Hirdetés
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Samsung Galaxy S4 - negyedik, bővített kiadás
- Olyan lesz a Google Térkép, mint a segítőkész haver az anyósülésen
- Az eddigieknél részletesebb videón a Samsung harmonikamobilja
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
Oliverda
üzenetére
Kész szerencse, hogy mind Cinebencheztek egész nap.
Nyilván lehet olyan teszteket találni, amelyeknél a turbó hoz valamit, de amíg a gyakorlatban kontraproduktív, addig sok értelmét én nem látom. Intelnél valahogy keresve sem találtam olyan alkalmazást vagy benchmarkot, amely turbóval lassabb lett volna. 
Nézd meg az AMD saját tesztjét (Overdrive), amely MINDEN-t tesztel a procin egyszerre, és rögtön az látszik, hogy gyorsabb turbó nélkül (de más bencheket is lehet nézni). És ismétlem magam a téren is, hogy a proci nem ment fel 4.4GHz-re, csak 4.3 alatt szörtyögött.
Amit te linkeltél, az, ha úgy nézem, mint te, ugyanúgy egy gépen mért eredmény, míg az ellenkezőjét sokan látták. Egy magát "szaknak" nevező lap persze nyilván azt fogja bizonyítani, hogy a turbó remek, mert anyagilag ebben érdekelt, hiszen a reklámból él.
Csak ismételni tudom magam: Mindenki nézze meg, hogy a saját maga által használt alkalmazásoknak használ-e a turbó, vagy sem. Nálam nem használt, még a játékok is lassultak kisebb CPU-erővel, ha úgy állítottam be őket grafikailag, hogy CPU-limitem legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Lenovo E490 Notebook i7/16/500
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3330, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370P PRO i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB CM TD500 700W
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3584, 100% Akksi
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Nyilván lehet olyan teszteket találni, amelyeknél a turbó hoz valamit, de amíg a gyakorlatban kontraproduktív, addig sok értelmét én nem látom. Intelnél valahogy keresve sem találtam olyan alkalmazást vagy benchmarkot, amely turbóval lassabb lett volna.