- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android szakmai topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
zsolt320i #1551 üzenetére
Az APU-nak és a memóriának nem hiszem, hogy ehhez köze lenne: ha az 5350-nel lenne valami, akkor már a Win8 alatt lennének kékhaláljaid, a memóriával meg dettó... Szerintem ez a Win8 és a lap között lesz valami "kedves meglepetés"...
Az UEFI-ben nem lett állítgatva a secure boot? Vagy valami. Második kérdés: ez már nem az első eset? (Tehát egy korábbi frissítés után is csak a BIOS reset oldotta meg?)
-
-
válasz
canniball #1559 üzenetére
??? Jesszus! Mik futottak? Csak azért kérdem, mert nekem még ezt nem sikerült produkálnom, pedig jónéhány Linux disztró van otthagyva, had seed-eljék csak...
zsola32: az oké is, valóban nem írtad, hogy nem 4GB-ban gondolkodsz... Viszont nem vágom, hogy mire kell 8GB? A másik PC-ben, amin a Battlefield 4-et (!) tolom, ott oké a 8GB, de egy HTPC-ben?
-
válasz
zsola32 #1557 üzenetére
Mármint a 8GX-re gondolsz? Szerintem az a típusnév része.
Az megint más kérdés, hogy nem pont azt írod, hogy túl vannak árazva a 8GB-s szettek? Mire kell a 8GB? (Nekem volt ugyan a 4GB mellett (!) egy fellángolásom, hogy ramdrive-ot kellene használni, de aztán letettem arról is.)
Egy sima Win7-es-8-as konfig, alap dolgokkal (Firefox, Total Commander, stb.), + uTorrent a Linux disztribúciók seed-eléséhez nem kér többet, mint 4GB! Ha meg eleve Linux-ot teszel fel, akkor meg annyira sem.
szerk: ehhez a nem kér többet a 4GB-nál dologhoz: még a virtuális memóriát is letiltottam, minek tekerje a HDD-t?
-
-
-
-
-
-
válasz
Francia91 #1448 üzenetére
A notebook-om meg SSD-vel (SATA2-ot tud a noti), még azt sem látta bootolni
Akkor meg ne mutasd neki, mert rögtön SSD fog kelleni!
Komolyra fordítva: van jópár ismerősöm, akik a mai napig az SSD árán szörnyülködnek... Ugye én meg csak "mesélem" nekik azt, hogy pl. a Win7 secpec alatt felbootol, szinte pislantani sincs időm. Egyszerűen nem tudják elképzelni. Na mindegy is, itt bent melóban a főnök úgy sem venne minden gépbe... (Persze az övében az van.
)
-
-
-
-
-
-
válasz
AirBundy1 #1277 üzenetére
Dehogynem. radi8tor1 kolléga írta:
Lehet már máshogy néz ki Catalistben.
Nem-nem, nem néz kis máshogy.
Más: most átállítottam a radi8tor1 által ajánlott metódusra, azzal is működik ez a "ne lógjon ki a képernyőről a desktop" jellegű eset. Szóval "up to you", melyiket választod.
-
-
-
-
-
-
válasz
iMaverick #1137 üzenetére
A korábbi W8.1 alatt jelentkező nyűgjeimre:
1, SATA driver. Holott nem SSD van a gépben, hanem sima HDD, mégis, az AMD-s SATA driver helyett a M$-os gyári SATA driver-t használva egész szépen meggyógyult a Kabini. Bár még most is néha elkezdi veszettül tekezni a HDD-t és érezhetően belassul a rendszer, mégis azt kell hogy higgyem, hogy ez már a Win-nek lehet valami hülyesége. (Ha jól rémlik, akkor az automatikus töredezettségmentesítést még nem tiltottam le, lehet az hülyül ilyenkor.)2, HDMI hang probléma... No igen, ezt a múltkori hsz-ban nem írtam, de néha előjött egy ilyen: menet közben egy pillanatra elsötétült a kép, majd vissza jött, de ilyenkor már nem volt hang a digitális erősítőn... Egészen addig, amíg újra nem lett indítva a masina...
Erre is a driver-t gondoltam ludasnak, és nem is kellett csalatkoznom! A legújabb Catalyst az AMD oldaláról ennyit ér... Az Asrock oldaláról letöltöttem, majd felraktam az általuk ajánlottat és érdekes módon, azóta nincs baj ezzel sem...
-
válasz
keegangerike #1183 üzenetére
Erről már volt szó korábban is... LINK
Gondolom a Kingston úgy volt vele, hogy jó lesz a "parasztnak" a lassabb de stabilabb jeligével. Mindenesetre gáz, hogy a kedves user-nek kell erre is odafigyelnie.
-
-
-
Erre a winyó dologra... Van egy kis gondom...
A körülmények adottak: Kabini, Asrock lapocska, sima HDD a natív AMD-s SATA porton, AHCI mód...
Win7-tel nem volt gondom, de a múlt hétvégén újraraktam, immár Win 8.1 update 1-gyel. Driverek felrakva.
A Win8-ról inkább nem mondanék véleményt, szerintem még mindig a Win7 a javallott, de ez ízlés dolga.
Viszont időnként csinál érdekes dolgokat... Egyszer pl. elkezdte úgy tekerni a HDD-t, hogy azt hittem lefagyott a gép. Semmire sem reagált, viszont az egeret néha megmozdította. (Gondolom az én egér cibálásomat próbálta követni.) Reset megoldotta...
A kedvencem: random restart... (Kékhalál, de ugye automice újraindítja.) A legváratlanabb időpontokban adja elő.
Mivel szó volt róla, hogy az AMD legújabb SATA drivere nem tökéletes (legalábbis valami ilyesmit írtak, hogy azért adták ki újra a Catalyst divert, mert az AHCI driver gondot okozott bizonyos déli hidak esetén. LINK)
Most ez nem tudom, hogy minket érint-e, de a magam részéről visszaállítottam a MS-os sima SATA driver-t, most ezzel tesztelem.
-
válasz
E.Kaufmann #1050 üzenetére
+1
A kolléganőm sem érti, miért panaszkodok az Android-os teló kapcsán, hogy nincs rá frissítés...
Ugye ott is megváltoztak a felhasználási szokások... Régen, amíg a telefon "csak" telefonálásra és sms küldésre volt, addig nem is volt baj, de ezek a mai ketyerék már inkább számítógépek, mint telefonok. Aktív védelem kell rájuk és a biztonsági lyukakat meg foltozni... Szomorú, de ez van.
-
-
válasz
radi8tor #1036 üzenetére
Állj!
Először is hajamra kenhetem, hogy az "m"-es verzióhoz van frissítés, mert nekem az AM1B-ITX van. Csak nézem, hogy az UEFI írja a neten keresztüli frissítésre, hogy nincs újabb... Gondoltam akkor ez sz@rt sem ér...
Viszont, magára a frissítésre: gyerekek! Az UEFI ugyanolyan program, mint bármi más. Emberek írták, akik vagy odafigyeltek, vagy nem. Nem véletlen, hogy a gyártók kiteszik a BIOS frissítéseket és az sem véletlen, hogy én rendre le is frissítem azokat. Biztos ami biztos.
Erre a BIOS chip cserére: figyi, nem ma kezdtem a szakmát, annó 386-on toltam a Destruction Derby első részét, meg a Doom 1-et és 2-öt. Frissítettem már párszor BIOS-t, sőt az SSD-mben is párszor. Egyszer nem volt gond. (Egyszer egy kínai gyártású Androidos telefont sikerült "megölnöm", de még azt is sikerült végül "feltámasztanom", úgyhogy nem volt gáz.)
A Windows-hoz sem véletlenül jönnek a frissítések, azokat is felrakom. (Gondolom más is.)
-
Most nem rosszmájúságból, de nekem úgy tűnik, hogy megismétlődik az, ami annó az Asrock E350M1 és E350M1-USB3 esetében is volt... (Ne legyen igazam!)
Van új BIOS az Asrock AM1B-M-hez (4-ik hó 29), de pl. az Asrock AM1H-ITX-hoz azóta sincs... Most persze lehet jönni ilyen 5letekkel, hogy abban nyilván tökéletesre sikerült az UEFI, de nézzünk mélyen magunkba.
Érdekes mindenesetre. Na jó, persze semmi eget rengetőre nem kell gondolni, de akkor is az "elv".
ver. 1.1
1. Fix PS/2 Y-cable not works in BIOS.
2. Add "Surround View" for AMD VGA card.
3. Correct BIOS option description.Viszont ami hiányolok: az UEFI hátterében nem értem, miért nem lehet lekapcsolni az animációt... Szerintem felesleges csicsa.
-
-
-
-
-
válasz
canniball #837 üzenetére
De igazad van!! Keverem a mITX-szel...
Ez volt annó az iPonyban.
-
Jó kérdés! Az (én) szempontjaim:
- az iPon-ban az amit láttam Asus alaplap a fullATX-es változat volt: nekem felesleges lett volna a normal méretű ATX, a plussz PciExpress-es csatikat sem tudnám kihasználni (a mostanin lévő 1db is üresen áll)
- már a Brazos-os gépem is Asrock volt: meg voltam vele elégedve és nem utolsó sorban 2 évvel a vásárlás után még mindig adtak ki rá bios frissítést!!! Nem tudom az Asus, hogy áll ehhez a kérdéshez, de ez nekem nagyon szimpatikus.
- a másik gép is Asrock-os lapon van, most ez a favorit az Abit kimúlása óta. -
-
válasz
zsolt320i #827 üzenetére
Én egy ilyet vettem: LINK
1x4GB... A memóriamennyiség több mint kielégítő, a 2 modulnak meg nem sok értelme van, hisz úgysem dual channel-es. (Viszont így még tehetsz be mellé később, ha akarsz.)
szerk: arra figyelj, hogy a memót "lassabban" hajtják a lapok, mert a Kingston az spd-ben a Jedec szabány szerinti dolgokat állította be. Viszont manuálisan át lehet (kell) állítai a bios-ban. (ITT értekeztem erről korábban.)
-
-
válasz
iMaverick #806 üzenetére
Csak hogy teljes legyen a családi fotóalbum
(#789) BlueAthlon:
-Többen is megjegyeztétek korábban, hogy a memória időzítése fontos, amit én csak megerősíteni tudok. Alapból egész magas a késleltetés ( 130ns környéke DDR3-1600 default mellett), ami picit érződik is a sebességén. 1600 CL11-1-1-11-30-as modult lendületből dobjátok ki az ablakon, 1600 CL9-9-9-27-1T legalább,No ez szöget ütött a fejembe... Hazajövök, rákeresek a Kingston ram (HypreBlue 4GB) PDF-es leírására... Erre mit olvasok? Vagy 1,5V-tal hajtod 11-11-11-en, vagy 1,65V-tal 9-9-9-en... WTF? UEFI-be belépek és mit látnak szemeim? 1,63V és 11-11-11... 'nyád. Auto-ról Manual-ra és 9-9-9...
Hát nem mondom, hogy fény2-vel tekeri a biteket a cuccos, de tényleg gyorsabbnak tűnik. (Lehet placebo. Az a baj, hogy a szintetikus benchmarkok nem igazán érdekelnek, mert attól a valós körülmények között használva még nem biztos, hogy tényleg gyorsabb is lesz.)
-
-
-
Figyi! Össze nem fogunk ezen veszni! Neked is megvan a véleményed, és nekem is... Pont.
A konzolos témában kitartok amellett, hogy az végletekig optimalizált "világ", fix. ram-mal, fix. CPU órajellel, cache-sel, stb. Ott nem nehéz ilyen teljesítményt lerakni. Az megint más kérdés, hogy ennek kapcsán előállnak olyan vicces szituk, hogy pl. a Battlefield 4-be amit terveznek belerakni riotshield, (állítólag) azért nem lesz használható pisztollyal együtt, mert ehhez kellene még +1MB memó... És nincs... Érted!? Ezt annó meg tudták csinálni egy Counter-Strike-ban, de konzolon a BF4-ben már nem megy... Hát ennyire vannak optimalizálva a gammák a konzolokra... (Értsd: az utolsó bit-ig kihasználják a vasat, szóval a Kabini kapcsán ezért nem hoznám fel a konzolokat.)
Az Intel VGA-ra... Hát amíg Windows-ra és filmnézésre használja az ember, addig nincs biztosan nincs velük gond! Mint írtam is, a magam részéről a rossz tapasztalatok miatt kerülöm őket: nem akarok szívni. Persze ez nem jelenti azt, hogy biztosan rosszak, csak én inkább a biztosan jót választom, a "kitudjamilyenminőségű" helyett.
A 8 mag kapcsán meg most sem látom, minek kellene a 8 mag egy HTPC-s gépbe? Aki X264-et kódol, vagy bitcoint bányászik, ne ilyen masinát vegyen, mert csak magát szívatja. Ilyesmire vannak komolyabb vasak.
-
-
válasz
djculture #717 üzenetére
Oké, nem is annyira a Kabini-ről volt itt szó, hanem CoreI5-7-ről.
kovsol (#714): Revidálnom kell az álláspontomat!!! Utána olvastam, és mit találtam: LINK
Ezek szerint az utóbbi eresztései az Intel-nek már nem annyira memóriaérzékenyek, mint annó a netburst architetktúrás P4 széria. Ahogy írják is a cikkben:
In the past, when testing the Core 2 family of processors, we found that spending more money on high-speed DDR2 and DDR3 memory was a real waste of money, since the processor was unable to take benefit from the added bandwidth.
Whereas previous Intel processors such as the Core 2, Pentium D, Pentium 4, and so on, relied on the Front Side Bus (FSB) to access RAM, the new Core i7 processors do not. The Intel FSB which was used on the Core 2 motherboards allowed for 4 transfers per clock, which in marketing terms Intel referred to as their "Quad-Pumped Front Side Bus."
A tesztekből meg gyönyörűen kijön, hogy minimális eltérést eredményez mind a memória frekvencia-időzítés-channel variálása... Érdekes. Ezek szerint jól jártam annó, amikor a CoreI5 mellé "sima" 1600-as DDR3-akat vettem, de azt 2x4GB-t. Ott vaciláltam, hogy kell-e az az 1866MHz... Persze a megfelelő felárért.
szerk: viszont érdekes lenne utánanézni, hogy az AMD oldalon hogy van megoldva a memóriakezelés... Azért ott még mindig lehet (látványos) haszna a dc-nek.
-
Single channelt még egy i5-i7 is csak speciália esetekben érzi meg érezhetően.
Na ezt ne... Ez szerintem max. akkor lehet igaz, ha csak a Desktop-ot használod. Indíts el egy Battlefield 4-et single channel-el... Ha ez meg már a "speciális eset", akkor kérdem én, minek vesz az illető Corei7-et? Sima desktop-ra egy Corei3, vagy akkor már egy ilyen Kabini. Olcsóbb és kevesebbet fogyaszt.
-
válasz
zsolt501 #710 üzenetére
+1
(#711) djculture: +1
(#712) zsolt501: szerintem nem "megörültek", hanem pont hogy igencsak ésszerűen viselkednek. Arra mennek, amit a piac diktál! Régen persze a teljesítményre gyúrtak. Igen ám, de közben elértek egy olyan szintet, ahol már az egyszeri user-nek az már "sok" is volt. (Példa: apám még mindig egy 2.8-as HT-s P4-gyel csapatja a netet /Vatera-Facebook/ és az Istennek nem tudom rávenni, hogy cseréljük már le valami gyorsabbra.)
Nemes egyszerűséggel sok emberkének nem kell olyan bika masina, viszont jó pár éve bedobták a köztudatba ezt az energiaspórolós témát. Szerintem ennek a 2 dolognak a kombója hozta létre az igényét az ilyen masináknak, mint a Brazos, vagy most már inkább a Kabini (és természetesen a Bay Trail-es Celeron-nét is).
-
Már megbocsáss, de én sehol nem írtam, hogy hülye lennél, a számba (billentyűzetembe?) ne adjál szavakat légyszi. Amúgy tudod, hogy szól a mondás: akinek nem inge, ne vegye magára!
Ez a dual channeles dolog onnan van, hogy már többször, több tesztben szó volt róla: nem rosszak az AMD APU-jai, sőt, egészen kitűnőek az integrált VGA-k, csak hogy lefojtja őket a memória sávszélesség... Ennek tükrében mertem leírni, hogy a Kabini is lehetne gyorsabb, és feltételezem (megengeded ugye?) a Beema-nak is ez kellene. (Pláne ha tényleg 8 magos lenne! Nem tudom, mi a szakmád, de gondolom azt vágod, hogy a gyors adatfeldolgozáshoz azért kell némi "háttér" is: esetleg gyors memória kezelés, gyors háttértár, ahonnan betölti azt a sok cuccot, amit számol, ilyesmi.)
A konzolokat nem értem, hogy hozod ide? Ne viccelj már, azokon speckó oprendszer fut, direkt oda optimalizálva! Egy átlagos Windows-os, vagy Linux-os oprendszeres PC-t ne hasonlítsuk már egy ilyen céleszközhöz...
A többihez nem tudok mit szólni, teszteket linkelhetnél.
Idézet egyből, amit találtam:
Now again remeber, 25 Watt NAS/Net PC performance. Typically the score wwould have been higher, yet single channel memory is restrictive of the score here. LINKMondjuk pont az Intel integrált sz@rait nem hoznám ide, hiszen azt mindenki tudja (tudta eddig is), hogy hulladékok! Én speciel egy helyen használok Intel VGA-t: melóban a gépben. A Win-nek tud képet csinálni. Idehaza mind2 masinában Ati (AMD) van...
[ Módosította: radi8tor ]
-
válasz
Armagedown #699 üzenetére
és (#696) radi8tor1: akkor megfordítom a kérdést: Mi a
lóf&#@#@izé jófenének 8 mag egy ilyen platformba? Ugye a hsz. amire reagáltam azt firtatta, hogy a Beema hozhat(na) 8 magot, vagy bikább VGA részt. Erre reagáltam, hogy azt kifogja-e szolgálni a single chanel.Remélem érzitek a helyzet abszurdságát? Egy ilyen HTPC/NAS alapnak való cuccosba 8 mag? Ne vicceljünk már! Akinek ilyen igénye van, az vegyen "normális" desktop kütyőt...
-
Én mondjuk a konzolok után szabadon egy 8 magos, esetleg erősebb gpu-s Kabini-t is megnéznék szívesen 45W környékén.
Azért ahhoz már lehet illene a dual channel... Ugye a Brazos-t is és szerintem a Kabini-t is ez a single channel téma lassítja le nagyon... Memória órajellel sem vagyunk elkényeztetve...
-
-
-
válasz
Tigryss76 #557 üzenetére
A 64 bites oprendszernek pont az lenne a lényege, hogy "ha teszel bele még 4GB-t".
Zajszint? A tápodra Te magad írod, hogy nem hallod, namost az Asrock lapba bepattintva az 5350-et, a gyári hűtővel és az UEFI bios-ban SILENT-re rakva a hangmenedzsmentet én nem igazán hallom a hűtő ventit... (Egy alap, halk búgás van, de ehhez oda kell hajolnom a számítógép házhoz.)
-
-
-
-
válasz
djculture #469 üzenetére
17 ropira ment fel? Az igen! Én még 15-rt vettem...
vlevi: hogy jobban jar egy j1900-as cerkaval. Igaz, az meg (ha jol olvasom), akkor az htpc-nek nem o,yan jo, mert a 24p lejatszas.
Ugyan nekem a fogyasztás a lényeg, de az Ati Radeon 8500 óta filmnézésre csak Ati-t (AMD-t) veszek! Ezekkel valahogy sosem volt baj. Az Intel integrált csodacuccait meg élből kerülöm!
-
Minden tiszteletem djculture kollégáé, de ha "fussa" rá, akkor vedd az 5350-et! Azért nem baj az, ha van ott kakaó, amikor kell.
Én ugye a Brazos-t cseréltem egy ilyen küttyenőre (5350-re), és azért még most sem olyan a felhasználói élmény, mint a Brazos előtti Core2Duo-mon volt. (Azt is csak azért cseréltem le, mert 63-66W körül evett és ez 0-24-be be van kapcsolva.)
szerk: na jó, annak is köze volt hozzá, hogy a kollégám pont panaszkodott, hogy besz@rt az otthoni PC-jük és olcsón kellene neki egy masina. Szót-szó követett, és úgy passzoltam el neki a C2D-s masinát, hogy a Brazos nem került egy Ft-ba sem, sőt még nyertem is pár ezer Ft-ot.
-
-
-
-
válasz
szabi__memo #443 üzenetére
Memóriákról is volt már szó...
(#442) radi8tor1: attól még nem lehetne az 1 hsz-ba beleírni az "ajánlásokat"? Pl. ajánlott memóriatípusokat, ilyesmi. Csak kérdem.
-
-
-
A fene tudja... Gondolom ha a rendszerlemezt a "gyári" AMD-s SATA portra dugod, akkor azért olyan nagy baj nem lehet!
Nekem nincs ilyen gondom: 1 SATA lemez a system és az adattároló is. Ennek akarok ezzel segíteni, hogy az átmeneti vackokat a ram-ba csomagolja ki. Így amikor újraindítom a gépet, akkor a Temp is lenullázódik...
(#429) Mercutio_: azt tudom, hogy mi a lényege.
Nálam össz-vissz van 4GB, most abból szedettem le magának 768MB-t temp-nek. Így 2GB-ból gazdálkodik a Win, de asszem a VGA-nak az odacuppantott 1GB-t lecsökkentem 512MB-ra...
(#431) canniball: az oké is, de ha a temp-eket bízom rá, akkor minek kellene újraindítás után visszaírni azt a sok sz@rt? A C:-ről szoktam üríteni őket...
-
válasz
canniball #425 üzenetére
Sőt, ha megnézitek a lap letöltési oldalát, ott sincs... Mindenesetre a Brazos-hoz kínált változatot leszedtem, felraktam, most állítgatom. Majd meglátom. (SSD-t nem akarok a gépbe. Sem pénzügyileg, sem fogyasztásilag.)
(#423) qqcqqc: Olvasd mit írnak...
The ASMedia storage controller should only be used for HDDs and only as a last resort. It should never be used for SDDs or optical disks as there are tons of issues which will arise.
Más oldalakon is elhordták mindennek. Az viszont furi, hogy másutt meg pont az optikai meghajtónak ajánlgatták.
-
válasz
iMaverick #421 üzenetére
Hát egy kis Googlizás azért segíthet... Igaz, nem ua. az alaplap, de az extra SATA vezérlő mégis ua.
The SATA3_A1 and SATA3_A2 are connected to the ASMedia 1061 storage controller. The ASMedia storage controller should only be used for HDDs and only as a last resort. It should never be used for SDDs or optical disks as there are tons of issues which will arise. These are not the same as the Intel PCH SATA3 ports which are SATA3_0 and SATA3_1.
Akkor én a "jó" SATA portra dugtam a HDD-met... (Nem az ASMedia-sra.)
-
Erről valaki tud-e nyilatkozni... Ugye 4 SATA3-as port van a lapon. Írják is:
Storage
2 x SATA3 6.0 Gb/s Connectors by AMD AM1 Series Socket 25W Quad-Core APU, support NCQ, AHCI and Hot Plug
2 x SATA3 6.0 Gb/s Connectors by ASMedia ASM1061, support NCQ, AHCI and Hot PlugNamost az alaplapon jelölve:
SATA3 Connector (SATA3_1)
SATA3 Connector (SATA3_2)
SATA3 Connector (SATA3_A2)
SATA3 Connector (SATA3_A1)De melyik-melyik? (Az A1, A2 lenne az ASMedia-s?)
Megint más: ezt a XFast RAM-ot nézte valaki? Egyáltalán hol lehet leszedni? (Nincs az Asrock oldalán.)
-
-
válasz
Mercutio_ #417 üzenetére
Este majd lehet újraindítom akkor megint. Egy "nézést" megér.
(#418) E.Kaufmann: szerintem radi8tor1 kolléga tud neked érdemben válaszolni erre. Nekem annyi a meglátásom, hogy amikor annó egy Core2Duo-ról nyergeltem át a Kabini elődjének tekinthető E350 Brazos-ra, akkor igencsak csalódott voltam.
Érzetre ez az Athlon jóval fürgébb, mint a Brazos volt, de azért a C2D-s gépemtől messze van... (Abban a masinában is "sima" HDD volt, szó sem volt SSD-ről akkoriban. Illetve aranyárban...)
Namost a mostani masinád és egy 5-6 évvel ezelőtti C2D nem tudom, milyen viszonyban vannak egymással.
-
válasz
keegangerike #415 üzenetére
Nincs mit. Igazából azt kell mérlegelni, hogy mire is lesz használva a masina... Nálam szó szerint HTPC, + a Linux disztribúciók torrentezése.
Erre (szerintem) felesleges a 8GB.
8GB a másik PC-ben van, azon játszom. (Pl. Battlefield 4) Oda kell is annyi.
Más téma: tegnap kíváncsiságból áttettem SILENT-re a CPU cooler-t... Hát halkabbnak halkabb lett (egész pontosan néma), de 38F-ról fel is szaladt 40-41-re már az UEFI-ben (!) is, úgyhogy visszaraktam NORMAL-ra. Azért ez elviselhető.
-
válasz
keegangerike #407 üzenetére
Én ua. vettem bele az Asrock-ba. Működik.
-
-
válasz
superTibcsi #389 üzenetére
Tetszik a HDD "felfogatása"! Nem rezonál?
-
válasz
superTibcsi #393 üzenetére
Én az Asrock A-Tuning-os progiját használom a hőfokokhoz... Az csak nem hazudik!?
-
-
-
A Brazos-t mindenképp megéri lecserélni! Érezhetően gyorsabb, miközben kevesebbet eszik...
Gondolom a Word-Excel nem ilyen 50-60MB-s fájlok megnyitását takarja? (Ha igen, akkor szerintem felejtős!)
A videólejátszással nem lesz baj, ha a lejátszó program tudja használni az APU VGA-jának a hardveres gyorsítását... (A Brazos-sal nem tudod kipróbálni? Ha azon megy normálisan, akkor ezen is fog.)
-
-
Ezt az Asrock A-Tuning-ot nézte már valaki? (Nem csak itt a Kabini-s Asrock-ra értem).
Én felraktam és azt kell mondjam, nem rossz. Egy rakat mindent lehet Win alól állítgatni, de ami nekem nagyon tetszik: Operation mode... Performance/Normal/Energy saving. Namost gyakorlatilag a proci órajelének szabályzására kell gondolni, úgy, hogy megpróbálja a felhasználó által preferált irányt tartani. (Pl. átraktam Energy saving-re és erre nem engedte 10x-es szorzónál feljebb az APU-t, így 1GHz-en tekert max.)
Ha lesz rá érkezésem, majd rámérek, hogy ez okoz-e valami kézzel fogható fogyasztásbeli különbséget. (Oké-oké, nyilván nem képzelem én sem, hogy a végén a kis Kabini elkezdi az áramot visszatolni az Elmű-nek, de nyilván 0,5W, 1W is valami. Főleg hogy nálam 0-24-ben megy a kütyő.)
-
válasz
superTibcsi #276 üzenetére
Nálam a gyári hűtő lett ráaplikálva. Eddig semmi gond. (Mondjuk a nyári hőségben kitudja, mi lesz?) Persze nem is passzívba megy. (Az UEFI-ban "normal"-ra raktam a hőfok/hang beállítást.)
Viszont kövezzetek meg, én nem cseréltem le a bordán a gyári pasztát. Szerintem eléggé korrekt a cucc.
-
-
-
Nos csináltam pár fogyasztás mérést... Hát azt kell mondjam, hogy nem bántam meg a Brazos lecserélését!!!
Ugye ez a masina azért eleve fürgébb, ez oké is volt.
De hogy a 90W-os picoPSU mellett idle-be 19W-tal beérje és egy 1080p-s filmet nézve is csak 22,5W-ot szívjon ki a konnektorból!? Ez állat!
Próbáltam játék alatt is (Trackmania 2) 32W-tal beérte... Ez nagyon pöpec!
-
-
-
-
-
válasz
iMaverick #206 üzenetére
Csakhogy örüljek, nem sokkal a hsz-om után jött az sms a boltból, hogy mehetek a Kabini-ért... Beröfentettem, eddig korrekt. Az egész érezhetően gyorsabbá vált. (Végül 14e-et kellett ráfizetnem a Brazos-ra.)
Fogyasztást még nem mértem, egyelőre örülök az új jövevénynek.
-
válasz
radi8tor #203 üzenetére
Nekem főleg Intel gépeim voltak, Brazos volt a kivétel egyedül.
Szintén zenész...
(#194) AirBundy1: látom elég sokan "átnyergelünk" a kicsi Brazosról...
Én is a "csúcs" procit javasolnám, bár a fogyasztás kapcsán még most is vannak kételyeim. (Viszont mellette szól, hogy ha mégis kell a "kakaó", akkor ott van.) A ram-mal meg szerencsém volt, hisz a Brazos mellé kérte a memót az új tulaj. Így most be van rendelve az 1600-os Kington. Nehogymár ez legyen a speed feeling gátja!
)
-
-
Én annó ÍGY oldottam meg a kérdéskört.
Ez egy Fujitsu-Siemens kis házikó, még valami P4-es konfighoz tartozott, hozzám már csak a ház és a beépített táp került. (Azért hívom beépítettnek, mert nem a szabvány ATX-es tápról beszélünk. Persze lehet, hogy ennek is van valami szabvány neve, csak nem vagyok vele ismerős.)
Namost a tápját már azóta "kicsontoztam", így most egy ventilátor tartó doboz lett belőle és emellé van a picoPSU. A hatásfokra: a picotápnak valami 90-95%-os a hatásfoka, de ez csalóka, mert ehhez kell még a "laptop adapter" is, amivel együtt viszont tuti hogy sz@r@bb a hatásfok. Itt inkább az a lényeg, hogy nem a 200-250W-os tápra nézi a 80%-os hatásfokot, hanem a 60-90W-ra: így egyszerűen kisebb a veszteség. Ráadásul a laptop adapter a házon kívül van, így annak a hője sem a ház belsejét fűti.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Gmail
- Óra topik
- Autós topik
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Milyen TV-t vegyek?
- Opel topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- iKing.Hu - Samsung Z Fold 6 - Navy - Használt, szép állapot
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest