Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Riccsiz_h

aktív tag

válasz Riccsiz_h #28730 üzenetére

sziasztok !

Ismét egy Asus K501-esel kapcsolatban írnék, előző hozzászólásomban írtam róla hogy 3 hét szervízben volt 0 percesen egy hibás touch pad miatt. Most olyan probléma jelenik meg hogy egyszerűen lefagy a gép, és hangos zúgás jön a hangszorón/fejhallgatón keresztül, nem mozdul semmi és addig ez nem is változik még ki nem kapcsolom a masinát a főkapcsolónál fogva. Minden driver telepítve, eredeti frissen telepített Windows 10 Pro naprakészen és semmi extra program nincs telepítve (csak olyanok alap dolgok amik az előző 10 éves gépen is fent voltak és futottak). Már 3-4x ez előfordult a közelmúltban teljesen véletlen szerű alkalmakkor, volt hogy játék közben (terhelés alatt), volt hogy böngészés közben.

Van valakinek bármiféle ötlete merre keresgéljek a hibákkal ? Van valami rosszabb fajta gyári driver amit mellőzni kéne ? Vagy valami más lehet ? Előre is köszönök bármi tanácsot/ötletet :R

• Riccsiz_h

aktív tag

Hát eddig nagy csalódás az Asus K501 (i5 6.gen + 950M). Megvettük a Computer Imperiumnál, ott boltban a srác végig nyomkodta, megnézte hogy bekapcsole-e stb. Sajnos én csak egy fél pillantást tudtam rá vetni, aztán elcsomagolták. Hazavittük 4-5 napig becsomagolva pihent, nem volt idő foglalkozni vele. Majd az első 3 perc használat után ért a meglepetés, a touch pad folyamatosan bezuhan (kb szétesik), nem is veszi a gombnyomásokat. (Olvasgattam hogy ez gyakori Asus probléma)

Hát akkor nincs más hívom ay Asus szervízt hogy egy teljesen új gépnek ilyen hibája van, azt mondták be kell vinnem. Ott közölték cserélni kell az alkatrészt. Na most tegnap volt 3(!) hete hogy nálunk gép mert nem készültek el a javítással.

Remélem ha egyszer megkapom a gépet a teljesítménye kárpótoln majd, mert azért 180k-ért egy 0 perces gép több mint 3 hetet pihen a szervízben valahogy nem az igazi.

Remélem másnak több szerencséje lesz

• Riccsiz_h

aktív tag

sziasztok !

Asus X550JX-XX292D-re "varázsolható" Windows 7 úgy hogy a laptop minden funkciója működik vagy ne is próbálkozzak ? :R

• Riccsiz_h

aktív tag

válasz nemzavarsz #19715 üzenetére

Igazán nagyon köszönöm, működött minden :R

legalább ma is tanultam valamit

• Riccsiz_h

aktív tag

sziasztok !

Problémám lenne egy frissen vásárolt ASUS X55VD laptoppal

Eredetileg egy mivel kirakati darab volt egy félig szlovák Windows 8.0 volt rajta (eredetileg én rendszer nélkül kértem de csak ilyen volt), de úgyis Windows 7 -et szerettem volna rátenni mondom mindegy, jó volt ez is.

Na most sehogyan sem tudtam hozzáférni a laptop BOOT menüjéhez, vagy a BIOS-szához, próbáltam mindent: DEL, F2, F8, F12, F10 - de nem sikerült (a hivatalos kézikönyvben az F2 szerepel) - persze közben bent volt a Windows 7 telepítő CD a laptopban, de mindig a Win 8 rendszert töltötte be (pendriveról is próbálkoztam - Rufusszal csináltam telepítő pendriveot)

Szóval nem tudtam beállítani hogy mi legyen az elsődleges bootlási eszköz, és sem a CD-re sem a pendrivera nem reagált (pedig megnéztem sajátgépben, látja mi van a CD)

Ezt megelégelve fogtam és Particion Toollal leformáztam a merevlemezt (ki is írta hogy valszeg az újraindítás után nem fogom tudni használni a rendszer, de persze ezt tudtam ezért csináltam) így azt vártam mikor legközelebb bekapcsolom, rákérdez hogy akkor "kedves uram miről óhajt BOOT-olni, mert nem találok rendszert ?"

Na... de nem így történt, a BIOS nyílik meg ahol szinte alig lehet hozzáférni valamihez, "Boot" menüpont alatt a "Boot Option Priorities" és a "Driver Option Priorities" szürkén van és nem tudok rá léptetni ... Ha kilépek a BIOSból akkor pedig újraindul a gép és újra bejön a BIOS (látja a HDD-t és a CD olvasót is BIOSból)

Ekkor is hiába van bent a DVD vagy a pendrive amiről települne a rendszer, nem történik semmi csak a BIOS jön be

Igazából nem tudok most mit kezdeni, nem az első laptop amire rendszert tennék és már elég sok mindennel találkoztam de ilyennel nem

Ha esetleg bárkinek bármi ötlete van nagyon megköszönöm :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés