- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- A HMD visszalép az USA piacáról
- iPhone topik
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
Aktív témák
-
-
Komplikato
veterán
válasz
Rolcsi20 #2918 üzenetére
Inkább legyen egy gép 5 boltból összeszedve, minthogy a másik véglet történjen, hogy tudnillik azt veszitek meg ami ''éppen van raktáron'', mert azzal szerintem lehet sokkal nagyobat szívni.
HIS-t bevallom sima bolti árlistán én se nagyon láttam, viszont egy GigaByte-ra kíváncsi lennék ... -
Komplikato
veterán
''Ati chipes lapjában az integrát vidkarit nem tudta működésre bírni 7600GT társasággal.''
Ja. Aljas módon a Surround View csak ATI+ATI kombóval megy, bár nem rémlik, hogy integrált GeForce menne egyszerre egy mellérakott ATI kártyával ...
7.8-at én is várom nagyon.
[Szerkesztve] -
Komplikato
veterán
válasz
Komplikato #2903 üzenetére
Persze csak akkor érdemes ha sokkal olcsóbb egy 2600XT-nél.
-
Komplikato
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #2819 üzenetére
Jó volt a cikked, csak sajnáltam, hogy az UVD nem kerül kivesézésre. Mert ugye nem mindegy, hogy ''megbírkózik'' 1080p videóval, vagy lenyomja pl. 10% prociterhelés mellett.
Tudom nem rajtad múlik a szedése, de befért volna a 2/3 oldalas ATI logó helyett, mellé. ;)
Ezt leszámítva gratula, elég pártatlanra és érthetőre sikerült.
[Szerkesztve] -
Komplikato
veterán
válasz
sosperecek18 #2806 üzenetére
Na igen, ez nyálcsorgató. Kérdés mennyibe fog kerülni? Ha jól sejtem még 25%-ot se ver egy GDDR3-as alapverzióra. Ha csak annyival kerülne többe, az nagyon meglepne.
(Bár láttam egy Elsa 8600GT V2-t, ami kishíjján GTS, de nem sokkal drágább ...) -
Komplikato
veterán
válasz
sosperecek18 #2804 üzenetére
Te miről beszélsz? A GDDR4-es alig gyorsabb verziók vannak picit 30K felett, 27K körül kapsz GDDR3-as verziót. Sőt ha szétnézel kevesebbért is. Vagy most a széttuningolt GDDR4 verziókra értetted?
-
Komplikato
veterán
válasz
Sigismund #2799 üzenetére
több gyártónak van full passzív kártyája, persze csak a GDDR3-as verzióból. Ezek hőcsöves/passzív bordás megoldások. Itthon egyenlőre azt hiszem csak MSI EZ sorozatot kapni, de biztos lesz GigaByte SilentPipe, HIS iSillence, Sapphire Ultimate is.
A legtöbb kártyán a Sapphire-hoz hasonló referencia hűtés van.
Aztán ott a híres hírhedt HIS IceQ Turbo széria. Ezeken olyasmi, de sokkal halkabb hűtés van mint az X19xx szérián, meg általában picit tuningolva vannak.
A GDDR4-es kártyákra már erősebb hűtés kell, de ha jól tudom azok se nagyon hangosak. Viszont a GeCube Turbo II és MSI Diamond verziókon olyan batár hűtés van, mint egy HD2900XT-n. Mivel a kártya sokkal kevésbé melegszik, ezek valószinüleg szintén nem hangosak. Persze extra és halk hűtésért elkérnek plusz zsetont rendesen. -
Komplikato
veterán
Akihabarán (aka AKIBA) lehet kapni HD2600Pro 256MB AGP kártyát. A dolog szépséghibája, hogy természetesen DDR2-es 600/800-as órajelekkel. Az ára valamivel 17.000 jen alatt vagyon. - [link]
-
Komplikato
veterán
válasz
kill_bill1 #2767 üzenetére
Én vagyok hülye, vagy ez kishíjján GDDR4 árban van?
-
Komplikato
veterán
-
Komplikato
veterán
válasz
attiLANte #2740 üzenetére
Nincs sok bizodalmam az XpertVision aka Palit gyártóban, de a cikkből egyértelműen kiderül, hogy pl. a DVI-HDMI átalakítót is kisporólják a csomagolásból. A furi hűtő, az ''érdekes gyártó'' és ez a tény nem áll arányban a hatalmas sebességnövekedéssel. Én nem szeressem a Sapphire-t sem, de inkább abból egy sima (nem Lite!), mint ez ... vagy nézek HIS-t.
-
Komplikato
veterán
válasz
AMD Power #2645 üzenetére
Amúgy meg inkább veszek nem Lite-ot, de azt meg nem nagyon kapni.
Magyarhonban szokás megvenni MSI-ből is az 1500Ft-al olcsóbb Lite verziót, mert igaz ahoz nem jár 10.000Ft-niy szoftver, meg néha plusz csatik, de milyen marha olcsó. Itthoni vásárlási mentalitástól néha a falramászok mint eladó. -
Komplikato
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #2462 üzenetére
Volt rá ígéret, hogy lesz ilyen driverből megoldva. Viszont erős a gyanum, hogy eme ''nemes'' terv áldozatául esett egy megállapodásnak, ami végett az új P35/X38 chipset Crossfire-es lett.
-
Komplikato
veterán
válasz
CPT.Pirk #2260 üzenetére
Nem tudom más tévéknél miként van, bár gyanítom ugyan úgy, de tesom Samu tévéjén (26 vagy 27''?) 1360x768-ra lehet beállítani, de nem vészes. Vagy 1280-ra, de akkor ugye meg nem natív, bár annyira nem látszik. (És ez ment egy ezer éves GF2MX-el, és egy R9550-el is jól)
Igaz másodlagos megjelenítő, ha elsődleges, akkor lehet kell hozzá driver, esetleg csinálni kell progival? -
Komplikato
veterán
válasz
motocoder #2229 üzenetére
Már megint elöjöttek ezek a dolgok a ''sugárzásról''? Nem tudom, de szvsz a TFT-nek is van elektromos szmogja rendesen, a CRT sugárzásának meg nagy része ugye hátrafelé, esetleg oldalirányba szórodik, nem?
Bundás - Ha sokáig nézel valamit közelről (és nem olyan szerencsések a génjeid, hogy ne hasson a szervezetedre), akkor tök mindegy, hogy CRT, TFT, fehér papír vagy egy varrótű, romlani fog a szemed, ha enm pihenteted sűrűn. Ez a közelnézés átka. Aláírom, hogy a képfrissítés miatt a TFT nem fárasztja a szemidegeket annyira mint a CRT (bár ezt sok usernek sikerül azzal hazavágnia, hogy túl erős fény/kontraszt beállítást használ vagy sötétben használja a monitort, mert akkor még rosszabb is lehet), de nem tetszik, hogy azt hazudják az embereknek, hogy TFT-től nem romolhat a szemük. Egyszerüen nem igaz.
[Szerkesztve] -
-
Komplikato
veterán
Én itt tűkön ülve várom az infókat, erre leül a topik teljesen?
-
Komplikato
veterán
válasz
Armando_19 #1696 üzenetére
Engem most csak az érdekel, hogy ...
- Érdemes e az X165XT-met lecserélni GDDR3-as 2600XT-re (a GDDR4 szerintem egy lukas kétfillérest sem ér), nem csak játék szemppontjából!
- Érdemes e passzívat választani, vagy elég halk hozzá egy aktív is? -
Komplikato
veterán
válasz
GuMipOkE #1694 üzenetére
Passz. Itt a PH-n többen árulnak 33-35K végösszegért 1950Pro-t, picivel többért már 512-es AGP is van. 29K körül láttam Palit 1950GT-t. 45K-ért meg X1950XT-t. Nem is egy embernél. Persze ezek megrendelére, ha azonnalra kell raktárról, és/vagy ''igazi'' boltból kell, akkor körül kell nézni.
Ha még is felment az áruk, akkor az azért van, mert az új középkategóória NEM übereli őket, a felső kategória meg 2-3x annyiba fáj. -
Komplikato
veterán
Hát izé, most néztem az Anandtech oldalán a full DX10 tesztet (összes VGA vs összes ''DX10'' stuff) és azt mondo én elsírnám magamat, ha a 90-150.000Ft-os VGA-n (HD2900XT, 8800GTX és Ultra) 1280-ban élsimítás nélkül nyomna 20-30FPS-t.
Lehet a VGA cserével nem egy hanem két generációt kéne várnom? -
Komplikato
veterán
Ehhez kéne egy értelmes DX10 progi amivel tesztelni lehet(ne), itt léphetne képbe a Crysis demo ... de mostanában nagy divat mindenre azt mondani, hogy nem lesz demo, vagy csak megjelenés után.
Ha jól tudom a Bioshockból se lesz, az már ilyen félig Dx10-es UE3 motort használ pedig. -
Komplikato
veterán
válasz
Armando_19 #1397 üzenetére
Nem hangos a Sapphire? Nálam most passzív van ...
-
Komplikato
veterán
válasz
Armando_19 #1385 üzenetére
Én szeretem az ATI kártyákat, de véleményem szerint ha játékhoz vennéd, akkor se érné meg ha 2600XT lenne. Amnnyiben a HW videógyorsítás miatt cserélnél, ÉS ki is használnád, akkor talán. AZért nézd meg a tsztekben mit várhatsz a kártyától ... mielött beleugrasz a bizniszbe.
-
Komplikato
veterán
Nem kamu, hanem a vásárló tudatos megtévesztése ''törvényes'' eszközökkel. A 2x128 bit az 256, de ugye mind tudjuk, hogy SOKKAL lasabb mint ha 256 bit lenne ténylegesen. Én csak azt nem értem, hogy ha a GDDR4-es XT-hez úgy is másik nyák kellett, akkor miért nem valami 256 bites GPU alá csinálták meg?
-
Komplikato
veterán
Akkor miért 3GHz meg fölé húzott négymagosokkal tesztelnek a T. HW oldalak?
Persze a Dx10 előnyei kötegelt feldolgozásnál jönnének ki, de az eddigi ''DX10'' cuccok meg csak átbuherált DX10 kódok, max. a részletesebb HDR és árnyékefektekkel ... ellenben kötegelést tuti hanyagoltá, mert ennyire nem lehetnének lassúak DX10 alatt, hanem éppen fordítva.
Remélhetőleg a Crysis és késöbbi motorok kihasználják a kötegelt feldolgozás előnyeit, és akkor nem lesz ennyire szomorú a DX10 gamerek sorsa. (Bár első generációs NEM csúcs kártyával akkor se fogunk sokra menni szerintem.) -
Komplikato
veterán
Most nézem a TechpowerUp tesztben ... a Stalkert megint élsimítással mérték. Most akkor még sem szoftveres benne az élsimítás???
Az viszont vicces, hogy a TPU oldal szerint mennyit fogyaszt a gép a kártyával és az OCW szerint mennyit. Hát szvsz halál nem mindegy, hogy alig fogyaszt többet a 7300GT-nél vagy 2x annyit zabál. -
Komplikato
veterán
A többség úgy is csak akkor cserél, ha látványosan gyorsabb, mint előző VGA-juk. Pl. egy X1300/X1600/1650pro tulajnak tán érdemes lehet. Én akkor cserélnél ha NEM lasabb a jelenlegi kártyánál, és plusz 10K-ból megúsznám. És mindezt csak azért, hogy menjen DX10-ben a Hellgate.
(Tudom elmebeteg vagyok)
Na meg nem utolsó sorban a H264 videól miatt, pár hete azt gondoltam engem nem érint, de pöttyet jobb minőség, mint a DivX.
Viszont így még sokat kell rá aludnom. (Amúgy remélem az elírás, hogy DVI-D van rajta az OCW szerint, azért csak DVI-I lesz az.)
-
Komplikato
veterán
Új driverrel olyan sokat nem lehet segíteni azon, hogy gyenge a fillratje a kártyának. Meg kell még várni a ''hivatalos'' és részletesebb teszteket. Minden esetre az OCW teszt alapján a kártya ''hideg'', marha jó videólejátszás gyorsításban, és pöttyet jobb a vele egy árban lévő 8600GT-nél. De mondjuk éppen azoknak nem éri meg cserélni rá, akiknek 8600GT-re sem.
-
Komplikato
veterán
[link]
Fenti hír Fudzill oldalán van és remélem csak kamu, mert különben nagyobb kavarás lesz órajel ügyekben, mint az X1600 ügyben volt anno. -
Komplikato
veterán
Hmmm, az E6700-es proci miért ment 1.6Ghz-en???
Nem akarták, hogy a CPU megdobja a pontszámot 3D mark 06-ban??? -
Komplikato
veterán
Ez is informativ, még felbontás sincs odaírva, ennyi erővel lehetne pl. 1680x1050 vagy 1600x1200 is.
De én is csak akkor váltanék erre az X1650XT-ről, ha max. 10K különbségből megúsznám, és tutira nem lasabb. (Nem a DX10 miatt érdekelne, hanem az UVD miatt!)
Amúgy elég jól néz ki a HIS ICeQ verziója ... az AGP-s is. ;) -
Komplikato
veterán
válasz
Armando_19 #792 üzenetére
Nagykerből van ám elég sok, meg ugye nem biztos, hogy magyar nagykerből hozzák ám
-
Komplikato
veterán
Az egy hosszú story.
Saját cégnél rendeltem Asus X1650XT-t még november körül, aztán nem jött meg januárig se, akkor rendelve lett HIS ICeQ ... az helyett (!!!) jött február végén egy iSillence. Most azzal tolom otthon.
Most filozom egy HD2600XT-n, de lehet csak a DDr3 férne bele a költségeimbe. -
Komplikato
veterán
válasz
MZsoltee #668 üzenetére
Ez elég rossz hasonlat, az X1950 pro bőven 55K fölött indult, az X1950XT meg 90K körülről.
Az egy másik kérdés, hogy avulás és marketing okokból elöbbi 40K körül, utóbbi 50K körüli ártól nagyon jó vétel.
Van egy gyanúm, hogy HD2000-ből is majd a 2650Xt és 2950Pro/XL lesz a nyerő. -
Komplikato
veterán
válasz
Zé_Mester #561 üzenetére
Egyre több embernek van TFT monitorja, és általában nem natív felbontásban elég ronda a képük, natív felbontások meg egyre többször (főleg wide esetén) 1440x900, 1680x1050, ha meg valaki direkt nagyfelbontásút vesz, akkor meg 1920-től 2520-ig van. Persze utóbbi az ritka, de amiket elötte írtam nem.
Másrsézt nekem is jobban bejön egy 1280-as felbontás élsimítva, mint nagyfelbontás annélkül, de mindkettőhöz hasonló lóerő kell VGA-ból ugye. -
Komplikato
veterán
válasz
VaniliásRönk #493 üzenetére
Jó, de azért rámondani szimplán, hogy szahar?
Kötegelt feldolgozásban tényleg gyenge, max. akkor lehetne jobb, ha köv. editionban mindent meg négyszereznének, aminek elég kicsi az esélye. Ellenben ha nem használják ki a játékok az ATI ilyen képességeit, akkor az ATI userek kenhetik a hajukra.
A Transmeta proci is ment a levesbe, hiába volt nagyon szuper. -
Komplikato
veterán
válasz
Bundás22 #391 üzenetére
''cod2nek sztem nincs brutálisan magas gépigénye''
Hát nem tudom, de valaki írta, hogy 7900GTX-en sok helyen leesett neki 20FP körülire 1024-ben, pedig ha jól emlékszem a proci se volt gyenge éppen alatta.
Az más kérdés, hogy DX7-re butítva atomrondán tényleg mindenen elmegy, de akkor is benne van a top 10-ben a leggagyibban optimalizált játékok között. -
Komplikato
veterán
válasz
Zé_Mester #316 üzenetére
Na mert én meg sokat tudok angolul!
Annyi a alényeg, hogy az OEM piac 60%-át elmarta az ATI hirtelen az RV610/RV630 kártyákkal, mert ...
- Marha jó benne az UVD
- Keveset fogyasztanak, kkevésbé melegszenek
A hír rövid lényege, hogy ATI nem fog éhenhalni (finoman szólva), amit eladtak OEM-be cuccot, annak felét nem fogják produkálni a sima dobozos terrmékeknél. -
Komplikato
veterán
''A few DAAMIT partners are getting confident that ATI has a fighting chance. They learned that ATI won more then 60 percent of OEM deals versus nVIDIA.
ATI RV610 is 65 nanometre and only 80 square mm while its competitor G86 is 120+ in die size and it draws more power.
ATI has won on the price-performance ratio, because of the fact that it's cheaper for them to make a product and that is what OEMs are all about. The big OEMs loves the power consumpion of RV630 below 25W per card.''
Hát ha ez igaz és nem a szokás Fudzilla kama, akkor valószinüleg az AMD/ATI VGA részleget nem kell félteni a becsödöléstől. -
Komplikato
veterán
Sapphire HD2600XT 256MB GDDR3(!) AGP kártya ... - [link]
-
Komplikato
veterán
válasz
Bundás22 #241 üzenetére
''megsúgom a legtöbb játék az nvidiát támogatja ''
Pfff. Mert van az elején Nvidia logó? Számít? X1900 szérián is egy halom ilyen game jobban ment ... Kevés olyan játék van ami tényleg, de pl. a Stalkert direkt GF-ra optimalizálták. Most ha egy játékfejlesztő el akarja veszteni egy kis zsebpénzért a potenciális vevőket, tegye.
[Szerkesztve] -
Komplikato
veterán
Jaja, ez is drága lesz, mint az X1650XT Gemini ... a négy megjelenítő meg nem sok embert fog érdkelni, ilyen áron pláne.
Az ''egyik GPU meg fizikát számol'' dolog meg érdekesen hangzik, de ígérgetésen kívűl ezügyben se NVidia, se ATI oldalán nem láttunk semmit techdemókon kívűl.
Rocket, kellett neked viccelődni, a GigaByte standon tényleg van HD2400XT GDDR3 memóriával, természetesen 64 bites ...
[Szerkesztve] -
Komplikato
veterán
válasz
Komplikato #177 üzenetére
LOl. Driver build 8.381
-
Komplikato
veterán
PCPOP videoteszt, HD2400/2600 és GF8400/8600 témában: - [link]
Igen, ez kínai oldal, de van pár diagramm is. Ja és szigoruan HW videogyorsításról van szó.
Aktív témák
Hirdetés
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Opel topik
- Synology NAS
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Nintendo Switch 2
- Építő/felújító topik
- Milyen házat vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- Eladó Powercolor 5700XT Red Devil Dobozában
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest