- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zotyesz66
őstag
válasz MasterDeeJay #75148 üzenetére
Ez egy alap referencia Voodoo1 PCB-n alapuló kártya, több "márka" is kijött ezzel az "EV-3DFX-4 feliratos kártyával. Talán Elephant néven forgalmazhatták itt.
Van nekem is, sajnos nem működik.[ Szerkesztve ]
-
-
válasz MasterDeeJay #75152 üzenetére
Ez brutál jó, ha lomizásból van, ráadásul működik is
A 3 test probléma nem megoldható.
-
-
-
-
zotyesz66
őstag
válasz MasterDeeJay #75156 üzenetére
viper2 minden hibája ellenére eléggé kurrens cucc, ha működik!
-
-
Előkerestem a Tua, valamint (itt) a mellékszereplő Coppereket, és akkor már ha S370, lepróbálok kettő Via C3- at is. Nem semmi operett volt, 3-4 óra. Kipakoltam rendszerezve, de még kis tisztogatás, már amennyire tudom, némelyiken kis megkövült paszta-maradványok. Úgyhogy ez még mindíg hozzátesz az időhöz, aztán jöhet a fotózás, közel egész napi elfoglaltság.
-
-
válasz MasterDeeJay #75161 üzenetére
Win98- hoz, Loew driver nélkül, pont a max mennyiség.
-
Rézmagos volt rajta (az most a Tuán van), kicseréltem fullréz AeroCool- ra + 2 venti van rajta, pár fokot javított, de 2400- on már elég nagy feszt kér, ezekkel a moddokkal már 60 fok alatt marad terhelésre. Véglegesre 2315MHz- re állítottam, 1.76V- al, úgy már egész tűrhető.
-
Fotók elkészültek. Flexelek a kiválogatott kollekcióval.
1x1300_2x1200_2x1000_TuaCel_//(1x900 CopperCeleron)
A 900- as arra lesz jó hogy emelt FSB- vel, közel azonos paraméterekkel fusson, mint a 800/100- as Copper 8x133- on. Hopp elnéztem, ez a 900- as csak egy sima CopperCore-Celeron, de nem is annyira sima, mivel kupakos (amiatt néztem be), bár lehet kipróbálom mennyivel gyengébb a felezett cache miattCopper_P3_800_100 - az aduász, pont ideális az 1000 feletti hajtáshoz
Via_C3_933 and 1200 - kíváncsi lettem hogy az állítólagos gyenge teljesítményük mire elegendő
-
KROK640
nagyúr
válasz MasterDeeJay #75161 üzenetére
Ennek pont annyi értelme van mint nekem a 466-osba Win ME alá a 768MB RAMnak. Csak a bajom volt belőle. (512-vel ment, de minek?)
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Asus p5qc egyik ramcsatornája döglött akkora görbület van a lapban hogy haljítva pattog mint egy hajcsat. Valszínű ezért dobták ki. Mindegy E8100 húzásra lehet jó, feltéve ha tud 570-580-as fsbt .
[ Szerkesztve ]
-
Ha, nem is figyeltem ezt Copper esetén. Megszoktam hogy megy mindegyik mint a golyó. Akkor a puding próbája az evés, meglátjuk majd ha bepattintom hogy mennyire képes. VH6T és a 815- ös lapok is alap hogy a 133FSB- t viszik (tuninggal felette is), RAM- om is van 150MHz- es, kiderül...
-
válasz DarthSun #75170 üzenetére
A BE6- ban a 750@1000- esre cB0- át jelez a CPUz, a kiválasztott 800- as pedig cC0- ás a cpuworld szerint, nagyon nem aggódom. Bár az 1100 közeli működés megint egy más kategória Copper esetén, valahol ott van az elvi határ, talán szerencse kérdése is már.
-
Fred23
nagyúr
válasz DarthSun #75171 üzenetére
Egyszer tuti kipróbálom 1100 körül a Coppermine ezreseim, cD0 steppinges mindegyik. Jövő héten érkezik egy régebbi steppinges ezres is, de azzal nem fogok próbálkozni, mindig az ugrik be, hogy vissza kellett hívnia Intelnek az első eresztést ezekből az 1000 MHz fölöttiekből.
Az a 6 db P3S-1400-as nagyon szép!
-
válasz Fred23 #75172 üzenetére
Nézem hogy a 6db 1000/133- as + a kupakos is cD0- ás, elvileg tehát azokkal is rá tudok próbálni az 1000 feletti témára. Annyi a gond, hogy mivel nincs 1000 alatti Tuám, sokkal nagyobb FSB- n fog menni a Copper, bár ez legyen a legnagyobb gondom .
+ (#75173) balintka + (#75167) KROK640 : kössz mindenkinek , ez már tényleg fétis , hogy a kulcsfontosságú darabokból megtartok akár sokat is, valójában 1+1tartalék jól működő elég lenne. Bár a gyűjtemény monumentalitását is emeli a több egyforma, kategóriájában legmagasabb órajel. Amúgy 7 van , de elbújt, tudom hogy egy régi dobozban van, valami szintén Tua 1100 körülivel együtt, csak még nem találtam meg a dobozt. Ezt a kettőt külön vettem anno, amiatt nem pakoltam a többi közé.
[ Szerkesztve ]
-
balintka
addikt
válasz DarthSun #75174 üzenetére
Én is vettem most tartalékba egy 2. TUSL2-C alaplapot, ez viszont dobozzal érkezett . Meg egy 1000-es Celeron-nal, de az nem kell .
Egy 1.4-es Celeron-t viszont tudtam venni, abból megvan a legnagyobb .
Még nem sikerült normális áron 1.4-es P3-S-t szereznem, irigykedem is, mennyi tartalékod van .
[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
válasz balintka #75175 üzenetére
Most volt olcsón ár alatt hardveraprón 2db 4 órája.
Lemaradtam róla sajnos. Azonnal elvitték.Más. Találtam a youngtimer 2009-2010 gépeimhez egy ütős kuckót. Életemben nem láttam ilyet. Komplett i7 gépet vettem meg miatta. Felfelé áll benne az alaplap hátlapja Silverstone fekete ablakos [link]
Meg jött egy dual slot xeon Fujitsu Celsius 600.
Olyan se volt még nálam.
Azt nem tudjátok, hogy sima sdrammal indul, vagy ecc-s esetleg más kell bele? -
válasz balintka #75175 üzenetére
Annyi előnye még van a sok db- os elvetemültségnek, hogy ki lehet választani melyik tudja a legmagasabb tuningot. Igaz hogy egy stepping az összes, de azért tudjuk hogy mégis lehet eltérés példányonként. Pld ha alaplapot nézünk, a BE6- osok is különböző max FSB- t tudnak, pedig 3 tökegyformát néztem. Ilyen alapon könnyen lehet hogy Nálad sem egyformán fog teljesíteni a kettő TUSL2C.
-
balintka
addikt
válasz envagyok #75176 üzenetére
Ha máshonnan nem, akkor majd ebay-ről veszek, így akkor veszem meg amikor jobban belefér anyagilag. Itthon sem adják sokkal olcsóbban... Ott jobbak a termékleírások, eladók, itthon már vertek át dolgokkal nem egyszer. Pl. most láttam, a "hibátlan" Xbox joy-nak tőben repedt a kábele...
DarthSun: Tuning nem lesz nálam, csak alapon használom őket majd.
[ Szerkesztve ]
-
FF23
senior tag
válasz DarthSun #75164 üzenetére
Előszedtem én is az asust és már sejtem mire gondolsz. Amit cpu diódának mutat azt el kell felejteni, mert nincs az Athlon XP-ben. A sima cpu értéket kell nézni, az felel meg kb. a biosban mutatottnak és az előbbi asrock lap is nagyjából azt mutatta azonos beállításokkal és hűtéssel.
RT-AX58U v1
-
envagyok
veterán
válasz envagyok #75176 üzenetére
Kipróbáltam a dual p3 xeon slot2es gépet.
Sima sdrammal elindul, látja is, biosban is tudok turkálni, de boot előtt udvariasan megkér, hogy ugyan már ecc-s memóriát tegyek bele...
Ami persze nincs egy db sem.
Esetleg valaki tudna kölcsön vagy ajándékba adni ecc sdramot? -
Nem tudtam ilyen pontosan, köszi. Azonban a kijelzéseket én sem veszem általában túl komolyan, olyan kb tájékoztató, nem pontos. Itt másról van szó, konkrétan szolárium az arcomba, nyitott oldallappal. Ezt még a kazán becenevű Prescottnál sem tapasztaltam, sőt az EE esetén sem, pedig utóbbinál szintén éreznem kellett volna a lapra fúvódó meleg visszaverődését - hasonló ház, mely a tesztállomáson próbálva, pont felém nyitott, ha nincs fent az oldallap. Ha pedig a Bartonosra felteszem az oldallapot, akkor forró levegőt fúj ki a tápon és a házventivel is, a Prescott ehhez képest csak tanuló lehet, ott terhelés alatt is csak langyos a kifújt légáram.
-
zotyesz66
őstag
válasz DarthSun #75181 üzenetére
Hasonló a tapasztalatom. Régi melóhelyen volt pár AthlonXP gép ilyen Via KT600-as meg hasonló lapokkal, már nem tudom milyen procikkal. Konkrétan a gépházak olyan melegek voltak, hogy sütöttek.
És volt egy gépem 3.4GHz Prescottal, MSI 875 Neo lappal és a szoftver (CoreCell) szerint soha nem ment fel a proci hőmérséklete 50 fokig. Biztos alá mért a valósnak, de akkor is... a gépház langyos sem volt és a táp sem volt meleg.
Volt Thoroughbred procim is, XP2400+, az nem volt olyan forró.[ Szerkesztve ]
-
válasz zotyesz66 #75182 üzenetére
Végre egy kolléga, aki osztja a tapasztalatomat
Még hozzátenném hasonlatnak :
- Prescott, 4GHz a vége, langyos levegő, állandóra 3.7- re tettem, még alacsonyabb a kifújt hő
- Barton, 2.4GHz a vége, itt félek hogy megolvad valami a gépben, 2.3- ra tettem használóra, itt már csak jó meleg az egész cucc, nyáron necces is használni sztem, vagy klíma kéne a szobába.A 3 test probléma nem megoldható.
-
Fenyő
őstag
válasz envagyok #75180 üzenetére
Ha jársz Pesten tudok kölcsönözni egy 512-es ecc sd-t.
DarthSun Prescottból a 478-as korai steppingesek (C0, D0) voltak különösen melegedősek, 775-ben sokkal jobb volt a hőátadás, meg E0 steppingtől, ha nem ment full gázon elég szépen visszavetette magát.Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
nagyúr
s478-as 2,8-as Prescottom volt, kazán egy cucc. Megkívánta a hőcsöves TT hűtőt - így 70 fok max, anélkül 90 fok stabilan x264 encode alatt.
3 GHZ-es Northwood némileg lassabb volt encode alatt, cserébe 60foknál nem volt melegebb.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
arn
félisten
Mongy a hofokok onmagukban semmit sem jelentenek, csak egy kalibralt ertek.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
envagyok
veterán
Hőfok ügyben én is tanácsra szorulok.
Van egy Opteron 185 procim, egy MSI K8N Neo2 platinum lapban próbálgatom.
Rézmagos AMD hűtővel (Amit a phenomokhoz adtak)
Egy magos procik pl 4000+ 30-45 fok között vannak, 45 terhelve, 30-35 terheletlenül. (Itt még pasztázva sincs)Az opteron 185 meg 50-60 fok, és ahogy indítom a stabtesztet hirtelen felugrik 80-90 fokra.
Lehet a lap korai ehhez a procihoz, vagy esetleg pasztázva van a kupak alatt, ami beszáradt? -
+ @(#75185) jokeph is
Hmm...hát...és , vegyes interpellációt tudok regélni (bár tudom hogy hasonló effektus mint egy parlamenti 51% esetén, a vélemények különböznek, de döntés sohanapján születik).
D0- ás 3GHz- esek a Prescottok, sajna az azonosítót nem néztem, ezeknél kimaradt, az egyik kupaktalanított ráadásul. Asszem innen a D0 stepping. Mindegyiken jó hűtő van, de a lefújt levegőnek akkor is vinnie kell a keletkezett hőt, hiába, a fizika törvényeit nem tudjuk megkerülni.
- 1. példány, delidelt, TT hűtő alatt
- 2. példány, kupakos, Asus hűtő alattSztem amúgy egyforma a két proci. A TT hűtős beépítve házba (a sufni kábelezés, felsőtáp<->alsótáposban miatt ilyen), kicsi, elenyésző hőkifúvást érzek. Az Asus Silent Knight pedig szabályosan hideg!!, kézzel érintve, igaz hogy az alatt csak 3.3GHz- en duruzsol a Presi, a TT alatt pedig mint már említettem 3700, de fullra hajtva 4000- en is töredéke a hő, mint a Barton esetén. Jó, hát jöhet rá interpelláció hogy ezeken eléggé jó hűtők vannak, de megintcsak a fizika, a környezetbe, akárhova is, de el kell menni a leszedett +hőnek...termodinamika...
De akkor menjünk tovább, P4EE, ennek megvan az azonosítója, SL7CH, ez ráadásul nem is 90nanos mint a Presi, hanem még 130- as +2MB L3 cache is ott figyel.
Mikor először bekapcsoltam, egyből azt gondoltam hogy erre a világ legjobb stock hűtőjét kaptam, de valszeg nem ez a helyzet. Idle, kézre hideg, direkt néztem a hűtő alját is, ott már langyos. Erről van szenzoros mentés is, tudom nem pontos, de egy hozzávetőleges képet ad, ami ráadásul tökéletesen korrelál a tapasztalattal, tehát
- 3773 MHz, itt már nyilván valamennyi nyugalmi idővel a 3DM2001 teszt után, de a lényeg látszik, 24 fok , terhelésre asszem 40 körül lehet.Változatlanul fenntartom hogy az Intel ebben az időszakban, sokkal jobb gyártástechnológiával rendelkezett.
Mindettől függetlenül a Bartont igen jó procinak tartom, az egyéni tesztsorom szerint, a 3.3GHz- en pörgő Prescott ellen nyert. De a Prescott jobban tuningolható, így nagyobb frekin már átveszi a vezetést.Többször felmerült korábban is ez a hőtermelési vita, azért is írtam le hosszabb agymenéssel, így ha valaki ismét kazánnak nevezi a Prescottot, csak visszalinkelem ezt a hsz- t.
-
félisten
válasz FoxiestFox #74415 üzenetére
Rászántam magam, hogy kicserélem a kondikat ebben a szarban
Tudtok olyan webshopot, vagy Bp-n üzletet, ahol be tudnám szerezni lehetőleg az összes féle motyót bele?
A fő hibának ugye a szétfolyt szuperkondi tűnik, de a többit is cserélném. -
Czo
őstag
válasz FoxiestFox #75190 üzenetére
hestore? lomex? conrad? En ezeken a helyeken szoktam ilyesmit vasarolni.
-
félisten
Ja és "találtam" itthon két AT alaplapot.
- Acorp 6LX87 (S370)
- P6LX3 / P6EX3 (mindkettő szerepel rajta, nem vágom, ki a gyártó) (Slot1)Ezekre érdemes lenne építeni valamit? Egyelőre nem teszteltem őket, de a garázsunkból vannak, és oda csak működő hulladék lett eltéve, úgyhogy van némi bizodalmam.
A TUSL2-C konfigom továbbra is házatlan, mert csak ocsmány házakat találok abból az érából, AT házakból viszont látok tök jókat aprón, és ha ezekbe a lapokba be lehetne pattintani egy 1 GHz körüli P3-at, igazából tök jól elférnék bennük, van rajtuk ISA, úgyhogy a retróbb hangkártyámat sem kellene elengednem...
Mondjuk AT esetén a táp lesz a kérdéses, lévén senki sem gyárt már AT tápot. Vagy lehetséges ATX-et átalakítani AT csatira?
Szerk. lol hülye vagyok, mindkettőn van az AT mellett ATX betáp is.[ Szerkesztve ]
-
mohow
tag
válasz FoxiestFox #75193 üzenetére
Hol látod a jobb AT házakat? Én alig lelek... Tényleg érdekel!
"Az út elvezet a végtelenbe, majd visszahoz. Sokszor megjártam az utat, ültem a verandán, játszottam, voltam kutya, minden, még madárijesztő is." Q (Star Trek Voyager)
-
Czo
őstag
Az ATX-et egyszeru egyebkent AT-siteni. Az alaplapi oldali csatlakozo szabvany molex, a tapokon a kapcsolo is szabvany szokott lenni, azzal ugyonugy ossze kell zarni valamit (zoldet es a feketet). Szoval hazilag is megepitheto.
[ Szerkesztve ]
-
Kadi Laci
tag
Rossz AT táp kábeleiből készített ATX-AT átalakító.
Több hirdetés is van : [link]Üdv: Laci
-
zotyesz66
őstag
Ezekbe nem valószínű, hogy teszel P3-at, i440 EX/LX nem tudja a 100 MHz FSB-t, a 133-at még úgy sem. BX a minimum, olyanból már kevés AT lap volt.
-
félisten
-
félisten
-
mohow
tag
válasz FoxiestFox #75198 üzenetére
Ezt a típust üldözöm. Egy ATX van, de jó lenne legalább 1 AT is (de további ATX és AT is elférne...) HA-n volt vagy 2 hónapja 4db 1k/db áron , szinte új, de mire írtam, és nem volt sok idő, már el is ment..."Az út elvezet a végtelenbe, majd visszahoz. Sokszor megjártam az utat, ültem a verandán, játszottam, voltam kutya, minden, még madárijesztő is." Q (Star Trek Voyager)
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest