- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nubia Red Magic 10S Pro - újratöltve
Új hozzászólás Aktív témák
-
Esmein
nagyúr
Teszteld le, indíts egy cpu-zt meg egy superpi-t. Nézd a cpu-zt és indíts egy 1 megás superpi-t. Ahogy ráterhelsz egyből felrántja az órajelet amint vége le. Lemértem cnq-val és anélkül is, semmit nem lassult. Baromi gyorsan vált, az amd szerint 80sozr is képes másodpercenként.
-
Esmein
nagyúr
válasz
operator10 #78 üzenetére
Ez az AMD csúcsprocesszorainak az elnevezése, a Cool 'n Quiet pedig egy eljárás arra az esetre, mikor nincsen leterhelve a processzor. Ilyenkor visszaveszi a feszültséget és a szorzót, magyarul takarékossági üzemmódba megy letöltögetés netezgetés közben, 30-40 watt energiát spórolva vele.
-
perempe
veterán
válasz
operator10 #81 üzenetére
Pesten nem jársz vmikor? Szvsz lenne segítség, ha arról van szó.
-
HERR Z
veterán
válasz
operator10 #81 üzenetére
gépössze rakás témába jobb ha átjösz az A64 klubba ott nem offok között kell kikeresni mi a jó
én nem csak egy ember véleménye alapján válasz
De szvsz a 3400+ @2600-2700MHz és a MSI K8N NEO FSR egy odabasz konfig lenne még a mostanihoz képest is...64-bit?Azért nem tudok mondani róla szinte semmit mert nincs tv tuner és műholdas kari driveramúgy far cry példán is láthatod mennyit számít
-
perempe
veterán
válasz
operator10 #76 üzenetére
Hát, szvsz elég jó konfigod van. (Nekem hasonló van.) Nem biztos, hogy tényleg elégedett lennél a csere után. Nem tudnál vkinél kipróbálni egy A64-et? Úgy nem zsákbamacskát vennél...
-
operator10
senior tag
válasz
operator10 #78 üzenetére
Cool&Quiet
És ez????????????? -
RiFeR
tag
3400+ is jó de vehetsz fölötte is
de szerintem a 3400+ bőven elég lesssz főleg ugy hogy 64bites -
operator10
senior tag
úr isten!Van itt minden!Vita stb
De majd igyekszem kihámozni mit is kellene vennem
Végül is a 64bit-é a jövő nem?Hát akkor majdcsak lesz valahogy.Mit veszthetek vele nem? Kipróbálom
Viszont hsz-eitek alapján ha jól értem mindenképpen 3400+-tól felfele gondolkodjak,ha kis előrelépést, de legalább is ugyanilyen teljesítményű gépet akarok.Jól értem??? érdekes hogy a 64bitről nemigazán beszéltek
Ez mennyit számít
-
RiFeR
tag
na jó zárjuk le a témát
-
RiFeR
tag
NAAA Igen Bootvis ! ismered ?
-
Red Rebcs
tag
mivel 3200 használod gondolom nem 800 fsbn megy a cpu ez is dobja a rendszert
ezt is figyelembe kell venni
óvatosan azzal hogy 3200 A64 elég lessz -
Red Rebcs
tag
Mivel digitalizálni akkarsz igy a programok sokkat számitanak abból a szempontból hogy milyen procira optimalizálták
ha a te procid dualnak láttatja magát és a szoftvereket felkészitették a párhuzamos müködésre akkor 3200 és 3000 A64 még visszalépés is lehet a huzótt procidhoz képest
és 939 nem úgyanazon az órajelen megy mint 754
a digitalizálás során a P4 rendkivűl erős vagy3500 v 3400 ban gondolkozál ha csere lessz -
pozitiv
csendes tag
válasz
operator10 #1 üzenetére
az úgy volt, hogy a méhecske meg a virág.........
-
Neck
veterán
Szerintem vegyen egy jó MSI tuninglapot, A-DATA tuningmemókat, meg egy 3200+os S939es procit, húzza meg 3800+ra, azt jó
-
RiFeR
tag
esetleg 1-2mp
-
RiFeR
tag
neki boot időbe oké nemlessz változás..
-
RiFeR
tag
jó, igazad van ebbe egyetértek..
DE én haverom gépéről beszéltem ... -
RiFeR
tag
télleg van egy 64bites AMD-d ?
hogy ennyire megtudsz mindent mondani..
és akkor bocs ha félreértettem ..láccik a bootképernyő de nem 10mp-re..
2-3mp ami nem olyan sok... -
Brae
őstag
-
Brae
őstag
válasz
somodisoma #55 üzenetére
De a kedves fórumtárs úgy akarta beállítani, mintha csak a proci érdeme lenne a gyors boot...
-
HERR Z
veterán
válasz
operator10 #50 üzenetére
msi k8n neo fsr +a64 3400+
ez bruttó 50-55 körül van...miután felteszel egy jó biost a lapra tuningba se lesz rossz -
RiFeR
tag
szerintem nemvagy tisztába azzal hogy mit tud egy AMD 64
-
RiFeR
tag
soxxor gyorsabb lessz !
hidd el !
-
HERR Z
veterán
itt van a ph-n
Bővebben: link
Ezek óta kicsit változott a helyzet...újabb BIOSokkal jobb lett pár lap -
RiFeR
tag
Én Is Az MSI K8-asokbol ajánlanák mindenképpen....
-
HERR Z
veterán
válasz
operator10 #44 üzenetére
s754+dc nincs
amúgy nem ér annyit a dc...
szvsz tartom a S754+3400+ elgondolásomat...jobb mint egy nálla drágább 3200+ -os S939 -
HERR Z
veterán
válasz
operator10 #42 üzenetére
asus+S754-et felejsd el, sajna abit se valami erős
Jobb lenne MSI giga fronton nézelődni..
Giga K8NS 16k
MSI K8N NEO FSR 18k
ajánlott h olvasd el a nf3-250-es lapok tesztje mind2 részét.. -
operator10
senior tag
válasz
operator10 #42 üzenetére
50K körül szánnék rá nagyjából.persze nyilván bedobom a mostani lapom+procim a hardverpiacra és akkor többet is.Lényeg hogy csak lap meg proci kellene.Ja meg a dual channel is jó vóna
-
HERR Z
veterán
válasz
somodisoma #41 üzenetére
csak az fx a lockmentes...
-
operator10
senior tag
Jönnek ám az infok
igyexem hámozgatni a nekem hasznosakat
úgy néz ki hogy s754-es lenne a lap ez már biztos.Abit, és Asus párti vagyok.Ezek közül kéne választanunk valami frankót.Tuningbarát lap legyen a sata a minimum az integrált sallangok nem érdekelnek -
HERR Z
veterán
válasz
operator10 #33 üzenetére
A64-nél semmi...ugyanis nem lockmentes, vagyis nem tudod növelni a szorzót...
-
ArGab
őstag
válasz
operator10 #33 üzenetére
Lockmentes: a proci szorzószámát állíthatod biosból, így nem csak FSB változtatással lehet tuningolni.
-
RiFeR
tag
hapedig már 64bites alaplapnál járunk, én egy MSI K8 -asok közül vennék alaplapot..
-
j.bravo
addikt
Nemtom írták-e már, de én úgy tudom, hogy a 3200+ -os jelölés nem azt jelenti, hogy 3GHz-es Intelnek felel meg, hanem egy (képzeletbeli) 3000 MHz-es ős-Athlonnak (ami még SlotA-s volt).
szerk.: Ja és ez még a k7-ekre vonatkozott, az a64-re nem tudom, igaz-e.
[Szerkesztve] -
Szabesz01
tag
válasz
operator10 #25 üzenetére
Abit AV8-3rd Eye Socket 939 AMD64,VIA K8T800,800FSB,SATA RAID,FW,GLan
Ez volt az első amit kidobott, van még dögivel
Én ink. a S939 est ajánlanám mert ha megint fejleszthetnéked lenne akkor belegyömöszölhetsz majd egy S939es kétmagos procit
(ha lesz S754hez is akkor nem szóltam)
[Szerkesztve] -
RiFeR
tag
majdnem elfelejtettem a 64bites procihoz 64bitet támogató windows és Alaplap kell
[Szerkesztve] -
Atticus
senior tag
válasz
Szabesz01 #17 üzenetére
Hát ezt szerintem nem sok ember tudhatja a Földön.
Egyszer volt egy Pentium proci, aminek a teljesítményét kellett elérnie AMD-éknél. De mivel nem tudták pontosan ezt hogyan csinálják nekiáltak csinálni valalmi mást, hogy a végeredmény nagyjából ugyanaz legyen. Más úton indultak, de a ugyanazt a teljesítményt elérték, csak alacsonyabb órajeleken. De mégis az emberek többsége az Intelre néz, mert az volt a csúcs régen. Így maradt meg, hogy a Mhz-et próbálják összehasonlítani. -
RiFeR
tag
ha van egy 3.2 inteled
az kb egy 3200+ nak felel meg..
de van eltérés van egy 3.2s inteled de ha veszel egy 3200+ AMD 64-bitest
akkor az amd 2x gyorssabb lesssz,persze kikell használni..
[Szerkesztve] -
somodisoma
senior tag
válasz
operator10 #25 üzenetére
bar asszem 939-es ben is van AGP-s, es azok is mind DDR1-esek. (Hogy van-e nem PCI-E-es, majd mindjart megmondja valaki)
-
Szabesz01
tag
válasz
operator10 #25 üzenetére
Miért esik ki a S939?
Van AGP csatolós alaplap és ami viszi a memókat is... -
somodisoma
senior tag
válasz
operator10 #25 üzenetére
Akkor 754-es lapot vegyel, minel nagyon procival (nemtom mennyit akarsz raszanni), abba belemegy a DDR1-es RAM-od, meg az AGP-s VGA-d is!
-
operator10
senior tag
kezdem kapisgálni
Mindenképpen A64 bitest szeretnékés a fentebb írt procit most ugye sttabilan használom3.2-őn.Sokat digitalizálok főleg ezért is fontos a jó, gyors proci.S939 nemnagyon jöhet számításba mert nemrég vette 400-as ramokat, meg vga-t sem szeretnék cserélni
Tehát leegyszerűsítve a dolgot arra lennék kíváncsi hogy a ''3.2''-es intel procimnak mi az amd-és megfelelője?Sőt akkor már esetleg egy picit gyorsabb is lehetne, hogy még egyettttt lépjek előre
-
RiFeR
tag
hát.igen, nemminndegy hogy egy intel pentium 1.6ghz van vagy egy AMD 64bit 3400+..
-
RiFeR
tag
eggyik barátomnak van egy 3400+ amd 64bitese
aztmondja olyan gyorsan bejott a 64-bites windows hogy a bootképernyőt se látta ( mikor megy a csik )
[Szerkesztve] -
RiFeR
tag
de akkor is igaz amit irtam..
-
RiFeR
tag
jaj bocsi 64bitesekről van szó
elnéztem
-
RiFeR
tag
de a 3000+ már leveri
-
HERR Z
veterán
válasz
operator10 #12 üzenetére
mivel 64bitest akarsz ezért a leggyengébb is 2800+...vagyis erősebb mint a mostani procid
-
RiFeR
tag
egy nagyon picivel még esetleg gyorsabb is 2800+ vagy 3000+
de mindenképpen Barton legyen,azok a leggyorsabbak. -
HERR Z
veterán
kezdetnek olvasd el ezt a tesztet, illetve ennek első részét...
Látod majd mindek felel meg a 3.2-es P4-ed...
illetve tudni kellene mennyit akarsz szánni a cpu+alaplap cserére h belőhessük h s939 v s754
[Szerkesztve] -
RiFeR
tag
egy 2600+ amd barton megfelel a célnak vagy estleg egy 3000+ vagy 3200+ ..
[Szerkesztve] -
RiFeR
tag
olyan hogy nem plusszos nem hiszem hogy létezik vagy csak én nem hallottam rola
de plusszost vegyé -
Szabesz01
tag
válasz
operator10 #3 üzenetére
Pentiumnak.
Nem pluszost nem láttam mostanában az AMD-nél. Tudtommal mindig így adják meg
MOD: RiFeR már megint előttem
[Szerkesztve] -
RiFeR
tag
példa :
intel celeron 1200mhz
amd barton 1200+
ez ugyannannak felel meg !
de az amd gyorsabb -
RiFeR
tag
huh eztt egy kicsit pontosabban megfogalmazhatnád..
-
Szabesz01
tag
Próbáld ki az AMD-T
!
Nem fogsz csalódni benne
Ebben én sem vagyok teljesen otthon de úgy tudom hogy kb. amilyennek meg van hirdetve egy AMD proc (+) olyan valós sebességű Intel-lel lehet összehasonlítani.
Azt hogy ez miért van így azt majd a szakik megválaszolják
AMD 4eva!! -
RiFeR
tag
példa : 3000+ Barton AMD na a 3000+ azt jelenti hogy egy 3GHZ intelnek felel meg...
az órajele igen kissebb de az amd-nél nem az adja a gyorsaságot..
hanem a busz sebesssége egyebek..
és igen az amd-s ''majdnem'' mindig gyorsabb volt mint az intel.. -
operator10
senior tag
tehát én világ életemben Inteles voltam, és még vagyok is.Még az AMD-k melegedős, fűtős korszaka van előttem/bár ez mára már megváltozott
/ és többek között ezért nem is érdeklődtem soha felőlük igazából.Minimális tudással rájukvágtam hogy szarok és ennyi.
Egyedül az Intelhez képest mérsékeltebb áruk szólt melettük az én szememben annak idején.Mégegyszer mondom ez akkor volt
Most viszont hogy viszonylag megfizethetőek lettek számomra is a 64bitesek is egyre inkább foglalkoztat a gondolat hogy ki kellen már próbálnom egy jó kis AMD-ét is
Olyan kérdésekre keresem a választ hogy: Miért sokkal kisebb órajeleken mennek, mint amiként hírdetve, árulva vannak?Ennek így mi az értelme, jelentősége?Kb az adataimnál szereplő procinak melyik AMD felelne meg leginkább, Miért jobbak az AMD-k? Nem vitát illetve vitaforumot szeretnék nyitni AMD ésINTEL-esek között
Igaz e az hogy egy AMD proci mindíg is gyorsabban számolt mint egy intel? Hogyan, mivel tudom azt megállapítani hogy milyen valós órajelen ketyeg egy AMD?
Szóval ilyen téren abszolút láma, kezdő, béna, stb vagyok.Minden tanács, felvilágosítás érdekelne a témában.
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Battlefield 6
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okos Otthon / Smart Home
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos autók - motorok
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- További aktív témák...
- Új,bontatlan,dobozos, számlás,garanciás 7800X3D CPu.
- Intel Core i5-8600K 6-Core 3.6GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.30 GHz) Processzor!
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel I7-5930K
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470m - i5-3GEN I 8GB I 480GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A21s 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad T15 Gen 2 Intel Core i5-1135G7
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest