- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tyrel
őstag
válasz KaiotEch #4139 üzenetére
Szerintem sem vészes a ref. 5700 hangja, bár a blower fannak alapvetően más hangja van mint a hagyományos ventiknek, e miatt tisztán kivehető/megkülönböztethető a zúgása... de zavarónak nem mondanám. Terhelve van neki hangja, nem kifejezetten halk, de nem is zavaró, nem porszívó.
Üresjáratban nem kapcsolja ki a ventit, de mikor alacsony fordulaton jár egyáltalán nem hallom már ki a gépből, üresjáratban nagyon halk.
Szerintem amúgy referencia kártyáknál a venti kikapcsolás erőltetése elég rossz ötlet, okkal nem csinálja magától:
a custom kártyákon nem sok a borítás, a bordák nagy része szabadon van, így a hő ill. a meleg levegő lassan el tud áramlani róluk. A referencia kártyák viszont nagyon zártak, gyakorlatilag egy zárt cső az egész kártya, pont azért hogy a blower fan légárama csak arra tudjon haladni amerre ők szeretnék. Ha ebben a csőben teljesen leállítod a légáramlást, a hő full bent reked, így néhány percenként átmelegszik az egész, aztán rá kell indítani a ventire... és a folyamatos kapcsolgatás helyett már akkor jobb az ha inkább nagyon lassan, de mindig teker.[ Szerkesztve ]
Turenkarn
-
elder troll
őstag
válasz KaiotEch #4139 üzenetére
Alzás sapphire 570 itx-et váltott az 5700, értelemszerűen érezhető a különbség és az 5700 még halkabb is (vagy kevésbé zavaró). Zárt házban azért pörgette magát rendesen a kis 570, a ref 5700 kitermeli a meleg levegőt, így a többi komponensnek is jobb lett a házon belül. Fogyasztás is kb hasonló, 300 wattnál nem láttam még többet játék alatt fogyasztásmérőt nézve, bár közben processzort is cseréltem (1600->2700), és a 8 magos kevésbé van terhelve játék alatt, így a fogyasztás különbséget ellensúlyozta a processzor csere. 60hz freesnyc (4k) miatt nem kell erőlködnie a processzornak. Utólag nagyon megbántam a 400 wattos fsp beles bq táp cseréjét, mert az fsp hydro 500-as táp a leghangosabb része a gépemnek üresjáratban, és bőven elég lett volna a 400-as is alulfeszelve. XT bios-szal vagy mpt-vel már más lenne a helyzet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Gumi és felni topik
- EAFC 25
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- További aktív témák...
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- XFX Speedster SWFT 319 RX6800 ingyen foxpost box
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest