- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Mindenki Z Fold7-et akar
- One mobilszolgáltatások
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebbe az összefoglalóba kerülnek át azok a kérések amelyekhez nem sikerült időben megfelelő forrásképet találni!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
Sziasztok!
Véletlenül vettem észre, gondoltam szólok, hogy a Star Wars kategóriában Grievous tábornok arcképe helyett Philoktétész (szasanyi avatarja) látható...
-
Piftuka
veterán
válasz
szabonagyur #5997 üzenetére
Hát ez igazán klassz lett!
Végre ismét egy régi, klasszikus (rajz)film karakter!
-
Piftuka
veterán
válasz
pepe091 #5797 üzenetére
Már nem először fordul elő, hogy az ember fáradságos munkával, jóindulattal keres és belinkel ide megfelelő képeket, te pedig élből jól letorkollod, hogy "alkalmatlanok a képek".
Teljesen egyértelmű, hogy a részleteknél nem kell minden tollpihét, és színárnyalatot leképezni kicsiben. Az "avatar gyárosok" úgyis mindig stilizálnak kisebb, vagy nagyobb mértékben. A végeredményben soha nem az a lényeg, hogy hány apró "recét" sikerül az avatarban visszaadni.
Az általam linkelt képek közül talán csak a "2. kép" határeset, és az is csak a kisebb felbontása miatt. (Sajnos nagyobb méretben ezt nem találtam meg.) A "művészi megvalósítás" pedig azért "kakukktojás", mert avatar méretben, akár egy stilizált főnix is lehet (ha nem tudod, hogy fecske). Viszont baromi különleges.
Megnéztem az általad és általam linkelt képeket is kicsiben mielőtt belinkeltem, és éppen annyira látszik stilizáltnak/részletesnek mindegyik, mint amennyire fecskének is.
Sőt, a fecs által megjelölt bal oldali fecske (az általad kikeresett képen) kicsinyítve nem is látszik fecskének, mert a jobb szárnya majdnem egybeolvad a bal farokrészével.
Az általam linkelt képeken kicsinyítve egyértelműen látszik, hogy fecskéről van szó. Aki ért a madarakhoz, tudja. Egyébként szándékosan olyan képet néztem, ahol a begy egy része is látszik, így kicsinyítve a madár feje sem tűnik el.
Sajnálom, hogy topikgazdaként, és "közösségépítőként" elzárkózol a tiédtől eltérő jó ötletektől!
-
Piftuka
veterán
"pepe091 ajánlotta az alábbi lehetőségeket fecskére: [link]
Nem találtam tetszetősebb alternatívát,[..]"Az a "nehéz" a dologban, hogy ha egy fecskéről fotorealisztikus rajzot keresel, akkor a madár testfelépítése miatt, lekicsinyítve jellemzően "csak" a szárnya és a villás farka fog látszani. Ugyanis rendkívül kicsi a feje, a szeme pedig még kisebb.
Ezért kerestem olyat, ami stilisztikus ábrázolás:
Művészi megvalósításEz pedig egy olyan rajz, ami a mozdulat tökéletessége miatt, még kicsinyítve is egyértelművé teszi, hogy fecskéről van szó:
Fekete-fehér fecskeHa pedig olyan fotorealisztikus ábrázolást keresel, ami kicsinyítve is jó lehet, talán ezek jöhetnek szóba:
1. kép2. kép (a jobb oldali fecske)
-
Piftuka
veterán
-
Piftuka
veterán
"Te tényleg nem látod az általad linkelt szabályzatban szereplő, ideális forráskép (Pókemberes) és a Venomos képek közti különbséget?"
De látom. Le is írtam, hogy azok nem tartoznak az "ideális" kategóriába.
"Csak az első jó valamire, de az is csak alapnak."
Hiszen minden kép (amelyből majdan avatar készül) "alapnak" jó. :-)
Az ominózus kép bőven kimeríti a "tökéletes alap" kategóriát. Legalábbis a PH által megadott szempontok szerint.
Félreértés ne essék.... én is igyekszem segíteni az avatarképek keresésében a fórumtagoknak (a közelmúltban sikerült is több alkalommal), és úgy látom, hogy akár csak az utóbbi 1-2 hónapban is számos alkalommal közöltetek olyan info-kat egy-egy "alapkép" kapcsán, amelyek joggal zavarták össze a még oly' körültekintő felhasználókat is. (Most azokra koncentrálok, akik valóban elolvasták a szabályokat, és azok szerint választottak képet.)
Ezt erősíti, hogy akár csak az előző 2-3 oldalon is több olyan avatarkép látható, ami a szerinted "nem ideálisnak" tartott ominózus Venom képhez képest kb. 10x komplex-ebb, "3D-szerűbb", és úgy "en bloc"... nem feltétlenül húzhatóak rájuk a szabályzatban leírt alábbi dolgok:
"egyszerű, stilizált figura,
kevés szín, homogén felületek, kevés árnyék, kevés részlet,
határozott külső és belső kontúrok."Különösen a kiemelt rész nem teljesülése nem akadálya az avatar-ok elkészítésének, én ezt látom.
Ismétlem, én mindössze szeretném megérteni, hogy ki, mikor, mit és miért tart "ideálisnak", hogy sokkal hatékonyabban tudjak segíteni a képek keresésében, amikor van erre egy kis időm, és még kedvem is.
(Mert ahogyan a rajzolók is, én is önszorgalomból teszem, és szívesen is, de feleslegesen keresgélni nekem sincsen elég szabadidőm.)Ha a szabályzat átdolgozásra szorul (esetleg valóban "lazítottatok" a feltételeken), akkor azt érdemes lenne szerintem elvégezni, azáltal sok feleslegesen "futott kört" lehetne megspórolni mindenkinek.
"Persze mindenből lehet csinálni, de nem mindegy mekkora munkával. Fényképből is lehet, de nem itt."
Ezeket is tudom. Majdnem 3 hónap telt el, amíg az engedélyt követően prezentáltam az általam kiválasztott "alapképet".
Az eltelt időben pedig többször elolvastam oda-vissza az összes vonatkozó szabályt, és kérést. A képet pedig azoknak megfelelően választottam.
-
Piftuka
veterán
Ezt komolyan mondod? Az elsőt nem is kérdezem, mert szerintem az etalon "alapkép".
De elnézve az arcképgyárosok munkáit, ismerve a képességeiket, és jó ideje figyelemmel kísérve, hogy akár csak az elmúlt hetekben milyen képekből készült avatar, semmi különösebben kirívó nincsen a többiben sem. (Bár kétségtelen, hogy azok nem a legideálisabbak, ezt elismerem, és említettem is.)
Na, de hogy az elsőből nehéz lenne készíteni...
Ha kérhetem, akkor most felejtsük is el a többit, és koncentráljunk az 1. Venom képre... (De még a 2. képet is mondhatnám, mert az is egy hót egyszerű, kontúros rajz, fehér háttér előtt, majdnem 4:5 aránnyal.)
Véleményed szerint mennyiben nem felel meg mindezeknek a kritériumoknak? -->
"Általában
► a már eleve rajzolt, rajzfilm vagy képregény jellegű figurák a legmegfelelőbbek! ◄
Ez leginkább a következőket jelenti:
egyszerű, stilizált figura,
kevés szín, homogén felületek, kevés árnyék, kevés részlet,
határozott külső és belső kontúrok."Különösen a szabályzatban ideális forrásképnek tartott, egyébként véletlenül éppen a témába vágó képpel összehasonlítva.
És azért is érdekel a válaszod, mert ha van éppen rá kapacitásom, szívesen segítek az alapképek keresésében, de tekintettel arra, hogy a szabályzatot (a saját avatarom kiválasztása előtt is) oda-vissza számtalanszor elolvastam, még mindig az első kép miatt, abszolút nem értem, hogy miért is nehéz abból avatart készíteni!?
Szóval hálásan megköszönöm, ha leírod a szempontokat!
-
Piftuka
veterán
válasz
psycroptic #2998 üzenetére
"A venom1 és venom2 tetszik, de azóta utána néztem és van már venomos arckép az adatbázisban, tehát az kiesik."
Az adatbázisban? Hol?
Keresés: Venom
Eredmény: ez nem azKeresés: Eddie Brock
Eredmény: nincs találatA "Marvel" kulcsszóra keresve 16 avatart dob ki, de azok egyike sem Venom.
Szóval ha létezik is, akkor rosszul lett kategorizálva. De most már tényleg komolyan érdekel, hol láttad, hogy foglalt?
-
Piftuka
veterán
válasz
psycroptic #2979 üzenetére
"Sziasztok!
Ebből(Venom) [..] ki tudtok hozni valamit?"
Szia!
Venom-ból kb. ilyen az ideális forráskép szerintem:
Venom rajzfilm kép
- Ez kellően stilizált, rajzfilmből származó, nagy felbontású, és kontúros.A másik egy rajzolt Venom kép, ami ugyan "félig" Pókember, de egyrészt tükrözhető, hogy "teljes" Venom legyen, másrészt véleményem szerint nem sérti a szabályt, mert egyértelmű, hogy ez nem egy "sokadik Pókember" avatar.
Ezen kívül a "nyelvkiöltős" változatban már nehezebb rajzolt és megfelelő képet találni. Nekem ezeket sikerült:
1. Venom képregény rajz
-Szerintem az itteni "PS guruk" a fejből (mínusz nyál) könnyen készítenek egy PH kompatibilis avatart.2. Venom képregény rajz
- Ez már egy kicsit nehezebb, mert a testbe kicsit "beleolvad" a fej körvonala, viszont szerintem könnyen körülvágható így is, és mégis csak egy viszonylag egyszerű, de jó minőségű rajzról van szó.3. Venom képregény rajz
- Első "blikkre" ez nem tűnhet megfelelőnek, de ha a fej körvonalát berajzolják, és a nyálat elhagyják, és jobbra néz, ez is egy marha jó avatar kép. (Hozzáteszem... itt nyilván a rajzoló csapaton múlik, hogy hajlandó-e az ismert Venom képek alapján körberajzolni a fejet.)Kedves psycroptic és rajzolók! Mi a véleményetek?
-
Piftuka
veterán
válasz
Francia91 #2790 üzenetére
Az arcfestett változatban én az alábbi képeket találtam:
1. kép (Furcsa, de egyszerű vonalvezetése ellenére jól felismerhető kis méretben is ez a kép.)
2. kép (Ezt egy filmből készült fotót átdolgozva készítették el szemmel láthatólag, viszont kicsinyítve illeszkedik szerintem a PH stílusához.)
3. kép
(Szerintem stílusában, kidolgozásában is ez a legtutibb.)Mindegyik kép olyan, ami kicsinyítve is kivehető, elsőre felismerhető alakot (és színészt) formáz, és véleményem szerint (majd az arcképgyárosok megerősítenek, vagy megcáfolnak) könnyen "PH stílusúra" varázsolható.
Így laikusként (és a szabályokban, valamint az érintett topic-okban elmélyülve) főleg a 3. képre mondom, hogy egy kis bőrszín hozzáadás, és tükrözés kell neki, semmi más.(A tévedés jogás fenntartom.
)
Ha és amennyiben egyik sem találtatik jó alapanyagnak, karikatúra stílusban is találtam három arcfestett változatot:
Cartoon style (Tippre ezzel a legkönnyebb dolgozni.)
Simpson style (Szerintem ez zseniális!
)
@Tamoo, mi a véleményed?
-
Piftuka
veterán
válasz
3.Aragorn #2534 üzenetére
Ha szabad nekem is elmondani a véleményemet...
Szerintem zseniális avatar lett, így ahogy van!
Gallérostól, fülbevalóstól, mindenestől.
Nekem nem Drakula, hanem elsőre egy dekadens, arrogáns, ám arosztokratikus sötét elf jutott eszembe az Ndruu által elkészített képről.
-
Piftuka
veterán
Sziasztok!
Íme, elkészült az én egyéni arcképem is!
Lambert, a gyáva oroszlán; Disney híres figurája.
Szerintem Ndruu remek munkát végzett az eredeti kép átalakításával.
Ezúton is nagyon szépen köszönöm neki a szorgos munkáját!
Üdv: Piftuka
Új hozzászólás Aktív témák
Ne felejtsd el megnevezni (a linkelt topikban) az új arcképedet!
● fotóból nem készítünk avatart!
● részletes szabályok itt
● arcképgyárosok kérései
● arckép kereső
● nevezd meg az elkészült arcképedet
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Formula-1 humoros
- Battlefield 6
- Magisk
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- További aktív témák...
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- GeForce RTX 3060 Ti Gaming OC 8GB
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- Layer 2 Plus (Layer 3 Lite) Passzív rack switch, 24x1G + 4x10G SFP+ , SFP-kkel FS S3900-24T4S-R
- Eladó/Lenovo X240 Ultrabook/I5-4300U/8GB DDR3/Win 10Pro/12,5"!!!
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest