- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Magyarított Android alkalmazások
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Aktív témák
-
Rickazoid
addikt
válasz
Kakumix #4799 üzenetére
Bocs a hosszabb off-ért.
Ilyen értelemben tényleg van cloud, bár a telepített programok jelentős része max adatbázisokat használ, például az időjárás programok vagy a naptárak, de nélkülük is ugyan úgy működik, csak nincs tartalom, de nem a dokumentumkezelés vagy az adatbázisok elérése igényli a legtöbb erőforrást egy okostelefonon, hanem inkább a játékok és a nagyfelbontású videók rögzítése illetve lejátszása, a sávszél terhelést meg az aktív netezés, program és egyéb fájl letöltögetés vagy frissítés és a streaming videó generálja. A cikk viszont arról szól, hogy a különösen erőforrásigényes dolgok működnek cloud computing alapokon, példaként hozzák a kép és videó szerkesztést. Gondolom van ilyen megoldás ezekre is bár sose találkoztam velük, egy-kettőt viszont néztem már PC-n, jórészt használhatatlanok vagy az offline megoldás sokkal többet tud, túlzásnak érzem, hogy ezeket jelölik meg oknak. Meg aztán minek egy okostelefonba GHz-es, meg lassan kétmagos processzor GB-nyi memória és erős grafikus chip mellett, ha nem csinálnak szinte semmit? A Google docs és a Flash játékok ide sorolhatók, de a webböngészőket már nem tekintjük cloud computing eszközöknek, pedig a PHP például csak a szerveren fut. Teret adhat neki, de ott meg a weboldal maga az eszköz.
A cloud computing ugye nagyon leegyszerűsítve amikor egy kliens program van csak a gépen, vagy még az sincs, csak egy böngészőből elérhető weboldal, ami elküldi az elvégzendő feladatokat adatokkal együtt a szervernek, az végrehajtja, majd visszaküldi az eredményt, így a gép nem végez tényleges számítást az adatokkal. Erős csúsztatásnak érzem a dolgot, azért hoztam fel itt, mert nem tudtam eldönteni, hogy én nem hallottam csak róla, hogy elterjedőben van már ez a megoldás vagy sikerült elsiklani a cikkírónak a cloud és a cloud computing közti különbségek felett. Azt hiszem ahhoz tudnám hasonlítani a cloud computingot, mint a PHP, ami a szerveren fut, cloud, mint a JavaScript, ami a böngészőben fut és csak adatokat vesz a szerverről. Persze rossz példák, főleg mert a JS is a szerveren van, csak nem ott fut.
Aktív témák
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest