- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Riccsiz_h
aktív tag
válasz
Riccsiz_h #28730 üzenetére
sziasztok !
Ismét egy Asus K501-esel kapcsolatban írnék, előző hozzászólásomban írtam róla hogy 3 hét szervízben volt 0 percesen egy hibás touch pad miatt. Most olyan probléma jelenik meg hogy egyszerűen lefagy a gép, és hangos zúgás jön a hangszorón/fejhallgatón keresztül, nem mozdul semmi és addig ez nem is változik még ki nem kapcsolom a masinát a főkapcsolónál fogva. Minden driver telepítve, eredeti frissen telepített Windows 10 Pro naprakészen és semmi extra program nincs telepítve (csak olyanok alap dolgok amik az előző 10 éves gépen is fent voltak és futottak). Már 3-4x ez előfordult a közelmúltban teljesen véletlen szerű alkalmakkor, volt hogy játék közben (terhelés alatt), volt hogy böngészés közben.
Van valakinek bármiféle ötlete merre keresgéljek a hibákkal ? Van valami rosszabb fajta gyári driver amit mellőzni kéne ? Vagy valami más lehet ? Előre is köszönök bármi tanácsot/ötletet
-
Riccsiz_h
aktív tag
Hát eddig nagy csalódás az Asus K501 (i5 6.gen + 950M). Megvettük a Computer Imperiumnál, ott boltban a srác végig nyomkodta, megnézte hogy bekapcsole-e stb. Sajnos én csak egy fél pillantást tudtam rá vetni, aztán elcsomagolták. Hazavittük 4-5 napig becsomagolva pihent, nem volt idő foglalkozni vele. Majd az első 3 perc használat után ért a meglepetés, a touch pad folyamatosan bezuhan (kb szétesik), nem is veszi a gombnyomásokat. (Olvasgattam hogy ez gyakori Asus probléma)
Hát akkor nincs más hívom ay Asus szervízt hogy egy teljesen új gépnek ilyen hibája van, azt mondták be kell vinnem. Ott közölték cserélni kell az alkatrészt. Na most tegnap volt 3(!) hete hogy nálunk gép mert nem készültek el a javítással.
Remélem ha egyszer megkapom a gépet a teljesítménye kárpótoln majd, mert azért 180k-ért egy 0 perces gép több mint 3 hetet pihen a szervízben valahogy nem az igazi.
Remélem másnak több szerencséje lesz
-
Riccsiz_h
aktív tag
sziasztok !
Asus X550JX-XX292D-re "varázsolható" Windows 7 úgy hogy a laptop minden funkciója működik vagy ne is próbálkozzak ?
-
Riccsiz_h
aktív tag
válasz
nemzavarsz #19715 üzenetére
Igazán nagyon köszönöm, működött minden
legalább ma is tanultam valamit
-
Riccsiz_h
aktív tag
sziasztok !
Problémám lenne egy frissen vásárolt ASUS X55VD laptoppal
Eredetileg egy mivel kirakati darab volt egy félig szlovák Windows 8.0 volt rajta (eredetileg én rendszer nélkül kértem de csak ilyen volt), de úgyis Windows 7 -et szerettem volna rátenni mondom mindegy, jó volt ez is.
Na most sehogyan sem tudtam hozzáférni a laptop BOOT menüjéhez, vagy a BIOS-szához, próbáltam mindent: DEL, F2, F8, F12, F10 - de nem sikerült (a hivatalos kézikönyvben az F2 szerepel) - persze közben bent volt a Windows 7 telepítő CD a laptopban, de mindig a Win 8 rendszert töltötte be (pendriveról is próbálkoztam - Rufusszal csináltam telepítő pendriveot)
Szóval nem tudtam beállítani hogy mi legyen az elsődleges bootlási eszköz, és sem a CD-re sem a pendrivera nem reagált (pedig megnéztem sajátgépben, látja mi van a CD)
Ezt megelégelve fogtam és Particion Toollal leformáztam a merevlemezt (ki is írta hogy valszeg az újraindítás után nem fogom tudni használni a rendszer, de persze ezt tudtam ezért csináltam) így azt vártam mikor legközelebb bekapcsolom, rákérdez hogy akkor "kedves uram miről óhajt BOOT-olni, mert nem találok rendszert ?"
Na... de nem így történt, a BIOS nyílik meg ahol szinte alig lehet hozzáférni valamihez, "Boot" menüpont alatt a "Boot Option Priorities" és a "Driver Option Priorities" szürkén van és nem tudok rá léptetni ... Ha kilépek a BIOSból akkor pedig újraindul a gép és újra bejön a BIOS (látja a HDD-t és a CD olvasót is BIOSból)
Ekkor is hiába van bent a DVD vagy a pendrive amiről települne a rendszer, nem történik semmi csak a BIOS jön be
Igazából nem tudok most mit kezdeni, nem az első laptop amire rendszert tennék és már elég sok mindennel találkoztam de ilyennel nem
Ha esetleg bárkinek bármi ötlete van nagyon megköszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Milyen TV-t vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Végleges a HDMI 2.2-es verziója
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Újszerű Anker 778 12 in 1 Thunderbolt 4 Docking station dokkoló (Windows, MAC OS)
- Asus TUF Gaming A15 FA506 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 -3 év gari
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged