Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• thiclyoon

aktív tag

válasz hodav1993 #4908 üzenetére

Crossplatformban annyira nem vagyok otthon*, annyit tudok, hogy pl Xamarinban lehet csinálni ilyet (C# nyelv, Visual Studio környezet) - ezt én réges régen elkezdtem, de nagyon nem jött be. Azóta jött pár új dolog, a React az JavaScript-tel tudja ugyanezt, számomra a legújabb versenyző pedig a Flutter - ez Dart-tal megy, mindössze ennyit tudok róla.

Játékokhoz ajánlottnak mondanám a Unity-t és az Unreal-t, mindkettő crossplatform. Előbbit kicsit egyszerűbbnek mondják.

Talán ez átment, de egyelőre nem vagyok a crossplatform híve - inkább a natív appfejlesztés jött be eddig. Ha natívban gondolkozol, akkor azt tudnod kell, hogy iOS appok fejlesztéséhez kell egy mac (bármilyen), esetleg hackintosh. Crossplatform appokkal (amiket feljebb írtam), ez kikerülhető, ez a legnagyobb előnyük (számomra). Ezzel együtt tervezek "crossplatformul" megtanulni, Xamarin + Unity mindenképp :)

Ha van kérdésed jöhet ide is vagy privátba, ahogy könnyebb ;)

* (Androidra Windows / Mac + Android Studio + Java-t, iOS-re Mac + XCode + Swift-et használok legszívesebben)

• thiclyoon

aktív tag

válasz hodav1993 #4906 üzenetére

Szia!

(Amit írok az natív fejlesztésre vonatkozik: android studio, java/kotlin. Ha crossplatform-egyéb megoldásban gondolkodsz (xamarin, react, c#, ...), akkor érdemesebb lehet más tapasztalatát elolvasni.)
    Én személy szerint csak oop + "event driven programming", vagyis Java tapasztalat után tudtam megtanulni az androidot, bár régebben nem használtam az udemy-t, lehet, hogy ezzel már menne tapasztalat nelkül is. Tehát udemy-n tanultam meg végül, ezt a kurzust választva. Nem bántam meg, szerintem nagyon jól elmagyarázzák, de hátha mástól is jön 1-2 tipp. Ahogy írtam, nekem volt a kurzus előtt is tapasztalatom több nyelvben is, de a leírás alapján erre nincs szükség. (Mindenesetre ha a "Java Deep Dive" fejezet után se érzed magadat magabiztosnak a java körül, akkor érdemes lehet egy programozós videosorozatot / egyebet keresni.)

Jelenleg egyre inkább nyomatják a Kotlin nyelvet is a Java mellett/helyett - én azonban most is Java-val kezdenék, és utána ismerkednék meg a Kotlinnal (egymást ki tudják egészíteni, nem idegen nyelvek). Eléggé kihalt topiknak tűnik, de ha kérdésed van, igyekszem segíteni :)

Új hozzászólás Aktív témák