy része csak azért "játék", mert valaki annak nevezi azokat.
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #38398 üzenetére
Hát én sem FPS-számlálóval játszom, de valahogy jóleső érzéssel tölt el, hogy beteszek egy játékot, felnyomok minden grafikát a maximumra, és gondtalanul játszom (ha csak a Catalyst másképp nem gondolja
). AMD-vel meg esetleg ott egy CPU-limit, mert amíg nálam a min. FPS 30, addig AMD-vel szépen potyog az 25 alá. Tömörítésnél meg videokódolásnál max többet várok, de az a 2 magoson is mehet nyugodtan háttérben. Csak a platform-váltással egy csomó játékot jobb minőségben élvezhettem, mint AMD-vel, pedig a 6000+ is 3.2GHz-en ment, és a Phenomot még az is lenyomja játékban (Vantage tesztben nem, tudom.)
AMD előny?
Micsoda? C2D-nek jobb az energiagazdálkodása, ugyanakkor erősebb, kevesebbet fogyaszt (csak komoly tuninggal éri el egy Phenomét), nincsenek olyan idióta hibái, amelyektől AMD chipsettel sosem tudtam megszabadulni, csak amikor visszatértem Intel platformra, hát, én nem látom hátrányát az Intelnek. És akkor Quaddal még nem is hasonlítottam össze a Phenomot, amivel kéne. Hol van itt hátrány?
A lényeg: AMD fan-ek megtalálják, miért jó nekik az AMD, akinek meg jó cucc kell, vesz Intelt. Ha meg az AMD lesz jobb, akkor majd azt, ahogy az Intel fanatikusok is megmaradtak az Intelnél, amikor az volt szar.
mod: Nem, nem használják ki. Egy részük használ a + magok kapacitásából valamennyit PhysX-re, némelyik még többre is. De az összes fenti játék maximum grafikával fut az alap órajeles E8400-on. Miért kéne Phenom?
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #38394 üzenetére
Ebben spec igazad van, csakhogy ennek semmi gyakorlati haszna. Amúgy azóta már a 4.05GHz-et is megtaláltam stabilan, és még ki sem kell készíteni hozzá a rendszert, és elvihetném még pár 100MHzet felfelé, ha szükségem lenne rá, max egy kicsit jobb hűtés kéne, de ebben a házban még az sem. De nem érdekel, mert tiszták az erőviszonyok.
Mire mész azzal, hogy a Vantage kihasználja mind a 4 CPU-magot a VGA kihajtására? Egyetlen játék sem teszi. Játékokban nincs sehol az AMD, hiába képes valamennyire (de nem nagyon) megközelíteni az új generációs Inteleket (erről nem nyitok vitát, elegendőek a platformváltók tapasztalatai, köztük a magamé is). Amely alkalmazásban meg a 4 magra szükség lehet a számítási igény miatt, max pár perccel kell többet várnom. Szóval gyakorlatilag semmi előnye a Phenomnak egy E8-assal szemben.
mod: i7 szart sem ér így első olvasatra, az elcseszett felépítése miatt (kivéve a rohadt drága csúcsprocikat, amelyek meg azért nem), erre írtam, hogy ha 2 év múlva annyival jobb lesz az AMD az Intelnél, mint most viszont, nem fogok habozni AMD-s konfigot venni. De a lényeg az, hogy ez a bő fél éves konfig lazán kihúzza még 2 évig, egy fillért nem kell fejlesztgetésre költenem.
gtasystem: Leszarom, milyen technológiával gyártják. Ha választanom kell, a minőség és a teljesítmény miatt bármikor inkább egy elavult technológiájú, használt Ferrari 348, mint egy új BMW.
Szóval a technológia és a minőség/teljesítmény között nincs összefüggés.
-
katt777
félisten
Hahahahaha...
Én hónapokkal ezelőtt szösszentem egy cikket XP/Vista finomhangolásról, beállításokról alkalmazandó partíciómentésekről, az is vonzotta az idiótákat, mint legyet a fény. Hogy 1 óra alatt fel lehet installálni egy rendszert, nem kell finombeállításokkal szöszmötölni, jó az úgy, meg minek partíciót menteni több fázisban, de legfőképpen minek az egész rendszert elmenteni fullban, mégis VGA-driver nélkül... Szóval én sem süllyedtem le odáig, bár 1-2 napig még megpróbáltam némi fényt csillantani éjsötétségük feneketlen mélyén. Aztán leszedtem az egészet. De hát akik nem ismerik a történelmet, arra ítéltetnek, hogy megismételjék azt, ahogy te is tetted.
Azóta röhögök kényelmesen, rohadt nagy, önelégült vigyorral a képemen, amely csak a szobám falaiban akad el (már jön is le a vakolat
), amikor olvasom, hogy: "hát én lepucoltam a Catalyst-et, mégsem jó a rendszer, itt is - ott is ez és ez a hiba", meg hasonló dolgokat, és a sok nagyokos meg pakolja újra és újra a rendszerét. Ez az ő vegetatív életük, ne irigyeld tőlük, inkább tekintsd elnéző mosollyal.
Hadd pofázzanak, a birkabégetés sem hallatszik az égig.
Remélem, megvigasztaltalak!
-
katt777
félisten
válasz
gtasystem #38378 üzenetére
Az AMD meg csak a szerverpiacról bírja fenntartani magát. Na bumm. Engem nem érdekel, mivel keresték meg azt az erőforrást, amellyel aztán létrehozták a wolfdale procikat, csak az eredmény, no meg az, hogy itt csücsül a gépemben, napról napra bizonyít, és mindenben magasan veri az AMD-t. Ha felhúzom, még a Phenomokat is. Én már ennyivel beérem.
-
katt777
félisten
Mé', ha nincs ott a főnök, lehet gyakni multiban...
ollie: Tapasztalataim alapján nem ártana egy darabig még megtartani azt a 3870-et...
zalika: Ki tudja, arra is ki milyen hasznot tesz mire. De a 6000+ ellenfele inkább egy E7200 (amely már sokkal jobb, vagy egy E5200 pici tuninggal), szóval annak az árát nézd meg, ha fejleszteni akarsz.
-
katt777
félisten
válasz
gtasystem #38369 üzenetére
Hát én az ilyesmit sosem kajálom be.
Most király az Intel, és még mindig tény, hogy azonos árban jobb teljesítményt kínál az AMD-nél (felejtené már el mindenki az órajeleket), de ha az i7 ilyen marad, a Phenom2 meg ász lesz, akkor részemről az Intel is bekaphatja, hóó!
De én csak messziről röhögök a 4GHz-képes procimmal...
-
katt777
félisten
válasz
gtasystem #38367 üzenetére
Ki a francnak kell i7?
Nekem tuti nem.
Úgy tűnik átment az a marketinges az AMD-től az Intelhez, aki kitalálta azt, hogy ha valami már úgyis tré, akkor adjanak neki valami hangzatos nevet. AMD-ből sem láttam, hogy egy BE olyan sokkal többet tudott volna egy mezei AMD procinál.
Lqrt lett egy kicsit az i7, ez van. Vsz. szándékosan, hogy csak a drágább procikat lehessen tuningolni (hiszen ha azokat lehet, akkor a kisebbeket is lehetne). Hogy a CPU fesz-emeléssel nekiálljon minden szart megfeszelni a lapon, hát ez durva. Én kihúzom addig az E8400-zal, amíg majd az AMD megint tarol, és az Intel is kénytelen lesz ismét frankó procikat gyártani. De nem is nagyon akarok cserélni, amíg nem gyártanak alapból 4GHz-es procikat. Minek?
-
katt777
félisten
válasz
norbalia87 #38365 üzenetére
Majd játssz olyan játékkal, amely max. grafikán Intelen tud 30 FPS-t, AMD-n meg 20-at. De én nem beszéllek rá. Részemről olyan tévhitekbe ringatod magad, amilyenbe akarod.
Én pont azt írtam, ha figyelmesen olvastál volna, hogy az én konfigomat NINCS mivel összehasonlítani AMD-s oldalon. Ez nem leszólás, hanem tény. Van pár ember, akik csak egy E5200-ra váltottak egy P35-ös lapban, és csak néznek és örvendeznek vala, hogy hasít nekik minden játék (amelyek erősen köhécseltek AMD-s konfigban előtte, akár még egy 5600+-szal is), és némi tuninggal még egy 4870-eshez is elég nekik. Lappal együtt mindez kb. 35-40.000 Ft-ért. 6000+-om volt, tuninggal használtam, azt cseréltem le, úgyhogy eléggé tudom, miről beszélek. Te nem fogod mindezt megtapasztalni. Ez van.
gtasystem: Bocs, de te tényleg semmit nem tudsz az Intelről. Az a doboz ugyanis világos kék!
-
katt777
félisten
válasz
norbalia87 #38357 üzenetére
Szegény, csak nehogy meglásd, hogyan mennek gond nélkül azok a játékok a "sötét" (miért is?) oldalon, amelyekkel te kínlódva is csak szaggatást, vagy butított megjelenést kapsz. Megmondom őszintén, hogy ha az új Phenomok tényleg olyan jók lesznek, mint amilyennek kikiáltják őket (de az előzőek sem lettek azok), akkor, ha majd valamikor aktuálissá lesz a váltás, én lehet, hogy megint bevállalom (bár a chipsetjük nagyon erős ellenérv), de addig jól elvagyok egy nem túl drága, és nagy teljesítményű konfiggal, amilyent AMD-ből még csak kapni sem lehet. És ez akár 2 évig is kitart nálam.
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
válasz
norbalia87 #38335 üzenetére
Szemét, ami bizony kell?
A szemét azt jelenti: olyan valami, ami már nem kell.
-
katt777
félisten
válasz
norbalia87 #38333 üzenetére
Ja, hát én nem spóroltam a 3.600 Ft-os RAM-okon (és még mindig nem tudom megérteni azokat, akik ezt a +2GB-ot kihagyják a gépből), így semmi lapozófájl, semmi hiberfül (és nem pofázik egy szarul optimalizált program sem
), ráadásul az SP-k cuccait is maradéktalanul törlöm a rendszerekből, nem beszélve a fölöslegesen teletöltött dllcache könyvtárról XP alatt, és hasonlovakról. Notin meg milyen játék fut, amelynek nem elég 2GB RAM?
-
katt777
félisten
válasz
norbalia87 #38330 üzenetére
Vista x64 Ultimate SP1 FULL 9GB. Minden progit felpakolva, amit használok, a teljes Vista rendszerem nincs 12GB. Akkor mi eszik micsodát?
XP SP3 780MB, minden programot felinstallálva 5 GB.
Ha bármelyikkel gond van, a partíciómentés 5-15p alatt helyreállítja a rendszert. Sosem kell újra rakni sok-sok órás melóval (telepítések, beállítások, finomhangolás, stb.) egyiket sem.
Amúgy én is így csinálom: 2 rendszer, a játékok meg egy 3. partíción, így bármelyikből elérhetőek (feltéve, hogy az ember átviszi a beállításokat az egyik rendszerről a másikra).
4. partíción meg az image-fájlok, installálóprogramok, stb., amelyeknek nem kell a gyors elérés. -
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #38324 üzenetére
Kissé elavult már, nem? De azért az 1950XT még mindig király kari!
Szünet van a suliban? -
katt777
félisten
Mi van?
Hol szidtam én a Kingmaxokat? (Az említett hsz-ban szó sem volt róluk.) Pont azt mondom mindenkinek, hogy azt vegyen, mert majdnem uazt tudja, mint a tuning RAM-ok, csak kisebb fogyasztással. A P5Q-mban 1154MHz-et visznek CL5-ben (1.94V-on).
Mi okom lenne szidni?
Amúgy Gigában ezt már csak visszaosztva voltak képesek teljesíteni.
A GRID meg 1680x1050-ben FULL grafikán vígan szaladt már a 3870-emen is, a futásával sosem volt problémám.
-
katt777
félisten
válasz
bakosgabor57 #38311 üzenetére
Francot.
Kissé előre szaladtál. Amíg nem adják ki, de főleg, amíg nem telepíted fel, a 7-es sem fog idegesíteni, ahogy már a 95-től is rég nyugtom van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest