Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Yettel topik
- T mint tavasz: képeken a közelgő Xiaomi 17T
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
KilgoreTrout
senior tag
Annyi a különbség, hogy a tudományos kísérlet minden esetben megismételhető, és ugyanazt az eredményt nyújtja, valamint a tudomány által megvizsgált elméletek működnek a gyakorlatban, ennek millió példáját láthatjuk.
Ezzel szemben az intuitív/ezoterikus felfogás elméleteit nem lehet objektíven vizsgálni, eredménye általában nem reprodukálható és csak elenyésző esetben működik. Ellenőrzött körülmények között valahogy sosem működik rendesen a telepátia, a kanálhajlítás vagy a halottakkal való beszélgetés. (Ráadásul sok "természetfeletti képességgel rendelkező" ember egyszerűen leleplezhető/leleplezett csaló, akik a túl naiv/kevésbé szkeptikus/könnyen befolyásolható/lelkileg sérült emberek hiszékenységéből lesznek igen-igen gazdagok, ami szintén rontja a paratudományok(?) hitelét.)Szerintem ezért erősebb a tudomány "teóriája".
Nem tudom egyébként mennyire vagy jártas a pszichológiában, de az általad leírt dolgokra ők tudnak logikus magyarázatot adni. Az emberi elme felépítése folytán hajlamos hinni ezekben.
Egy időben sokat utaztam jegy nélkül, és csomószor "megéreztem", hogy most jönnek majd ellenőrök, és nagyon büszke voltam magamra, hogy milyen jók a megérzéseim. Aztán elkezdtem tudatosan megfigyelni, hogy mikor lesz ilyen megérzésem, és rá kellett döbbennem, hogy ha mondjuk már két hete nem találkoztam egyel se, akkor automatikusan úgy szállok fel a buszra, hogy "na most biztos jönnek majd", aztán ha nem jöttek, akkor örültem és elfelejtettem az egészet. Ha meg jöttek, akkor jól elraktároztam magamban, hogy micsoda jóstehetség vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- Bluetooth hangszórók
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Genius SW 5.1 Home Theater
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Futás, futópályák
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- További aktív témák...