Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Mobil flották
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Tesztkört futott a OnePlus Nord CE6
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Laja333
üzenetére
Az teljeesen más tészta.
Volt 3 féle 290-290x-em és 2 féle 980ti-m.A Hawai bizony melegedett,tele van a fórum vele mennyire rászorul a házhūtésre,hogy melegedtek túl,hogy tuningolta mindeki ilyen olyan plusz ventikkel.Nekem kompaktot kellett raknom rá,de masszív oc alatt már az is necces volt.
A kazán kifejezést a 80-90 fok körüli gpu és a 100 fok körüli vrm hőmérséklet miatt kapta,amiről azért vastagon benne voltak a vga gyártók.Kivétel a TriX,VaporX,Nitro,Ligtning hűtés.
A 980ti-m masszív oc alatt is 65 fok alatt volt,kompaktal 50 koppig feszelve.A legmelegebb talán az EVGA volt de az is 70 foknál megállt.Egy két hibás karitól eltekintve,nem volt egy melegebb vga sem.
Nem a 980ti az életben nem volt kazán,de az tény,hogy a villanyórát szerették forgatni mindkét kari.Gollo : Mint ahogy tanult fórumtársam fölöttem és én is kifejtettem,kifejezetten hűvös kari a 980ti.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Laja333
üzenetére
Kazánsági faktor helyett vegyük inkább perf/watt-ot. (Ebben javult a 480, de ne feledjük, hogy 14 nm-en kell hoznia. 16 nm-en viszont Pascal is javult) mivel amúgy sem sweet spoton megy, ezért ha kitaposod a belét mégjobban, akkor már alaposan leesik a perf/watt-ja és kazán lesz Pascalhoz képest. Szvsz szerintem úgy vagyunk vele, hogy fogyaszthatna 300 Wattot is, cserébe egye meg az 1080-at

A perf/watt a legjobb mérőszám, teljesen kvantitatív, és nem relatív "hőérzet". Az egy szám és pont, független a hőmérséklettől, a hűtéstől és minden egyébtől. Csak attól függ, hogyan hajtod...ezért egy térbeli függvénnyel kéne ábrázolni,( frekvencia, feszültség - függvényében a fogyasztás)
Ebből már mindenki a személyes preferenciái alapján leszűrheti, hogy "kázán-e vagy?"
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Windows 11
- Házimozi belépő szinten
- Kitolhatja az LGA1700 élettartamát az Intel
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- TCL LCD és LED TV-k
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Tőzsde és gazdaság
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- További aktív témák...
- Lian Li LCD-s 360mm-es vízhűtés akciós áron eladó!
- 27% - ÚJ - XFX Radeon RX 9070 16GB GDDR6 Swift OC Videokártya! BeszámítOK
- eShark Karuta Gaming Egérpad - XL eladó 90cmx40cm
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- AKCIÓ! GIGABYTE B360N i5 9600KF 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Zalman T3 Plus 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest