- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
KubanitoS
veterán
Szerintem nincs komoly probléma a Win 8-cal sem, nyugodtan használd azt, ha nincs más. Ha win 7-et nem támogatja a gép, akkor ott lehetnek működésbeli problémák a mókolt, valahonnan letöltött driverekkel.
Tudtommal a Windows 10 ingyenes frissítés lejárt már, de nyugodtan próbáld ki. Rakj fel egy win 10-et (innen lehet letölteni) és próbáld meg aktiválni a Win 8-as CD kulccsal. Ha nem megy még mindig tudsz venni Ebayen nem nagy összegért legális, leselejtezett gépekről származó win 10 kulcsot, csak ugye matricát nem fogsz kapni.
Amúgy ha van a géphez legális win 8, akkor minek erőlteted a 7-et? Semmi értelme...
-
KubanitoS
veterán
Jól tetted, hogy kérdeztél vásárlás előtt. Itt van pl egy "hibája". Remélem nem sértek meg senkit, de ennek a gépnek az anyagminősége erősen ipari hulladék.
A másik probléma a proci. A gép nem fogja tudni lehűteni. Az órajelcsökkentés (throttling) folyamatosan jelen lesz, de még így is tojást lehet majd sütni a gépen. Laptopba csak akkor válassz i7-es procit, ha meggyőződtél róla, hogy a kinézett modell megfelelően tudja-e lehűteni.
A helyedben én egy G551-et, vagy Dell 7559-et vennék. Ezek minőségi, fémházas gépek, a proci játékokra elég és a hűtéssel sincs probléma. A Dellnek jobb a hűtése egyébként és biztosan IPS kijelzős. A G551-re IPS kijelző témában rá kell kérdezni, mert TN panellal is szállítják.
-
KubanitoS
veterán
-
KubanitoS
veterán
válasz
freeking #27798 üzenetére
Nagyon meg vagyok elégedve a géppel eddig. Nem is igazán tudtam mi az az IPS kijelző, csak gépvásárlás előtt alaposan körbejártam a témát. Ekkor okosítottak ki, hogy érdemes IPS kijelzős gépet vásárolni. A vásárlás óta nem sok kedvem van az amúgy jóval erősebb asztali TN monitoros gépemhez ülni.
Hihetetlen kontrasztosak a képek, tényleg megdöbbentő a különbség (első IPS panel, amit közelről látok, de többet másfajta monitorom nem lesz, az tuti).
Amúgy erős multimédiás - light gamer gépet kerestem. Itt került képbe a proci kérdése is. Röviden és tömören: a gép nem alkalmas arra, hogy hosszú távon komoly terhelés alatt (pl játék) normálisan le tudjon hűteni egy i7-es processzort. A túlzott hő hatására a gép visszaveszi a proci / videokártya órajelét, hogy ne érje károsodás. Ez nyilván teljesítménycsökkenéssel jár. Ezt nevezik throttlingnak és ez az, amivel alig foglalkozik valaki gépvásárlás előtt. Nem csak a gép alkatrészeit kell nézni, hanem a hűtést is. Mindenesetre az N551 esetében a fenti i5-ös procival nem igazán áll fenn ennek a lehetősége, egy i7-essel azonban lehetnek gondok, ezért nem is ajánlanám i7-es procival a gépet.
Ez egy kifejezetten minőségi gép, minőségi anyagokból. Teljesen fém az egész, az összeszerelési minőség kiváló. A hangminőség is ég és föld a régebbi "egyszerűbb" laptopomhoz képest. Összességében a gépen nagyon érződik, hogy felső-középkategóriás modellnek készítették.
A memória valóban kevés manapság, én most rendeltem hozzá + 8-at. Ilyen kell bele, ha érdekel (a szervermemória dolog ne zavarjon meg).
SSD szintén rendelés alatt áll, ezt a mostani amúgy lassúcska winchester helyére kell berakni. Magát a winchestert pedig egy HDD caddy-be rakva a DVD-író helyére tudod rakni.
Ami tény, az N552 komolyabb, négymagos procival szerelt i5-tel van szerelve (6300hq), az N551-be csak kétmagos 4200H került. De ugye csak az utóbbi IPS paneles...
Akksiról nem tudok nyilatkozni, három napja van nálam a gép, azóta csak hálózatról ment. Win10 gond nélkül felment, driverek is vannak.
-
KubanitoS
veterán
válasz
freeking #27796 üzenetére
Az N551J jelzésű gépek mind IPS kijelzővel rendelkeznek. A VW jelű TN paneles. Innen szemezgess. Nekem konkrétan ez a gépem van és megerősíthetem, hogy IPS paneles.
Az N552 széria tudtommal mind TN paneles, emiatt nem is annyira ajánlott.
-
KubanitoS
veterán
válasz
KubanitoS #27754 üzenetére
Most érkezett meg a gép és ezt látom CPU-Z szerint:
Egy modul van, mondjuk azt a 800 MHz-et nem értem, hogy miért annyi. Nem 1600-nak kellene lennie? Na mindegy, ehhez szeretnék egy 8 gigás modult vásárolni. Ezek közül melyik lenne megfelelő a gépbe?
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
ASUS N551-es laposba bővíteném a memóriát. Pontosan milyen típus való bele? Ezek jók lennének?
Illetve a jelenlegi 4 gigához, ha hozzápakolnék egy 8 gigás modult, akkor elméletileg menne a 12 giga együtt?
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Kinéztem magamnak egy ASUS K501-est.
Maga az árkategória szimpatikus számomra, úgy érzem ez a gép maradékul teljesítené az elvárásaimat. A procira szeretnék rákérdezni azért. Nagyjából + 30-40 ezer forintért tudnék i5-6200u-s procival szerelt ugyanilyen K501-es gépet vásárolni.
Véleményetek szerint van ekkora különbség a két proci között? Nyilván jobban hangzik az a plusz párszáz MHz és a turboboost, de a gyakorlatban van ennek jelentősége vajon? Szerintem ennek a kis i3-asnak is elégnek kellene lennie kihajtania azt a 950m-es kártyát. Talán a hőtermelése is kedvezőbb lenne.
Alapvetően egyetemi koleszos gép lenne, főleg netezésre, szövegszerkesztésre stb..., de jó lenne, ha nem ijedne meg, ha egy-két játék is előkerülne. Persze nem a legújabb játékok és nem max grafikán.Elsősorban a Diablo 3 érdekelne, bízom benne, hogy ez a konfig elég lenne hozzá, de gondoltam inkább kérdezek előbb, mint vásárolok.
Előre is köszönöm!
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Erős multimédiás gépet szeretnék venni, ami nem ijedne meg egy kis játéktól sem, ha arról van szó.
Két gépet találtam, melyiket érné meg jobban megvenni?
Ha lenne valami más javaslatotok ebben az árkategóriában azt is szívesen meghallgatom!
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen notebookot vegyek?
- The First Berserker: Khazan
- OLED TV topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen alaplapot vegyek?
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Androidos tablet topic
- További aktív témák...
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- OHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 16/512 FHD IPS Iris Xe Magyar
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged