Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• dave0825

őstag

válasz gyapo11 #1059 üzenetére

Igen, annyi áram folyik, kiszámoltam én is. Megmértem kíváncsiságból a tranzisztorokon eső feszültségeket: BC: 0,66V, BE: 0,7V PNP-knél, BC: 0,7V, BE: 0,75V NPN-eknél. A CE mind a kétféle tranzisztornál 0,03, tehát kb. 0V.

A teljes borítást nem tudom ráilleszteni, mert csak próbapanelen rakosgattam össze, a nagyobb gond viszont az, hogy még nincs meg a tükörfólia, ami majd a plexire megy rá. Egyelőre csak a betűmatrica van meg. A fólia és a matrica után még lesz egy valamilyen papírréteg, ami áttetsző lesz, tehát a led egyenes fénye helyett kicsit szétterjedtebb kör alak lesz. Ezt egyelőre tudom helyettesíteni a matrica hátulján található papírral, amire gyárilag ugye rá van ragasztva, tegnap azon néztem (mikor gyengébben világított, amikor rendesen mátrixban volt írva a program), de elég gyenge volt, tehát annál lehetne erősebb. Nagyjából éjszakai fénynek felel meg az a fényerő. A jelenlegi erősebb fényerőnél egy kicsivel nagyobb, az már lehetne a nappali.
    Szóval akkor vegyek kisebb ellenállásokat?

(#1060) tvamos: megelőztelek. :) Csak sokáig tartott a válasz, de mikor megmértem, még nem írtál. :)

Új hozzászólás Aktív témák