- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Petykemano #37362 üzenetére
Szerintem senki nem mondta, hogy "ugyanolyan jól"...
Másrészt a célhardver majdnem mindig kisebb gyorsabb hatékonyabb... ezért.
Senki nem mondta nem lehet réjtrészelni akármin, csak max lassabb vagy kevésbé hatékony lesz.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Petykemano #37362 üzenetére
Amit RT magnak hívunk az valójában nagyrészt speciális gyorsítótár. Valójában ez csak azért van elnevezve magnak, mert jobban hangzik, mint a cache. De a hardver mögötte nem igazán "mag". Ez kicsit olyan, mintha a raszterizálót magnak hívnánk.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Cache-sel detektálja a metszéspontokat. Nagy vonalakban (kicsit pongyolán) úgy képzelhető el, mint a függvénytábla. Adott mondjuk a gyökfüggvény, s akkor ezekre van egy adathalom 0-tól 1000-ig ezredpontossággal, hogy az egyes egész számoknak mennyi a gyöke. Így nem kell számolni, csak kiolvasni a táblából az értéket. Na a trükkös ray-tracing is nagyjából így működik, csak jóval komplexebb az adatszerkezet és bazi sávszél kell.
Make Asia Great Again!
-
válasz t72killer #37408 üzenetére
Hát, ugye Abu szokta mondani, hogy 2 TBps nem ártana. De én nem vagyok abban biztos, hogy a teljes memóriának kell ekkora sávszél. Simán lehet, hogy az AMD is majd ilyen bazi cache-sel oldja meg a problémát. Itt persze fontos az, hogy ez a cache nem hagyományos felépítésű, hisz fastruktúra tárolására és bejárására használatos, így jól optimalizálható. Szóval szvsz simán lehet az, hogy a ray-tracing a textúrázó és egyéb egységekhez hasonlóan fix funkciós hardvert fog kapni mindenhol, mivel speciális, kötött művelet. A legjobb teljesítmény / tranzisztor arányt így lehet elérni.
Make Asia Great Again!
-
törölt tag
válasz lezso6 #37410 üzenetére
Szerintem a VRAM sávszélesség igénye a játékhelyzettől függően lehet akár ennyire gépigényes, mert a VRAM memóriafelszabaditás erőforrásigényes müvelet. RT és Tensor magok teljesitményének nővelésére és optimalizálára még több tranzisztor kell, mert nem szeretnék driverben rögzitett fixfunkciós táblát, ami gyengébb a hardveres megoldásoknál. Ez nekem a boost turbó órajelek beállitására emlékeztet, ahol az AMD videókártyák minden inditásnál kiértékelik a kártya kondicióit, majd aztán beállitanak ehez mérten egy órajelet. Nvidia pedig rögzitett driveres értékek alapján ad meg órajeleket, de ez a müködés közben történt és váratlan változásokra nem egyből és pontatlan paraméterekkel reagálhat. Battlefield V játékban több fals Raytracing számitásból eredő grafikai hibát látni, a túlzóan fénylő és sőtét felületeken át a hiányzó és eltünedező tükörkép és árnyékokig.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A WoW az nem ilyen egyszerű. Ott konkrétan az alsó lapka tükörképe kell felülre. Másképp nem működik. A probléma az efféle tokozásoknál mindig a routing, de ez tükrözve nem gond. A bonyolultabb 3D-s tokozáshoz aktív interposerre lehet szükség.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
törölt tag
No megjelentek az okosságok a VS topicban, helyes helyes.
A WoW több dolgot is felvet. Ugye erre mindkét oldal felülhet ...
ha akar csak TSMC only.ugye
Feltorlódó Kérdéseim ezzel kapcsolatban A Tensor magokat lehet e tükrözni abba a szendvics WoWba
vagy kivesszük és eldobjuk de akkor mit mondunk erről az embereknek...
Itt a belehet e tenni alá az is betartozik hogy a hőtermelő képességével is számolok...
Másodsorban az NV főleg a monolitikus GPUjaiből él Pont.
Miért akarná ezt felszámolni egy "enemy inside"vel (intel logoval élve). Az 1080TI hoz képest 80%al több szilícium belecsepegtetésével nem lett 80%al több teljesítmény a 2080TIvel márpedig a WoW ezt hozná el neki
persze némi tec költség belefektetésével.
Ha igen szétválik e a piac egy WoWos NV és egy HBCCvel dual GPUkat futtatni tudó AMD-re.
Azt nem feltételezem hogy NVbe HBCC fog kerülni...
Másrészt el kell válnia AMD-n belül is ennek vagyis ha tudom a több GPUt kezelni természetesen (Wddm 2-vel)
de ez a win 10 megkötés nem hiszem hogy probléma lehet az még meg sem jelent terméknél.
Mert ne win7re akarjon már fejleszteni valaki ilyen dolgokkal ugye...
Tehát AMD akarna e két dual GPUs technológiát fejleszteni házon belül.
mondjuk szétválasztva a Vegat a dualra és a Navit a WoWra...
Megannyi kérdés...
b. : Az amd találgatós topicon megannyi beszélgetést találsz az aktív interposerekről jól körüljártuk meg a topológiákat is már
Ja és lezso6 táblázatos RT témája nagyon tetszett +++[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Kell e?
-
félisten
válasz #45185024 #37416 üzenetére
kanadai dollár= 395 USD = This is around 50 USD more than MSRP, but bear in mind this might simply be a placeholder or a higher price for early adopters. The price listed would probably fit better more enthusiast
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Petykemano
veterán
nvidia jövőben.
Mik a piaci kilátások?
Fájni fog-e a kripto? Belebukik-e Jensen?Fight!
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
füles_
őstag
válasz Petykemano #37419 üzenetére
Érdekes felvetés, hogy az NV a ray tracing-et csak egy "túlélési eszközként" használja a dVGA piacon, hogy megnehezítse az Intel és az AMD dolgát, hogy teljes integrálást kapjon a GPU a CPU-ba.
Azt hinné az ember, hogy az NV jól menő cég, de a videó szerint annyira nem fényes a jövőjük, a legtöbb piacról ki lesznek szorítva rövid időn belül.Tulajdonképpen ugyanazt csinálta Jensen, mint Krzanich. Tudta, hogy a cég el fog indulni a lejtőn, ezért eladta a saját részvényeit (18 millió dollár értékben), de emellett még hazudott is a befektetőknek, hogy minden rendben van. Aztán végül ugye Krzanich-ot leléptették.
Egyébként erről a perről, ami az NV ellen indült a PH még nem írt semmit.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz füles_ #37420 üzenetére
Érdekes dolgok,ezek viziók semmi többek. RT-t MS indította el ,mindegyik cég ki fog dolgozni erre egy saját eljárást. Egy szabványosított eljárás hogy lehetne alkalmas arra hogy bárkit kiszorítsunk a piacról vagy megnehezítsünk dolgokat? egyébként tök jogos a harc a részükről, mert nem rendelkeznek megfelelő licencekkel, hogy kiaknázhassák azokat a tartalékokat amik esetleg a GPU ikban még benne vannak, pl memóriamenedzsment.
NV egy jól menő cég.elég az éves árbevételeiket megnézni az utóbbi 5 évben. A kripotoláz előtt 2016 ban 32 $ árfolyamuk volt tőzsdén.Én is kivenném a pénzemet 120 dollárnál nyugodt szívvel és verném a fejem a falba , hogy miért nem 280 nál tettem.
Jensen egy jó vezető, harcos típus, arrogáns és nem hagyja magát. Erre szükség van egy Intel ellen, akikkel ádáz nézeteltérések vannak évek óta.( és szükség van egy AMD ellen, aki a végletekig húzza a kártyáit és próbál megfelelő konkurenciát nyújtani a saját vásárlóiknak. NV nélkül biztos vagyok benne, hogy mind a Vega mind az RX kisebb fogyasztással és kisebb teljesítménnyel kerültek volna forgalomba, hogy tudjon konkurenciát nyújtani adott szegmensben)
Jensen miatt tart ott NV ahol tart. A cég piaci értéke 4 év alatt 2,5x értéke emelkedett ami egyedülálló dolog az utóbbi 10 évben IT szegmensben. Van honnan lezuhanniuk most, de a hardvereik jelenleg is a legjobbak a piacon.
hatalmas veszteség lenne ha megtörténne legrosszabb , mert AMD nem tud mit kezdeni Intellel ha újra esetleg megfordul a széljárás CPU fronton és hát VGA fronton meg főleg jövő évtől, mert Ott Intel ellen egy ilyen kaliberű cégre van szükség, mint Nvidia.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
füles_
őstag
Nem tudom meg nézted-e a videót. Jensen anno elmondta, hogy a programozható pixel shader mentette meg a céget, mert ha ezt nem inventálják a GPU-k már akkor bele lettek volna integráltva az alaplapi chipsetbe vagy a CPU-ba. Vagyis most a ray tracing az új programozható pixel shader.
Jogos, nem jogos, ez innovatív, vagy piachátráltató - szubjektív, mindenki döntse el magának.
-
félisten
válasz füles_ #37422 üzenetére
Igen megnéztem ,de RT mögött MS áll egy szabvány eljárással amit megkerülni az Update óta nem lehet. Pont ezért nem jó a párhuzam.
Itt csak erre az eljárásra gyorsabb/dedikált hardverekkel lehet megfelelő előnyt szerezni,más lehetőség nincs, DE ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne őket hátrányba hozni, lásd pont a nemrég felmerült több GPU-s AMD felépítést. Szerintem ha működik akkor kivitelezhető,, hogy egy 4 magos GPU felépítésből 1 mag RT-t fog szolgálni és ez az egész akár egybetokozva integrálva is létrehozható.( ugye ez nem WoW, ahol tükrözni kell) Innentől NV sorsa meg van pecsételve, mert hiába rendelkezik az NV linkkel, X86 - on az nem kivitelezhető megfelelő licencek hiányában, csak ARM / Power vonalon.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz füles_ #37424 üzenetére
Pedig pontosan ez a terv és a szabvány eljárás lényege.
Jelenleg Volta RT magok nélkül is már szépen futtatja a BF5-t RT vel.[link]
Szerintem egy Vega-n ez ugyan úgy kivitelezhető lesz, lassabb tempóban.[ Szerkesztve ]
-
füles_
őstag
válasz imi123 #37426 üzenetére
Azt nem tudhatjuk, senki nem látta még, hogy a Vega hogy teljesít ray tracing alatt (legalábbis mi biztos nem).
Nem csak itt van "negatívumnak" beállítva, hanem mindenhol máshol kb. Nem nagyon tetszik az embereknek, hogy kaptak egy hardveres feature-t, amit jelenleg használ 2-3 játék, cserébe legalább a raszterizációs teljesítmény a korábbi előrelépésekhez viszonyítva majdnem stagnál, meg rávágtak pár százalékot az MSRP-re minden kategóriában. Elkezdte az Nvidia is ugyanazt csinálni, mint amit az AMD csinál már évek óta, a jövőnek tervezni.
Szerintem inkább a fizikát és a hangokat kellene nyomni a játékokban, mert az nagyon el van maradva.
-
t72killer
titán
Az x86 koncepció idejétmúlt, le kéne húzni már a wc-n, amikor az apple i5 verő soc-ket pakol ARM alapon telefonokba. ARM alapon meg ugye az nvidiának szabad a keze, ott kéne villantani valamit.
#37427, "cserébe legalább a raszterizációs teljesítmény a korábbi előrelépésekhez viszonyítva majdnem stagnál" - szeretném azért, ha a fizetésem egyik évről a másikra így stagnálna:
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
törölt tag
"Egyébként erről a perről, ami az NV ellen indült a PH még nem írt semmit. ?"
Nem meg a NV részvényipari visszaeséséről se azt is csak Ipon hozta le Nagyon NV párti ez a Prohardver. (krokodil könnyek emó)
Erről van konkrét bizonyíték hogy Huang eladta az NV részvényeit ?
Amúgy ebben a cikkben ez volt a lényeg:
A brands-t fejlődésnek beállítani hókuszpókolás, csúnyán mondjam ?
Az ha átalakul egy cég egyáltalán nem baj sőt az fejlesztés egyféle előremenekülés.
Csak senki nem jár vadászgéppel reggel dolgozni. A valós igény mindig a fizetőképes keresletbe kell ágyazni a csíkszélességről pedig nem szabad megtévesztő dolgokat állítani.
Nem tudom ismeritek e hogy AMD hogy vált szét ...
Sokszor ilyen licenszek sorsa nagyvállatok civakodása pl IMB követelményekkel lépett fel az Intellel szemben, hogy az amerikai hadsereg milliárd dolláros szerződést kössön vele.
IBM PC-n pl nem lenne széles körben elterjedt x86, Vagy még soha nem gondolkoztatok miért nincsen azonos tokozáson az AMD és Intel CPUi ?
Tehát sok minden előre kódolt, amikor Ti fujjogtok hogy valami 12 nm-en jön kis és ugyanaz a GPU na rebrand ...akkor lehet egy előre lezsírozott szerződés része.[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Arrogáns helyett írhattad volna inkább, hogy ambiciózus. Az arrogancia (avagy kevélység) az pont a 7 főbűn legsúlyosabbika, még csak ezután van a kapzsiság, kettővel tovább pedig az irigység, avagy... INVIDIA.
Egyébként én nagyon sajnálnám, ha bejönne a J1G aztán a bőrkabátos csávónak le kell mondania. Nem is tudom most hirtelen céget a technológia ezen részén, ahol a CEO az alapító.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
félisten
válasz lezso6 #37432 üzenetére
nem, ő valóban arrogáns, az amicióit is sokszor ebből meríti.
Nvidiát előrébb valónak tartja a többi cégnél és le is becsüli sokszor a konkurenciát. DE mint cég CEO ez nem biztos, hogy negatív tulajdonság.
Ráadásul úgy gondlom hisz is a cégben, a lehetőségekben, hosszú távon jók a döntései, még azok is amik rövid távon sokszor nem kecsegtetnek sikerrel. Ez neki az élete, nem csak a pénz, hanem fontosnak tartja a pozícióját a cégnek az iparon belül.( pillanatokon belül megvolt a válasza az önvezető rendszereknél is miután Tesla ellépett tőlük, jön a lVl 5 szintű rendszer náluk, ez ilyen csak azért is bemutatunk nekik filozófia, az mellett hogy a termék jó.
Néha vannak neki olyan őszinte megnyilvánulásai, amiből átjön az, hogy valóban nem lehet egyszerű nekik sem. Nekünk felhasználóknak ez a hozzáállás sokszor jó, lásd 1070 Ti esete a vega 56 kártyával. . Ha AMD most kigurítana egy gyorsabb kártyát 2080Ti nél 3 hónapon belül kint lenne rá a válasz ebben biztos vagyok.
nehezen tudnék elképzelni mást a cég élén ennyi év után, egybeforrt vele.[ Szerkesztve ]
-
Az, de ezt nem nevezném pozitív tulajdonságnak. És egy cég működése szempontjából sem relativizálnám az etikát, ahogy semmilyen esetben sem. De ez arrogancia eleve profit szempontjából sem előnyös, hisz így a vezető nem képes józan döntésekre, mivel alulbecsüli ellenfeleit, miközben magát túl nagyra becsüli, melynek sok negatív következménye van. A mostani NV peres balhé pont ennek az eredménye.ú
Nekem is nehezemre esik mást elképzelni a cég élére.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
félisten
válasz lezso6 #37434 üzenetére
Lehetséges, de ha nem ilyen lenne, már szerintem nem létezne Nvidia, mint ahogy füles is feljebb már írt erről.
sajnos a mai IT világ már tényleg kutya világ,zsugorodó piacon életben maradni nem könnyű, főleg egy olyan cégnek, aki főleg a gamer szegmensből profitál.
Háttérben olyan folyamatok vannak amiket mi nem is látunk. Biztos vagyok benne, még ha ez most ilyen zöld vérű kinyilvánulásnak is tűnik, hogy AMD és Intel kimondva , vagy kimondatlanul egymás támogatói ebben , és ha választaniuk kellene egyértelmű kit golyóznának ki a VGA piacról és hogy osztanák fel a szerepeket.[ Szerkesztve ]
-
Na, ennyire azért nem szarok az NV termékei, hogy egy gátlástalan hazudozó nélkül lehúzhatnák a rolót. Sőt, eleve nem szarok. Szerintem inkább tisztességesebb verseny lenne. Csak nyilván ez nem elvárható, hisz mindig a "gonoszabb" cégek rontják magukhoz a többit, fordítva nemigen van. Najó, talán az MS-re igaz, de őket még mindig nagyon utáljuk.
Ebben biztos vagyok, hogy ha Intel, AMD, NV közül kettő összefog a harmadik ellen, az csak az Intel-AMD lehet.
Make Asia Great Again!
-
félisten
válasz lezso6 #37436 üzenetére
+proci985
Ez a gátlástalan hazudozó meg ezek a kifejezések amitől röhögőgörcsöt szoktam kapni. Ne legyél ennyire álszent és naív, csak használd a fejedet. Azt gondod hogy nem volt mögötte meggyőződés hogy legyártatott x millió dollár értékű terméket , hogy ezt biztos felvásárolja a bányászipar? melléfogott, de ez az egész érv azért fals,mert jelenleg a cég ugyan úgy szenved tőle mint a befektetők. Az egész akkor állná meg a helyét ha nem lenne mögötte legyártott hatalmas mennyiségű termék. De sajnos van egy csomó pascal, amit most nem tudnak eladni. ha azt gondolta volna hogy kamu amit állít, akkor most nem lennének tele a raktárak pascallal. Ezért nem értem az egész okfejtést és a vád alapját sem. Ráadásul tőzsdén ilyenen szarakodni? 2016 ban 32 dollár volt a részvény árfolyam ahhoz képest a mostani 128 is 4x növekedés 2 év alatt. Nevetséges.( ráadásul 8 % növekedése volt 1 hét alatt megint, már 136 $. Erről szól a tőzsde, erről szól évek óta AMD szivárogtatása. nem véletlenül kerültek fel 1 hónapja a Ryzen 3000 leakedjei,
AMD részvények 33 dollárról 16 dolláron állnak most.50 % esés pár hónap alatt. ez egy hatalmas kidurranása volt a Kryptonak. hinni nem itt kell, itt csak bízni lehet.[ Szerkesztve ]
-
füles_
őstag
válasz t72killer #37429 üzenetére
a korábbi előrelépésekhez képest
Az általad linkelt teszt szerint a 1080Ti 80%-kal erősebb, mint az előző generációs 980Ti ugyanazon az áron, addig a 2080Ti csak 40%-kal erősebb, mint a 1080Ti 130%-os áron (a valóságban nem ennyi), ez stagnálás. Tudom, az ár kimaradt előbb, ha azt nem számítod bele akkor valóban nem stagnálás, de a korábbi előrelépésnek akkor is csak a fele sikerült most. -
félisten
válasz füles_ #37441 üzenetére
akkor a konkurenciánál minek nevezzük a 480-580-590 vonalat?viszzalépésnek, ha 40 % stagnálás?
ráadásul idekevered az ár/ érték arányt plusz tényezőnek.[ Szerkesztve ]
-
füles_
őstag
A befektetőknek az a bajuk, hogy milliókat vesztettek, mert JHH azt mondta a bányászláz idején, hogy a Fornite és a PUBG miatt fogynak ennyire a kártyáik (hatalmas baromság), nem a minerek miatt. A befektetőkről meg tudjuk, hogy sok esetben nagyon rosszul látják a piacot és ilyen hülyeségeknek bedőlnek. Szerintem egyrészt jogos a felháborodás és a per az NV ellen.
(#37442) b.
Igen, az stagnálás, de nem értem most az AMD hogy jön ide. Az AMD-nek más tempója van, mint az NV-nak.[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
en hasznaltam ilyen kifejezest? nem.
egyebkent meg nyugodtan vedheted oket ameddig akarod, a tozsde bearazza a ceget. ugyanugy, ahogy anno az amdt is bearazta a bulldozer es a fury utan.
egyebkent engem is meglepett, hogy mekkorat estek, amikor onvezeto auto piacon az NV komoly jatekosnak szamit, aminel pedig komoly iparagi varakozasok (== jo befektetes) vannak. ugyanugy deep learning teruleten ahogy tudom elegge aktivan hasznalnak quadros szervereket, aminel egyetlen 4U blade kb tobbe kerul, mint a teljes 2080TI topik hozzaszoloinak a komplett gepparkja itt a PHn.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
félisten
válasz füles_ #37443 üzenetére
Pontosan ez van a keresetben :
"NVIDIA azt állította, hogy képes követni a kriptopiacot, és gyorsan reagálni a változásokra. Azt is állította a cég, hogy ha a bányászok kereslete csökken is a GPU-k iránt, gond akkor sincs, mert a gamerpiac kereslete erős."
Mindenki imádkozott már az új szériáért mikor adják már ki. Erről szólt minden sajtótájékoztató, még a professzionális piacon is, hogy mikor jönnek a Geforcok. persze lehet hozzáállni úgy is nvidiához ahogy lezsó teszi ( hazudozó meg ilyenek) meg lehet úgy is, hogy hittek valamiben és nem úgy sült el. jensen hitt a turingban meg hitt abban is hogy alig várja a piac az új szériát. Aztán nem úgy sült el semmi ahogy tervezte. ennyi a sztori. A befektetőkre meg erre a keresetre inkább nem mondok semmit, mert a tőzsde régóta az egyik szerelmem és csak röhögni tudok ezen. Semmi más nem jut erről eszembe mint a mexikói öbölben történt hatalmas ökológiai olaj baleset , amikor a befektetőknek volt a legnagyobb a szája aztán a BP szépen kiteregette mennyi osztalékot osztottak nekik a Deepwater Horizon működése alatt. Utána érdekes módon hamar csend lett.
------
"Igen, az stagnálás, de nem értem most az AMD hogy jön ide. Az AMD-nek más tempója van, mint az NV-nak."na ne viccelj. ez egy nagyon erős kettős mérce, megmosolyogtató. 40 % stagnálás 10 % más mérce..
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz proci985 #37444 üzenetére
nem is mondtam hogy te mondtad ezt,de egyszerűbb egy kommentben megválaszolni.
nem azért védem őket mert ez a hobbim, hanem azért mert nem látok mögötte értelémet az ilyen vádaskodásnak, amikor egy cég egy meggyőződés és jensen kijelentése mögé odateszi az egész gyártását és milliókat öl bele abba, amit gondol. Az , hogy tévedett az egy dolog, hibás döntés volt. Turingot nem úgy fogadták ahogy tervezték és a bányászlufi előbb és jobban kipukkadt mint ahogy tervezték. ezek olyan dolgok, amiket nem lehet előre megjósolni.Van aki ebben egyből csúnya szemét hazug nvidiát lát én meg egy cég hibás döntését látom benne és jensen hitt valamiben ami nem úgy sült el.[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
persze.
meg egyszer, engemet is meglepett az eses, azt hittem a professzionalis / IoT teruleten erosebb a jelenletuk, de ugy nez ki ez nincs igy. deep learning es onvezeto autok tekinteteben tenyleg jol allnak.
az uj geforcerol is volt pletyka, hogy a befektetok miatt lett kiadva, ami figyelembe veve a horror meretu chipet (a 2070 is nagyobb, mint anno a GTX480 vagy a Hawai!) es az arazast akar igaz is lehet. a piac meg tenyleg nem fogadta jol, ld gamernexuson finoman ugyan, de az ev egyik csalodasanak hoztak ki az RTX szeriat.
en meg majdnem vettem egy 1080TIt az elso reviewek utan, aztan most kivarok.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
füles_
őstag
És ebből mi valósult meg?
NVIDIA azt állította, hogy képes követni a kriptopiacot, és gyorsan reagálni a változásokra.
Igen, követték a kriptopiacot és gyorsan reagáltak, nem léptek lefele egy lépcsőfokot, hanem leb*szódtak az egész lépcsőről, már ha erre gondolt Jensen.Azt is állította a cég, hogy ha a bányászok kereslete csökken is a GPU-k iránt, gond akkor sincs, mert a gamerpiac kereslete erős.
Ezekszerint nem elég erős, mert az inventory-k tele vannak / voltak.(#37445) b.
A stagnálást a Radeonok esetében értettem. Ha belevesszük az ár-értéket, akkor a 2080Ti-nek is ekkora az előrelépése, ha a valós árakat nézzük, akkor meg egyenesen negatív lesz az előrelépés. Ez nem az az NV tempó, amit a Maxwellnél és a Pascalnál láttunk.[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz proci985 #37439 üzenetére
Mondjuk józan ésszel nem lehet kijelenteni olyat, hogy a padlás-pincesöprés szintű bányászigények nem hatnak rájuk. Egy egérutuk lett volna, ha a 7nanós processz és egy +50% teljesítmény/fogyasztás ugrás egyidejűleg érkezik a bányaomlással. Nem érkezett - pedig már így is extrém hosszú volt ez a bányaszezon. Ettől függetlenül semmilyen "érzelmi szálat" nem látok a részvényárfolyamokban, ez simán a piaci kilátások tükre, megspékelve a globális tőzsdei visszaeséssel - ne felejtsük el, hogy az S&P500 is nagyon messze jár a szilveszterre igért 3000+-os értékektől, nettó bukóval zárta a 2018as évet. A tőzsde kisebb mértékben árazza a CEO-k idióta beszólásait, mint a valós számokat/piaci várakozásokat (ld még Tesla, annak is elég figuratív-manipulatív főnöke van).
#37441: persze, minden relatív, a fák nem nőnek az égig, az általuk elérhető gyártási processzből kihozták a maxot, csak csíkszélcsökkentéssel sikerülhetett volna egy nagyobb lépés.
Árak: hol van az AMD? Ha senki más nem kínál felsőkategóriás karit, akkor értelemszerűen torz lesz a Marshall kereszt, és ha hónapokat kell várni egy VGA-ra (én az enyémre másfél hónapot vártam), ne csodálkozz, hogy drágán adják.30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- PlayStation 5 Pro teszt
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- PayPal
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- AMD FX
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen széket vegyek?
- BestBuy topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest