- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel topik
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Yettel topik
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Remus389
veterán
Jó kis kártya, viszont nemrég cseréltem le én is. 6 évig el voltam vele, igaz a world of tanks-szal játszottam főleg, amihez jó volt, illetve kicsit régebbi játékokkal (főleg amik az xbox 360-on is elfutottak, azokat szépen viszi, RPG-kel), például a max payne 3-at gyönyörűen vitte, a Mafia 2-t is, ezeket ki lehet próbálni!
Folytatom a hagyományt, Radeon kártya, a kicsit olcsóbb vágott verzió.
3850, 4850, 5850, RX 470
Részben azért mert ez így bevált nálam, olcsón megúszom, másrészt meg inkább az AMD-t támogatom, fontos hogy az AMD túléljen. Igaz processzorból most lemaradtak (reméljük az AMD Zen változtat ezen), de videókártyából versenyképesek!
Remélem ezzel az RX 470-el is elleszek pár évig. Nagyon jó!
MSI Gaming X, szuperül is néz ki, és szuperhalk!
-
Remus389
veterán
válasz
Dealer95 #31834 üzenetére
Hát persze mert emlékből írtam, aztán utána rátaláltam a forrásra.
Réginek számít, de 4,8 Ghz-re fel van húzva
harapós az
és még az is átlag 25%-kal jobb úgy hogy 20%-kal magasabb frekin jár (4,8 ghz vs 4 ghz), de nem 32?
Akárhogyis valamit gyorsít a processor, de a videókártya számít igazán
-
Remus389
veterán
válasz
djculture #31832 üzenetére
Vannak processzorigényes játékok, vannak VGA igényes játékok, vannak amik a RAM-ot zabálják nagyon(4 giga nem elég), de olyan is van ami a VRAM-ot zabálja(főleg az újak)
Szerintem nem lesz nekem sem gondom a 380-assal és a quad-dal, mint mondtam nem kimaxolni akarom az fps-t, belefér ha a proci visszafogja valamennyire, de fusson normálisan az egész
Talán a Xeon Quad topikban volt, hogy egy ember letesztelte a régi Q9550-nel és az új valami szuper i7 procijával, valami erős videókareszt, kb 30%-kal volt lassabb a quad-dal, de szinte mindig megvolt a 60 fps
meg is van! [link]
-
Remus389
veterán
válasz
djculture #31829 üzenetére
Jó, de nézzük az árakat.
Igazából a mostani kártyám eredetileg 2009 szeptemberében jelent meg, akkor lehetett 90 ezer Ft, 1 évre rá olyan 60 ezer, én 33 ezerért vettem 2011-ben, szinte újonnan
Tehát ez a 380-as(ami szerintem az 5850 modernebb megfelelője), ha megjelennek az újabbak, eshet 20-25 ezret is, ja tehát lehet várni kell
A fogyasztásban nem hiszek, persze lehet néhány Watt ide vagy oda, de ezek filléres dolgok, a beszerzési áron kell spórolni.
Minden pénzkérdés végülis, nem hinném hogy kevesebb mint egy éve kiadott 380-as hamar elavulna, szerintem az pont jó lenne nekem, ahogy az 5850-es is nagyon bevált!
-
Remus389
veterán
válasz
djculture #31827 üzenetére
Így fut a star wars battlefront, frostbyte-os [link], nem olyan túl jól, de ha elszánt vagy végig lehet vinni és jól néz ki, nem rossz egy 2009-es VGA-tól.
Utánanéztem a dolgoknak, frissítettem tudásom. Szerintem ahhoz hogy az újabb játékokkal is el tudjak játszani (és olcsón megússzam, nem a maximális teljesítményt nézve, de úgy-ahogy jól fusson, az új MASS effect és Mirrors edge), kéne nekem még plus 4 GB RAM (ez nem olyan vészes árban, használtan pár ezer).
Mivel csak AMD jöhet nálam szóba, szimpátia miatt (amúgy is mindegy ha árában van, a hasonló tudású gtx 960 is ennyi), ezért én igazából ezt a R9 380-ast néztem ki. Gibabyte G1 gaming 4GB, 61 ezer újonnan, innen, 3 év gari. Ebből lejöhet a mostanim eladási ára, így 50 ezer a csere. Bár a legokosabb lenne várni, ha megjelenik az új AMD széria, ennek az ára eshet. Van 380X is, nem sokkal többért egyébként.
Szerintem 8 giga rammal, húzott quad-dal és egy 4GB-os 380-assal még el lehet pötyögni egy darabig. Oké hogy visszafogja ezt tudom, de az 4GB R7 370 44 ezerFt és egy 7850-es tudása. Akkor már egy kicsit rádobok és combos kártyát veszek.
Prociból hosszabb távon az AMD Zen-nel számolok(ez is inkább a szimpátia miatt, meg talán a hűtőt is átmenthetem).
Szerintem mindenképp 4 gigás kártyát veszek, mert úgy látom újabban az a trend hogy a játék bemásolja magát a videokareszbe. Ha csak 2 gigás, akkor elfogy és szaggatt...
-
Remus389
veterán
válasz
djculture #31821 üzenetére
Jon az uj Doom (nem erdekel, agyatlan lovoldozos), de jon a Mass Effect 4 is, ez viszont igen.
Ha kepes lesz legalabb 35-40 fps-sel futtatni a jatekot(tuninggal, esetleg minimalis kompromisszummal), akkor marad, ha nem akkor lehet hogy csere. De szerintem nem fog csalodast okozni az oreg
Az is lehet jobban fog futni mint irtam
A korabbi Mass Effecteket szepen vitte, igaz az xbox 360 konzolra is kijott, a mass effect 4 viszont mar az uj xbox tudasahoz van igazitva, ezert nem tudom
Hogy futnak 5850-es kartyakon az uj konzolportok?
-
Remus389
veterán
válasz
Repsol600 #31811 üzenetére
Mivel én nem csak a levegőbe beszélek: [link]
vs "Hullanak mint ..."
látható hogy az Nvidia 260-as, 280-asok 95%-a még jó 4-5 év után, az 5% egy része pedig a hülyegyerekek miatt van. Nélkülük, ha mindenki normális módon használná, 1-2% lenne 5 év után. Talán még annyi se, és azok se az EVGA-k, inkább a gagyibyte-ok közül kerülhetnek ki
Az 58**-asok 5%-a hullott el 4-5 év után csak, azok se biztos maguktól adták meg magukat
Megjegyzem, a meghibásodások egy jelentős része is gyári hibás ami hamar kiderül, így egyből csere (3 napon belül)
Tehát egy használt videokaresz egy normális tulajdonostól, amely másfél évig gond nélkül ment, jó eséllyel nem is lesz baja
-
Remus389
veterán
válasz
Remus389 #31809 üzenetére
Még ezen felül sem árt a neves gyártó, például minőségi kondenzátorokat és egyéb alkatrészeket tesz rá, jobb a minőségellenőrzés..., valószínűleg megéri azt a plusz pár ezrest, érdemes megnézni pl: a Gigabyte nem is tudom 1 vagy 2 év garit ad, az ASUS pedig 3-at
Sőt Nvidiánál az EVGA 5 évet ad. Ha 5 évet mer adni, akkor tudják mit csinálnak
Ha pedig 5 évet ad a termékre, valószínűleg elmegy az 8-10-zet is, a gyakorlatban, sőt kitudja. Csak a gyári paraméterein belül kell használni, hisz úgy van tervezve. Nem a kis hülyegyerekre akik szénné tunningolják, meg módosítgatják, nem csoda hogy ez a gari elvesztésével jár.
Asus volt nekem a 9600XT és az 5850 is, és úgy működnek mint a svájci óra
Lefogadom, jövőre is és azután is működni fog, addig amíg nekem már erősebb kell
-
Remus389
veterán
válasz
Repsol600 #31808 üzenetére
Ez érdekes nekem soha nem ment még tönkre videókártyám, ez is 2011 márciusi
Bátyámé talán 6-7 éves Ati 4770-es, kutya baja, igaz ő nem is nyúzza játékkal, de biztos sokat megy
Volt egy Nvidia Fx 5200 is, ami vagy 6-7 évet szolgált meg egy Ati 9600XT, ezekkel sem volt baj eladásig, talán még ma is működnek valahol
fura nekem ez a "hullanak mint a legyek" dolog
, talán ha agyon feszelik, vagy a memóriát tunningolják, a GPU nem szokott tönkremenni magától, nem megfelelő hűtés esetleg, viszont a memóriákból sok van rajta, ha abból egy is megsül, a 8 közül, az már baj, ezért se kínzom nagyon a memóriákat agyon részemről, úgyis a GPU órajele számít igazán
röviden: ha rendeltetésszerűen van használva; amit a mérnökök ráterveztek hűtéssel, nem egy rábarkácsolt aftermarket hűtéssel (VRM szokott megsülni), azt hiszik de jó mert csökkent a GPU hőmérséklete üresjáratban, na de a memóriákat, VRM-et egyebet megfelelően hűt?, nincs ráflesselve másik BIOS, magas feszültségek, furmark stb, amit a hülyegyerekek csinálnak
Tehát ha nem gányolod és néha-néha adsz neki egykis alapfeszes tunningot, ha kell, akkor tartósak lesznek
-
Remus389
veterán
válasz
djculture #31806 üzenetére
Lehet, az én 5850-esem már 5 éves és kutya baja, nemrég fújtam a ventillátorjába zsírt és olyan mint az új (kinézetre is és működésre is)
ASUS gyártmány
Szerintem az "újak" között is van minőségibb gyártmány
A használt kártyák kétségtelen előnye hogy olcsók, na
Azok között is van garis
-
Remus389
veterán
válasz
djculture #31802 üzenetére
Mondjuk ezek az új effekt-ek általában nagyon FPS zabálók kicsi látványjavulás mellett
Emlékszem a Depth of Field-re Stalker-ből, képregény lett
A Dirt Rally-ban is az utolsó beállítás valami advanced postprocessing baromság, 45 FPS-ből 5 FPS-t varázsolt
Szóval ne várj sokat az új effektektől, jók lesznek még nekünk a 7950-esek és társaik olcsón
-
Remus389
veterán
válasz
djculture #31800 üzenetére
Ezekre az átmeneti dx11/12 kártyákra nem érdemes pénzt költeni. Esetleg olcsón, miután kifutottak
Azért egy 7870-re beneveznék (olcsón) és az valóban sokkal erősebb
azzal is el lehet lenni egy darabig
Persze akkor alatta a vasat is cserélni kéne, nekem azt mondták a Q9550 szintű gépbe, még tunning mellett is maximum egy 7850-7870-est érdemes beletenni
-
Remus389
veterán
Na végre kipróbáltam a Dirt Rally-t, maxhoz közeli beállításokkal 47 fps-t kapok
Nagyon simán, vajszerűen fut (ahogy a world of tanks, és a starcraft 2 is, amiket nem olyan rég próbáltam)
Még mindig nincs értelme lecserélni
, nem látom értelmét ha ilyen jól futattja az általam játszott játékokat, persze biztos van ami már megakasztja, nem azt mondom
-
Remus389
veterán
válasz
bossvico #31790 üzenetére
Valami kontakt dolog lesz ott, én beletörődnék a helyedben hogy csak úgy működik, de akkor faszán és úgy használnám, elrendezném a szobát.
Esetleg ami segíthet, kifújod a port a PCI-E-ből és kis ecsettel kitisztogatod, ha áramtalanítva van a gép(nyílván) a kis ecset lehet akár enyhén nedves is, de használhatsz alkoholt is, így ráragad a por
Nyílván nem arra gondolok hogy tocsogjon, csak annyira hogy a por rátapadjon
2-es ecsetre gondolok kábé, tűecsetre, 200Ft egy ápiszban
nekem már sikerült életet lehetni gépbe hogy semmi mást nem csináltam csak megtisztogattam
A RAM slot-okat is lehet ugyanígy
-
Remus389
veterán
-
Remus389
veterán
válasz
Speed® #31749 üzenetére
Igen, azt hittem hogy valami ritka genyo virus, de a friss reinstall utan is csinalta igy felmerult hogy esetleg hardveres hiba.
Hozzateszem elotte 1 evig hibatlanul mukodott igy ahogy van, kb 1-2 honapja kezdett el hibazni.
Lehetseges az hogy az atalakito megolvadt? Ugyanis jut eszembe tunningolgattam, intel burn teszt kozben eleg magas homersekleteket ertem el, annyira hogy be is lassitotta magat a cpu. Tehat lehet megserult az atalakito...
-
Remus389
veterán
válasz
djculture #31748 üzenetére
el lehet ezzel evickelni meg...
Annyit kell hogy utananezni hogy elbirja-e? Ha igen (pl dirt rally, starcraft, wot), akkor azokkal kell jatszani, ezeket tenyleg szepen viszi.
Azt is lehet hogy neten utananezni, milyen trukkokkel lehet javitani az fps-t, (optimalisation guide) pl dirt rally-ben lejjebb lehet venni a palya melletti szurkolok szamat, nincs latvanyvesztes de tobb az fps.
Jellemzoen a lovoldozos jatekok nagy gepigenyuek, de pl a legujabb wolfenstein 60 fps volt maxon, tehat azok kozott is van amit szepen visz.
Hihetetlen idotallo kartya, legkozelebb is AMD-t veszek!
-
Remus389
veterán
válasz
djculture #31738 üzenetére
En is ugy dontottem hogy iden meg marad az 5850, plane hogy kitapasztaltam a maximumat (950-975mhz kozti gpu), a world of tanks-ot jol/szepen viszi ez a legfontosabb, a dirt rally-t fogom meg kiprobalni, meg egy-ket jatekot, talan nem a leggepigenyesebbeket, utananezek elotte, ha nagyon gepzabalo, akkor inkabb azt nem.
Mondjuk talan az is kozrejatszik, hogy 30 korul mar kibirja az ember hogy felretesz kesobbre (mikor erosebb gepe lesz) egy-egy jatekot es azt probalja ki amit elbir a gepe.
Az uj starcraft 2-t ultramaxon toltam vegig egyebkent tunning se kellett, ugyhogy jo ez a kari meg nekem.
-
Remus389
veterán
válasz
djculture #31744 üzenetére
Oke, talan jobb maradni akkor a win7-nel, talan masik verziot megprobalni.
Erthetetlen mi tortent a gepemmel, nem mukodik jol. Fagyogat(de nem teljesen, reszlegesen), meg a chrome tabvaltasnal bezarja, meg nem enged cimet beirni, neha meg jo.
De nem csak a chrome hulyeskedik. Olyan volt mint egy Ferrari, most pedig Wartburg a gep.
Reinstall sem segit.
-
Remus389
veterán
Sziasztok, gondom van a win7-tel és reinstall se segített. Fagyogat és csak control alt del-lel lehet életet lehelni bele, plusz a chrome is igen idegesítően viselkedik.
Szóval, gondoltam felrakom a win8-at, a win8 alatt jobban vagy rosszabbul teljesít a HD 5800-as széria? Vagy nincs különbség?
-
Remus389
veterán
válasz
djculture #31728 üzenetére
1. 950mhz alapfeszen nagyon jó, nekem max feszen +100mv viszi!
2. Ha azt kipróbáltad, a 7850-hez hogy viszonyul egyébként?
3. Talán van abban valami, hogy kihajtja-e: [link], ha megnézed a 7970-est már viszafogja a 3.4-es quad, full HD mellett is, a te géped a Phenom II is olyasmi teljesítményű(sőt gyengébb), tunningolva
Tehát 5850-nél jobbat, talán egy 7850-7870-est érdemes fejleszteni, de azt is sok esetben visszafogja a quad/phenom X4, persze sosem árt az erős VGA, csak nem annyit gyorsul mint gondolnánk
-
Remus389
veterán
válasz
mihione #31724 üzenetére
Mondjuk letöltöttem ezt a gpu caps viewer-t és hiába tologatom trixx-ben vagy msi afterburner-ben a feszt, nem mozdul a gpu caps viewer szerint, lehet ennél a kártyánál képtelenség feszt állítani, a smart doctor pedig hibaüzenettel indul (bár lehet régebbi verzióval működne)
lehet akkor az lesz hogy kitesztelem a max alapfeszkós tunningot, talán sikerül 825-nél feljebb menni
de az is lehet a gpu caps viewer téved, még nem adtam fel
-
Remus389
veterán
válasz
mihione #31722 üzenetére
Oké, az msi afterburner +100mv-ra korlátoz (egyébként az előbb linkelt fórum alapján sikerült unlock-olni a volt mod-ot rajta)
1,118 az alap (AIDA szerint, ami nem biztos hogy pontos), tehát 1,218 a max msi afterburnerrel, elég lesz
Bacsis szerint 1,087 v olt az alap [link]
Akkor elszórakozok vele
, Unigine heaven-nel teszteljem?
-
Remus389
veterán
válasz
Remus389 #31720 üzenetére
Na kicsit megápoltam az öregfiút, leszedtem a ventillátorját és nyomtam bele white grease-t (utánaolvastam, jobb mint a WD40 mert nem szárad ki), kicsit kifújtam a port amennyire tudtam
Most mintha új lenne, annyira halk (persze relatív, de igen halk lett), jó lesz ez még
Már csak a fesz-emeléses tunningolására kell rájönnöm (nem, az asus smart doctor nem működik, sem az msi afterburner, sem a gpu tool), a feszt nem engedi emelni, azt hiszem azért mert nem referencia design
Jelenleg alapfeszen kb 825/1050 megy stabilan, talán kicsit több is, de tudom fesz emeléssel 1 ghz-1,05ghz is elérhető (ami elég tisztességes boost, +44%, mondjuk ha egy játék átlag 30fps-el megy, mondjuk 25-35 fps, ami harmatos, tunninggal mondjuk 43-44 az átlag amivel már ki lehet egyezni, nem mindegy)
Mennyi egyébkén a fesz amit biztonságosan lehet neki adni?
De talán ez : [link] vagy BIOS frissítés kell neki
-
Remus389
veterán
válasz
mihione #31718 üzenetére
Elhiszem hogy megéri, de jelenleg én a world of tanks-al játszom elsősorban, azt 45-65 fps-sel viszi, max-hoz nagyon közeli beállításokkal, AntiAliasing-gel, tényleg szép folyékony, tunninggal talán meglenne a fix 60 fps, mivel annyit frissít a montirorom, ja, minek.
A starcraft legacy-t és ezek szerint a Dirt Rally-t is szépen viszi, a lövöldözős FPS-eket már meguntam, jó esetleg egyet kettőt még kipróbálok, akkor már kevésbé gépigényeseket.
Tehát akár le is cserélhetném, de nincs rá szükség.
Viszont feltűnt hogy elég hangos lett az öregfiú, nem olyan vészes végülis 4 éves, meg fogom zsírozni (White Grease-el vagy WD40-el)
-
Remus389
veterán
válasz
Bunken #31712 üzenetére
Én mondom, a world of tanks-ot nyomom, azt full HD-ba 50 FPS átlaggal, 1-2 dolgot vettem csak le(ami alig látszik de lassítja), különben maxon viszi tunning nélkül, tényleg mint a vaj.
A processort most feltunningoltam egy egészséges 3.4 ghz-re, alapfeszen.
A Starcraft Legacy of The Void-ot is Ultrára tettem mindent: mint a vaj szinte, oké az eredeti 2010-ben jelent meg, szóval nem nagy gépigény.
Úgyhogy ja, a táblázat alapján lehetne cserélni, de minek? Ha mégis cserélnék a 7850 vagy 7870-re (neked és nekem a processorunk mellé (kábé egyforma erősek mondjuk) ennél erősebbet nemigen érdemes, max 7950 szint), mondjuk egy használt 7850 2gb-ra a csere kb 15.000-ből megoldható
A lövöldözősök pedig már tényleg nem kötnek le annyira, a legutóbbit már eléggé untam.
Talán nem is érdemes tunningolni már ezeket, az enyém 2011-es gyártású és jó minőségű, de a legrégebbiek 2009-esek asszem, lassan hétévesek.
-
Remus389
veterán
válasz
Remus389 #31709 üzenetére
MOst ez a legerősebb, csinos ára van, reálisabb előrelépés egy használt 7850-es
, meg ugye alatta nekem gépet is kéne cserélni, mondjuk 3,8 Ghz-ig tudom húzni a Quad-om kábé, ha nagyon akarnám talán tovább is menne, max 4 ghz-ig, mondjuk az nem olyan gyenge hisz 12MB cache-os quad, ahhoz szerintem legfeljebb 7950 szintű VGA párosítható
-
Remus389
veterán
válasz
Bunken #31708 üzenetére
Akkor kivették, nekem régebbi driver van fent, 2014.12
Régi kártyához talán nem baj ha régi a driver is, úgysem csiszolnak már erre, sőt még el is ronthatják
Mindegy is
Mondjuk ahhoz képest elég jól elvagyok az 5850-nel, a World of tanks-ot tolom, azt szépen viszi, meg legútóbb az új starcraft 2-vel sem volt problem
Mondjuk én már leszoktam a lövöldözősekről, talán a crysis 3 volt utoljára, meg valamelyik COD, ezeket még úgy ahogy, tunninggal
-
Remus389
veterán
válasz
BucksYouUp #31270 üzenetére
kétezer Ft-ért én is megpróbáltam volna, nyilván ő is tudta hogy nem működik, hisz akkor 15-20 ezerert adta volna csak oda (ennyit ér ha működik )
a sutot azért próbáld meg szerintem, hallottam hogy van hogy valami kontaktos benne, a nagy hő hatásra "osszeolvad ".a hiba
akkor jó biznisz volt
egyébként egy ezrest megér hibásan is, van aki gyűjti..., vagy a hűtés esetleg
-
Remus389
veterán
válasz
BucksYouUp #31263 üzenetére
biztos hogy nem vert át az eladó?
-
Remus389
veterán
válasz
Nagynozi #31255 üzenetére
nekem egy 350W-os Chieftek vitte anno az E5200@3,6ghz@1.35v+5850 párost
ugyanaz a gépem, csak most már quad van, meg új táp (5-6 éves volt már a táp, és volt egy ilyen lehetőség ilyen főnök leírja az adóból az új tápot, ezért sem a legolcsóbb
)
ha az ehhez képest gagyi chifi 6 évet bírt (el is adtam, szerintem azóta is megy, ettől 10 évet várok minimum)
FSP Aurum, 23.000Ft volt
, a főnöknek
-
Remus389
veterán
ne állj le vele vitatkozni hisz ő maga írta hogy "sokszoros ".ár, utána pedig leírja hogy 25 ezer 35 ezer, ez neki a sokszoros
meg az a 50.000-es kártya, az egy atnevezett 7870
ő maga is belebonyolodik a hazugsagaiba
pont azokat írja amiket nem szabad megvenni, rosszindulatbol
-
Remus389
veterán
válasz
djculture #31208 üzenetére
igen kapsz egy kivenhedt, sokat megélt 4-5 éves, 5870-est, ami lehet pár hónapra rá bedoglik, se gari, az eladó nyomát bottal utheted
a 7850 sokkal modernebb, gyorsabb, kevesebbet fogyaszt, drivereket írják stb, 33-35-ért is láttam már
sőt a 7850-esnek nagy a tunningtartaleka úgy rémlik
mint venni egy öreg Camaro-t, vagy egy új Golf-ot
hol itt a sokszoros ár? miért nem opció a 7850? az éri meg, nem az öreg 5870, nem pedig amit írtál 50-ért
miért pont azokat ajanlod ami nem éri meg? rosszindulat?
előző: Oké csak 850 MHz mostmár beugrott
-
Remus389
veterán
válasz
Baryka007 #31203 üzenetére
1. ne nevetess 763-ra a gpu-t, és az majdnem 4890 szint? a 4890 alapból 1000 MHz GPU, 3600 MHz memória
egyébként 2008-2011-ig én is 4850 tulaj voltam, jó kis karesz, de már jó régi
most 5850-esem van, meg vagyok vele elégedve, de a helyedben én inkább 7850/7870-est vennék, abból is GHz edition-t
most tolom egyébként a crysis 3-at meglepően jól fut, majdnem maxon full HD -ba, kellett alá az a processzor na, nyilván folyekonyabb lenne az élmény egy 7850-essel, de még állja a sarat az oregfiu
azért is meglepő mert amilyen gépem most van, olyat már 2009-ben is lehetett venni, vagyis 5 éve, igaz drágán
tervezek egy 7850/70 cserét majd én is egyébként, ha szükségét érzem, de amíg elfogadható -t produkál a mostani, addig minek, meghat annál olcsóbb lesz a 7850/70
főleg wot-ozok, ahhoz jó, néha egy-egy másik játék single-ben (cod, crysis, mass effect, starcraft, hasonlók, ezeket is elbírja )
-
Remus389
veterán
válasz
djculture #30696 üzenetére
16-17 ezerert láttam én is, ebből le lehet esetleg vonni az e5200 árát ami 3-5000Ft talán, ha sikerül eladni
utánanéztem, és 3.3-3.7 ghz-re lehet tunningolni, mégiscsak egy quad core, oké nem egy sandy bridge, de olcsó
egyrészt kedvelem az alaplapom, a hutom s775 kompatibilis csak (ASUS silent knight )
na szóval, tudom jobb lenne kidobni az egészet egy új gépre, de szvsz ésszerű ez az olcsó quad upgrade, szerintem
úgyis főleg World of tanks, ők most tervezik csak a dual core támogatást
-
Remus389
veterán
Crysis3-nál éreztem, kéne alá egy quad, meg utánanéztem, azzal játszható high-on is épphogy, de a legtöbb esetben még mindig elég a kétmagos
kétmaggal letérdelt a gép a második pályán hig-on, low-on is
kinek négymagos gépe van és 5850-ese, képes volt végigvinni a Crysis3-at legalább high-on?
-
Remus389
veterán
válasz
Trebron09 #30380 üzenetére
itt a review-ja, itt csak azt mondja jóval rövidebb, vhol olvastam 5 órát a mellékküldikkel együtt
OK, nagyon szép meg minden, de egy techdemo
maga a játék sem olyan jó állítólag, szal ezért nem érdemes
mondjuk azt mondja, kicsit lejjebb veszed még így is nagyon szép
majd az új starcraft lesz a jó játék, meg atlán az a Alien-es
a Starcraft viszont jól fog futni szinte biztos
-
Remus389
veterán
válasz
Trebron09 #30374 üzenetére
14,3 fps, tényleg gyengének tűnik
DE: lejjebb veszed 1650-re a felbontást +15%
tunningolood a VGA-t +15%
AA nem nagyon kell +15%
leveszel ezt-azt ami aúgy sem látszik(pl depth of field)
szóval 30 fps-t szvsz ki lehet csikarni, különben is 5 óra a teljes játékidő, szóval nem olyan nagy kár
-
Remus389
veterán
ma jött ki a crysis 3, azt valaki nem nézte hogy fut az 5850-esen?
bár nem nagy szám 5-6 óra játékidő, annyiért nem érdemes lecserélni
-
Remus389
veterán
válasz
vcsabika #30230 üzenetére
nincs FC3-hoz valami standard benchmark progi?
most megint piszkáltam a beállításait, és javult
meg a procit is sikerült 3,5-re pöckölni, 3,35-ről vagy mennyin volt
a VGA-t 820-ra húztam(sajnos nagy átverés ez az Asus directCU voltage, nem nagyon lehet feszt emelni, az a hülye smartdoctor nem működik, mással sem)
na így már elég jó az FPS, van hogy 38-40, volt már 70 is(persze olyan helyen), de van hogy leesik 25-30-ig
olyan nagy átlagban szerintem 35 FPS, azzal a két Tweak-el minden ultrán, kivéve Shadow, Post FX Medium, DX9
lehet DX11-ben jobban menne, bár szvsz a proci nem elég neki, de mindegy, így is elvezetesen játszható elég folyékony, oké néha megreccen
-
Remus389
veterán
hát nem tudom, nálam jól fut most már
a gyenge proci ellenére
mondjuk van hogy 35-40 fps, ha csak setalgatok
ha vezetek leesik 24-30-ra, harcban valamivel jobb, a kettő közt
hát nem fut túl fényesen , de azért játszható és igen jól néz ki
mondjuk annyira nem fogott meg a játék, szóval ezért nem érdemes gépet újítani
-
Remus389
veterán
Fr cry 3-al játszok és a 2. és 3. videót csináljátok meg
(Ambient Oc. és Depth of Field)
javulni fog az FPS sokat
-
Remus389
veterán
válasz
Dealer95 #30108 üzenetére
mindegy megnézem hogy megy a 7850-essel, ha elbírja az ultra grafikát jól, akkor hol a gond?
ha nekem elfogadható a javulás szintje
mediumon megvan nekem is a kb 38 fps, ha tolom rá a grafikát folyamatosan csökken, ultrán már 20 körüli, ami még nekem is játszhatatlan, biztos vagy te benne hogy a CPU számolja a grafikát?
és ha igen? tényleg nem javul? akkor meg van az első lépcső, van egy jobb grafikus kártyám...
pénzt nem veszítek, mert ha csökkenne idővel a 7850 ára, az 5850-esé is ugyanúgy csökken, tehát 15-20 ezer Ft különbség ugyanúgy ki kell fizetni
onnantól már csak gépet kell cserélni,, ha tényleg nem javul
de azért bízok benne, megúszom egy videókaresz cserével, nekem fusson elfogadhatóan
különben is, gyanús nekem ez a bizonyítgatás, a legtöbb játéknak valóban nem kell a quad core CPU hogy folyékonyan fusson, oké van némi előnye esetleg, de alapvetően nem sok
ha ti úgyis tudjátok mit bizonygatjátok, ha majd az új videókareszomal is 20-22 fps lesz ultrán(kábé ennyinek éreztem), akkor majd magamtól megtanulom nemde?
Trebron09: [link] Crysis 3 system requirements for PC hardware will be similar if not the same as Crysis 2, because both games are powered by the CryEngine 3 game engine.
nálam szépen elfutott a crysis2 is...
-
Remus389
veterán
válasz
Dealer95 #30108 üzenetére
szóval szerinted, ha nálam csak Very High-on fut folyékonyan(olyan 30-35fps), most, a jelenlegi gépemmel, vagy inkább high-on, de akkor már azért full folyékony(40fps+)
és szeretném maximálisan élvezni ultra High grafikán(nem fut folyékonyan jelenleg)
nos akkor CPU-t kell venni vagy GPU-t?
szerinted a játék grafikáját és az AA-t vajon a CPU számolja?
-
Remus389
veterán
válasz
Dealer95 #30106 üzenetére
ahány ház, annyi szokás[link]
annyira idegesítőek vagytok ezzel
megveszem a VGA-t, látom esetleg hogy nem fut annyival jobban, mint vártam, akkor esetleg veszek CPU-t
mit kell bizonygatni? eddig szinte minden maxon futott nálam ezért vagyok optimista
nem hinném ha Very High-ról Ultrára tolnám a grafikát az a CPU-n múlna, jelenleg Very High-on fut jól, Ultrán már nem
-
Remus389
veterán
De most csak a FC3-ra gondolok! én is, végre felfogta valaki
a W.o.t. az csak egymagot használ, a Crysis3 pedig olyan gépigényű lesz mint a crysis2, tehát azzal se lesz gond
az új starcraft ami érdekel, de az jól fog futni, ugyanarra épül mint az előző
engem csak ezek érdekelnek, tehát nem kell új CPU
Dealer95 első körben csak ezek érdekelnek ezekkel elleszek egy jó ideig, főleg a WOT-t nyomom az jelenleg is jól fut(7850-el várhatóan még jobban), az FC3 viszont nagyon tetszik, megérdemel egy új VGA-t
-
Remus389
veterán
köszi az infot!
akkor tényleg érdemesebb egy 7850-esre lecserélni, addig félreteszem ezt a játékot, azzal ultrán 35-45Fps az átlag [link]
FC3 esetén az 5850 még jobban lemarad mint a 7850, mert míg a legújabb drivereket csiszolják 7850+FC3-ra, 5850 esetén már nem, ezért nagyon rossz a teljesítménye, max ha valami bug van azt kijavítják
na mindegy addig elleszek a WOT-vel is
-
Remus389
veterán
válasz
Remus389 #30085 üzenetére
nem akarja valamiért
pedig kipróbáltam az Asus Smart doctort az iTracker2-t(azok "cannot find GPU information")
Az Msi Afterburner 1.5-öt is feltettem, nem akarja, pedig ott is átírtam a cfg fájl-t
esetleg még milyen hasonló GPU tunningolós progik vannak?
Rivatuner?
BUÉK!
-
Remus389
veterán
válasz
danati #30081 üzenetére
zerk: UnofficialOverclockingMode 0, ezt kell átírni 1-re. átírtam, kiírta hogy angolul hogy biztos vagyok-e benne és nem vállalnak felelősséget
de továbbra sem engedi a voltage-t, pedig a settingsben is rég engedélyeztem
nincs más program? Az asus smart doctor pedig nem ismeri fel a kártyát
-
Remus389
veterán
válasz
danati #30079 üzenetére
a settingsbe lehet az MSi Afterburnerrel ugye beállítani hogy lehessen +feszt adni mert egyelőre nem engedi...
van egy olyan hogy "unlock voltage control" azt beikszelem és akkor sem engedi(nem akarok nekiesni a VGA-nak, csak jó lenne kiismerni, az Asus Smart doctor pedig nem ismeri föl a VGA-t úgyhogy azt már le is töröltem)
mivel ellenőrizted hogy stabil? Heaven Benchmarkkal?
-
Remus389
veterán
válasz
danati #30071 üzenetére
nekem ilyen kareszom van, nem a top verzió
mi lenne ha az Asus Voltage Tweak programmal próbálkoznék, ha már Asus-om van?
köszi az infót hasznos volt!
Grave444 fejezd már be! nem érdekel a BF3 már rég kivittem(maximum grafikán csoki!)
nem érdekel a hitvallásod... hidegen hagy, csak felbosszant
-
Remus389
veterán
válasz
danati #30068 üzenetére
igen ez is talán megoldás lenne brutálisan megtépni a VGA-t, de Full HD-ban azért neked sem menne 45 fps-sel, inkább 38-40
milyen driverrel?
mivel tépted így meg a VGA-t? hogyan?
nekem az lenne a célom hogy valamivel jobban fusson, mondjuk rá lehessen tenni ultra high közelébe AA nélkül, elfogadható FPS-sel
(tudom cseréljem le az egész gépet i7-esre és vegyek egy 7970-est ghz edition-t, ezzel ne fárasszatok)
-
Remus389
veterán
válasz
Dealer95 #30066 üzenetére
az belefér...
ebbe a játékba a GPU a szűk keresztmetszet, nekem erre kéne
főleg W.O.T.--val játszok(az csak 1 magot használ nevetséges)
a crysis3 gépigénye hasonló lesz a Crysis2-höz mert ugyanaz a motor, szóval arra sem kell
az új Starcraft ami érdekel még, az is olyasmi lesz mint az előző(vagyis jól fut maxon)
a következő féléveben ezekkel tervezek játszani, ebből úgy tűnik a FC3 igényel egy erősebb videókártyát(és ráoptimalizált drivereket), a többui rendben lesz
nagyon tetszik, így megérdemli, Very High-on elmegy elmenősen, de ultra high-on lenne az igazi!
-
Remus389
veterán
válasz
Grave_444 #30064 üzenetére
jaj ne kezdjétek már megint ezt a butaságot már megint(nem ez volt a célom)
ott link lesd meg, tanulmányozd
CPU and Cores Comparison
In DirectX 9, there’s absolutely no CPU bottlenecking, even when using only 2 cores (the game doesn’t start with 1 core) but if you look at the CPU/GPU Usage Table you can spot a small inconsistency. Even though the CPU Usage is well bellow 100% -
Remus389
veterán
találtam egy ilyet[link], tehát négymagos CPU-t nemigazán igényel, illetve DX11 és DX9 közt sem látványban sem teljesítményben nincs nagy különbség
hát, kicsit játszok a beállításokkal, illetve felrakom a legújabb drivert, hátha
nem fut olyan túl jól, de ki lehet bírni
másnál hoyg fut? Harcban leesik az FPS?
a kártyát is tunningolom, persze lightosan, nem akarom tönkretenni, most 820/1100-zat állítottam be egyelőre
-
Remus389
veterán
Azt lehet tudni melyik driverrel fut a legjobban az FC3? 5850-essel?
-
-
Remus389
veterán
válasz
Malibutomi #29963 üzenetére
persze hogy jobb egy 7870, főleg újabb driverekkel
de mint do3om hozzászólásából is látható még elegendő az 5850 is
ha a Crysis 3 is szépen fut, akkor elhalasztom a cserét
egy fél évre
-
Remus389
veterán
sziasztok, valaki próbálta már a Far Cry 3-at 5850-esen?
állítólag nem olyan vészes a gépigénye ha DX9-ben futtatod [link]+fórum
erről tapasztalat? melyik driver?
-
Remus389
veterán
válasz
Remus389 #29898 üzenetére
mindenesetre szvsz tudni fogja a 3.4-3.6-ot, régen mindenki ezzel jött a kentsfield topikban , az olcsosaga miatt érdekel.. tudom hogy nem olyan jó mint a yorkfield, de a +50% hatalmas tévedés
Dealer95:
18% alap órajelen az órajel különbség, 23% az FPS különbség, vagyis ha beallitjuk a quazan-t a q9550 orajelere hasonló érték jön ki , kicsivel kevesebb
ennyi erővel odatehetnenk a qx9850-est(ez 65nm quad ), az meg megelozne a q9550-est mert gyárilag 3 GHz
-
Remus389
veterán
válasz
Dealer95 #29894 üzenetére
amelyik játékhoz nem elég egy húzott q6600, ahhoz egy meregdraga q9550 sem eleg, nagyjából egy szinten mozognak, az a 15% plusz nem éri meg a 40k-t, azt hiszem q6600-ast láttam már 16-ért is, most asszem 18-ért van, abból talán még alkudni is lehet
elhiszem hogy ő tapasztalt azonos órajelen +25%-ot, de valószínű hogy elnezte, mert ha az egyik 71 másodperc alatt photoshoppol, és a másik éppen 71 másodperc alatt csinálja meg, akkor nem tudom hogy jön ki a +50%, úgy hogy tunningban sincs oltári eltérés, q6600-zat is felhuztak leggel, jó lappal 4 ghz-re, én megelegszem a 3.6-tal, vagy 3.5-el is
alapvetően azt az esetenkénti. +5%-ot a magasabb gyári FSB -nek, illetve a 8 helyett 12mb cache -nek köszönheti, de alapvetően ugyanaz a felépítése, az architektúra
a fogyasztást pedig a 45nm-nek
-
Remus389
veterán
válasz
Speed® #29892 üzenetére
többek között tartod azt az állításodat is hogy azonos órajelen 20-25%-kal gyorsabb
mondjuk ez egy kicsit ellent mond neked..., itt olyan 0-5%
továbblapozva 70 másodperc a QX6850és 68 Másodperc a Q9650, kérdem hol van itt 25% azonos órajelen?
Adobe Photoshop
Istenem pechjed volt, én a Kentsfield topicot is olvasgattam, gyakori volt a 3.4-3,6 ghz Q6600-tal
A yorkfieldet is és a Q9550-nél egyáltalán nem általános hogy elérik a 4 ghz-et, tipikusan 3,6-3,8-at tud az is
nincs olyan nagy különbség, másfélszeres semmiképpen, szerintem olyan 10%, legyen 15% ha egy kicsit jobbat fogsz ki Q9550-ből
de egy Q9300 már gyenguszabb ha nem is sokkal
fogyasztásban sokkal több egy Q6600, ha nem túl hsszú időre vezsed belefér, viszont árban harmada
-
Remus389
veterán
válasz
Speed® #29890 üzenetére
a másfélszeres teljesítménykülönbség a Kentsfield és a Yorkfield között hatalmas ferdítés
nézzük mi a valóság:
kezdjük ott hogy a Q9550-esek sem mind tudják a 4 gigát van ami 3,8-at tud vagy kevesebbet
a Q6600-asok pedig nem szoktak éppen 3 gigánál kifulladni, a 3,6 ghz-et el szokták érni, na jó legyen 3,5
órajelben nincs ekkora difi az tuti, inkább 200 mhz
clock to clock pedig max 5% és nem 25% itt a kentsfield és a yorkfield is 3 ghz
nem tudom miért ferdítesz ekkorát
A Q9xx0ek közül a legkisebb Q9300 szintjét hozza a Q6600 egyébként
mi a gyorsabb 8mega gyorsabb cache vagy 6 mega lassabb cache?
és a Q9300-asok azok amik hamar kifulladnak tunningban, ez sem igaztehát látható ha a fogyasztástól eltekintünk, kb 10-15%-kal gyengébb egy Q6600 egy Q9550-astól
viszont Q6600-ast lehet kapni 16 ezerért néha(mondjuk eladom a mostanit, 12 ezer a csere), Q9550-est pedi 38 ezerért, amit csak a fogyasztása indokol
fogyasztás: 50 W-tal több, 20 üzemóránként 40 ft
aztán van még G0-ás Q6600 talán az egy kicsit jobba többiben egyetértek, csak nincs kedvem alaplapot is cserélni, macerás
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Légies iPhone halvány színei
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Óvodások homokozója
- Google Pixel topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Futás, futópályák
- Yettel topik
- Viccrovat
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- HP OMEN 3080Ti 12GB
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest