- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Vízálló ventilátort kaptak a K13 Turbók
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
Új hozzászólás Aktív témák
-
peetmaster
senior tag
válasz
Gál István #8955 üzenetére
Természetesen csak teszt erejéig húzom meg egy csöppet.
Simán elég alap órajellel is, főleg, hogy nem játszok semmivel. 1030-ig bírja nekem is a GPU, után már a Vantage néha csíkozódik meg pöttyöződik.
Nosztalgiából lehet feldobom én is az MW2-t, aztán nekiesek a 37"-os tv-n, még úgysem próbáltam ezt a game-t csak 22"-os monitorral.
-
peetmaster
senior tag
válasz
Gál István #8953 üzenetére
Ezt még kiegészíteném annyival, hogy:
4890 Toxic = OC + Vapor-X hűtés + Heatpipe
Apropó, Neked meddig sikerült emelni a GPU és memória órajelet, amin még lefutott a Vantage?
-
peetmaster
senior tag
10.7-es Catalyst-et aki feldobta, van valami vélemény?
Érdemes felrakni?
-
peetmaster
senior tag
válasz
Gál István #8924 üzenetére
Hogy sikerült végülis megoldani a problémát? Új windows lett a legújabb Catalyst-al?
-
peetmaster
senior tag
válasz
fasirTTT #8827 üzenetére
New Edition-t csak akkor vegyél, ha elég nagy és jól szellőző gépházad van, mert igencsak be tud fűteni.
Nálam egy HAF-932-t is igencsak befűtött játékok alatt, pedig elég szépen el voltak rendezve a kábelek, és a ventik is mentek 1000-el. Én Vapor-x-et javasolnék, szerintem jobb a hűtése......de lehet, hogy valaki rámcáfol.
-
peetmaster
senior tag
Sziasztok!
Visszajöttem újra a 4890-esek táborába, méghozzá a jó öreg 4890 Toxic-al.
Tavaly ilyenkor volt már ilyen kártyám, de pénz hiányában meg kellett, hogy váljak tőle. Viszont sajnálattal tapasztalom, hogy a jó kis tuningos GTX260-asom jóval jobban teljesített GTA EFLC-ben (full hd), mint most a Toxic.
Na de annyi baj legyen, már úgyis végigjátszottam mind a 2 történetet. Aki játszik ezzel a játékkal 1920x1080-ban, annak milyen fps-el fut a game?
-
peetmaster
senior tag
-
peetmaster
senior tag
válasz
Daffni2 #7556 üzenetére
Itt most ez volt a kérdés: "a GTX260 melyik karit éri be?" zH. kolléga pedig azt mondta, hogy se a 4890-et, sem a 4870-et nem éri be. Én viszont ezt nevezném erős túlzásnak. Na de ezen ne vesszünk össze, csak nem kell alábecsülni a GTX260-at.
Azért írtam az SOC-t, mert az egyik legerősebb 260-as, és az nem volt kritérium, hogy ref kártya legyen, csak hogy 216sp-s.
-
peetmaster
senior tag
A Furmark nekem is felviszi 3-4 perc után a VRM hőmérsékletet 100-110-re, de ezt sajnos nem tudtam megoldani jobban, ugyanis a GTX260-nak teljesen más a nyákja, és szét vannak szórva a VRM-ek, a hűtés viszont GTX280-ra van tervezve, aminek egy sorba vannak rendezve a VRM-ek.
Viszont tegnap játszottam 2 órát a Bad Company 2-vel, és 81 fok volt a max VRM hőmérséklet. Úgyhogy csak a szőrös fánk izzasztja meg ennyire, az meg nem játék, úgyhogy csókolom.
Visszatehetném a referencia hűtést, az lejjebb nyomná a vrm hőmérsékletet, viszont akkor az összes többi hőmérséklet emelkedne meg.
De az tény, hogy a 120-130fok már ártalmas a fogaknak.
-
peetmaster
senior tag
-
peetmaster
senior tag
válasz
zolisx4 #7478 üzenetére
Én nem értem az Nvidia-t. Miért jó 100k fölötti vga-kat behozni a piacra, holott mostanság elég egy 50k-s is? Ezzel azt fogja elérni, hogy AMD bácsi is azt mondja: "A ződek ilyen drágán árulják a kártyájukat?
Hát akkor mi is szépen emelünk a 5870 és 5970 árán!" Ezzel meg majd azt érik el, hogy legtöbben a középkategória legerősebb kártyáit veszik meg, mert túl nagy lesz az árbeli különbség a felsőkategóriához képest, teljesítménybeli különbség pedig megintcsak nem meghatározó (persze lehet, hogy idén jönnek majd ki olyan játékok, amik megizzasztják rendesen a vga-kat)
Konklúzió: megint mindenki várni fog a sült galambra, hogy mikor esik az ölébe 60k-ért egy 5870 vagy GTX295. Vagy éppen mikor tud elcsípni 90k-ért egy Fermi-t. A felsőkategória pedig pangani fog egy darabig. (kivételek mindig vannak, tuti lesznek olyanok is, akik még melegében megveszik a Fermit)
De ez csak az én saját véleményem.
-
peetmaster
senior tag
válasz
zolisx4 #7472 üzenetére
Persze, ezen nem fogunk összeveszni.
Különben is, már eladtam, úgyhogy nem is szeretnék róla beszélni. Rossz emlékek...
BMW001: én tervezem az 5870-et, de majd csak ha szépen lemegy az ára 55-60k körülire. Addig simán elleszek a mostanival. Amennyit mostanában játszok...hát napi szinten nem is lehetne mérni, inkább csak heti szinten. rFactor-al kezdtem el játszani, kormánnyal nagyon komoly, na és persze a gépigénye se valami brutális.
De ez már inkább off téma.
-
-
peetmaster
senior tag
Játéka válogatja, hogy hol mennyi a különbség. Vannak olyan tesztek is, ahol olyan játékokat tesztelnek, ami jóval az Nvdia oldalára dönti a mérleg nyelvét.
Itt az élő példa, amit Laraxior kolléga is mond: egy GTX260 elkenheti a 4890 száját Crysis alatt. Vagy ott a Far Cry 2, ami megintcsak a zöldek mellett szól. Úgyhogy ezekből a tesztekből nem lehet messzire menő következtetéseket levonni. Maradjunk abban, hogy a HD4890 és a GTX285 nem egy kategória. És ezzel a kijelentéssel nem szidom a 4890-et, valamint a 285-öst sem istenítem, csak közlöm a tényeket.
-
peetmaster
senior tag
válasz
Laraxior #7454 üzenetére
Sajnos egyet kell értenem Laraxior-al a new design-al kapcsolatban.
Volt több féle 4890-em, de messze az volt a leghangosabb és legmelegebb az összes közül. A GTX260-am majdnem olyan hőfokokat produkál Furmark-ban 3-4 perc után, mint a new design idle-ben.
BMW001: az általad leírt dolgok egy részével egyetértek, viszont GTX-ekből is ki lehet fogni finom példányokat.
(jelen esetben pl. egy Gigabyte GTX275 Super OC-t) Amit pedig az utolsó bekezdésben írtál, hogy egymagában nem alkalmas full hd-ra a 4890... nekem nem sikerült megfognom a 4890Toxic-omat semmivel full hd-ban. De az is lehet, hogy nem próbáltam ki olyan játékokat, amivel meg lehetett volna fogni. Viszont azt én is leírtam pár hsz.-el korábban, hogy a szűrőkkel (főleg az AA-val) óvatosan kell bánni.
A GTX285 pedig...hát az GTX285, no comment.
-
peetmaster
senior tag
válasz
zolisx4 #7446 üzenetére
Azt már említettem, hogy a melegedéssel nincs gond nálam, mert Accelero Xtreme GTX280-as hűtővel van ellátva a kártya, ami Rivatuner használatával 20%-os ventisebességgel 33-35 fok körüli hőmérsékleten tartja idle-ben.
Viszont egy 1792MB-os OC-s Gigabyte GTX275 már más tészta. Simán elfenekel bármilyen 4890-et. Viszont árban már ott van, mint egy 5850, és akkor már megintcsak érdemes elgondolkodni a dolgokon.
-
peetmaster
senior tag
válasz
zolisx4 #7444 üzenetére
Nekem egy 260-as van, amivel simán meg tudok fogni egy 4890-est, ha megrántom az órajeleket, de most itt tuningról nem beszéltünk. Természetesen a 4890-est is ugyanúgy lehet húzni. Most kereszttűzben vagyok, hiába van Nvidia-m, ebben a topic-ban nem szidhatom az ATI-t.
De nem is lenne miért szidni. Csak azért álltam át a "sötét oldalra", mert hajtott a kíváncsiság. De eddig elég jók a benyomásaim erről a GTX260-ról.
Amúgy a GTX275 szinte egy szinten van a GTX280-al. Komolyabb előrelépést a 4890-hez már csak egy GTX285-el lehet elérni.
-
peetmaster
senior tag
GTX275 viszonylag drága, és nem feltétlenül jobb, mint egy 4890. Véleményem szerint egy jobb (nem ref. hűtős) ASUS, Gigabyte, vagy Sapphire 4890 Toxic simán megállja a helyét mostani játékoknál is full hd-ban. (esetleg a különböző szűrőkkel kell finomkodni
) Csak a PhysX jelenthet előnyt a 4890-hez képest, már hogy ha ezt hatalmas előnynek lehet nevezni.
-
peetmaster
senior tag
válasz
zolisx4 #7288 üzenetére
Akkor lehet, hogy én fogtam ki valami gyárilag melegedős fajtát.
Még az alaplapom hőmérsékletét is feltolta +4 fokkal. És azért egy 23cm-es ventilátor tolta rá a levegőt rendesen. Mindenesetre én kiszálltam a 4890-ből,de ár/teljesítmény arányban ott van a legjobbak között.
Legközelebbi ATi az 5870 lesz. 5850-et kihagyom, nincs eget verő teljesítménybeli különbség közte és a 4890-ek között.
-
-
peetmaster
senior tag
válasz
zolisx4 #6642 üzenetére
Nem nagyon látom a képen, hogy milyen órajelekkel dolgoztatod a vga-t.
Közben már megvan a 10500 pont is Vantage-ban. Az már elég 4890-es eredmény.
Tudom, hogy sokakat nem érdekel a Vantage eredmény (engem sem), csak be szeretném bizonyítani, hogy ár/teljesítmény arányban nagyon jó az 5770 is, és lazán utólér egy 4870-et. -
peetmaster
senior tag
válasz
gordonfreemN #6639 üzenetére
4890 lenne a legjobb számodra, azon belül is a Toxic, de sajnos 40k-ból nem fogsz kijönni.
5770 elég hangtalan, és nagyon hűs, de azért a közép felső kategóriát nem üti meg. 4870 meg már kiment a divatból. -
peetmaster
senior tag
Sziasztok! A mi nap "szabadultam meg" a Sapphire 4890 Toxic kártyámtól, és vettem egy Sapphire 5770-et. (nem a DX11 miatt, hanem azért, mert állt a pénzem a Toxic-ban, és nem használtam ki) De pozitív csalódás ért. Ugyanúgy fut minden játék full hd-ban, csupán az élsimítás fogja meg. De szerintem ennyi pénzért nagyon jó vétel.
(ilyen tévhiteknek meg ne dőljetek be, hogy alig jobb, mint egy 4850) Akkor lehet, hogy én valami hiper-szuper változatot fogtam ki?Na, csak ennyit akartam. Jöhetnek a lehurrogások!
-
peetmaster
senior tag
Addig nem merek beleugrani komolyabb DX11-es kártyába, még meg nem bizonyosodok róla, hogy tényleg annyira jó. Megint csak a Dirt2-t tudom felhozni példának...sajnos elég elkeserítő grafikai különbség van a DX9 és DX11 között. Ráadásul a 11-es verziót támogató 5***-nél nem egyszerűen visszaesik az fps-ek száma játék közben, holott azt ígérgették, hogy x %-al gyorsabbak lesznek, mint a 4*** szériások. Úgyhogy egyenlőre ezt az egész DX11-es dolgot parasztvakításnak tartom. De mivel nem vagyok az a nagy gamer (nem feltétlenül a legújabb játékok hoznak lázba), ezért egy Asus ENGTX285 Matrix tuti kitartana hosszú ideig (leszámítva a DX12,13,14...stb...) Kompromisszumos megoldást most nem is tudnék találni, esetleg azt, hogy megtartom a 4890 Toxic-ot.
Tény, hogy egyenlőre nem bombabiztos sem az 5850, sem az 5870. -
peetmaster
senior tag
5850-re nem kellene sokat ráfizetni (persze nem zsír új 5850-re gondolok).
Hiába, hogy pl. a Dirt2-ben nem lett nagy durranás a DX11, de már mégiscsak DX11-es kártyát kellene venni. Mondjuk engem valami okból kifolyólag nagyon vonz az Asus ENGTX285 Matrix
, de ezt csak így halkan jelentem ki, mert megköveznek az AMD-sek.
Szeretnék már egy olyan vga-t venni, ami legalább 2 évig még simán visz minden játékot, mert már baromira unom ezt a pc fejlesztgetést.
Ezért képes lennék beruházni egy drágábbra is, aztán 2-3 évig kuss van vga terén.
-
peetmaster
senior tag
-
-
peetmaster
senior tag
válasz
zolisx4 #5913 üzenetére
Én is meg vagyok elégedve full hd-ben azzal az 55-60fps-el, úgyhogy el is határoztam, hogy 2010 nyárig 1Ft-ot sem fogok költeni a pc-re, inkább összegyűjtöm a pénzt addig, aztán átváltok i7-re (remélhetőleg addig lemegy jól az ára, főleg az alaplapoknak, mert azok a húzósak). A Quad sohasem izgatta a fantáziámat.
Aztán a 4890 Toxic szerintem még tovább meg fog maradni, mert nagyon bevált.
Ha meg valami játék akadna addig is, akkor megszerzem ps3-ra, és játszok azzal.
-
peetmaster
senior tag
Nem tudom, hogy próbáltátok-e már, én most teszteltem be a Dirt2 demót. Hát elég semleges játéknak tűnik. Grafikáról annyit, hogy meg sem közelíti az NFS Shift-et. Gépigénye sem lehet nagy neki, mert 1920x1080-as felbontásban, 8x AA-val, és High (ez a legmagasabb) beállításokkal sem esik le az FPS-em 58-60 alá.
Szerintem ezen a játékon a DX11 sem fog segíteni. Elég gyatra lett.
Az irányítás kormánnyal nem rossz mondjuk. -
peetmaster
senior tag
válasz
ricshard444 #5797 üzenetére
Elvileg pedig el kéne bírnia. Nekem a Corsair HX620 nyugiban vitte a 2db XFX4890-et.
E8400-as proci volt mellette alap 3ghz-en, meg 1-1db vinyó és dvd író. -
peetmaster
senior tag
Nálam játék közben sem jön meg a hangja! Egy HAF-932 gépházból semmilyen nemű hang nem szűrődik ki. Talán a 23cm-es oldalsó ventillátor ad egy kis hangot.
Tehát nagyban gépházfüggő, hogy mit hallasz a vga "zajából".Hűtésről annyit, hogy alapjáraton nálam 45-46 fokos a kártya, de játékoknál sem megy 66-67 fok fölé. Ha ezek a hőmérsékletek nem elég alacsonyak, akkor valóban szar a Toxic!
-
peetmaster
senior tag
Azért azt jegyezzük meg, hogy a Vapor-X-eknél jóval magasabb a hibák előfordulási aránya, mint egy Toxic-nál.
Hami81: Gianni-tól kérdezd meg, hogy van-e neki Toxic, mert 49k-ért árulja. Jobban megéri, mint egy Vapor-X
odorgg: szintén 4890 Toxic-ot nyúzok, és eddig csak jókat tudok róla mondani.
-
peetmaster
senior tag
válasz
Daffni2 #5750 üzenetére
Corsair tápot bármilyen formában mernék venni.
A Corsair HX620-asomat is csak gyártói garanciával vettem, kisker gari nincs rá, de nem is érdekel, úgysem lesz semmi baja 5 évig.
Hermanyi azt mondta, hogy nem akar sokat költeni rá. Akkor szerintem számít neki az az 5ezer Ft is.De ha a pénz nem számít, akkor persze, hogy újonnan éri meg venni.
-
peetmaster
senior tag
-
peetmaster
senior tag
Persze, az okés, hogy a vga gpu-ja melegedhet túl, de lehet memória probléma is. Egy 8 cm-es ventit rá kell fabrikálni a videókártyára. Nekem is volt már olyan annó a 4850-esemnél, hogy nálam felment 3D alkalmazásokban 80fokra is, haveromnál meg sehogy nem ment fel 70 fölé. (és csak 2.5-3 fok különbség volt a 2 szoba hőmérséklete között) Úgyhogy ez a pc ilyen genyó dolog. Ezért tartok egy PS3-at a PC mellett.
-
peetmaster
senior tag
Kérj valakitől DDR2-es memóriát, és próbáld azzal! Szerintem ott lesz a kutya elásva.
Amúgy a képernyőszétesés-széthullás 90%-ban vga probléma szokott lenni, úgyhogy elég érdekes ez a dolog.
Mindenesetre én memória cserével kezdenék, vagy a bios-ban adnék neki egy kis plussz feszültséget.
-
peetmaster
senior tag
válasz
Gaboman #5658 üzenetére
42500Ft-ért van most itt PH-n egy XFX 4890. Nem a legjobb, de zsír új, és ennyi pénzért megéri. A haverod gondolkodása kicsit olyan, hogy "Mercedes is legyen, meg full extrás, meg nagyon olcsó".
Azért ne akarjunk 40k-ért brutál vga-t kapni, ami húzható, ráadásul nem melegszik. A teljesítménynek és a márkának ára van.
Ez nem off, csak vélemény.
-
peetmaster
senior tag
válasz
sheriff.crib #5651 üzenetére
Full HD felbontásban tesztelgettem 1-2 játékot (Crysis, Far Cry2, Gta4, stb.) Meg ugyebár a szokásos Vantage teszt 950mhz-re húzva minkét kártyának a gpu órajelét.
Mindössze 2 hétig voltak nálam a VGA-k.
-
peetmaster
senior tag
válasz
sheriff.crib #5649 üzenetére
1000W-os táp?
Nekem a 620-as Corsair játszva vitte a 2db XFX 4890-et.
-
peetmaster
senior tag
Ha nem vagy nagy gamer, akkor szerintem várj még a vga cserével. A 400-as Chieftec táp határeset lenne a Vapor-X-hez. De szerintem elvinné az is, ha nincs 5-6 vinyód meg 2-3 optikai meghajtód. A helyedben még várnék 2-3 hónapot, aztán sokkal elérhetőbb áron lesz már 5xxx széria, na meg persze 4890 is. Addig pedig ruházz be egy 520-as Corsair tápra.
-
peetmaster
senior tag
válasz
Gaboman #5606 üzenetére
Dehogynem tud többet: rá lehet kötni 600ezer monitort, meg 20 év alatt behozza a fogyasztásával az árát a villanyszámlán.
Én is baromságnak tartom még egyenlőre az 5850/5870-et. Nem tudom, sokan felhozzák, hogy ennyi meg annyi a villanyszámla....ez relatív dolog: Most ha nekem van annyi pénzem, hogy 5850/5870 vagy netán 4870x2 crossfire-t vegyek, akkor nehogy már azon a ku**a villanyszámlán akadjak fel! Mit számít, hogy mennyit pörög a villanyóra, ha arra van pénze az embernek, hogy 60-70 vagy akár 90ezres vga "táncol" a pc-jében.
Nem értem ezt a fajta gondolkodást. Ha a villanyszámla számít, akkor menjen ki a kertbe kapálni!
-
-
peetmaster
senior tag
Hmmm, felnéztem árgépre, hogy mennyi most egy 4890 Toxic...... lehet el kellene adnom.
-
peetmaster
senior tag
Én, mint büszke Toxic tulajdonos, kijelenthetem, hogy teljes terhelésnél sincs hangja a kártyának, és eddig még nem ment játék közben 68 fok fölé (ház nem túl jól szellőzik, néha a szobában 25 fok is van)!
Úgyhogy csak ajánlani tudom! Viszont nekem is volt XFX 4890-em, és szintén nem volt vele probléma. Egy Gigabyte 4850 1GB-os vga után vettem......hát nem egyszerűen nagy különbség volt.
Peace!
-
peetmaster
senior tag
válasz
hossszú #5478 üzenetére
Nekem a 4890 Toxic elindult 1 8pin-es csatival is. Aztán pár nappal később vettem észre, hogy be kéne dugni mellé még 1 6pin-es csatlakozót is.
Tápegység függő is. Az erősebb/minőségibb táp sokszor elviszi akár 1 csatlakozóval is.
Nekem járt a Toxic-hoz 8pin-es csatlakozó, de a tápegységemhez is gyárilag volt, úgyhogy nem lett rá szükség. 800-1000Ft-ért lehet kapni amúgy ilyen átalakító csatit. -
peetmaster
senior tag
Most jöhet az off-olás meg az anyázás, de nekem ez a véleményem.
Természetesen én is 5850/5870-et vennék, ha hosszútávra terveznék.
Részemről a téma lezárva, remélem kicsit tudtam segíteni zolejl-nek. -
peetmaster
senior tag
válasz
cowboy_bebop #5439 üzenetére
Azért egy 4890 Vapor-X/Toxic esetében kíváncs lennék alacsonyabb hőfokokra.
Nálam játék közben teljes terhelésnél sem megy 67-68fok fölé a Toxic egy kevésbé jól szellőző házban, ami egyáltalán nem számít magasnak. Toxic-tól csendesebb hűtést momentán nem ismerek. 3 képernyő támogatás a kutyának sem kell. Ha meg nem hosszútvára veszi, csak fél évre mondjuk, akkor a másfélszeres teljesítménynek sincs értelme. A DX11.....azt pedig hagyjuk.
Jót nevettem azon is, hogy milyen lesz a Dirt2... szánalom. Ki kell, hogy forrja még magát ez a DX11-es technológia.
Viszont ha zolejl kollégának súlyos milliói vannak, amit nem tud mire költeni, akkor természetesen vegyen 5850-et és 3 HD monitort, az jobb, és biztos élvezetesebb is a játék! De én költséghatékonyság miatt ajánlottam a 4890-et, amit használtan akár már 40-42k-ért is tud venni.
-
peetmaster
senior tag
válasz
cowboy_bebop #5433 üzenetére
Nem kötözködésből írok, de ha ő nem az FPS-ek számára hajt, akkor szerintem simán jó neki a 4890 is.
Ha 58.5k egy 5850, még akkor is több, mint 10k-val olcsóbban tud venni 4890-et. Tudom, mindenki azt a kártyát ajánlja, amilyen neki van és bevállt. De valljuk be, játékok terén mostanság bőven jó egy 4890, hacsak valaki nem 1920-as felbontás felett szeretne játszani 8x AA-val.
Még egyszer leírom, ez nem kötekedés, és semmi bajom nincs az 5850-el.
-
-
peetmaster
senior tag
Ha szeretnél DX11-es játékokkal játszani, akkor érdemes 5xxx-re cserélni. Egyenlőre egy 5850/5870 még felesleges pénzkidobás. Főleg annak, aki nem kíváncsi a Dirt2-re, s Stalker: Shadow of Chernobyl-re, stb...
De tavaszra már tuti lemegy 50k környékére az 5850-es, és akkor már érdemes elgondolkodni a vásárlásán. -
peetmaster
senior tag
válasz
zolisx4 #5381 üzenetére
Én most a 44. sofőrszinten tartok közepes nehézségi szinten kormánnyal (kipörgésgátló, kormányrásegítés, fékrásegítés, menetstabilizátor ki). De már baromira unom. A 4. szinten kellene még megcsinálgatni a küldetéseket, meg 1-2 meghívásos versenyt.
Dió83: azt is olvastam, hogy ez a játék (is) Nvidiák-ra lett inkább optimalizálva. De amióta felraktam a legújabb catalyst-et, már nem nő a fű!
-
peetmaster
senior tag
válasz
zolisx4 #5378 üzenetére
El lehet azért játszadozni a Shift-el, főleg ha van valakinek egy komolyabb kormány hozzá.
De olyan nálatok is van néha, hogy kinő a fű a kocsiból a rajtnál, vagy adott esetben az aszfaltból?
Nem baj EA Games, elnézzük nektek.
Nekem is néha belassul a frame ha 16-an egyszerre esünk be a kanyarba a haversrácokkal.
1680x1050-ben játszok, minden tetőn van, 16x anizotróp szűrés, 8x aa, vsync=on. -
-
peetmaster
senior tag
válasz
onicsuka #5359 üzenetére
Szerintem a hőmérsékletekkel nincs gáz. A 80 fok kicsit magasabb, de még bőven jó, nem hiszem, hogy az lenne a probléma. Azt javaslatom, hogy ezt minél előbb vidd vissza gariztatni, más ötletem nincs.
De hátha vannak tőlem okosabbak, és tudnak más megoldást írni Neked.
-
peetmaster
senior tag
válasz
onicsuka #5356 üzenetére
Nem tudom, hogy 1 vagy 2 6pin-es csatlakozó kell a vga-nak, de esetleg az is lehet, hogy nincs valamelyik bedugva.
Mert a 2D-t elviszi 1 csatlakozóval is, de ha 3D alkalmazásokban csinálja a zöld kockákat, akkor az is lehet, hogy nem kap elég áramot.
Viszont a hőfokokra én is kíváncsi lennék. -
peetmaster
senior tag
válasz
gyurczy #5347 üzenetére
Szerintem csak annyiban jobb egy ref. hűtős kártyától, hogy azon vapor-x hűtés van, ami halkabb és hűvösebb.
zolisx4: Szerintem még egy darabig ne tervezd az 5870-es vételét. Egyenlőre kidobott pénz lenne az ablakon. Simán megállja még a helyét most egy 4890. Engem egyedül a Dirt2 érdekelne, mint DX11-es kártya, de ahogy a napokban néztem róla 1-2 előzetes videót....hááát elég nevetséges. PS3-on ilyen grafikája van a GT5-nek HD felbontásban, és már nem mostani játék. Egy 5870-nek az árán egyértelműen PS3-at vennék.
-
peetmaster
senior tag
válasz
zolisx4 #5344 üzenetére
Egyet értek! Én is pont azért ruháztam be egy PS3-ra tavasszal. Aztán nemrég sikerült hozzá vennem egy jó kis LCD tv-t, és így most már nyomatom a Gran Tursimo 5-öt HD-ben.
Habár most nekem is egy 4890 Toxic van a gépben, de ezt egy hamar nem fogom lecserélni. NFS Shift-elgetek még 1-2 hétig, mert már a 45. sofőrszinten vagyok, aztán csákány, megyek vissza PS3-azni.
Onnantól a pc csak netezgetésre meg zenehallgatásra lesz opcionálva.
-
peetmaster
senior tag
Pontosan ezt akartam írni én is. Nem mindegy, hogy egy 20fokos klímás szobában hajtod a vga-t egy HAF922/932-ben, vagy pedig egy jól befűtött 26-27fokos szobában egy midi házzal, tele kábelekkel, 0 szellőzöttséggel. Nagyon sokat számítanak ezek a tényezők is.
Nekem a Toxic teljes terhelésnél sem megy 68 fok fölé, pedig sajna nem valami tágas gépházam van. (igaz, van benne 6db hűtő) -
peetmaster
senior tag
Szia!
Egyértelműen Toxic! Az XFX-el ellentétben, ennek hangja sincs. Tapasztalatból mondom, mert nekem ilyen van. Ha meg nem lennél megelégedve a 960Mhz-es GPU-val (amit én kizártnak tartok), akkor húzol rajta 40Mhz-et és lám....már ott is vagy, mint a Black Edition sokkal jobb hűtéssel (alacsonyabb hőmérséklet), és zajtól mentes teljesítménnyel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Facebook és Messenger
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Synology NAS
- Vízálló ventilátort kaptak a K13 Turbók
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- További aktív témák...
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Xbox Ultimate előfizetések
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest