- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz lezso6 #37102 üzenetére
machine vision teruleten belul ez egy valos kutatasi irany, ld pl meg itt.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
félisten
válasz lezso6 #37102 üzenetére
Miből gondoldod hogy nem innováció? mer' ződ?
Szerintem ez még nagyobb durranás NV részéről,[link] csak nem igen olvasni itt ilyenekről, mert 4 oldalas driver bemutató kellett helyette inkább a radeonoknak.
GTA6 ban ezt simán elképzelhetőnek tartom, hogy hasznáni fogják.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
válasz proci985 #37106 üzenetére
A Tom's hardveres cikkben épp erről van szó, hogy ez nem az önvezető autókhoz kell,csupán az abból adódó hasznos ficsőr a kép feldolgozásának. minek rednerelne valós időben 3D grafikát egy önvezető autó?vagy egy táncoló fejlesztő a videó végéln aki nem is táncol valójában?
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
válasz proci985 #37108 üzenetére
persze abból a részből ok, de ezt nem kell hogy az AI valós időben rednerelje textúrázza, neki pontosan elég ha ezt elraktározza és feldolgozza.
-
Yutani
nagyúr
Ennek hála nyilvánvalóan sokkal egyszerűbb lesz bárkinek az arcképét ráültetni egy idegen ember testére, amivel fényképes bizonyítékot lehet hamisítani kellemetlen szituációkról.
Kedves nejed bukkake partis fotóit is köszönd az Nvidiának! Legalábbis ő biztosan erre fog hivatkozni!
#tarcsad
-
Nem mondtam, hogy nem innováció. Egyébként játékhoz talán karaktergeneráláshoz jöhet jól.
Ez jobb szerintem. Ez már játékfeljesztésnél is jól jöhet akár. De azt se felejtsük el, hogy ezek az NV marketingvideói, nagyon kontrollált környezettel. Ezek az ML dolgok szerintem egyébként inkább a caféra mehetnének, bár persze a cikk megjelenhetne eközben a PH-n is.
Make Asia Great Again!
-
félisten
válasz lezso6 #37111 üzenetére
Hát mondjuk egy-két NV-s játékban el tudnám képzelni, de GTA6 hoz szerintem adná magát. MIt tudom én hány hónapon/ éven át modelleztek/ térképeztek anno , ezzel azért gyorsabban mehetne.
-
Yutani
nagyúr
válasz Petykemano #37113 üzenetére
Azzal az lehet a baj, hogy ott is húst fogsz majd, ahol a szemüveg szerint nem is kéne lennie...
#tarcsad
-
törölt tag
Egy Inteles AMDs vst néztem minap és ott felhozták az árfolyamokat.
Hallod e hát mi ez az NV árfolyam ?
3 hónap alatt 275-ről 125-re ???
Most akartátok kivenni az osztalékot gondolom a Titánra karira erre beállt a földbe.
Tippeket kérek hol lesz a vége ?
és vajon kiáll mögülük az a nagy amerikai befektető bank ?[ Szerkesztve ]
-
GodGamer5
addikt
Újabb infok a 2060-ról.
[link]"Többször látsz Game Over képernyőt, mint Michelle Wild f@szt." "It's not a Loop, it's a Spiral"
-
félisten
válasz #45185024 #37118 üzenetére
talán ugyan az mint 32 ről 17 re esni-.
Bár talán még sem ugyan az, hisz 17 vs 133( nem 125)...
170 K 2060 pedig hülyeség, ......590 nek pedig az 580 és az 1060 éppen elég ellenfél 78 K áron. értelmetlen egy kártya ha nem esik le 80 K köré.
Néha elgondolkodom hogy miért nem látod reálisan a világot.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Na akkor elmondom neked.
AMD DEC 24.-én (boldog karácsonyt mindenkinek előre is) csatlakozik a Nasdaq 100-hoz. Ez a 100 legnagyobb vállalat a tőzsdén.
Én szoktam olvasni sőt AMDs találgatósba bevágni a tőzsdei híreket főleg a riportok az érdekesek.
Lisának ebből sok van ami részben EPYC PR is de ebbe ne menjünk bele.
Abban igazatok van hogy jelenleg az egész IT szektor a nem ajánlott befektetésben van és csúszik lefele mert nincs látványos előrelépés.
A VR nem jött be a RT jelenlegi formájában egy egy hónapos koraszülött (ugyanúgy mint a VR volt)
és csak reméljük hogy nem ugyanaz lesz a sorsa...
Bevághatjuk ide a SOFTBANKos cikket csak nem más gondolataival szeretnék páváskodni.
Én az egyedüli előrelépést iT-n belül az Epicben látom...Aminek amellett hogy nagyon érdekes a felépítése (input output egység más csíkszélességen) SŐT A Róma Die I/O-jában találkozhatunk hibrid x86 / Arm cpu csomagokkal is !!!
De ne menjünk ennyire bele, egyszerűen válaszolok a kérdéseidre az AMD részvény 20 on reális.
Az Epyc hírére ment fel 30ra és beszált kedves barátunk Soros igen az a Soros és befektetett az AMDbe most mond meg hirtelen felment 40 körülire, és 2 hétre rá kipullant a lufi.
Visszatérve az előző 2060-as cikkre NV miért van bajban ?
1. Felhalmozott 10XX készletek amik még nem jelentek meg leírásban ha az értékük leíródik nem lesz osztalék.
2. ez az gddr5x nem igazán adja az 1060nak mert így is lassabb mint az 590.. nem kicsit.
3. Egy PRO szektorból lehozott funkciós magokkal manipuláló 2060 nem lesz olcsó !!!
ezzel nem tudsz a 110 130 ezerért árult Vega 56 64 ellen harcolni és a 7 nm előbb jön AMDnek.
Le vannak foglalva a TSMC gyártásfolyamatai hülye lenne másnak átadni. A 12nm-t meg nyomhatja neki olcsón a GlóFo.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz lezso6 #37122 üzenetére
Másképp van elosztva a két cég? Tőzsdei részvényárfolyam kiszámítása az az éves nyereség 1 részvényre vetített árfolyama. Tehát az előző évi vagy negyedévi árbevételt elosztod a részvények számával. és ehhez hozzáadódik az osztalék elosztása /részvényre vetítve. Ez adja meg egy új kiadott részvény alap árfolyamát. Ez mellett változik attól is, hogy év közben bocsátanak e ki részvényt hozzá, mert értelemszerűen ha fél évkor adnak ki új részvényeket az 50 % súlyozással beszámítódik. ( ilyenkor már az is siker , ha nem csökken egy részvény árfolyama ami a Turing kiadása előtt megtörtént, rövid ideig újra vehető volt Nv részvény ez is hozzátevődött a leeséshez. Tehát de nagyon is számít mennyi 1 darab részvény ára, mert meghatározza a két cég tőzsdei értékét viszonyításként.
AMD is ennyit esett a saját ligáján belül,50% 3 hónap alatt.Egyébként Nvidiának pontosan 3 éve a pascal kiadásakor volt ennyi a részvény értéke, 129 dollár
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz #45185024 #37126 üzenetére
Na ez egy teljesen korrekt hozzászólás volt. Azt azért hozzá kell tenni, hogy az Nvidia részvények irreálisan, de tényleg baromira túl voltak árazva.
A Facebook részvényeit leverte mikor csúcson volt, persze ehhez hozzá kell tenni azt is, hogy ott a sok botrány miatt történt zuhanás, de anno ezt a zöldek nagyon ünnepelték, mikor FB részvények alattuk kevertek és mindeki szabadult meg tőle az övékére meg csak előjegyzések voltak de rengeteg.
Nvidiát zseniálisan vitték fel tőzsdére, ezt már többször leírtam. Tanítani lehetett volna. Mivel érdekel tőzsde alapból is, a cégben ahol dolgozom van befektetésem, elég sokat olvasok erről én is.
Anno a FT jelentetett meg cikket erről, hogy milyen arany tojást tojó tyúk NV hiszt volt olyan hogy extra osztalékot is osztottak, amire IT iparban nagyon nem volt példa. KB a részvények pillanatok alatt fogytak el. Tavaly limitált mennyiségben adtak ki új részvényeket, mikor szerződtek valami Kínai internet kávézó céggel ( persze olyan kínai számokban kell gondolkodni, Xszázezer gép) és gondoltam is, hogy ez meg fog látszani csökkenéssel a negyedéves árfolyamon. Hát meglátszott, nőttek 25 % -t
Mindkét cég most közelít oda ahol lennie kellene. Azzal azonban nem értek egyet hogy AMD nek itt kellene tartania a CPU részleg miatt sem. Úgy gondolom ilyen menő termékekkel minimum 40-50 $ lenne a cél nekik. Egyébként tragikus amit műveltek anno AMD vel, mikor negatívba voltak, mert úgy kerestek befektetőket, hogy adtak ki új részvényt és ez hatalmas hiba volt, most annak isszák a levét.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz korcsi #37128 üzenetére
igen az független alapárat ez határozza meg. éves nyereség és Osztalék kifizetés+ cégtőke aránya / részvények számával ez a piaci érték elsődleges meghatározója. Ha egy cég nem fizet megfelelően osztalékot vagy veszteséges, vagy túl sok részvényt ad ki, nem lesz részvényértéke soha magas mert nem lesz rá piaci kereslet. De ez természetes is.
[ Szerkesztve ]
-
korcsi
veterán
Ez már azért más megfogalmazás.
Azért a várható eredmények függvényében alakuló kereslet is erősen beleszól ebbe az árfolyamba, nem?
pl.: AMD bejelenti, hogy nagyon megy a 7nm januárban jön az új 2080Ti-t verő egység, sokan vesznek a papírból, felmegy az árfolyam, pedig önköltségi áron adja AMD a vasat, hogy részesedést szerezzen, ebből így osztalék nem lesz, mindenki eladja a papírt, árfolyam esik.
Valahogy így?referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
félisten
válasz korcsi #37131 üzenetére
Hát igen valami ilyesmi.Persze sarkítottan/ leegyszerűsítve fogalmaztam én is. Utána jön a zuhanás, ha az a 2080 TI még sincs meg és negatívan nyilatkozik sajtó, esetleg pont vége egy ünnepi szezonnak satöbbi.
Ezért nehéz az,amit most csinál AMD, olcsón adni egy terméket hogy legyen rá kereslet ,de közben ezzel lemondani az extra nyereségről, ami meg számítana az éves árbevételnél és azért hogy tudjon a befektetőknek osztalékot osztani.
Most ezzel az AMD CPU politikájára gondolok, hogy nekünk baromi jó, hogy ennyiért adják a cuccaikat,de nyereségben meg arányosítva is el vannak maradva például Inteltől.Hosszútávon ez lehet egy jó dolog, hogy most megalkotják a piacot maguknak majd emelnek árat, csak ehhez tartósan ez kell, hogy jó legyen a termékük, jobb mint a konkurenciáé.Most valami ilyen taktikát próbálnak véghez vinni, ami egy nagyon optimista és jó hozzáállás, csak veszélyes is. Plusz náluk elég sok részvény van kint ami nehezíti a helyzetüket.Kb 2 év kellene nekik szerintem ( csak tippelek) hogy ezt meg tudják valósítani . Szóval most látom évek óta bennük azt a lehetőséget...[ Szerkesztve ]
-
Televan74
nagyúr
Mind két cég esetében irreálisan magasak voltak a részvényárfolyamok a bányászat miatt.Most a befektetők pénze máshová vándorol.Nem is szeretik a cégek a hirtelen emelkedéseket,mert abból könnyen jöhet egy nagy zuhanás is.Ahogy az most be is következett mind két cég esetében.
És ha majd megnézzük az AMD árbevételét látni fogjuk milyen kis haszonkulccsal tud csak dolgozni.Első negyedévben azt sem tartom kizártnak,hogy megint veszteséget könyvel majd el.
Az Nvidiának sem fényes siker az RTX széria,persze megvan az a réteg aki váltott a ray és a dlss miatt, de rengeteg Pascal tulaj kivár és nem rohan lecserélni a kártyáját.Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
Televan74
nagyúr
Lesz ám itt termék választék! A vásárló azt sem tudja majd hogy mit vesz és csak kapkodja a fejét a sok típus miatt. Persze érthető a számozás ha tensor mag nem lesz benne. De ha jól értelmezem Ray Tracing nem lesz,de a DLSS marad.
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
Az Intel részvényei ~50 dollárosak. Akkor ezek szerint az NV jobban működő cég, még így a crash után is, mivel ~130 dolláros az egyes részvények árfolyama, mert 130 > 50?
Persze az világos, hogy az AMD értékileg sehol nincs az NV-hez (és az Intelhez) képest így sem. Ehhez jó termék kell és agresszív árazás, másképp sajnos nem megy. Nyilván osztalékot meg azért nem adnak, mert nincs miből.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
félisten
válasz lezso6 #37136 üzenetére
Igen NV a kiadott részvények értékének a számából adódóan jobb cég tőzsdei szempontból. . Intel egy giga cég rengeteg részvénnyel, de ezek részvények egyenkénti értéke alulmarad NV hez képest. Az egyik a mennyiség, a másik a minőség. Mindkettő jó megközelítés, ha van nyereség és osztalék, de NV féle a példaértékű tőzsdei szempontból.
AMD nél sok részvény van forgalomba és kevés az osztalék ez a legrosszabb kombó jelenleg. Helyükben már nem adnék el új részvényeket hanem ezek értékét növelném magasabb osztalékkal. Ez egy hosszabb távú folyamat.Ezért írtam, hogy szerintem ők is erre hajtanak most, ami a helyzetükben - szerintem- egy jó megközelítés, csak kockázatos.Ha intel így folytatja akkor egyre kevésbé. Úgy gondolom AMD részvények jövő év végére stabil 40 dollárra felmehetnek, de ehhez mindenképpen kellene kifele osztaniuk pénzt.Ha oszt akkor nagyon sokan fognak longolni AMD részvényeket és ez a cégnek bizony jó az új gen érkezése előtt.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz lezso6 #37136 üzenetére
Még annyit akartam írni, csak lejárt a szerkesztési idő, ha már szóba jött Intel, hogy egy olyan dolog történik náluk a tőzsdén amire 2004 óta nem volt példa.
Intel osztalék hozama magasabb, mint a részvény árfolyam. Ilyenkor azt tehetik, hogy vagy nem oszt annyit ki, vagy negatívba oszt, hogy megnyugtassa a befektetőket.( szerintem ezt tették már az utolsó pár osztalékozásnál is)
Persze egy ekkora cég megteheti, meg ott van mögöttük Trump bácsi is, de azért hogy felderítsem pár AMD-s estéjét leírom, hátha nem követik a tőzsdei dolgokat. szóval Intel gondban van( már persze ha ezt lehet annak nevezni egy ilyen giga cégnél) jelenleg tőzsdei szinten és ez is egy lehetőség AMD nek. Ütni kell a vasat.Mondjuk 40 dolcsi merész cél, de ha 30 dollárt el tudják érni bányászat nélkül, az nekik egy hatalmas lépés.
Nvidiánál egyébként még 50 dolláros részvény árfolyam mellett is pozitív a hozamosztalék. Ezért írtam le neked az árukat , hogy ez nagyon számít.[ Szerkesztve ]
-
Petykemano
veterán
válasz hokuszpk #37140 üzenetére
Tensor vagy RT mag nem lesz benne?
DLSS-hez tensor kell, raytracinghez RT. Csak a márka jelzés alapján elég lenne az RT magokat kivágni..
De ennél is fontosabb kérdés: MIÉRT?
Ha csak a gyengébb változatok kapnák ezt a jelölést (GTX 1150-1160) az valójában elég felesleges, hiszen annak jelzésére, hogy valami az új raytracing családhoz tartozik, ott a GTX/RTX. vagyis tökéletesen jó lett volna úgy, hogy
GTX 2050
GTX 2060
RTX 2070, stbEz még akkor is igaz, hogy ha a GTX-ek valójában megmaradt és átnevezett pascalok. Az nvidia van abban a helyzetben, hogy egy ilyen rebrand ne rontsa a márka értékét.
A külön számozás ha nem valamiféle extrém marketing-megkülönböztetés a célja, akkor akkor indokolt, hogy 11XX márkaszámozással jöhet olyan teljesítményű kártya, amilyen jelenleg az (RTX) 20XX sorozatban is van már. Az már nyilván megtévesztő lenne, hogy ha van GTX 2070 és RTX 2070 is - és ha ezek hagyományos terhelés mellett egyforma teljesítményűek, utóbbi biztos többet fogyasztana és drágább lenne.
És továbbra is áll a kérdés: miért csinálna ilyet az nvidia?
Olyan mennyiségű nagyteljesítményű pascal (GP102) maradt meg, amit másként nem tud eladni?
Vagy jön valami olyan az AMD-től vagy az Inteltől, amivel az RTX 2070-2080Ti nem versenyképes?Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
törölt tag
válasz Petykemano #37142 üzenetére
Mert árérték arányuk miatt alig veszik.
NVnek nagyon szüksége van az GTX 2070 2080-ra. Mert nem lesz eladása.
Még akkoris ha ezzel le kell nyelnie egy békát és nem lesz idén osztalák.
(Azzal nem értek egyet hogy 50-es részvényen sem lenne semmi baj, de lenne olyan eladási hullámot váltana ki és tele lenne minden az NV elértéktelenedése cikkel. A tőzsde elég pánikérzékeny...)
Milyen terméke lesz NVnek ami a Navival fog megküzdeni fél év múlva ? Az RTX 2070 ?
Az lesz mint eddig NVsek örülnek mert "győztünk"
AMDsek meg örülnek mert majdnem ugyanazt a teljesítményt megkapják féláron...
A tensor magoknak nyilván nincs értelme egy 2060ban, (már egy 2070ben sem sok) és mégsem jöttek ki.
NVnek 100-170 között köv fél évre nincs terméke ha meg navi ki jön csak rosszabb lesz...Válaszolnál a videóban feltett kérdésre ? Videó
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz #45185024 #37143 üzenetére
Atyavilág....ezt nagyon nehéz kibírni. Mintha egy másik világban élnél.
ki válaszolna neked egy olyan kérdésre egy olyan kártyáról ami meg sem jelent? csoda várás ismét ezerrel.
valószínűleg pánik és rettegés van most mindenki szívében Nvidiánál.
Tensor magoknak van értelme 2060 ban, a DLSS miatt. de mindegy is....[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz imi123 #37148 üzenetére
Ami nekem problema, hogy a Navi megint az lesz az előzetes infók alapján, hogy 7 nm talán behozzák a Pascalt. bár fogyasztásban még most sem.Teljesítményben nem érik el az 1080 Ti-t tehát marad a z 1070-1080-Vega56-64 szint.
Közben meg NV kiadja a Turin v2-t szinten 7 nm. az megint egy akkora előrelépés lesz hogy ismét egy generáció hátrány. Nincs is igazából több lehetőségük, mint az árral játszani. AZ meg a fenti tőzsdés eszmefuttatásom miatt nem jó megoldás.
Közben jön az RTX 2060 és a GTX 1160 is. ami meg leakedek alapján 1070 szintű lesz 90-120 K körül verzióktól függően.januárban bejelentik.
Szóval izgalmas évnek nézünk elébe, én is várom mit tesz le mindkét cég az asztalra.nekünk csak jó lehet a verseny.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs