- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Nagyobb kijelzőt kap a CMF Watch 3 Pro
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Petya2900XT #13853 üzenetére
GPU Caps Viewer, ideális vga izzasztáshoz.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MPowerPH #13714 üzenetére
Fogadok azért mert láttad a hírekben, hogy megint emelki a gáz árát... Mindne esetre nem kell fűtened télen. Nyáron meg inkább be se kapcsold.
De viccet félretéve: Amilyen olcsóak ezek a karik, nem rossz elgondolás. Viszont mikor eladod dupla macera, melegedés, mégtöbbet buksz rajta mint ha csak 1et vettél volna... Szvsz nem éri meg a dolog.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MPowerPH #13708 üzenetére
GDDR4 híresen szar tuningpotenciállal rendelkezik, a GDDR3 ott van a nyakán, mert alig-alig lassabb de az időzítései jobbak. Sok gyártó ezért is nem alkalmaz GDDR4-es memókat (majd csak GDDR5-öt fognak sokan használni), mert drágább, viszont nem jobb.
Persze most tuningról beszélünk!
mod: "A vállalat szerint a legtöbb VGA-gyártó csak átmeneti megoldásként tekint a GDDR4-re, és ahol lehet, GDDR3-ról egyből GDDR5-re fognak váltani." Link
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MPowerPH #13696 üzenetére
Akkor elméletileg 1000/1 = 1000 MHz effektíve 2000MHz-re van hitelesítve a ram ez esetben. Tehát ennyit tuti megy a ram. Hogy tunigban mit bír az megint csak szerencse kérdése...
mod: Aprókat érdemes nézegetni, vettem itt a ph-ról ilyen 3M-es hővezető párnát/ragacsot, 10 cm-es csíknak volt darabja 200 Huf.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
kavicssli #13455 üzenetére
Nem, baj jó proci az, ha nem renderelsz akkor elég is ha meghúzod. A nem osztott 12V-os ág, azért jó, mert erősebb a 12V-ág mintha meg lenne osztva (röviden, tömören) ezért sokat fogyasztó vga/cpu esetén jól jön.
Chifi tápok jók, de kicsit hangosak (ezt mind Chifi tulaj írom). Akkor már inkább FSP-t nézzél, az halkabb sokkal vagy a Corsair VX450 (sztem az a legjobb elérhetőárú táp.)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Kornel213 #13345 üzenetére
Rakd újra a DX-et, lehetőleg a legfrissebbet. .NET Framework fent van? Abból is a legújabbat szedd le.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
laci666 #13312 üzenetére
8800GT pl nem DX10-es? DX10.1-et az AMD-n kívül senki sem nyomatja kb ha jól tudom. NV túl nagy falat, amíg ők nem nyomatják nem sok játék fogja kihasználni.
Amit szabad jupiternek...
Ettől függetlenül egyet értek, hogy 2900PRO/XT bőven elégséges telejsítményű és sokáig az is lesz. Csak ne fogyasztana/melegedne ennyire...Én sem adtam volna el, ha nem esett volna ekkorát az ára (meg egyáltalán nincs is kereslet rá).
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
X Factor #13310 üzenetére
Sajnos nagyon rossz hírét keltették ennak a remek kártyának.
Pedig sztem nem rossz, sőtt! X1900 XT 512 után ez volt a legjobban kedvelt Radeonom (az is csak azért volt jobb, mert AC X2 hűtés volt rajta).
Én is cseréltem HD2900 PRO 256bit + 965P DS4 = bontatlan Inno3D 8800GT 512 + 4k ért vettem rá AC S1-et. Így halk, hűs és erős mint állat. Bővebben
-
Qru
MODERÁTOR
AC S1-hez pl van jó széles VRM borda, esetleg ha olyat tudsz vkitől szerválni. (nV karikra nem kell az a borda illetve másmilyen van/kell, kisebb. Rgo nV tulajokat környékezz meg.
)
Heatpipe lenne a legjobb, talán vmi kiszuperált lapról le lehetne szedni... Esetleg a régi Zaman ZM80DHP, vagy Aerocool Video Magic VM-101-et használtan kapsz 1k-ért (3 éve volt újjonan 3,7k) arról is le tudod szedni a heatpipit.
Huh de krejatív vok ma délután... Hiába, melózok (elvileg).
mod: Zalman jobb lenne, mert ahhoz külön van a heatpipe, nem pedig a bordára ráforrasztva. Azzal nem kéne bajlódni annyit.
mod2:
Heatpipe: igen, általában víz (vagy egyéb folyadék) van a csövön belül. Egy nagyon hasznos olvasmány róla.
Illetve a hőcső kocskásított változata: Link
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
leviske #13239 üzenetére
Az, ok hogy drágábban akarják adni, több profit kell tiszta sor. De akkor minek csökkentették ennyire le az árát a 8800GTS 512-nek?
Nyilván drágább a 9800GTX, mert azért mégis csak valamennyire újra kellett tervezni, meg újításként adhatják drágábban (mint a DDR3-nál. olcsóbb a gyártása mégis sokkal drágább és nem is gyorsabb, ha azt nézem a DDR2 800 egálban van az 1333-as DDR3-al teljesítményben).
De 9800GTX nélkül is kihozhatták volna a 9800GX2-t, mert hogy a HD 3870 X2-t akarták lenyomni ugye az tiszta sor. A gond, hogy ezek után szépen kifuttatják a 8800GTS 512-ket aztán vehet a nép drágábban 2%-al gyorsabb karit. Aminek hatására a használt 8800GTS 512 ára sem fog olyan mértékben esni mint várható lett volna (ez mondjuk csak a leendő 8800GTS 512 vevőknek hátrány).mod:
mokus1: Mi is!
Hőfok eredményeket a népnek!
-
Qru
MODERÁTOR
Nem is értem minek adták ki. Kvázi 0 az újíttás és a gyorsulás a 8800GTS 512-höz képest. Sajnálom, hogy anno 8800GTS helyet csak 8800GT tudtam szerválni, de ez is bőven elég egyenlőre és marad is jó darbig, mert 9800GTX-re nem éri meg cserélni.
mod: iletve értem.
Itt van a kutya elásva:
"A Hybrid Power kihasználásához NVIDIA chipsetes alaplapot kell vennünk, márpedig senki sem szereti, ha rákényszerítik valamire: az Intel processzorokhoz a többség Intel chipsetet, az AMD processzorokhoz pedig AMD lapkakészletet vesz, tehát az NVIDIA egy igen érdekes és kockázatos módját választotta a vásárlók magához csalogatásának avagy magához láncolásának."Nos, ha normális chipseteket gyártanának nem kéne ilyen olcsó trükkökhöz folyamodniuk.
-
Qru
MODERÁTOR
A legtöbb kraftot a tápból húzza ki a vga. Ott lesz a gond szvsz. Milyen tápod van? Corsair VX450 elég lenne, az halk is. Esetleg FSP ami még jó 450-500W-osat nézzél ezek bőven elegek hozzá. (Chifi is jó, de azok hangosabbak.)
Esetleg a pci-e overvoltage-nál emelhetsz +0,1V-ot. Nálam anno segített (tudtam, hogy nem az 550W-so Chifim a kevés), de nekem még akkor 965-ös DS4-em volt. EP35-ben már nem jött elő a hiba.
-
Qru
MODERÁTOR
XP-ben is van (nálam legalábbis volt anno). Nem driver függő, a kari magától leveszi az órajelét ha nincs 3D-s terhelés alatt. Nem tudod kikapcsolni, mert a belső bios vezérli a dolgot. Esetleg mod bios-al talán ki lehet kerülni a dolgot...
mod: de ez tuningba nem zavar bele, húzd csak bátran, 2D-ben minidg vissza áll majd de ha 3D-s alkamzás fut akkor az emelt órajelre veszi fel magát. A kari meg köztudottan melegedős fajta...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
mokus1 #13041 üzenetére
Nem éri meg, mert GS lassabb lesz akkor is ha húzod mind a kettőt. 256bit-es PRO is elkeni a száját jól megrántva. GS-nek a belső felépítése gyenge. 96 shader procis, mint a 8800GTS 320/640, az is kevés a jól meghúzott 2900 befogására. Nekem volt 8800GTS 640 és 2900PRO 256bit, és mind kettőt húzva bizony a 2900 jobb volt.
-
Qru
MODERÁTOR
Ammá' igaz. Csak engem speciel zavar, hogy eddig évente kellett vga-t cserélnem, most meg már lassan félévente.
Polír: Csak akkor van értleme ha kitesztelted, hogy nem fsb limitesek a cuccaid, csak túlmelegedenk. Jah, és gar idő letelte után. Sokan nem vesznek polírozott cuccot, gondolom nem kell ecsetelnem miért...
Vízhűtés: Ha foglalat csere lesz akkor viszont blokkot is kell cserélni, ami lassan érik, mert elég régóta van hadrendben a Socket T.
-
Qru
MODERÁTOR
Link No comment. Viszont még mindíg nem tudom miért pörgetik ennyire a vga piacot.
Az új 9800-as széria nem gyorsabb, pontosabban csak az emelt órajel miatt gyorsabb. De hát mi okosak vagyunk és tuningolunk ugye.
(persze az átlag felhasználók nem tuningolnak).
Vandit: Jah, beszámolták a 8800GT-be a 2900-em így váltottam.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
mokus1 #13007 üzenetére
Szerintem nem éri meg PRO-ról XT-re váltani annyival nem gyorsabb (max ha eltudod cserélni XT-re vagy nagyon minimális az árkülönbség és pl nem jól húzható a PRO-d). Akkor már inkább majd a HD 4xxx-es szériából érdemes választani.
Viszont erősebb a PRO (húzva) és az XT mint a 3870-en az tuti.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
mokus1 #12986 üzenetére
Hát lehet 1,1ns-es ramok vannak rajta, akkor 1800-ra vannak hitelesítve... akkor viszont könnyen sok lehet neki már 2000 felett. Tesztelgetni kell. (Az én vga-mon is 1,1ns-es Samsung van, kíváncsi vok meddig bírja. Bár az már másik topic-ba tartozik lévén, hogy átnyergeltem a zöldekhez.)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Joci?? #12772 üzenetére
Nem mindegyiken, nekem Inno3D van azon szar a hűtés de olcsó. Én meg így is-úgy is rátettem volna egy S1-et így legalább olcsón hozzájutottam. GPU hőfokokt sem (még az Asus sem
) mér de azt szoft moddal meg lehet oldani. Most 2D-ben alapon 47-48 fokos a GPU a 20-21 fokoks szobában 100% ventifordulat mellett (nem szabályozható fixen full gázon megy a ventije és a memókat sem hűti a borda, mondom sz@r a gyárihűtése, viszont így S1-el cserélve is 5k-val beljebb vok, mint ha rendeset vettem volna amin az S1-hez képest szar a hűtés). Este LAN party lesz majd akkor megnézem terhelve is hányfokos gyárival.
Összeségében egyenlőre nem érzek nagy előnyt (fogyasztás persze kisebb) a 2900PRO-hoz képest, de összeségében szvsz a 2900PRO is elég most.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Joci?? #12763 üzenetére
Még hűtőcserére vár a dolog, de így alapon hajtva (mind a kettő alapon) nem jön ki a különbség igaz nem új játékokkal játszok. Majd nézek 3DMák eredményt is ha meglesz az S1 rá.
Viszont szokták, mondani, hogy a képminősége jobb az egyiknek mint a másiknak. Szvsz én semmi ilyesmit nem vettem észre. Max hogy a víz szebb a 8800GT-vel de ez is csak a driver hibája volt 2900-emnél.
-
Qru
MODERÁTOR
Meg van a 8800GT. Egy kis jatek vga-nak tunik a 2900 utan..
-
Qru
MODERÁTOR
Asus jó táp, FSP vagy Chifi beles, most hirtelen nem emélkszen melyik de ratyi beles.
mod: djtoomi
Akkor ott vmi gebasz van, az én 2 éves 550W-os Chifim 2900PRO 256bit 780/2000 + light tuningal Q6600 (2,8GHz), 1 HDD + 2 ODD, 3db 12-es ház ventivel simán elszaladgált. 965-ös lapban, ami még többet is eszik mint mai lapok... -
Qru
MODERÁTOR
Elég az a táp szerintem is, főleg, hogy nem négymagos procid van, meg gondolom nincs 5-6db merevlemezed.
Hát... Már 25-30k körül lehet találni 256bites PRO-t. Ha 512-eset megkapod 30k-ért akkor ok, mert 256-os is kb annyira jönne ki. De én 35k-t nem adnék azért a plusz 5%-ért és a jóval több hőért amit termel.
-
Qru
MODERÁTOR
A memória elméleti sávszélessége. Tesztprogik jobbann kihozzák a különbséget, játékok alatt nem jön ki olyan nagy különbség. 512bit-es ráadásul jobban melgszik. Plusz pénzt ne adj 512bites PRO-ért, viszont ha egy árban van akkor érdemes inkább azt venni. Ha már lúd, legyen kövér.
mod: meglőztek.
-
Qru
MODERÁTOR
Hehe, csak most tűnt fel, hogy fekete hűtős a 2900PRO-m.
Látszik, hogy nem plexis házam van, nem látom túl gyakran a cuccaimat.
-
Qru
MODERÁTOR
Az reális, nekem elég nagy és szellős házam van szóval kisebb házban kisebb kereszthuzat esetén érthető miért 56 fokos alapon. Venti azért en fixáld 1000rpm-en vagy profilba mentsd el, nehogy 3d-ben is 1000-en menjen a venti mert kicsit melege lenne a vga-nak.
Anno megtámogattam egy 12-es ventivel a gyári hűtést de 2-3fokokt hozott vele, annyit meg nem ér meg a plusz 1 zajforrás.
-
Qru
MODERÁTOR
Nálam 2d-ben most speciel netezés meg zenét hallgatás, 3 órája megy a gép kb:
Core clock: 506,25MHz
Memory clock: 513,00MHz
Core Temp.: 50,38 C-fok
Ambient temp.: 40,06 C-fok
Fan duty cycle: 31,25%
Fan speed: 2000 és 2003 rpm között ingázik
Voltage regulator: 1,00V
Voltage regulator temp.: 51,00 C-fok
Voltage regulator curren A: 41,13AEz mind Rivatuner 2,08 dobta ki.
mod: jah és nem mod bios sima mezei, a gyári amivel kaptam és gyári, mezei hűtővel.
-
Qru
MODERÁTOR
Nézd meg GPU-z-al is és/vagy a legújabb Rivatuner-el. Az is azt írja, hogy fullon ketyeg? Elvileg nincs állítási lehetőség, mert a vga bios-ában van ez a fícsör, hogy visszaveszi a kraftot 2d-ben. Szóval szoftver nélkül (nincs is ilyen, legalábbs nem hallotam róla, hogy lenne) kéne mennie a dolognak.
-
Qru
MODERÁTOR
Ez a ph!-s topik alapján keres, ugye?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan,Alza Garancia)
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro Max , 128GB ,Kártyafüggetlen , 12 Hó Garancia
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest