Új hozzászólás Aktív témák
-
Daffni2
addikt
válasz
///Krisz\\\ #18303 üzenetére
Nálam sem.
-
-
Daffni2
addikt
válasz
gainwardgs #16733 üzenetére
Jó választás, brutálisan húzható, igen csendes hűtéssel.
Játékhoz, nálam 920/1200 MHz megy atomstabilan. -
Daffni2
addikt
válasz
LordDarkness #16186 üzenetére
-
Daffni2
addikt
válasz
LordDarkness #16184 üzenetére
A CCC-vel tök egyszerűen lehet profilt létrehozni, egy kattintással a tuningolt órajelekkel játszhatsz.
Ha meg nincs szükség tuningra egy katt és normál órajellel megy.
2D ben, netezéskor 157/300 MHz. -
Daffni2
addikt
válasz
LordDarkness #16180 üzenetére
Szerintem a Gigabyte a leghalkabb,/ gyakorlatilag nem hallani a ventiket/ és ráadásul brutálisan tuningolható.
-
Daffni2
addikt
válasz
Anoulou #15919 üzenetére
"Szerintetek nagyon jelentős lesz a különbség a 4890 és az 5870 között?"
Nagyon!
Érdemes megnézned a Gigát, igen hatásos és halk hűtővel rendelkeznek.
Van 5850 OC amit simán hajthatsz az 5870 ref órajele felett is és bőven elég mindenhez,és spórolsz 40 ezret.GIGABYTE GV-R585OC-1GD -
Daffni2
addikt
válasz
Motion_Blur #15839 üzenetére
Csak az Afterburner nem engedi, vagy a CCC-ben sem lehet?
Mert akkor a BIOS-ban van korlátozva.
-
Daffni2
addikt
-
Daffni2
addikt
Ezzel megoldódik a probléma:ATI Catalyst 10.9a Hotfix
Programok eltávolítása menüből inditsd az ATI Catalyst Install Managert, teljes eltávolítást válassz, majd újraindítás után telepítsd a 10.9a-t.Magyar nyelvű CCC is benne van.
Ez megoldotta a nálam is fennálló a Tieddel egyező problémát.
-
Daffni2
addikt
válasz
keIdor #15171 üzenetére
Felesleges az 5870.
Itt egy GIGABYTE GV-R585OC 80 ezerért
Szinte hangtalan hűtővel 920/1200 MHz !!
Nem kell hűtőt cserélni rajta
-
Daffni2
addikt
válasz
Uzmany #14705 üzenetére
Szinte lehetetlen.
Kizárt dolognak tartom, hogy 20% fordulatnál halld a ventit, 50% felett kezd hallhatóvá válni, még a 100% is elviselhető, főleg hogy játék közben nem is hallaná az ember.
Amikor először beüzemeltem a VGA-t nem akartam elhinni mennyire csendes.
A vezérlésnek nincs köze ahhoz, hogy ha 20%-os fordulaton hangos.
-
Daffni2
addikt
válasz
rétisün #14692 üzenetére
Nem, nem, nem csinál semmit az exe azon kívül, hogy kicsomagolja.
Uzmany Le kell tölteni a giga oldaláról a VGA Tools -- @BIOS-t
Ezzel biztonságosan lehet végrehajtani.
Van súgója ha nem világos a kezelőfelületen minden.
Az F7-es BIOS-t kell letölteni a 11-es nem ehhez való nem is értem miért van fenn.
Bár lehet, hogy az elején kiadtak olyan kártyát amin HYNYX RAM volt.
Az F= rendesen kezeli a Power Playt 2D-ben 157/300 MHz az órajelek.
Enged rendesen tuningolni 920/1200-ig és a hűtés karakterisztikája is javítva van. -
Daffni2
addikt
válasz
Gerisz #14544 üzenetére
Speciális előírást tartalmaz a Kormányrendelet 7. §-a a termék meghibásodása miatti kicserélésre. Ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a forgalmazó nem hivatkozhat a Ptk. 306. §-a (1) bekezdésének a)pontja értelmében aránytalan többletköltségre, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság
-
Daffni2
addikt
levi1392Az MSI programjával nem lehet ennél a kártyánál feszt állítani, sőt semmimi mással sem, kizárólag a Giga OC Guru programmal, ami hivatalosan az 5870 OC-hez van de működik az 5850 OC-vel is.
Viszont, felesleges feszültséget emelni, mert a kártya alapfeszen produkálja azt az eredményt amit láthattál.
Giot Ezt a Te kérdésedre is válasz.
-
Daffni2
addikt
Nem marad meg, csak a GPU órajelét veszi vissza.
De húzva úgyis csak játék, vagy bench. alatt használod, akkor meg tökmindegy.
Ha nem kell a tuning akkor a mentett alap profilt egy mozdulattal visszaállítom.Mennyit pörög a venti ilyenkor? Nem nagyon melegszik jobban húzva sem, a fesz ugyanaz marad.
Persze tetőtérben ebben a kurva melegben egyáltalán nem sok a 60 fok de még a 80-90 sem, elbírja a VGA.Everesttel, vagy GPU-Z vel tudsz monitorozni azután megnézed a fájlt.
-
Daffni2
addikt
Használhatod a Catalyst-ot nyugodtan.
-
Daffni2
addikt
Itt megnézheted.
-
Daffni2
addikt
válasz
BullKoxa #13989 üzenetére
Hasonló aggályaim vannak, hasonló rossz tapasztalattal, amilyet sokat hallani mostanában a cégről.
Azt hiszem, ha így megy tovább, elvesztik a potenciális vevőiket.
Való igaz Németországból, UK-ból ugyanazon az áron /sok esetben olcsóbban/ ismegkapom és még nem fordult velem elő olyan eset, hogy késett volna, vagy nem azt kapom amit megrendeltem.
-
Daffni2
addikt
válasz
kasa85 #13919 üzenetére
Feszültséget nem biztos, hogy tudsz vele állítani a Te kártyád esetében.
Van a Gigának egy programja OC Guru, hivatalosan csak a GV-R587SO-1GD-t támogatja, de az én kártyámnál is működik, feszt is lehet tolni.VGA Tools –OC Guru
Fesz emelésel nem félsz a Gari elvesztésétől?
-
Daffni2
addikt
válasz
kasa85 #13917 üzenetére
Értelek, de szerintem nincs túlbonyolítva.
A CCC-ben beállítom a tuning órajelet és mentem egy profilba.
Mikor tuningos kell akkor egy katt és úgy megy. Ha már nem kell még egy katt és alapórajellel megy.Én úgy emlékszem, a régebbi driverekkel sem vette vissza a mem órajelet, de lehet,hogy tévedek.
-
Daffni2
addikt
válasz
kasa85 #13910 üzenetére
Amit leírtál teljesen világos volt számomra eddig is.
Viszont filmnézés, netezés alatt nem használ tuningot az ember, egy kattintás és gyári beállítással megy a kártya,157/300 MHzHa meg játszani akarok szintén egy katt, és a tuning órajelet alkalmazom.
Már ha egyáltalán igényli a játék.
Nem nagyon van per pillanat olyan játék aminek kevés lenne egy 5850-es VGA 765/1000 MHz
órajelekkel. -
Daffni2
addikt
válasz
kasa85 #13908 üzenetére
Nem értem ezt az egész mizériát,világosítson fel valaki végre, miért is baj az ha a húzott VGA
nem veszi vissza "normálisan" az órajeleket?Emelt órajellel nem csak akkor használja az ember fia a kártyát amikor játszik, vagy tesztprogramot futtat?
Egy kattintás, profilból visszaállítani a normál órajelet, és akkor működik a powerplay.
Újabb egy kattintás a tuning profil indítása, ha megint kell az emelt órajel.Vagy rosszul gondolom?
-
Daffni2
addikt
válasz
Baga1983 #13888 üzenetére
Érdekes a dolog, mert nem csak a specifikációban van leírva, hanem a kezelési útmutató szerint is a narancs színű slotok x16 sebességűek.
Lehet, hogy a BIOS-ban lehetn állítani valamit ahogy tom-tol írta.
szerk: most átszaladtam gyorsan a BIOS leirásban, de én sem találtam erre vonatkozó állítási lehetőséget.
De no para mert nem fogod észrevenni a különbséget.A PCI-Express sebesség hatása -
Daffni2
addikt
válasz
Gerisz #13851 üzenetére
Szerintem a Final F teszt alatt teljesen normális hőmérsékletek.
A T-rad 2 sem egy piskóta hűtő. Nagyon nem az.Ezek miatt fejeztem ki enyhe kétkedésemet az 52 fokról, szerintem lehetetlen.
Ha a teszt alatt ennyi, akkor játék alatt szinte idle hőmérsékletek vannak?
Szvsz szar a hőmérséklet érzékelő.LEON-T az LLC-t 1.3V felett nem ajánlatos engedélyezni
-
Daffni2
addikt
válasz
tom_tol #13835 üzenetére
Date , GPU Core Clock [MHz] , GPU Memory Clock [MHz] , GPU Temperature [°C] , Fan Speed [%] , GPU Load [%] , Fan Speed [RPM] , GPU Temp. #1 [°C] , GPU Temp. #2 [°C] , GPU Temp. #3 [°C] ,
2010-07-05 19:23:50 , 765.0 , 1000.0 , 70.0 , 60 , 99 , 2588 , 70.5 , 70.0 , 67.5 ,
2010-07-05 19:23:51 , 765.0 , 1000.0 , 70.0 , 60 , 99 , 2582 , 70.0 , 70.0 , 67.5 ,
2010-07-05 19:23:52 , 765.0 , 1000.0 , 69.0 , 60 , 99 , 2588 , 70.0 , 70.5 , 68.0 ,
Ezek a legmagasabb értékek, alap órajelen a VGA, 1920*1080 felbontás.
Igaz a ventisebesség auton van és itt 60%-on forog.
-
Daffni2
addikt
Nem szeretném megölni a kártyám.
Már annak is nagyon örülök, hogy sikerült egy olyan 5850-es VGA-t kifogni ami bőven megy az 5870-es órajeleken.
Neked köszönhetőenpróbáltam ki a GPU Tool-t mert amikor megvettem akkor max 775/1125 volt "engedélyezve" a BIOS-ban.
Azóta már van újabb ami 920/1200-at enged.
Na ez nekem tökéletesen elég mindenre.Igaz, hogy az enyém meg 980/1250 hasít
Ezt nem nagyképűségnek szántam, azért is tettem
a végére
-
Daffni2
addikt
Ilyen extrém izzasztást biztosan nem fogok csinálni, teljesen felesleges ugyanis.
Annyi bőven elég számomra, hogy bármilyen játékkal akármeddig játszva tökéletesen működjön.
Az új BIOS amit kiadott a Giga 920/1200-at enged. Bármeddig játszhatok ilyen órajelekkel.
Csendes és hatásos hűtés mellett.Annyit megteszek majd, hogy valamelyik VGA zabáló játék alatt Everesttel monitorozok mindent és azt felteszem ide.
Az MSI tesztprogramja kevésbé izzaszt inkább a valóságos terhelést próbálja, tán nem véletlenül.
-
Daffni2
addikt
válasz
amper zoli #13470 üzenetére
Na V-SYNC ON
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>
- <!--
Benchmark Mode Results
-->
- <!--
author: Jocika
-->
- <!--
date: 00:06:25 on 26/06/2010
-->
- <!--
machine: Jocika-PC
-->
- <benchmark>
<average min_fps="57.256046" av_fps="70.152985" - <track>
- <settings name="battersea" route="route_1">
<car name="sti" />
<car name="bmw" />
<car name="e9r" />
<car name="cr4" />
<car name="sor" />
<car name="sti" />
<car name="350" />
<car name="mer" />
</settings>
<results samples="6512" min_fps="57.256046" av_fps="70.152985"
</track>
</benchmark>Igaz hogy függőleges felbontás nagyobb Neked, de a kártyád meg 5870-es
Igaz, hogy az enyém meg 980/1250 hasít
De nem értem Nálad miért ilyen alacsony az FPS
Giot A tesztek szerint igen ütős az a hűtő.
-
Daffni2
addikt
válasz
amper zoli #13468 üzenetére
Igen érdekes eredmény, nálam ugyanez 1920x1080
<!-- Benchmark Mode Results -->
<!-- author: Jocika -->
<!-- date: 20:37:53 on 25/06/2010 -->
<!-- machine: Jocika-PC -->
<benchmark>
<average min_fps="63.348034" av_fps="76.625587" <track>
<settings name="battersea" route="route_1">
<car name="sti"/>
<car name="bmw"/>
<car name="e9r"/>
<car name="cr4"/>
<car name="sor"/>
<car name="sti"/>
<car name="350"/>
<car name="mer"/>
</settings>
<results samples="6940" min_fps="63.348034" av_fps="76.625587"
</track>
</benchmark> -
Daffni2
addikt
A nagy veszekedésben már elfelejtettétek, hogy a kérdezőnek problémája van azért megy csak 8x-en.?
Bár igaz, hogy félreérthetően tette fel a kérdést.Béke van nem harcolunk
-
Daffni2
addikt
válasz
speedernet #13352 üzenetére
Pontosan melyik tipus?
Lehet,hogy BIOS-t kell cserélni.
-
Daffni2
addikt
válasz
Pagi79 #13243 üzenetére
Igen frissítettem, 2x is.
Mikor megvettem, rögtön feltoltam az F5-ös BIOST, máris tökéletes volt a 2D ben 157/300 MHz Powerplay.
Azután 2 napja kijött egy új BIOS amiben már kitolták a tuning korlátot 920/1200-ra.Nem kell félni a BIOS flash-tól, a Gigának is remek gyári programja van hozzá.
2 perc az egész.
Persze előtte alaposan nézz utána, olvasgass nétz meg a Readme-t. -
Daffni2
addikt
válasz
Pagi79 #13239 üzenetére
Azért vess egy pillantást még erre is::GIGABYTE GV-R585OC
-
Daffni2
addikt
Elégnek elég, de azért nem mindegy mennyire van terhelve a táp.
A jelenlegi konfigomat /még a 4890-es VGA-val/ egy 430W Seasonic vitte, de azért cseréltem le egy HX 650-re mert már eléggé terhelve és hangos volt.
Azután lett hangos miután az C2D E8600- ATI 4850 párost lecseréltem. -
Daffni2
addikt
válasz
CptMisi #13144 üzenetére
Ez van leírva a mellékelt angol help szövegben.
kerinagy Nem értem ezt a Powerplay mizériát.
Ha tuningolt teljesítményre van szükség akkor az emelt órajelekkel mentett profilt indítod.
Ha meg már nem játszol akkor visszaállítod normálra és máris van /nálam 157/300 MHz/idle. -
Daffni2
addikt
A BIOS-ban való "feljebb tolásra" értettem.
Az RBE helpjében olvasható:
Urgent information on overdrive increase
ATI approves the BIOS (or not), adds a signature to it and sends it back to the vendor. Only then the vendor can produce and ship the card, this is not possible without that signature. The signature mentioned is an encrypted key. The overdrive limit in the BIOS is protected by this key. It can be changed, but if so, the key won't match any more which makes the catalyst driver not recognize the card any more and therefore, this BIOS is unusable. RBE can't decrypt this key, but it can transplant an overdrive limit and its key to another BIOS.
Jééé tényleg ki írta a cikket?
-
Daffni2
addikt
válasz
Baga1983 #13133 üzenetére
Működik Win7 x64 -en a GPU tool.
Keress újabb BIOST azzal már nem lesz korlátozva.
Én is így jártam a Gigával.Nemrégen olvastam a Zafirról is ugyanezt.Megtaláltam a Logout cikketNagy a veszély, hogyha a kódolt korlát ellenére a BIOS-ban módosítod az órajel emelés korlátot, akkor nem fog működni a kártya.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Asztalos klub
- World of Tanks - MMO
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Wuthering Waves
- Simbin topic (GTR, Race07, GTR Evolution, RaceRoom Racing Experience, stb.)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest