- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic V2 - origami
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flowtation
őstag
válasz
vargalex #4947 üzenetére
Azt hiszem megjavítottam.
Most úgy működik, hogy bootnál már nincs failed sor, de a filekezelőben még rögtön nem elérhetőek a megosztások. Pár másodperc és jó lesz.
Ezek a változások történtek:
Fstab:noauto,x-systemd.automount,x-systemd.device-timeout=10,timeo=14,x-systemd.idle-timeout=1min 0 0
és találtam egy ilyen bejegyzést az egyik manjaro fórumban:sudo systemctl enable NetworkManager-wait-online
Erre először kiírt valamit, hogy bekerült ide-oda, de kapkodtam, nem jegyeztem le. Reboot és jó lesz, bár most legutóbb csak az egyik megosztás élt, a másik kettő nem. De legalább haladok. Le tudnád írni, hogy mit csináltam, főként az első sorral?szerk: Érdekesen működik. Reboot után az a megosztás amin állt a dolphin, az jó, a másik kettő nem. Viszont ha rámegyek a másik partícióra az ssd-n (ubunu) akkor megjavul a két másik is. Ki látott már ilyet?!
-
Flowtation
őstag
válasz
vargalex #4945 üzenetére
Szia!
Megpróbáltam mindkét verziót, de nem működik. Ugyanazt a hibát kapom a filekezelőben. Viszont a systemd-s verziónál nem jelez hibát a boot során, mégse megy. Az igaz, hogy a sorba ugyanazt írtam be, mint a példában volt, természetesen a saját adatok maradtak:192.168.1.140:/export/FILM/ /home/lorinc/FILM nfs auto,x-systemd.automount,x-systemd.device-timeout=10,timeo=14,x-systemd.idle-timeout=1min 0 0
-
Flowtation
őstag
válasz
vargalex #4943 üzenetére
Szia!
Köszi, sajnos nem működik a link. Erre gondoltál?Egyébként már próbáltam a _netdev-et, egyelőre sikertelenül. Ezt akkor a manjaroban kell az fstab-ba beírni?
A nincs hálózat egyébként igaz lehet, mivel a journal szerint pont a csatolások után jön a hálózat felépítése, ha jól láttam. -
Flowtation
őstag
Szia!
Az omvben webguin keresztül hozzáadtam, aztán sshn megnéztem, benne van a exports fájlban, a manjaro exports-ába is be kell írni? Mert abban nincs semmi a megosztásokra vonatkozóan. Tehát omvs exportban benne, meg a manjo fstab-ban is benne, igy viszont a mount -a sem csatolja fel azt amelyiknél szerepel ez az opció. -
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Elérkezett az idő, hogy írjak ide. Nem szándékoztam, de teljesen megakadtam. Kezdőben és omv topikban nem jutottunk előre. A probléma OMV nfs megosztás vs manjaro kde (legfrisebb) alatt jön elő:
Az fstab sor jó, eddig minden más disztró alatt működött:192.168.1.140:/export/SOROZAT/ /home/lorinc/SOROZAT nfs rw,auto,nofail,noatime 0 0
jornualctl -b ezt dobja:
jan 20 10:08:11 xy-pc systemd[1]: Failed to mount /home/lorinc/FILM.
jan 20 10:08:11 xy-pc systemd[1]: home-lorinc-SOROZAT.mount: Mount process exited, code=exited status=32
jan 20 10:08:11 xy-pc systemd[1]: home-lorinc-SOROZAT.mount: Failed with result 'exit-code'.Megpróbáltam azt, hogy beírtam a sorba ezt: no_root_squash, ebben az esetben a journalctl -b ezt adta:
jan 20 21:11:39 xy-pc systemd[1]: Started RPC Bind.
jan 20 21:11:39 xy-pc rpc.statd[410]: Version 3.1.1 starting
jan 20 21:11:39 xy-pc rpc.statd[410]: Flags: TI-RPC
jan 20 21:11:39 xy-pc rpc.statd[410]: Running as root. chown /var/lib/nfs to choose different user
jan 20 21:11:39 xy-pc systemd[1]: Started NFS status monitor for NFSv2/3 locking..
jan 20 21:11:39 xy-pc systemd[1]: home-lorinc-FILM.mount: Mount process exited, code=exited status=32
jan 20 21:11:39 xy-pc systemd[1]: home-lorinc-FILM.mount: Failed with result 'exit-code'.
jan 20 21:11:39 xy-pc systemd[1]: Failed to mount /home/lorinc/FILM.systemctlben csak failed van az active és waiting oszlopokban.
Az érdekes az, hogy login után terminálban a sudo mount -a-val simán felcsatolja. Próbáltam pár opciót az fstab sorokban, pl, _netdev, timeo=900, _no_root_squash, (ezt az omvn állítottam a megosztásnál), de ezek nem segítettek. Feltételezem, hogy valami permission dolog lesz, de nem jövök rá, hogy mi. Ha lényeges, telepítéskor bepipáltam, hogy az admin jelszava ugyanaz legyen mint a felhasználóé.
Bocs, hogy ide is beírok, de tök idegesítő, és az is, hogy nem tudom miért.
Előre is köszönöm ha valakinek bármi tippje lenne!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged